qogrzewanie 02.12.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Witam! Nurtuje mnie pewna sprawa. Muszę ogrzać mieszkanie 51m kw w kamienicy dwu-kondygnacyjnej. Miałem zamiar zastosować wkład kominkowy i zainstalować system Dystrybucji Gorącego Powietrza.Po wizycie kominiarza okazało się, że mam za mały przekrój komina na wkład kominkowy, podobno jest wymagany 180mm a ja mam w najwęższym miejscu 140mm.Ale mam możliwość zamontowania pieca wolnostojącego. Pytanie czy jest (praktyczna) możliwość wykorzystania do DGP pieca wolnostojacego (kominkowego)?Czy ktoś próbował już takiego "eksperymentu"? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiamqogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 16.12.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Witam Odgrzebuje stary temat. Mam juz zrobiona instalcje DGP, ktora czeka na kominek, ale ostatnio zaczely sie nam podobac rowniez piece wolnostojace ala KOZA.Czy jest jakas mozliwosc podlaczenia dgp do takiego piecyka? Domek szkieletowy 110 m2 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts