bal1719506920 06.12.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 głupoty gadasz, jakbyś miał lat 10.... Jak zatem twoim zdaniem wyglądał początek 2 wojny światowej- Niemcy napadli na Polskę i z pomocą dla nas przybiegli Brytyjczycy i Francuzi? Jakimi "argumentami" chcesz targować? Prawda jest taka że nie będąc mocarstwem atomowym możesz wszystkim na chu. skoczyć. Twoje myśliwce są niczym -jedna bombka może zneutralizować pół naszego kraju. Co do wojny w Iraku jakie korzyści z niej mamy poza tym że jesteśmy w zaszczytnej 5 lidze partnerów USA? Sprawa myśliwców -nie dostaliśmy czegoś czego nie mogli byśmy kupić od Ruskich. F16 dzisiaj nie są już szczytem techniki- jakie myśliwce ma Izrael i od kogo? (to pokazuje naszą realną pozycję w kontaktach z USA) Co do Korei Północnej - oni są zdolni do przerzucenia armii w ilości przynajmniej miliona żołnierzy w ciągu 12 godzin wprost pod Seul. Pytasz pewnie jak? Pod granicą są dziesiątki niewykrytych tuneli przez które mogą przerzucać żołnierzy,czołgi,wozy bojowe prawdopodobnie już na przedpola Seulu. Sporo tych tuneli już wykryto ale ile jest jeszcze nikt nie wie. Komu jest potrzebna dzisiaj wojna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bal1719506920 06.12.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 To to ja wiem. Chiny są obecnie potęgą gospodarczą, ale również i nuklearną.Dlatego Chiny - Chinami, a Korei i tak nie zaatakują, bo się boją jakiegoś tam Kima....., to człowiek nieobliczlny więc mógłby użyć bomb atomowych. Chinom nie opłaca się stawać po stronie Korei- pod względem militarnym zostały by rozniesione przez NATO. Pod względem ekonomicznym cofnęły by się o dziesiątki lat do tyłu, straciły by najprawdopodobniej rezerwy dolarowe ulokowane w amerykańskich papierach skarbowych. Handel został by obłożony embargiem i po chińczykach. Poza tym uważał bym ze stwierdzeniem że to potęga gospodarcza, nie zapominajmy że niepodzielnie rządzą tam komuniści- mieliśmy już u nas propagandę sukcesu - było świetnie wszystko na papierze i w planach. Jaka jest prawda tylko oni wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 06.12.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Jak zatem twoim zdaniem wyglądał początek 2 wojny światowej- Niemcy napadli na Polskę i z pomocą dla nas przybiegli Brytyjczycy i Francuzi? Jakimi "argumentami" chcesz targować? Prawda jest taka że nie będąc mocarstwem atomowym możesz wszystkim na chu. skoczyć. Twoje myśliwce są niczym -jedna bombka może zneutralizować pół naszego kraju. Co do wojny w Iraku jakie korzyści z niej mamy poza tym że jesteśmy w zaszczytnej 5 lidze partnerów USA? Sprawa myśliwców -nie dostaliśmy czegoś czego nie mogli byśmy kupić od Ruskich. F16 dzisiaj nie są już szczytem techniki- jakie myśliwce ma Izrael i od kogo? (to pokazuje naszą realną pozycję w kontaktach z USA) Co do Korei Północnej - oni są zdolni do przerzucenia armii w ilości przynajmniej miliona żołnierzy w ciągu 12 godzin wprost pod Seul. Pytasz pewnie jak? Pod granicą są dziesiątki niewykrytych tuneli przez które mogą przerzucać żołnierzy,czołgi,wozy bojowe prawdopodobnie już na przedpola Seulu. Sporo tych tuneli już wykryto ale ile jest jeszcze nikt nie wie. Komu jest potrzebna dzisiaj wojna? ponieważ mam pewien sentyment do Pabianic, to nie będę ci pomagał dalej się ośmieszać publicznie, więc nic ci nie odpowiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bal1719506920 06.12.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 ponieważ mam pewien sentyment do Pabianic, to nie będę ci pomagał dalej się ośmieszać publicznie, więc nic ci nie odpowiem.... Ależ odpowiedz lubię podyskutować. Podaj więc merytoryczne argumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 07.12.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Jest jedna pozytywna sprawa: dyskutowaliśmy o tym, co by się stało, gdyby Rosjanie wpadli po to, by zrobić tygodniową rozp* na wschodzie kraju i potem wypadli. Dzisiejsze przecieki w WikiLeaks pokazują, że przynajmniej powstają jakieś zalążki planów obrony Polski.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 07.12.2010 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Jest jedna pozytywna sprawa: dyskutowaliśmy o tym, co by się stało, gdyby Rosjanie wpadli po to, by zrobić tygodniową rozp* na wschodzie kraju i potem wypadli. Dzisiejsze przecieki w WikiLeaks pokazują, że przynajmniej powstają jakieś zalążki planów obrony Polski.. Amerykanie już pokazali jacy są, ja im nie ufam. Jak już to może wyjściem byłaby bliska współpraca z krajami grupy wyszechradzkiej, a mniej waśni, to wszyscy na tym skorzystamy? I oczywiście reforma naszej armii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 09.12.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Amerykanie już pokazali jacy są, ja im nie ufam. Jak już to może wyjściem byłaby bliska współpraca z krajami grupy wyszechradzkiej, a mniej waśni, to wszyscy na tym skorzystamy? I oczywiście reforma naszej armii. Jestem za. Kiedyś myślałem o wspólnej Czesko-Polsko-Słowackiej armii, na zasadzie obowiązkowej rotacji stanowisk dowódczych: np. że Czech obowiązkowo musi odsłużyć ileś tam czasu w Polsce, Polak w Słowacji itd... Kombinowałem, że trudniej by się tworzyły sitwy, i większa szansa na profesjonalizm. Ale chodzi mi o to, że w porównaniu z sytuacją poprzednią, kiedy NIC się nie robiło a Amerykanie iudawali, że nie ma problemu - sytuacja, w której są chociaż jakieś plany i Amerykanie przyznają, że problem istnieje, jest jednak ciut-ciut lepsza. Chociaż niedużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 09.12.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Kiedyś myślałem o wspólnej Czesko-Polsko-Słowackiej armii, na zasadzie obowiązkowej rotacji stanowisk dowódczych: np. że Czech obowiązkowo musi odsłużyć ileś tam czasu w Polsce, Polak w Słowacji itd... Kombinowałem, że trudniej by się tworzyły sitwy, i większa szansa na profesjonalizm. I co, nikt z tej złotej myśli nie chciał skorzystać? Wcale się nie dziwię, bo każdy, choćby minimalny realista wie , że to wręcz niewykonalne. Na bezludnej wyspie przeprowadzano ciekawy eksperyment socjologiczny . Różne nacje w liczbie pani i dwóch panów, miały zamieszkać przez rok odcięci od świata. Kiedy po roku przyjechali do Francuzów zastali szczęśliwą Nicolle i jej radosnych partnerów , która opowiadała jak fantastycznie sobie tam radzą. -Jean jest wspaniałym mężem, Paul kochankiem , jest cudownie. Niemiecka Greta , uśmiechnięta i kwitnąca , oznajmiła natomiast socjologom , że Hans umie pracować i jest zaradny, Jurgen natomiast dba o dom a ogólnie to jest wunderbar. Kiedy przypłynęli do Polaków zastali sytuację diametralnie różną. Na jednym brzegu Janek rąbał drewno, na drugim Franek łowił ryby a pośrodku wyspy siedziała Krysia i płakała. Kiedy zapytali ją czemu płacze, odpowiedziała, że pierwszy tydzień była z Jankiem, drugi tydzień z Frankiem a następnie jeden i drugi pobili się o nią potem zaczęli pędzić bimber i stwierdzili zgodnie , że z taką ku..ą jak ona, to oni nie chcą mieć nic do czynienia. Z tą armią wyszehradzką wyszłoby podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 24.05.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Ocena stosunków polsko-amerykańskich w artykule amerykanisty Zbigniewa Lewickiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 27.05.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Zasłyszana opinia w mojej ukochanej "trójce": "Fakt, że prezydent Obama spowodował po raz pierwszy oficjalne spotkanie J.Kaczyńskiego i B.Komorowskiego [podczas planowanego spotkania z szefami partii politycznych] jest dowodem na to, że pokojowa nagroda Nobla niechybnie mu się należała.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 28.05.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Z prezydentem USA Barackiem Obamą dla Salon24.pl rozmawia Igor Janke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 29.05.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 a nasz byly prezydent, ten od skakania przez mur olal prezydenta us-ej i nie spotkal sie z kolega od nagrody Nobla.L. Walese nie darze zbytnim sentymentem, ale za ten gest wielkie brawa,Obam nie bedzie mial zdjecia z Walesa i tak trzymaj Lechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.05.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 To dał nam w końcu jakiegos lizaka? Nie śledziłem więc nie wiem. Był lizak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 29.05.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 (edytowane) To dał nam w końcu jakiegos lizaka? Nie śledziłem więc nie wiem. Był lizak? Był lizak i poleciał .Tyle,że liznąć to możemy go teraz w... Edytowane 29 Maja 2011 przez eniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts