wadera 14.12.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Ja myślę, że każdy tak ma, ze już po zakończeniu budowy by coś zmienił - ja na przykład połowę domu A jeśli nie każdy, to większość. Krysiu, jeśli potrzebujesz jakiejś pomocy w sprawie wklejania zdjęć - to napisz. To prosta sprawa, tylko muszę wiedzieć od czego zacząć tłumaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.12.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 No właśnie i zaraz zrobimy z Ciebie komputerowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 16.12.2010 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Megana, wadera dzięki za zaproponowanie pomocy. Faktycznie to udaje nam się wkleić zdjęcia takie małe.Dalej jest problem Mamy też problem z linkiem u dołu postu. Jest tam gdzieś test tego wklejania,ale to u nas nie działa. Dlatego też proszę o cynk gdzie i jak to się zakłada. K.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 16.12.2010 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 A teraz jak widzicie dopchałam się do komputera i postaram się dokończyć moją galerię. Ostatnie zdjęcia były jeszcze w zimie 2009/2010 Zastanawialiśmy się nad założeniem dachówki.Wybraliśmy Roben Monza Plus kolor kasztan. Ponieważ jest to jednak dach ponad 300 kw. + okna dachowe + dodatki + rynny, wyszła nam dość ogromna kwota. Młodzi inwestorzy zadecydowali, że trzeba zamknąć domek,bo oni będą mogli tam spać w upalne lato. Tak plac budowy zamienił się w działkę rekreacyjną. W tzw międzyczasie okazało się, że damy nie mogą wspinać się po drabinie przecież. Z prawie teściem i prawie synową wymyślili, że trzeba by zmontować schody tymczasowe. Schody zostały wykonane i stwierdziliśmy, że może one już zostaną na stałe. Płot także jest zdobyczny z rozbiórki załatwiony przez teścia syna, założony przez znajomego - złotą rączkę. Malowany wspólnie przez wszystkich. Dziękujemy Wam za to. A teraz reszta zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 16.12.2010 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 16.12.2010 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 16.12.2010 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 16.12.2010 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 16.12.2010 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 16.12.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Elegancko dopasowałaś drzwi, okna i rolety, brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 16.12.2010 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 16.12.2010 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 16.12.2010 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 16.12.2010 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 16.12.2010 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 16.12.2010 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 16.12.2010 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 W miesiącu wrześniu zostały posadzone tuje, aby osłoniły nas w przyszłości od polnej drogi. Plany na 2011 r : :confused:;) Założenie elektryki Obsypanie trochę domu aby powstała mała skarpa Można by posadzić parę drzewek Najważniejsze zadanie to sprawa kasy. Nie braliśmy kredytu, chociaż pani z banku nam to doradzała. Baliśmy się kryzysu i możliwości straty pracy. Teraz warunki kredytowe pogorszyły się, kryzys nie mija, o pracę nadal trudno. W roku 2011 raczej nic poważniejszego nie będziemy robić,gdyż syn planuje ślub. A więc nic nam nie pozostaje jak rozpocząć zbieranie kasy. Tyle narazie przekazałam wieści z budowy naszego domku. W dalszym ciągu zapraszam wszystkich do oglądania i opinii. Będę starała się zaglądać do Waszych dzienników i galerii i Wam kibicować. Jak będzie się coś działo na naszej budowie, to zaraz napiszę. Pozdrawiamy Wszystkich K.G. z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 22.12.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 http://lh3.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TRHVqXm4X5I/AAAAAAAAASU/sYxnbG1MLho/s800/494.jpg To właśnie tego wieczoru,gdy mróz lśni jak gwiazda na dworze,przy stołach są miejsca dla obcychbo nikt być samotny nie może.To właśnie tego wieczoru,gdy wiatr zimny śniegiem dmucha,w serca złamane i smutnepo cichu wstępuje otucha.To właśnie tego wieczoru,zło ze wstydu umierawidząc jak silna i pięknajest miłość gdy pięści rozwiera.To właśnie tego wieczoruod bardzo wielu wiekówpod dachem tkliwej kolędyBóg rodzi się w człowieku Magicznych Świąt życzy Pavis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 22.12.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Krysiu, fajnie dom wygląda. Co do schodów, to ja od listopada 2007 do listopada tego roku biegałam po drabinie - dlaczego nikt mi takich fajnych schodów nie zrobił? Słuchaj, z tymi zdjęciami.Przede wszystkim załóż sobie konto na jakimś zewnętrznym serwerze, gdzie można za darmo wrzucać zdjęcia. Ja długo korzystałam z http://www.photobucket.com, ale teraz się okazało, że mają takie limity, które na muratorze na bardzo krótko staczają. Zdjęcie wyświetla się określoną ilośc razy a potem kapica - czerwony krzyżyk. Chyba, ze zwiększysz transfer, oczywiście płacąc za tę przyjemność...Teraz korzystam z http://www.imageshack.us i sobie chwalę. Jest dostępna wersja strony w języku polskim, polecam zalogować się jednak (czyli najpierw zarejestrować), bo jak wrzucić zdjęcia bez rejestracji, to musiałabyś gdzieś spisywać sobie adresy do nich, a tak wejdziesz w swój profil i będziesz wszystkie widziała.I jak już będziesz miała zdjęcia na tym serwerze, to będziesz kopiować 9zaraz napisze jak) adresy do postów i umieszczać je między znacznikami i , lub klikać na te ikonkę z rysunkiem drzewa i adres wstawiać w okienku. Adres kopiuje się w zależności od tego jaka masz przeglądarkę w różny sposób. W Mozilla najeżdżasz myszką na obrazek, klikasz prawym przyciskiem i z tego menu, które Ci się rozwinie wybierasz "kopiuj adres obrazka". Wklejasz ten adres między znaczniki albo do okienka wciskając kombinację klawiszy Ctrl i C, albo znów prawy klawisz myszki i wybierasz "wklej". I gotowe.Jeśli do internetu używasz Explorera, to też najeżdżasz na obrazek i klikasz prawym przyciskiem myszki, ale z menu wybierasz WŁAŚCIWOŚCI i dopiero tam otworzy się okienko z kilkoma informacjami, między innymi adres url będzie. Zaznaczasz go (jedziesz po nim myszką trzymając jednocześnie lewy klawisz), a potem kliaksz prawy przycisk myszki i wybierasz KOPIUJ. Dalej tak samo jak w Mozilli z wklejaniem. Jasno to opisałam, czy coś napisać dorodniej, albo zrobić zrzuty z ekrany, żeby było widać gdzie i co kliknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 22.12.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Krysiu niech świąteczne dni zaczarują serca i dusze.Niech zapachem choinki przeniesie w czas beztroskiego dzieciństwa.Niech opłatek z rąk najbliższych da poczucie bezpieczeństwa na przyszłość.A ciepło świec podkreśli magię tych świątecznych dni. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=35058&d=1292972275 Radosnych Świąt - życzy Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts