bohenx 02.12.2010 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Witam, mam mały problem. Moje drzwi balkonowe się chyba wypaczyły (PCV). Na dole w ogóle nie dochodzą do futryny i mam tam szczelinę na około 2 palce. Zauważyłem też, że praktycznie z każdej strony drzwi nie dochodzą do futryny i czuć podmuch jak zawiewa w stronę balkonu. Zauważyłem to teraz jak spadły śniegi i mam trochę śniegu pod drzwiami. Poza tym, wewnętrzna szyba jest pęknięta (może przez te mrozy lub przez to wypaczenie). W domu jest strasznie zimno i przy mocniejszym wietrze drzwi same się otwierają.Dzwoniłem do paru firm czy można wymienić same drzwi balkonowe, ale firmy proszą o podanie profilu. W związku z tym moje pytanie: gdzie mogę sprawdzić ten profil. Wewnątrz okien oraz na zewnątrz nie ma nic takiego napisanego, a bez tego będzie je ciężko wymienić.Może zna ktoś firmę z Warszawy, która mogłaby "wpaść" na oględziny tych drzwi i doradzić? Poza tym czy można wymieniać drzwi balkonowe w zimie? I jaki mógłby być tego koszt. Jeśli się ktoś orientuje w temacie to będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.12.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 przeważnie po wyjęciu szyby widać na profilu nadruk laserem typu profila Innej metody nie widzę, profile są do siebie czasem tak podobne że nie sposób zewnętrznie ocenićAle i tak lepszym rozwiązaniem byłoby wymienić całe okno niż tylko skrzydła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts