KrysiaG 02.12.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 02.12.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Witaj, wszyscy czekamy na rozwój sytuacji. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 03.12.2010 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Witam wszystkich na forum Muratora.Gratuluję pięknych domków i mieszkań.Jestem tu od 2007r,kiedy to kupiliśmy działkę budowlaną w spokojnej i dość ładnej miejscowości k/Poznania /chyba trochę dalej jak bliżej /Widzę, że to już 4 lata jak Murator wciągnął mnie w swoje łapki !Los sprawił, że jesteśmy w tej chwili trzyosobową rodziną- ja K.G. + dwóch dorosłych synów.Po zakupie działki- wtedy żył jeszcze mój mąż - wszyscy zgodnie z błyskiem w oczach stwierdziliśmy: budujemy się.Oczywiście pani domu czyli ja wkroczyła do akcji i zaczęła znosić do domu wszystkie Muratory jakie jej w rękę wpadły. Zrobił się z tego ładny stos. Pani domu była w swoim żywiole. Mąż pokazał mi forum i wtedy dopiero się zaczęło. Parę miesięcy to trwało. Marzenia trzeba było trochę weryfikować. Początkowo miał być to domek parterowy dla nas i ewentualnie w przyszłości dla jednego z synów. Parterowy dlatego, że mąż od kilku lat chorował, był po kilku udarach. Cieszył się bardzo z działki, poszukał murarza, który był jednocześnie projektantem. Wybrał materiał budowlany, dekarzy. Załatwił przyłącze prądu i wody. Mówił, że teraz ma ludzi do roboty, a on będzie nadzorował.Niestety nie czuł się dobrze i w lutym 2008r zmarł.Po kilkumiesięcznym szoku i załatwieniu ogromu spraw trzeba się było zastanowić co robimy dalej.Synowie stwierdzili - a było to jeszcze przed kryzysem - że jak mają kupować takie drogie mieszkanie w bloku, to lepiej się budować. Ja także nie mogę mieszkać sama bo już nie to zdrowie co dawniej. Mieliśmy też podpisane oświadczenie w U Skarbowym o przeznaczeniu pieniędzy ze sprzedaży mieszkania teściów na cele budowlane.Dlatego kwota, którą musielibyśmy zapłacić została przeznaczona na zakup materiału budowlanego. Tak budowa została przypieczętowana. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 03.12.2010 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 04.12.2010 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Umieściłam te zdjęcia tutaj, gdyż mają one ogromne znaczenie dla nas. Byliśmy tu jeszcze wszyscy razem. Tak jak pisałam wcześniej decyzja o budowie została podjęta.Po załatwieniu reszty formalności zdecydowaliśmy się na domek z poddaszem użytkowym. Inspiracją dla nas był " CIEKAWY - wariant II " Podobała nam się bryła domu, dwa garaże, ganek, balkon z boku. Jednak dom musiał być dostosowany do naszych potrzeb i powstał projekt indywidualny.Może trochę za prędko bo już bym w nim parę rzeczy zmieniła, ale trudno nam się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 04.12.2010 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Po otrzymaniu pozwolenia na budowę czekaliśmy już tylko na naszego kochanego murarza, który zjawił się dopiero na początku grudnia 2008r. Dobrze, że pogoda była w miarę ładna. Powstał tzw. "stan zerowy". Cieszyliśmy się tak bardzo, że zapomnieliśmy zrobić zdjęcia.Pozostało teraz czekać do wiosny. Zimę i wielką pustkę pozwoliło mi chyba przeżyć wertowanie wydawnictw Muratora i przeglądanie forum. Uczestniczyłam w Waszych pracach budowlanych i wykończeniowych, dylematach, rozterkach i radościach. Wspierałam w chorobach. Szczególnie później Tomka 1950 / to mój i męża rocznik / Dosię i Franusia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 04.12.2010 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Tak sobie myślę, że życie, kocham cię nad życiechoć barwy ściemnisz i ich nieuprzyjemniasz / czasem / to życie kocham cię nad życie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dziewczynka,która wygrała niedawno edycję " Mam Talent " może także niedługo zasili grono naszych budowlańców, gdyż pieniądze z wygranej zamierza wydać na budowę domku dla własnej rodziny. Życzę jej tego z całego serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 04.12.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Droga Krysiu, przyjmij wyrazy głębokiego współczucia powodu odejścia Twojego męża Byliście piękną i widać szczęśliwą parą Bardzo się cieszę, że podjęliście słuszną decyzję o ciągnięciu budowy. Twój mąż byłby z Was dumny, pewno zerka z góry i cieszy się z każdego następnego etapu budowy:) Bardzo fajnie , że zaczęłaś pisać dziennik budowy, że są zdjęcia .....ja myślę , że w ten sposób stajesz się nam -forumowiczom BLIŻSZA Osobiście będę bardzo chętnie śledzić postępy Twojej-Waszej budowy, wspierać oraz cieszyć się każdym postępem :) Czekam na dalsze relacje i zdjęcia Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 04.12.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Witam, bardzo mi przykro że Twój mąż odszedł - ale zgadzam się z Kropq, że decyzja o dalszym budowaniu była słuszna. Podziwiam Twoją siłę, myślę, że możesz być wzorem dla niejednej z nas. Będę zaglądała zaciskając za Was kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 06.12.2010 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Kropkg, wadera dziękuję za odwiedziny w mojej galerii. Oczywiście będzie ciąg dalszy. Także innych forumowiczów serdecznie zapraszam Pozdrawiam K.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamara1 06.12.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Ja również będę tu częstym gościem:) Ważne,że pomimo odejścia Twojego męża kontynuujesz, to co On zaczął! Życzę powodzenia i trzymam kciuki:) Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 06.12.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 A ja się wczoraj tyle napisałam i dzisiaj patrzę, a tu ani śladu po moim wpisie . Tak więc jeszcze raz Krysiu witam Cię i Twoich synów. Będę kibicować waszemu marzeniu - one się spełniają, ja to wiem Mam nadzieję, że wspólnie z chłopcami wybudujecie domek, w którym będziecie szczęśliwi. Trzymamy mocno kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 06.12.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Krysiu, ja będę Wam szczególnie mocno kibicowała po pierwsze że też wybudowaliśmy Ciekawy wariant II a po drugie że też "pod Poznaniem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 06.12.2010 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Witam Krysiu. Zazwyczaj nie wczytuję się w wywody innych, interesują mnie głównie galerie. Jednak Twoja historia jest bardzo wzruszająca i ciepła. Mam nadzieję że wszystko ułoży sie po Twojej myśli. Jestem w gronie Twoich fanów i trzymających kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 07.12.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Witam Krysiu!nie wiem co napisać, zawsze takie historie mnie wzruszają ( zresztą jak większość osób), jesteś bardzo odważną osobą i tak trzymać! niech Twoje marzenia i cel jaki założyłaś wspólnie z mężem się ziści!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 07.12.2010 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Tamara 1 dziękuję za odwiedziny. Czy masz założony dziennik lub galerię, bo nie mogę znalźć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 07.12.2010 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Megana, Terry, Monikarat również dzięki za odwiedziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 07.12.2010 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 ba - sia 3 dziękuję za odwiedziny. Rozpisałam się tak bardzo bo jestem tu już od 2007r i bardzo przeżywałam Wasze smutki, radości i rozterki w czasie budowania domków. Dziennika już nie zakładałam. Trudno by było wszystko zgodnie z datami opisać. Nasz domek właściwie jest w czasie budowy i galeria będzie powstawała przez dłuższ czas. Jednak bardzo będę się cieszyć z Twoich odwiedzin. Pozdrawiam K.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 07.12.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Przytuptałam tu, żeby się przywitać i powiedzieć, że ja też trzymam za Was kciuki i życzę dużo siły i wytrwałości w realizacji Waszych marzeń. Bedę Wam kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 07.12.2010 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Pavis bardzo się cieszę, że mam coraz więcej odwiedzających. Tylko mam kłopoty w odnalezieniu Was na forum. Pozdrawiam K.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts