Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

odśnieżanie - czym i co robicie ze śniegiem!

Recommended Posts

część się nudzi, część odstresowuje, a niektórzy naprawdę szukają porady bo dopiero zaczynają przygodę z domem w pełnym tego słowa znaczeniu i szukają sposobów na przetrwanie ;) i nie jest to idiotyczne, bo nie wszyscy są tak doświadczeni by wiedzieć o B-25 :cool:

hahahaha

ale powiem ze otepialem na widok wpisu o butli gazowej!

malowal mi sie przed oczami widok rodem z filmu Pluton i napalm zrzucany z ta roznica ze zamiast zalesionych terenow rysowaly sie gory sniegu... LOL

wracajac do tematu, nie mam juz gdzie sniegu zrzucac! życzył bym sobie aby sluzby oczyszczania miasta zabraly ten z ulicy, bo za chwile sasiedzi zaczna zawalac srodek ulicy, albo kopac w zalegajacym przejscia jak w okopach! utopia!

Mój sąsiad ma spalinowe ustrojstwo podobne do kosiarki z ruchomą tubą odrzucającą śnieg na ok.2m, ja - łopatę:cool: na szczęście po drugiej stronie drogi nie ma domów tylko 2 pasy lasu a miedzy nimi łączka i tam wynosimy ręcznie nadmiar śniegu z działki:D to moja pierwsza zima na wsi i chyba pierwszy raz zimą nie przytyję ;)

no pewnie że żartuję, dlatego że niektóre tematy na tym forum są porażająco idiotyczne, podobnie jak: czym oddzielić trawnik od kory, wiadomo, betonem B-25, wylewka 50 cm.

No wiesz, wszystko wszystkim, ale patrząc logicznie to łopata jest najmniej ergonomiczną możliwością, zawsze można powymyślać jakieś traktorki rozrzucające snieg czy inne dziwne rzeczy. I o te sprytne, czaso i energo oszczędne rzeczy chodzi.

• 2 weeks później...
no pewnie że żartuję, dlatego że niektóre tematy na tym forum są porażająco idiotyczne, podobnie jak: czym oddzielić trawnik od kory, wiadomo, betonem B-25, wylewka 50 cm.

No pewnie, że żartujesz... Przy tym: http://www.joemonster.org/phorum/read.php?f=18&t=508732

to Twoja butla 11kg to drobny żarcik :)

Zważywszy że mam do odśnieżania w sumie jakieś 400 mkw i mam 4... LAT to wiem że może jeszcze jakieś kilka lat dam radę , jednak muślę że koło 50 -tki mogę już nie mieć siły , zdrowia a może i ochoty na odśnieżanie rękoma , dlatego prędzej czy póżniej pomyślę o sprzęcie , . Chciałabym żeby był to trafiony zakup dlatego przez jakiś czas będę zbierać informacje o mankamentach różnych urządzeń o ich wadacxh i o sprzętach których nie polecacie. Edytowane przez duduś