siurkowski 02.12.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Witam was wszystkich Jestem na kupnie piecyka wolnostojącego do mojego domu.Metraż pomieszczenia, w którym jest podłączenie do komina to 34m2.Żona woli z kaflami a mi podobają się bardziej żeliwne kozy.Natrafiłem na stronę http://www.piecepolska.pl, mają dosyć dobrą ofertę jeśli chodzi o moje zachcianki.Miał ktoś z was styczność z modelem cezar lub gigant? nie wiem czy to nie za duze piece.Wyczytałem ze istnieje mozliwosc podlaczenia płaszcza wodnego do tych pieców.Prosze o opinie1. Czy lepiej podłączyc piec kominkowy jako dodatkowe zrodla ciepla czy razem z instalacją ?2. Czy te modele o których wspomniałem wyzej sa warte ceny ?3. Jakiego rodzaju drewno najlepiej nadaje sie do kominka ?4. Podoba mi sie podstawa szklana, czy ona sie nie rozbije ? Dziekuje z góry za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czestero 02.12.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Witam was wszystkich Jestem na kupnie piecyka wolnostojącego do mojego domu. Metraż pomieszczenia, w którym jest podłączenie do komina to 34m2. Żona woli z kaflami a mi podobają się bardziej żeliwne kozy. Natrafiłem na stronę http://www.piecepolska.pl, mają dosyć dobrą ofertę jeśli chodzi o moje zachcianki. Miał ktoś z was styczność z modelem cezar lub gigant? nie wiem czy to nie za duze piece. Wyczytałem ze istnieje mozliwosc podlaczenia płaszcza wodnego do tych pieców. Prosze o opinie 1. Czy lepiej podłączyc piec kominkowy jako dodatkowe zrodla ciepla czy razem z instalacją ? 2. Czy te modele o których wspomniałem wyzej sa warte ceny ? 3. Jakiego rodzaju drewno najlepiej nadaje sie do kominka ? 4. Podoba mi sie podstawa szklana, czy ona sie nie rozbije ? Dziekuje z góry za informacje witaj, mam u siebie cezara od 3 sezonów, jednak bez wodnego płaszcza: http://www.piecepolska.pl/piece-wolnostojace-piec-wolnostojacy-cezar-ze-zdobieniami-o_l_80_136.html Stoi w salonie 36 m2 (dom z użytkowym poddaszem) i w zupełności wystarcza. Pozwolił na zaoszczędzenie węgla - piec CO chodzi od 2 tygodni, a wcześniej dom dogrzewałem tylko cezarem. ad 1. nie mam pojęcia co do kosztów takiej instalacji, ale przydałby sie grzejnik na poddaszu lub CW zasilana cezarem , bo na ogrzanie parteru sam cezar wystarczy. ad 2. cezar tak, ja kupiłem go 3 lata temu w promocji, w lokalnych sklepach "ROLNIK" za 1650zł , więc nawet sie nie zastanawiałem. w razie czego łatwo wymienic pózniej na inny ad 3. najlepsze suche i liściaste buk, grab itp... chociaż ja paliłem wszystkim: ścinki po szalunkach, stemplach, pocięte palety, stare meble, drewno iglaste, lisciaste.... ad 4. zależy jakie to szkło jeśli hartowane to OK, u mnie cezar stoi na kamieniu - łatwo się czyści i mam pewność że nie pęknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siurkowski 08.12.2010 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Witam KUPILIŚMY ! Dziękuje za informacje. Po głębszym zastanowieniu się i poradach z firmy Piece Polska zdecydowalismy się z żoną na zakup pieca GIGANT. Jutro firma montażowa będzie montować - opiszę jak się w nim pali już niedługo Drzewo kupiłem podobno sezonowane 2 lata. Mam co prawda dostęp do węgla u teścia ale niestety w tym modelu pieca wolno palić tylko drewnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts