Qter 03.02.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Dzięki Kangaxx, Popatrze na te typy. Cenowo wygląda obiecująco... ale jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 03.02.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 (edytowane) Marcin Cetera, Przemas 90 Jaką temperaturę nawiewu macie przy -15, -18 C ? Wbrew pozorom odpowiedź nie jest prosta i jednoznaczna. Bo to zależy od tego ile dni wcześniej trzymał mróz i jaki on był, to ma wpływ na wilgotność na zewnątrz a szczególnie w domu, a to ma bardzo duże znaczenie na sprawność układu. Dlatego nie chciałbym strzelać tym bardziej że w okresie takich mrozów nie było mnie w domu (taką mam pracę), ale miedzy -10 a -15, nawiew mam koło +15 do +17. zapowiadają że w lutym mrozy wrócą to wtedy zobaczę Edytowane 3 Lutego 2011 przez Lobo_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 03.02.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 te temperatury to przy jakich mniej więcej tem. wywiewu; opcja że palisz w kominku, czy tez nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 03.02.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 bez kominka, jak bym napalił to nawiew byłby około 23. Nie wiem jaka była tem wywiewu nie mam tam czujki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekw. 04.02.2011 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Zakładam, że nie masz też nagrzewnicy wodnej przed czujką. Pytam, bo ja mam, a czujnik nawiewu jest właśnie za nagrzewnicą. Gdyby nie zadziałałło zabezpieczenie antyzamrożeniowe, to bym sięnie zorientował, ze coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 04.02.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 nie mam nagrzewnicy, moja WM to jak dobra sportowa fura - sero dodatków zwiekszających masę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekw. 04.02.2011 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 To chyba mam inną furę, mimo, że tego samego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 07.02.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 (edytowane) golasa też mozna kupić bartek a ty masz zestaw zdaje sie Edytowane 7 Lutego 2011 przez kangaxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekw. 11.02.2011 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 W środę przyjeżdza do mnie ekipa z Bartosza. Idą mrozy, więc nie będę schodził do kotłowni i wołał ''serwis jedzie'' -). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 14.02.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 bartek strzel na pamiątkę fote tego bojlera zanim go zabiorą i wstaw tu, ciekawy jestem co wymodzili bo jeśli będzie lepiej to znaczy ze kiche wypuścili do sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekw. 14.02.2011 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 A jakie ujęcia Cię interesują? Pytam, bo gwiazda jest dużych rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 15.02.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 z dalsza z bliższa, szafka, jeśli laska to na m@ila proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekw. 16.02.2011 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Był u mnie serwis. Przy temperaturze ok -5 C na zewnątrz wydajnośc wyniosła ok 85 %, czyli OK. Żeby przekonać się, co jest nie hallo zostawili czujniki temperatury, które będą monitorować temperatury przez parę dni (również w nocy, kiedy temperatura spada do -10 C, -15 C. Pożyjemy, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 23.02.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Był u mnie serwis. Przy temperaturze ok -5 C na zewnątrz wydajnośc wyniosła ok 85 %, czyli OK. Żeby przekonać się, co jest nie hallo zostawili czujniki temperatury, które będą monitorować temperatury przez parę dni (również w nocy, kiedy temperatura spada do -10 C, -15 C. Pożyjemy, zobaczymy. i jakie wyniki? pytam bo ostatnio mrozi dość mocno... PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 25.02.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 rzuciłem ja sobie dzisiaj okiem na sterownik i brwi pojechały mi do góry, tego jeszcze nie widziałem, temperatura powietrza pobieranego z zewnątrz -2,3 stC, temperatura powietrza pobieranego z pomieszczeń 12,7 stC, temperatura powietrza nawiewanego do domku 5,2 stC, o co chodzi? tak słabo to jeszcze nie było, zwiększyłem pracę z 20 do 60% i czekam, temperatury nie specjalnie jakoś inne, no to ja cap za drzwi od budy gdzie pracuje reku i mały serwis, w budzie dodatnio, skropliny nie zamarznięte, wydarłem filtry (już czarne), wsadziłem łapę do środka, pomacałem po wymienniku z obu stron i ani śladu lodu, o co chodzi? czyżbym miał w chacie tak suche powietrze? zobaczę co będzie po wieczornych kąpielach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 26.02.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 wymiana filtrów nie pomogła, sprawność cały czas poniżej 50%... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 27.02.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 kangaxx Znalazłeś już w czym tkwi problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 27.02.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 (edytowane) nie, zajmę się tym jak sie ociepli, albo mi myszy zechlały kanał i napchały wełny do środka albo coś rozkalibrowało mi czujniki i po prostu bzdury pokazują albo jeszcze jaka inna cholera w każdym razie reku zamarznięty nie jest Edytowane 27 Lutego 2011 przez kangaxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 27.02.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 A masz elastyczne kanały, że myślisz o myszach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 27.02.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 no właśnie że mam flexy ale w wełnie szklanej a nie mineralce, szkło nieprzyjemne chyba dla tych małych gówienek bo w mineralce mają jak w raju, w każdym razie taką mam nadzieję bo w szklanej myszy jeszcze nie widziałem a kamiennej to wszędzie, jeśli okaże się że to myszy to będę bardzo głośno krzyczał o takim fakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts