donki10 02.12.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Witam.. Mam taki problem. Otóż zostałem sam w domu teraz w te mrozy :/ No i wiadomo musze palić w piecu sobie sam :/ Mam piec miałowy CO 38kW z Pleszewa na dom o powierzchni 140m2 No i jak już rozpalę sobie drewnem w piecu to podrzucam miału zawsze tyle ile wejdzie - bardzo dużo I już po 3 godzinach musze iść podkładać na nowo bo już się wszystko wypaliło :/ Wydaje mi się że coś jest nie tak (być może ja coś robie zle) Miał zawsze jest lekko zwilgotniony Pozdrawiam i czekam na rady bo teraz duże mrozy sa a jak zawsze wstaje to jest w domu zimno bo zazwyczaj już od godz. 3 w nocy w piecu jest pusto Temperaturę na piecu mam ustawioną na 60stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 02.12.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Jak masz kocioł miałowy wyposazony w sterownik i dmuchawę to źle palisz.Zasyp cały wsad miałem po dolną krawędź drzwiczek zasypowych , na wierzch jakas podpałka- drewno i rozpalaj, jak się lekko rozpałka z drewnem rozpali naciskaj start, zamykaj drzwiczki i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donki10 02.12.2010 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 A no prosze możliwe....Tak dla pewności zrobiłem zdjęcia kotła i sterownika :http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f2f020d51479c210.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bde1236558c0ccba.html Czyli pierwsze cały kocioł mam wypełnić miałem i dac na to np. drewno , podpalić te drewno i włączyc dopiero dmuchawe ??Przepraszam że takie dziwne pytania zadaje no ale pierwszy sezon w własnym domu ..Pozdrawiam i czekam na odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 02.12.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Tak, zasypać po dolną krawędź drzwiczek załadunkowychUłożyć na wierzch podpałkę, czyli drobne drewno, trochę grubszego, podpalic to, jak się rozpali, włączyć start na sterowniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts