Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz domek - trudna ale owocna decyzja

Recommended Posts

Ja myślę, że każdy tak ma, ze już po zakończeniu budowy by coś zmienił - ja na przykład połowę domu :) A jeśli nie każdy, to większość.

Krysiu, jeśli potrzebujesz jakiejś pomocy w sprawie wklejania zdjęć - to napisz. To prosta sprawa, tylko muszę wiedzieć od czego zacząć tłumaczenie :)

• Odpowiedzi 248
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A teraz jak widzicie dopchałam się do komputera i postaram się dokończyć moją galerię.:welcome:

Ostatnie zdjęcia były jeszcze w zimie 2009/2010

Zastanawialiśmy się nad założeniem dachówki.Wybraliśmy Roben Monza Plus kolor kasztan.

Ponieważ jest to jednak dach ponad 300 kw. + okna dachowe + dodatki + rynny, wyszła nam dość

ogromna kwota.

Młodzi inwestorzy zadecydowali, że trzeba zamknąć domek,bo oni będą mogli tam spać w upalne lato.

Tak plac budowy zamienił się w działkę rekreacyjną.;)

W tzw międzyczasie okazało się, że damy nie mogą wspinać się po drabinie przecież.:no:

Z prawie teściem i prawie synową wymyślili, że trzeba by zmontować schody tymczasowe.

Schody zostały wykonane i stwierdziliśmy, że może one już zostaną na stałe.;)

Płot także jest zdobyczny z rozbiórki załatwiony przez teścia syna, założony przez znajomego - złotą rączkę.

Malowany wspólnie przez wszystkich. Dziękujemy Wam za to.:bye:

A teraz reszta zdjęć::rolleyes:

W miesiącu wrześniu zostały posadzone tuje, aby osłoniły nas w przyszłości od polnej drogi.

Plany na 2011 r : :o:confused:;);)

Założenie elektryki

Obsypanie trochę domu aby powstała mała skarpa

Można by posadzić parę drzewek

Najważniejsze zadanie to sprawa kasy.:confused:

Nie braliśmy kredytu, chociaż pani z banku nam to doradzała.

Baliśmy się kryzysu i możliwości straty pracy.

Teraz warunki kredytowe pogorszyły się, kryzys nie mija, o pracę nadal trudno.:confused:

W roku 2011 raczej nic poważniejszego nie będziemy robić,gdyż syn planuje ślub.:wiggle:

A więc nic nam nie pozostaje jak rozpocząć zbieranie kasy.

Tyle narazie przekazałam wieści z budowy naszego domku.

W dalszym ciągu zapraszam wszystkich do oglądania i opinii.

Będę starała się zaglądać do Waszych dzienników i galerii i Wam kibicować.:bye:

Jak będzie się coś działo na naszej budowie, to zaraz napiszę.

Pozdrawiamy Wszystkich K.G. z rodzinką

http://lh3.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TRHVqXm4X5I/AAAAAAAAASU/sYxnbG1MLho/s800/494.jpg

To właśnie tego wieczoru,

gdy mróz lśni jak gwiazda na dworze,

przy stołach są miejsca dla obcych

bo nikt być samotny nie może.

gdy wiatr zimny śniegiem dmucha,

w serca złamane i smutne

po cichu wstępuje otucha.

zło ze wstydu umiera

widząc jak silna i piękna

jest miłość gdy pięści rozwiera.

To właśnie tego wieczoru

od bardzo wielu wieków

pod dachem tkliwej kolędy

Bóg rodzi się w człowieku

Magicznych Świąt życzy Pavis

Krysiu, fajnie dom wygląda. Co do schodów, to ja od listopada 2007 do listopada tego roku biegałam po drabinie - dlaczego nikt mi takich fajnych schodów nie zrobił?

Słuchaj, z tymi zdjęciami.

Przede wszystkim załóż sobie konto na jakimś zewnętrznym serwerze, gdzie można za darmo wrzucać zdjęcia. Ja długo korzystałam z http://www.photobucket.com, ale teraz się okazało, że mają takie limity, które na muratorze na bardzo krótko staczają. Zdjęcie wyświetla się określoną ilośc razy a potem kapica - czerwony krzyżyk. Chyba, ze zwiększysz transfer, oczywiście płacąc za tę przyjemność...

Teraz korzystam z http://www.imageshack.us i sobie chwalę. Jest dostępna wersja strony w języku polskim, polecam zalogować się jednak (czyli najpierw zarejestrować), bo jak wrzucić zdjęcia bez rejestracji, to musiałabyś gdzieś spisywać sobie adresy do nich, a tak wejdziesz w swój profil i będziesz wszystkie widziała.

I jak już będziesz miała zdjęcia na tym serwerze, to będziesz kopiować 9zaraz napisze jak) adresy do postów i umieszczać je między znacznikami i , lub klikać na te ikonkę z rysunkiem drzewa i adres wstawiać w okienku. Adres kopiuje się w zależności od tego jaka masz przeglądarkę w różny sposób. W Mozilla najeżdżasz myszką na obrazek, klikasz prawym przyciskiem i z tego menu, które Ci się rozwinie wybierasz "kopiuj adres obrazka". Wklejasz ten adres między znaczniki albo do okienka wciskając kombinację klawiszy Ctrl i C, albo znów prawy klawisz myszki i wybierasz "wklej". I gotowe.

Jeśli do internetu używasz Explorera, to też najeżdżasz na obrazek i klikasz prawym przyciskiem myszki, ale z menu wybierasz WŁAŚCIWOŚCI i dopiero tam otworzy się okienko z kilkoma informacjami, między innymi adres url będzie. Zaznaczasz go (jedziesz po nim myszką trzymając jednocześnie lewy klawisz), a potem kliaksz prawy przycisk myszki i wybierasz KOPIUJ. Dalej tak samo jak w Mozilli z wklejaniem.

Jasno to opisałam, czy coś napisać dorodniej, albo zrobić zrzuty z ekrany, żeby było widać gdzie i co kliknąć?

Krysiu

niech świąteczne dni zaczarują serca i dusze.

Niech zapachem choinki przeniesie w czas beztroskiego dzieciństwa.

Niech opłatek z rąk najbliższych da poczucie bezpieczeństwa na przyszłość.

A ciepło świec podkreśli magię tych świątecznych dni.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=35058&d=1292972275

Radosnych Świąt - życzy Renata