Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Opadająca podłoga

chriss1

Recommended Posts

a co to znaczy odpowiednia ziemia?? zadna ziemia nie nadaje sie na podbudowe czegokolwiek poza podbudowa trawnika

piaskiem nazywamy piasek, nigdy co innego

Nie znam sie tak jak Ty ale o ile wiem to piasku się nie zagęści dlatego sie go nie stosuje do wypełnienia. Gdyby tak było wszystko jedno to mam pełno ziemi wybranej ze stawu tzw. kurzawy szarego grubego piasku ale to mi odradzano zastosować dlatego płaciłem słono za ziemie która miała się bardziej do tego celu nadawać, ta dowożona zagęszczała się dobrze i pod zagęszczarką sporo osiadała. Tak się w Polsce budowało , buduje i pewnie jeszcze będzie budować ale nie wszędzie podbudowa pod chudziak ma kontakt z wodą co już w tym wątku było poruszane a to ma zdecydowany wpływ na takie zachowanie się gruntu innego niż rodzimy. Możemy się tak spierać bez końca, mam znajomych którzy budowali tak jak ja i tak jest ok. ale do wód gruntowych mają ze 20m. Obok nas stoi dom z płytą i też są oznaki pracowania budynku. Co do iniekcji to jest pytanie o gwarancje bo jeżeli wykonają zabieg w okresie gdy jest wysoko woda gruntowa to czy da się ją jak twierdzą pod wpływem ciśnienia ,,wycisnąć,,?A co jak woda po tym zabiegu będzie jeszcze wyższa? Ta żywica po iniekcji już sie nie rozszerzy więc teoretycznie opadanie może występować dalej. Ten patent nie jest tani więc wydanie kupy kasy by dalej mieć problem troche źle nastraja.

Edytowane przez Darek49

• Odpowiedzi 539
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Też prosze o relację ze spotkania z firmą URETEK.

Co do obliczeń porównania kosztów kucia wszytskiego a zastosowania technologi w/wym firmy nie ma aż tak wielkiej różnicy, bo na koszt składa się robocizna za kucie, robocizna za wywóz, robocizna za wykonanie zagęszczenia, wykonanie chudziaka, instalacjie, robocizna za ukladanie płytek + koszty materiałow tj. piach, cement, kleje, materiały na instalację płytki, panele (tu można kłaść stare jak się da) Popatrzcie w swoje faktury lub zeszyty ile to kosztowało 2-5 lat temu a teraz na bank jest droższe +23%VAT. No i ten cały SSSYYYFFF w domu ....

Żeby nie byio że jestem przedstawicielem firmy URETEK na pierszej stronie pisamem o swoim opadającym chudziaku i wklejałem zdjęcia z jego naprawy.

Wielu z Was na pewno budowało na kredyt i obowiązkowe były ubezpieczenia budowy, jeszcze zapewne nadal ubezpieczacie swoje domy popatrzcie co obejmuje wasze ubezpieczenie może uda sie coś z niego wyciągnąć. Dodam tylko że rodzina która mieszka niedaleko mojego miejsca budowy zgłosiła sprawę do ubezpieczalni był facet porobił zdjęcia, nic nie objecywał, ale opowiadał ze są zgłoszenia w tym zakresie i rozpatrywane są one "różnie". Dlatego też dopytuje o firmę URETEK, aby im pomóc i podpowidzieć.

Byli ,widzieli i powiedzieli ,że bułka z masłem.Tylko popatrzyli i wszystko.Oznajmili standard.Słaba jakośc podsypki i swoje dołożyła woda.Jak chce to za miesiąc przyjeżdzają i robią.Cena zakręciła sie przy niższych widełkach,ale i tak sporo.Wycena przyjdzie mailemTeraz mam dylemat, bo znalazłem inną firme,ale nie wiem czy to ta sama,a niezręcznie mi teraz po oględzinach dzwonić.Może któryś z was by zadzwonił.http://www.baui.pl/pOSADZKI-bETONOWE-pODNOSZENIE.php

Byli ,widzieli i powiedzieli ,że bułka z masłem.Tylko popatrzyli i wszystko.Oznajmili standard.Słaba jakośc podsypki i swoje dołożyła woda.Jak chce to za miesiąc przyjeżdzają i robią.Cena zakręciła sie przy niższych widełkach,ale i tak sporo.Wycena przyjdzie mailemTeraz mam dylemat, bo znalazłem inną firme,ale nie wiem czy to ta sama,a niezręcznie mi teraz po oględzinach dzwonić.Może któryś z was by zadzwonił.http://www.baui.pl/pOSADZKI-bETONOWE-pODNOSZENIE.php

A numery telefonow sie zgadzaja? obrazki maja te same

To jak maja do mnie przyjechac i tylko popatrzec to dla mnie to jest szkoda czasu - nie tego oczekuje

Jaka mam pewnosc ze przyjada nawierca cos wpuszcza i to bedize ok ?

Telefony różne.Pewność w Uratek masz bo płacisz po wykonanej pracy i dają gwarancje.Facet mówił,że w trzydziestopięcioletniej historii jak do dobrze zrozumiałem nie było reklamacji.

Ciekaw jestem tylko co w sytuacji takiej jak u mnie - zasyp robiony 2 lata temu - teoretycznie i praktycznie moze nadal siadac.

Załóżmy że oni to wypełnią i co jak zacznie nadal opadac beda na swoj koszt uzupelniac?

Ciekaw jestem tylko co w sytuacji takiej jak u mnie - zasyp robiony 2 lata temu - teoretycznie i praktycznie moze nadal siadac.

Załóżmy że oni to wypełnią i co jak zacznie nadal opadac beda na swoj koszt uzupelniac?

Właśnie to samo pytanie mnie nurtuje. Również liczyłem na poważniejsze oględziny chociaż jeżeli mają duże doświadczenie sam już nie wiem. Mam wizyte panów dzisiaj o 20.

Edytowane przez Darek49

Witam,

Mam podobny problem, ale z tego co czytam moje kłopoty to nic w porównaniu z Waszymi przypadkami (osiadanie w łazience i przy jednej ścianie w salonie max 5 mm). Mija 3,5 roku od wylania chudziaka i zastanawiam się czy i jak długo proces będzie postępował???

Pytanie - czy u Was słychać pękanie????... ostanie kilka dni to jakaś masakra - słychać takie pie....cia podłogi że szok...

Zastanawiam się nad metodą uretek przy postępującym osiadaniu - czy w tym momencie ma to w ogóle sens? Poza tym jak to maja zrobić np w łazience gdzie aż roi się od instalacji osadzonej w podłodze?

Na chwilę obecną trzeszczy posadzka przy wchodzeniu do łazienki, pytanie czy komuś tak osiadło że pękła jakaś instalacja???

Witam,

Mam podobny problem, ale z tego co czytam moje kłopoty to nic w porównaniu z Waszymi przypadkami (osiadanie w łazience i przy jednej ścianie w salonie max 5 mm). Mija 3,5 roku od wylania chudziaka i zastanawiam się czy i jak długo proces będzie postępował???

Pytanie - czy u Was słychać pękanie????... ostanie kilka dni to jakaś masakra - słychać takie pie....cia podłogi że szok...

Zastanawiam się nad metodą uretek przy postępującym osiadaniu - czy w tym momencie ma to w ogóle sens? Poza tym jak to maja zrobić np w łazience gdzie aż roi się od instalacji osadzonej w podłodze?

Na chwilę obecną trzeszczy posadzka przy wchodzeniu do łazienki, pytanie czy komuś tak osiadło że pękła jakaś instalacja???

Pękają CI płytki na scianach albo na podłodze? Uretek na stronie ma opisane iż jak są instalacje w podłodze tzn rurki od podlogowki to wykorzystuja kamere termowizyjną.

Zazwyczaj rurki sie uklada w odstepach 15-20 cm tak wiec sporo miejsca zeby się "wstrzelic".

Nic a nic nie pęka, tylko szpara się robi...

Pewnie się zdecyduję na ureteka, przynajmniej w łazience bo tu tradycyjną metodą wyszłoby drożej, w pokojach mam tylko wykładziny więc pewnie sobie sukcesywnie będę sam naprawiał metodą odkrywkową.... cały czas się łudzę ze proces ustanie... oby najbliższe lata były suche!!!

Nie wiem czy zrobienie tylko w lazience ma sens i czy to cos da ...

Chyba ze lazienka jest pomieszczeniem ktore z 4 stron ma sciany nosne na fundamencie wtedy tak ..

Wydaje mi się że może być kłopot z wykonaniem takiej usługi tylko w łazience i z trzema ścianami chyba że łazienka ma kilkadziesiąt metrów bo dojazd usługa itp musi przynieść zysk i jak sądze raczej spory ale zapytać nie zaszkodzi.

Wydaje mi się że może być kłopot z wykonaniem takiej usługi tylko w łazience i z trzema ścianami chyba że łazienka ma kilkadziesiąt metrów bo dojazd usługa itp musi przynieść zysk i jak sądze raczej spory ale zapytać nie zaszkodzi.

No powiedzieli ze w okolicach W-wy to nie będzie problemu wykonać nawet takiej roboty... co do kosztów to 10m2 razy nawet min 400 pln to 4tys!!! kurcze straszna kasa i chyba jak mi się zaczną dopiero instalacje rwać to się zdecyduję...

Policzcie dom 150m2 - to kwota od 60 do 100 tys!!!! przy tej kwocie to chyba taniej wyjdzie wszystko zerwać do żywego.......

Edytowane przez Woju76

Jak byś robił sam to może będzie taniej ale gdyby komuś płacić... No i ten syf w domu a ci robią migiem i spokój. Czyli powiedzieli że zrobią Ci samą łazienkę? A mi powiedzieli że trzeba robić całą powierzchnie w obrębie ścian działowych co w moim przypadku to min. 70m2. Umówiłem sie jeszcze z drugą firmą która chyba jednak ma powiązania z Uretek bo też są z Węgier. Mają podobno jakiś sonar który pokaże co jest pod spodem. Zobaczymy może chociaż coś konkretnie się dowiem o stanie pod posadzką. Ci z kolei twierdzą że faktycznie zrobienie samej łazienki czy części domu nie stanowi problemu.