Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Serdecznie,

Właśnie jestem podczas wykonywania remontu w jednym z pokoi. Remont polega na: zerwaniu, zeskrobaniu starej warstwy farby,mycie powierzchni, gruntowanie równanie ścian i sufitu Rotbandem, gładź gipsowa Semin CE 68.Pomieszczenie ma w sumie 70m2 powierzchni remontowej. Człowiek, który wykonuje te prace zażyzył sobie kwotę 4000zl na wszytko z jego materiałem. Czy jego cena nie jest wygórowana a wręcz bardzo wysoka powrónując ceny innych fachowców i tych samych materiałów. Mieszkam w Warszawie.

Proszę o opinie co sądzicie o tej cenie??

Pozdrawiam ciepło.

Szymo

Faktycznie gość ma zarejestrowaną działalość, robi bardzo dobrze , no i oczywiście , że chce zarobić jak każdy z resztą.

Tylko czy jego wymagania finansowe nie są lekko wygórowane?! Kolega wyżej z tego co twierdzi wykonuje ten sam zakres za 1000zl mniej a to duża różnica.

No nic dzięki za odpowiedzi..jakoś się z nim dogadam, bo faktycznie jest dobry i godny polecenia ale cenowo strzela w serducho:)

Pozdrawiam

Szymo

To strasznie drogo !!!! 4 tys. zł za 70 kw. !!!

Na FAVORE.pl znalazłem w dziale remonty ofertę np. dla Łodzi za 17 zł za metr kw. i to 2 warty gładzi dają.

http://www.favore.pl/cat101524_remonty-kompleksowe.html

Nawet jeśli doliczyć do tego robociznę, to nie będzie aż tak drogo, jak ten twój spec zaśpiewał. Lepiej zmień fachowca, zanim wydrenuje ci portfela do końca. Nawet samemu warto spróbować przejechać szpachlą po ścianie.:)

• 2 weeks później...
Bardzo dobra cena za fachową robotę. I to z materiałem który przypominam trzeba pojechać, kupić, przywieść i wnieść.Po za tym zysk i podatki - niektórzy nie znają pojęcia podatki albo rejestracja.Jak Inwestor jest zadowolony to proponuje nie kombinować bo za parę złoty już nie jeden się przejechał.

Może niektórzy nie znają pojęcia podatki, zus i rejestracja. Ja znam. Wiem również ile kosztuje materiał na wykonanie takiego zlecenia oraz wiem, że dokładne wykonanie takiego zlecenia to kwestia kilku dni. Stąd taka a nie inna moja propozycja cenowa. Na rynku z zusami i usami od ponad 5 lat. Pozdrawiam