menia78 10.11.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Jesli z p.u. to w przypadku LMB 20a wynosi ona 83,3m2. Moze do kubatury wliczana jest jednak pow calkowita, a wiec tez garaz. Bo p.u. obu domkow roznia sie tylko 6-oma m2 (Angela 77,7m2, LMB20a 83,3m2) Ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 10.11.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Bez wgladu do szczegółowego projektu i stosownych obliczen, nie da sie na to odpowiedzieć. Ale jeśli Cie to trapi, zameil-uj do tych pracowni i zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menia78 10.11.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Juz to zrobilam, bede czekac na odpowiedz od pracowni Horyzont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garo 29.11.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Problem pomieszczenia gospodarczego juz rozwiazalismy. Bedzie niewielkie, zamiast kibelka obok przedpokoju. Jestem szczęśliwym posiadaczem domu Angela i mogę Ci dać parę rad. Problemu z pomieszczeniem gospodarczym nie rozwiążesz w tym projekcie. Jest to jego największa wada i trzeba się z tym pogodzić. Nie da się tu zrobić kotłowni i kropka. Jeżeli chodzi o wiatrołap to mam dla Ciebie propzycję pewnego rozwiązania. Rozważ zlikwidowanie WC w przedpokoju i przesunięcie ściany między nim a kuchnią kosztem przedpokoju. Zyskasz naprawdę cenne m2 w kuchni które bardzo się przydadzą jeżeli chcesz aby pełniła ona również funkcję jadalni. Przedpokój się zmniejszy ale uwierz mi jest on duży (powierzchniowo dorównuje kuchni). Ja ze względu na wąską działkę nie mogłem zastosować projektu z garażem. NIe żałuję jednak ponieważ garaż z boku burzy harmonię w wyglądzie ogólnym domu. Domek generalnie przeznaczony dla niewielkiej rodziny (2+1) i nie ma złudzeń po pokojach to się szukać raczej nie będziecie, ale wszystko zależy od waszych oczekiwań. Istotną dla mnie sprawą w wielkości i ustawieniu pomieszczeń domku jest naprawdę realna możliwość ogrzania pomieszczeń za pomocą kominka. Jest to moja trzecia zima a ja jeszcze na dobrą sprawę nie odpalałem centralnego, zimy u mnie są naprawdę konkretne. Jest trochę zabawy z wynoszeniem popiołu z salonu, trzeba przygotować sobie opał, no ale właśnie w tym tkwi cała zabawa. Projekt i domek naprawdę podoba się wielu ludziom i często nawet przejeżdżający drogą ludzie zatrzymują się i proszą aby im pokazać wnętrze i układ pokoi. Dobrą stroną wyglądu domu jest jego prostota i tradycyjne kształty, które się nie starzeją i nie ulegają zmieniającym się modą. Jeżeli jesteś w stanie zaakceptować pewne ograniczenia tego projektu a wielkość jest dla Ciebie odpowiednia to czemu nie. Jeszcze jedno, prostota konstrukcyjna i praktycznie brak "dziwnych" a przez to kosztownych rozwiązań (poza oknem wykuszowym 3500 PLN 3 lata temu) powoduje,że projekt nie jest bardzo drogi w realizacji i nie wymaga zastosowania specjalistycznych technologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garo 29.11.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Jeżeli chcecie to dajcie maila na priv to podeśle wam zdjęcia mojego domkuPZDRW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maszket 09.12.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 witam garo jak rozwiązałeś sprawe kominka u nas dno totalne kilka fotek http://foto.onet.pl/daf49,0zcjwkww0j0z,u.html czy masz rozprowadzenia powietrza czy nie, bo mamy mały dylemat co dalej robić z kominkiem. My mamy Angele z garażem który został przedłużony o małe pomieszczenie gospodarczo -kotłownie , dzięki temu zrobił się fajny pokoik nad garażem. Podobno masz zdjęcia, z chęcią zobaczymy jak wygląda inna angela bo niemieliśmy jeszcze okazji zobaczenia innych pozdro.J.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipsier 30.03.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 jak to ktoś napisał: 2,7 kg biurokracji i pozwolenie na budowę jest!!! no prawie. teraz trzeba czekać jeszcze ze 4 tygodnie na decyzje, ale papiery niezbędne, uzgodnienia, mapy itp. - załatwione. pozostaje sprawa finansowania inwestycji. będzie trudno. bowiem trzeba załatwić jakiś kredyt. czy się uda? to się okaże. chciałbym wystartować na dobre koło czerwca lub lipca. czy ktoś jeszcze zaczyna budować Angelę? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipsier 30.03.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Jedyne zdjęcia dumu Angela w realu, jakie udało mi się namierzyć w sieci to te, które nadesłał Maszket. Oto link: http://foto.onet.pl/72ekz,g6cfp0fpc4z8,u.html?P=0 Czy może ktoś wie coś o innych? Bo bardzo jestem ciekaw, jak domek, który zamierzam budować, prezentuje się w rzeczywistości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipsier 30.03.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Fajne te foty maszket! Masz jeszcze jakieś? Byłbym wdzięczny za podesłanie mi na priv'a. Z przyjemnościa się to ogląda. Ja zaczynam budowe ANGELI w tym roku. Też wybrałem wersję z garażem. Dodatkowo w odbiciu lustrzanym. Qrcze. Tak się zapaliłem do tej budowy, że hej. Pomału zbieram już materiały bo z tym to teraz ciężko. Wszystko drożeje niemiłosiernie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipsier 22.12.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Witam ponownie właścicieli domku Angela!Widzę, że forum strasznie ucichło. Jak tam Wasze doświadczenia z budową?Piękna to przygoda, naprawdę.U mnie prace trwają, choć ekipy już pożegnałem i teraz robię już wykończeniówkę we własnym zakresie. Mam nadzieję że będę mógł zamieszkać we własnym domku z początkiem lata. Na stronie pracowni Horyzont zamieściłem jedną fotkę mego domku (link zdjęcia z realizacji)Zachęcam Was również do pochwalenia się swoimi dokonaniami. Bardzo jestem ciekaw jak wyglądają Wasze domki.Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti 20.01.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Ja też buduję Angelę. W wolnej chwili dołączę na forum Horyzontu jakieś fotki (tylko przy budowie trudno o wolną chwilę...) Na wiosnę planujemy wielką wprowadzkę Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipsier 26.01.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Cóż...nie ma chętnych by podzielić się zdjęciami swoich Angeli. Hmmm.... Z jednej strony nie dziwię się, bo każdy broni swojej "prywatności" i jest to zupełnie zrozumiałe. Z drugiej - wiem jak to jest kiedy człowiek zastanawia się jak wygląda projekt który sobie upatrzył w tzw. "realu", a tu nigdzie żadnego zdjęcia takowego domku w sieci namierzyć nie można. Zatem zamieszczam choć fotkę, którą umieściłem również na stronie klubu pracowni Horyzont Oto jak wygląda moja Angela (wersja z garażem): http://www.domnahoryzoncie.pl/klub/pic/galeria/angela/angela--/13_gal_1__w986h520.jpg Co do informacji na temat kosztów budowy napisałem trochę na ten temat na forum pracowni Horyzont Link tu: http://www.domnahoryzoncie.pl/klub/index.php?s=forum_a_temat_165 Innych forumowiczów zachęcam również do podzielenia się swoimi osiągnięciami. Jeśli nie zdjęciami, to chociaż doświadczeniami odnośnie kosztów itp. przydatnych informacji dla potencjalnych budujących. Budowa to naprawdę wspaniała przygoda serdecznie pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipsier 26.01.2009 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Angela – koszty budowy. Postanowiłem zrobić małe podsumowanie odnośnie kosztów budowy i podzielić się z forumowiczami swoimi zmaganiami odnośnie budowy domu Angela z garażem. Podczas budowy wszystkie wydatki skrzętnie spisywałem na bieżąco kontrolując swój budżet gdyż miałem do dyspozycji jedynie 200 tys zł. Wiem. To niewiele jak na obecne czasy. Mi musiało to jednak wystarczyć. Nie wiem czy miałem szczęście, czy po prostu załapałem się jeszcze na przyzwoite ceny, czy jak... no w każdym razie jakoś się udało. Z bólem i trudnościami ale jednak. Choć myślę że gdybym miał jeszcze te 70 –80 tys. to ukończył bym już całkowicie wszystko. Może ktoś ma zamiar budować ten domek i zastanawia się ile go to wyniesie. Szacuję, że spokojnie te 300 tys powinno wystarczyć. Ja miałem o 100 tys mniej i też dałem jakoś radę. Co mi się udało za tę kwotę zrobić? Powiem tak: - Budowę zacząłem w lipcu 2007. Właściwie nie można powiedzieć że dom jest ukończony w 100% bo w środku jeszcze wiele brakuje, ale stan na grudzień 2008 można powiedzieć nadaje się do zamieszkania. Brakuje wykończonej góry, ale dom jest ocieplony z zewnątrz (15cm styropianem + siatka + klej , zostało jedynie położenie tynku zewn.), są wszystkie okna i drzwi zewn i wewn., tak samo parapety, brama garażowa, tynki wewn. na parterze (gipsowe), posadzki w całym domu (+ elektryczna podłogówka), ocieplone poddasze (20 cm wełny mineralnej), praktycznie ukończona dolna łazienka oraz dwa dolne pokoiki (na tip top), jest wylany spory taras od strony ogrodu, jest ogrodzenie działki z 3 stron słupki + siatka (brakuje frontu ogrodzenia) , są przyłącza energetyczne i wodne (cała instalacja elektryczna i alarmowa wewnątrz budynku + instalacja wodna i sanitarna wraz z odbiorami), jest przydomowa oczyszczalnia ścieków, dom kryty jest blachodachówką, są 2 okna połaciowe Velux, jest 1 komin w systemie kominowym z ceramicznym wkładem (z drugiego zrezygnowałem stosując wywietrzaki dachowe co też nieco zmniejszyło koszty), strop wykonany z betonowych płyt kanałowych typu S robionych na wymiar (co tez okazało się znacznie tańsze niż tradycyjny strop z belek i pustaków), brakuje schodów na góre (będą drewniane), brakuje kuchni (póki co jest minibarek i czajnik elektryczny) , jest zamontowany kominek (porządny wkład Tarnava z możliwością palenia 24h na dobę), tynki na dole ukończone w jakiś 80%, brakuje kafelek na podłodze w salonie i w kuchni (ale szacuję tu materiały na jakieś 3 tys. + robocizna własna), kominek wymaga ukończenia (obudowa), potem malowanie lampy i kinkiety – to już detale. Góra jest właściwie surowa. Sa tam dwa pokoiki + sprytna łazieneczka z prysznicem, którą udało mi się wygospodarować kosztem nieznacznie krótszego wycięcia na klatkę schodową. Góra jest za to ocieplona (poddasze 20 cm wełną mineralną KNAUF), zostało tylko rozciągnąć folie i przykręcić płyty g-k do sufitu, są zrobione posadzki, brakuje na górze ścianek działowych (będą też gips- kartonowe). Kotłowni nie mam, natomiast zastosowałem elektryczne piece akumulacyjne z rozładowaniem dynamicznym + 2 taryfa energetyczna + dogrzewanie kominkiem. Powinno być to w miarę ekonomiczne rozwiązanie przy tak dobrym ociepleniu i niewielkiej kubaturze domku. Razem koszt budowy tego co opisałem powyżej zamknął się w kwocie 216 981,93 zł. Niewiarygodne? A jednak! Dodam że w tej kwocie cała robocizna kosztowała mnie około 35,5tys: 24tys zł fundamenty, mury , strop, ścianki szczytowe + około 11,5 tys więźba wraz z pokryciem blachodachówką i montażem rynien. Dziś już jednak ceny się zmieniły i za dach jak płaciłem 55zł za m2 tak teraz trzeba by już liczyć około 100zł-120zł za m2 podobnie myślę z robocizną (murowanie) – tez trzeba by doliczyć jakieś 30%-40% więcej. Co robiłem sam: większość "papierologii" , (projekty przyłączy, zjazdu) tu sporo pomógł ojciec, który posiada większość uprawnień budowlanych i był u mnie kierownikiem budowy i głównym doradcą (szacuję tu oszczędność na jakieś 15 do 20 tys.)+ to co mogłem oczywiście z robót wykończeniowych też robiłem sam (kafelkowanie łazienki, montaż parapetów, instalacja wody, ocieplanie budynku, tynki, ogrodzenie, itp.) Tam gdzie było to możliwe próbowałem zaoszczędzić stosując różne "kombinacje alpejskie". Wielokrotnie rozważałem i przemyśliwałem możliwe alternatywne rozwiązania wybierając bardziej optymalny i korzystny wariant. Ale na materiałach starałem się nie oszczędzać - jedynie negocjować dobre ceny i rabaty tam gdzie się dało. Tak więc okna mam porządne, drzwi też przyzwoite i automatyczna brama garażowa również b. dobra. Dom wykonany w technologii tradycyjnej (jestem zwolennikiem ceramiki, a nie żadnych siporexów smeksów, czy Ytongów). Jakoś Chińczycy wynaleźli glinę parę tysięcy lat temu i jeszcze żadne nowości jej nie prześcignęły; bo okazuje się być najzdrowszym materiałem budowlanym. Nie promieniuje, nie jest rakotwórcza itp. Glina to glina i koniec kropka. Więc wybrałem Porotherm jako materiał budulcowy (ceramika). Dom solidnie ocieplony (15 cm styropianu o L=0,38 ).Strop - tu ciekawostka - betonowy z płyt kanałowych typu S okazał się być sporo tańszy niż tradycyjny z pustaków i belek. Jedyny problem to dźwig, który musiałem zamówić do ułożenia płyt na stropie (koszt 600zł), ale odpadło za to stemplowanie, belki, ich układanie i potem czekanie miesiąc aż można będzie strop rozszalować, a tu jedyne co trzeba było to zalać wieńce i gotowe. Naprawdę ten strop mnie zaskoczyl. I wyszedł po prostu równiusieńki. Armatura sanitarna do łazienki też z wysokiej półki. Blachodachówka choć bardzo przyzwoita , pewnie że nie jest to dachówka ceramiczna, no ale jest za to też i sporo tańsza (koszt blachodachówki wynióśł mnie około 8tys, no a za dachówkę ceramiczną porządną jak liczyłem trzeba by dać jakieś 30tys zł więc - 22 tys. oszczędności w tym przypadku to b. dużo według mnie). A i tak blachodachówka ma gwarancji 20 lat więc spokojnie mnie przeżyje J Co jeszcze z wkładu własnego? Wiele, wiele zapału, pracy własnej, każdy wolny czas spędzony na budowie, każda wolna sobota i urlopy tak samo. Ale za to zaoszczędzonych sporo stresów związanych z niesolidnymi fachowcami (choć ekipy które miałem, były naprawdę b. porządne i narzekać nie mogłem, mimo że na dobrą sprawę były to w sumie tylko cztery ekipy: murarze, dekarze, elektrycy i fachmeni od montażu okien oraz bramy garażowej). Poza tym większość co moglem – robiłem sam. Korzystałem także z doświadczeń ojca budowlańca, szperałem dużo w internecie - czytając fachowe artykuły - poradniki w stylu "jak właściwie ocieplić dom" itp. Cieszę się, że etap ekip mam już za sobą. Doświadczenie własne i zdobyte umiejętności oraz przede wszystkim satysfakcja z osiągniętego w niemałym trudzie celu - to wystarczające czynniki motywujące by teraz tę tzw. "wykończeniówkę" ukończyć już samemu. Tak więc na bieżąco czytam różne fora internetowe. Wciąż uczę się nowych rzeczy i korzystam z doświadczeń innych zapaleńców. Podpatruję różne ciekawe rozwiązania. I nie tracę wiary, choć budżet strasznie lichy obecnie a wydatków całe mnóstwo jeszcze. Myślę jednak że najgorsze mam już za sobą. Teraz to już tylko przyjemność. I uwierzcie mi - można. Trzeba tylko chcieć, mieć wiele wiary i nadziei w powodzenie naszego przedsięwzięcia. I nie poddawać się! Nigdy się nie poddawać! To bardzo ważne. Bo człowiek naprawdę wiele może. Dla zainteresowanych i wnikliwych jeszcze dla uzupełnienia poniżej przedstawiam szczegółowe zestawienie kosztów, które starałem się spisywać w miarę na bieżąco (ceny z okresu lipiec 2007 - grudzień 2008 ): Pręty zbrojeniowe (na fundamenty oraz wieńce) 2 900,00 zakup cegły pełnej 600,00 rozdzielnia elektryczna (+montaż) 1 000,00 przyłącze elektryczne 3 000,00 Cegła Porotherm 25 P+W (110m2) 9 360,00 Beton na fundamenty 1 500,00 Rury PCV (kanalizacja - fundamenty) 500,00 Bloczki betonowe (winkle ścian fundamentowych) 1 000,00 Piasek + beton 2 000,00 Więźba dachowa (materiał) 7 100,00 Impregnat do drewna 177,88 Folia budowlana 120,00 Beton na ławy fundamentowe 4 030,00 Cegła Porotherm 25 P+W 700,00 Rura stalowa fi 44 250,00 Ceownik zimnogięty (+słupki) 500,00 Beton (ściany fundamentowe - pozostała część 6m3) 2 000,00 Styropian, Dysperbit, siatka, geowlóknina 2 000,00 Rura drenarska 500,00 Piasek do zagęszczenia wewnątrz budynku 3 000,00 Wypłata dla murarzy (za fundamenty) 3 000,00 Piasek do zagęszczenia wewnątrz budynku 400,00 Beton (wylewka stan zero) 1 600,00 Beton ściany stan zero 2 700,00 Cement (55 worków 25 kg) 1 000,00 Papa termozgrzewalna 660,00 Nadproża okienne i drzwiowe 820,84 Szalunek kartonowy fi 25 cm wys 3 m (filar duży pokój) 84,28 Szalunki kart. na kolumny fi 40 cm (filary front budynku) 272,00 Wypłata wynagrodzenia dla murarzy (ściany nośne) 3 000,00 Cegła Porotherm 11,5 P+W (na działówki) 1 136,00 System kominowy Tona (wraz z wentylacją) 2 968,00 Pręt zbrojeniowy fi 6 282,80 Plastyfikator + drtut wiązałkowy 39,20 Cegła Porotherm 25 P+W 600,00 Płyty kanałowe typu S (strop) 7 000,00 Wypłata dla murarzy (wylewka posadzek, ściany nośne, działowe, wieńce) 11 100,00 Beton na podciągi i słupy 300,00 Cegła Porotherm 11,5 P+W (działówki) 468,00 Dzwig na strop 1 000,00 Pręty gwintowane (do murłat) 91,00 Kabel elektryczny YKY 5x10 ziemny + telefoniczny ziemny) 700,00 Cegła Porotherm 25 P+W (ściany szczytowe) 2 952,00 Beton na wieńce + taras (+ pompa betonowa) 2 100,00 Okna (złoty dąb 2 sides) 5 041,00 Rolety (złoty dąb 2 sides) 2 788,00 okno balkonowe duże (złoty dąb 2 sides) 5 130,00 kabel YKY 5x10 + kabel telefoniczny 700,00 Beton na strop 2 000,00 Brama segmentowa automatyka (złoty dąb) zaliczka 1 000,00 Dach - blachodachówka (+gwoździe) 8 261,00 Dach - robocizna (więźba) 4 000,00 Pozostałe poniesione koszty (geodeta, przyłącze wodne) 4 260,23 gwożdxie na dach (krokwiaki , ocynk 300,00 Cegła (szczyty) + klinkier Kalahari (komin) 1 927,00 Pustaki wentylacyjne TONA (szczyt) 400,00 Wypłata dla murarzy (finalne rozliczenie (stan surowy) 5 130,00 Rury PCV (kanalizacja parter + poddasze (wentylacja szczyty) 150,00 Drzwi wejściowe + garażowe (DELTA) 2 946,00 Prowadnice gipsowe + gips 80,00 Gips, Rury PCV, Kolanka PCV, cegła elewacyjna) 411,00 Folia paroizolacyjna na dach 875,75 Rury spustowe oraz rynny (Marley) 2 191,25 Gwożdxie ocynkowane 150,00 Osprzęt elektr. (szafka, bezpieczniki w tym różnicowo prądowy, uziemienie, zaciski WAGO, kable radiowe, telewizyjne, wtyczki, puszki podtynkowe) 2 000,00 Czyścik do polerowania klinkieru 52,00 Wypłata dla dekarzy (konstrukcja więźby) 4 000,00 Brama segmentowa automatyka (złoty dąb) 2 rata 3 000,00 Dach - robocizna (pokrycie blachodachówką + montaż rynien) 7 418,70 Wynagrodzenie dla Elektryka (+odbiór instalacji elektrycznej) 4 000,00 Przydomowa oczyszczalnia (materiały) - robocizna własna 3 500,00 Przydomowa oczyszczalnia (koparka) 2 000,00 Ogrzewanie elektryczne (maty grzejne, sterowniki) 7 000,00 Tynkarz (tynki gipsowe maszynowe) 6 000,00 Posadzki (styropian + wylewki, robocizna własna) 4 000,00 Elewacja zewnętrzna (styropian, siatka, klej, tynk strukturalny, robocizna własna) 7 000,00 Schody drewniane na poddasze (młynarskie) 3 200,00 Instalacja sanitarna i cw. (materiały) - robocizna własna 1 000,00 Łazienka (kafelki, umywalka, wc, prysznic wanna, bojler elektryczny) 6 000,00 Kominek na drewno do salonu (wkład, rura redukcyjna) - osadzenie i robocizna we własnym zakresie 3 558,00 Ocieplenie dachu (wełna mineralna) 3 000,00 Razem poniesione koszty: 200 981,93zł Do tego dodałbym jeszcze około 10tys. (za drzwi wewnętrzne, podłogi do dwóch dolnych pokoi) oraz około 6 tys. za piece akumulacyjne a więc razem na dzień 26 I 2009 wyjdzie około 217 000 zł. Mam nadzieję że komus to wszystko co napisałem pomoże i będzie miał przynajmniej jako taką orientację jak sprawa wygląda. Pozdrawiam wszystkich budowniczych zapaleńców. No i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil2 07.06.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam Filipsier, jeśli jesteś ciekaw jak wygląda moja Angela to proszę bardzo: http://projekt-angela.jest-spoko.pl/Zdjecia/001/Zdjecia_z_realizacji_-_projekt_Angela_003.jpg To też jest wersja w odbiciu lustrzanym z tym, że bez garażu. Niestety mam zbyt wąską działkę i musiałem z niego zrezygnować. Domek buduje się rewelacyjnie bo jest dość mały. Każdy etap można szybko ukończyć, a to cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil2 07.06.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witajcie Oto kilka fotek mojej Angeli: http://projekt-angela.jest-spoko.pl/Zdjecia/001/Zdjecia_z_realizacji_-_projekt_Angela_002.jpg http://projekt-angela.jest-spoko.pl/Zdjecia/001/Zdjecia_z_realizacji_-_projekt_Angela_006.jpg http://projekt-angela.jest-spoko.pl/Zdjecia/001/Zdjecia_z_realizacji_-_projekt_Angela_009_dzienny.jpg http://projekt-angela.jest-spoko.pl/Zdjecia/001/Zdjecia_z_realizacji_-_projekt_Angela_019.jpg Jeśli ktoś chciałby więcej, to wyśle na maila. PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrickloko 15.08.2018 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2018 Witam,trochę chciałbym odświeżyć temat. Jestem zainteresowany zakupem domu Angela.Właściciele wnieśli sporo zmian w domu, bo sypialnia za kominkiem jest połączona z salonem, zamiast łazienki na dole jest pomieszczenie gospodarcze z przejściem do garażu,na dole jest tylko ta mała łazienka, a na poddaszu jest spora łazienka z prysznicem i miejscem na wannę narożną, pomieszczenie gospodarcze i duża sypialnia nad garażem oraz otwarty salonik. Podniesiona jest ściana kolankowa co jeszcze powiększyło metraż na górze.Chciałbym prosić o wasze rozwiązania adaptacji poddasza, bo nie ukrywam, że potrzebny by mi był jeszcze min. jeden pokój dla dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts