Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz domek - trudna ale owocna decyzja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 248
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Megana dzięki. Zastanawialiśmy się jak to będzie, bo nie znamy się na budowie wcale. Dlatego tak intensywnie wczytywałam się w Wasze historie budowy.

Czerpałam inspiracje. Poszło nam chyba nieźle. Mamy murarza z ekipą uczciwych i fajnych chłopaków. Dekarze również obowiązkowi, tak, że o.k. :yes::yes:

Pozdrawiam K.G.

Trochę mnie tutaj nie było. Komputer ma takie powodzenie, że trudno się dopchać.

Będę musiała przełączyć się na tryb nocny. ;)

Jeszcze trochę historii.:stirthepot:

Nasza działka ma ok.1300 m kw. Jak na nas to bardzo dużo.

Sporo czasu trzeba by skosić na niej trawę.:eek:

Załączam plan parteru i poddasza, mojego autorstwa, gdyż jest bardziej czytelny niż fachowca.:cool:

PICT0061..JPG

PICT0062..JPG

Edytowane przez KrysiaG

Krysiu, myślę, że warto zawsze na forum zapytać.

Michał dużo czytał i co mógł to sprawdzał.

Proś dzieci, żeby czytały razem z Tobą.

Myślę, że nawet jak masz fajne ekipy, to sprawdzaj i kontroluj, to podstawa budowania.

Czasem, nie koniecznie specjalnie, mogą się pomylić, a Ty pytaj, mierz i znowu pytaj i sprawdzaj :)

Nie daj się wmanewrować w tekst "Pani będzie zadowolona" - zadowolona to będziesz jak zrobią dobrze , albo "Ja mam tak i jest dobrze", a Ty mu powiedz, że cieszysz się że mu się u niego podoba, ale Ty płacisz i chcesz tak, jak zaplanowałaś :) Musisz twarda być, nie miętka ;)

Edytowane przez Megana

Megana W tej chwili jesteśmy na etapie stanu surowego. Dopiero przy wykończeniówce okaże się co jest zgrzebane.:eek:

Mam nadzieję,że przyjdzie ta sama ekipa murarzy /bo to trochę znajomi/ i będą musieli poprawiać niedociągnięcia.Oby małe.:stirthepot:

Najwięcej boję się o kominy,kanalizację czy będą dobrze działać.

Pozdrawiam K.G.

Krysiu, zawsze coś tam wyjdzie, a nawet jak nie wyjdzie to fachowiec ponarzeka na poprzednika, że coś spartolił i on poprawia - żebyś Ty mu za to wdzięczna była i cała szczęśliwa, że na takiego fachmana trafiłaś co Ci dom uratował...

Racja, trzeba być twardym i wymagać. Ja nie umiem. Trudne to dla mnie.

Łapcie ten oddech, my się podłączymy (jakbyś sponsorów za dużo miała, to chętnie przygarniemy hehe).

Fajnie plany rysujesz, u mnie zawsze kłopot ze skalowaniem i prostymi liniami :)

Megana, wadera, Warmia Dziękuję Wam, że mnie tak wspieracie. Miłe to bardzo.:welcome:

U nas w trakcie budowy także nie było tak wesoło jakby się wydawało.:mad:

Ale, że to jest galeria a nie dziennik , nie mogłam Was zanudzać.Naszej ekipie w kuchni okno nie wyszło

bo im rozmiary cegły nie pasowały i chcieli zrobić okno panoramiczne.Musieli poprawiać. Drzwi do spiżarki chcieki dać na środku ściany.

Choć to mała ściana to już lepiej tak jak teraz. Pisałam poprzednio, że budując teraz już bym parę rzeczy zmieniła.Słyszałam, że wielu tak ma.:p

Muszę jeszcze dokończyć moją galerię. Jestem uzależniona od pomocników, bo ja nie jestem takim komputerowcem jak Wy.:no:

Ale się znowu rozpisałam.Pozdrawiam K.G.