kajmanxxl 07.12.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Pogonienie kogoś odpowiedzialnego (właściwie to kogo?) nic nie da, żadna ekipa nie będzie modernizować instalacji CO w bloku w środku zimy. Błędem było niezgłoszenie tej niesprawności na etapie rozruchu CO, teraz jest połowa grudnia i d..a blada. Ale zamiast szukać winnych można próbować coś zdziałać. Ja doświadczyłem "takiej awarii" grzejnika w łazience, było 3 magików (napewno nie byli hydraulikami) i tylko pieprzyli coś o płukaniu instalacji. A rozwiązaniem było codzienne odpowietrzanie grzejnika i odkręcenie głowicy przez około 10 dni. Problem się sam rozwiązał tylko trzeba było chcieć. Magikom się nie chciało bo po co w środku zimy łazić do upierdliwego lokatora i wysłuchiwać. Przecież pensja leci nawet gdy się leży. masz trochę racji więc spróbujemy coś powalczyć, A Ty "ewald9" dlaczego się nie przyznałeś że jesteś facetem jak mam kobiecie podpowiadać co zrobić jak ona niema tyle siły by cokolwiek odkręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 07.12.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 powyżej już o tym pisałem-zamknij wszystkie grzejniki które są podpięte do tej rury od samej kotłowni aż do poprzedzającego ten w twojej łazience czyli ma być odkręcony tylko twój grzejnik-zamknij mu dolny zawór i odpowietrzaj (jeżeli niema na twoim grzejniku odpowietrznika to należy delikatnie odkręcić pół śrubunek na górnym przyłączu grzejnika) do puki parska wodą jest tam powietrze woda ma się wylewać z odpowietrznika jednostajnie bez żadnych syków -otwórz dolny zamknij górny i znowu powtórz odpowietrzanie sprawdzaj w kotłowni i w miarę spadku ciśnienia w instalacji uzupełniaj go- po zakończeniu odpowietrzania poczekajcie parę minut by grzejnik zaczął samoczynnie pracować potem potem powoli otwierajcie wszystkie grzejniki po drodze do kotłowni-gdy po tej operacji grzejnik w twojej łazience zacznie powoli stygnąć trzeba po kryzować czyli przydławić wszystkie grzejniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewald9 08.12.2010 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 No i miales racje robertsz ze "hydraulicy" to tylko kasy szukaja bo byli u mnie dzis az dwoch i nic nie zrobili!!!!! Zostawilem klucze mojemu sasiadowi bo wiadomo praca-i sasiad mi powiedzial ze byli 3 godziny-kaloryfery u lokatorow byly cieple u mnie zimny,teraz sa letnie u lokatorow a u mnie bez zmian!!!! Mowili cos o falszywym obiegu a nawet nie zamienili zaworu termostatycznego z dolu na gore!!!!! Juz sie teraz zastanawiam czy to nie jest powodem??!!!!! Nie mam juz sily!!!! jak przyjdzie rachunek to sie dopiero wkurze!!!!! Nie ma nawet sensu wzywac teraz nowego hydraulika bo znowu starta kasy-chyba do wiosny poczekam a teraz bede na elektrycznym ogrzewaniu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewald9 12.12.2010 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Nareszcie mam dobra wiadomosc-troche to zeszlo ale.....!!!! Otoz byli Ci "fachowcy" u nas i zrobili ze kaloryfery dzialaly ale tylko przez krotki czas-do momentu az my odkrecilismy zawor termostatyczny:confused: Ale dzis znalazlem powod nie grzania kaloryfera!!!!!! Poprostu szlauch z odplywu naszego kaloryfera do pieca jest zapchany czyms-chyba kamien albo cos innego. Teraz nie moge go zmienic bo wiadomo zima ale zrobilem z drugiej strony schlauch i nagle kaloryfer zaczal grzac i wszyscy maja gorace kaloryfery. Ja nie jestem hydraulikiem ale fachowcy powinni nie przeaczac najprostszych rzeczy!!!!! Byleby do wiosny!!! Korzystajac z okazji zycze wszystkim Wesolych a przede wszystkim cieplych Swiat!!! Dziekuje za wszystkie porady!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 12.12.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 ciekawie masz podłączony ten grzejnik:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 12.12.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Sprawdź jeszcze czy termostat nie jest zamontowany na odwrót (kierunki przepływu).Może ten zawór blokuje przepływ cieczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewald9 13.12.2010 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Tak kiedys budowali i podlaczali to wszystko-ta instalacja ma 20 lat juz!!!!!! Czyli chodzi o to w jakim kierunku jest strzalka na tym zaworze termostatycznym??? Strzalka jest w kierunku do kaloryfera-nie wiem czy tak jest dobrze ale kaloryfer jest nareszcie goracy i pozostali tez maja gorace:p:p:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewald9 13.12.2010 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Ogolnie to w ktorym kireunku powinny byc te strzalki prawidlowo zamontowane??? Tutaj sie na tym forum wiecej dowiedzialem i zrobilem niz Ci mechanicy co byli!!!! Tragedia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 14.12.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Po to stworzono fora, do wymiany wiedzy i poglądów... Strzałki zgodne z kierunkiem zasilania i powrotu. Po to są strzałki. Co do fachowości fachowców..... cóż przy takiej polityce wspierania przedsiębiorczych Polaków każdy może otworzyć działalność, każdy może dostać wsparcie od Państwa na narzędzia i każdy może siebie nazywać fachowcem. Nie każdy nim jest. Ale mniejsza z tym, wątek dotyczył kaloryfera. Grzeje, ciesz się. U mnie właśnie odcięli wodę, bo jest jakaś awaria w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts