jola_krzysiek 18.02.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 (...)tylko narodowy, prawicowy rząd (czyli PiS) jest w stanie wyciągnąć Polskę z zapaści. PiS i prawica? To tylko PR, PiS jest bardziej na lewo od SLD. Wałęsa to był Bolek, dzisiaj w to wątpić (...)to ciemnogród i fanatyzm. Może i był Bolkiem, ale to nie znaczy, że był agentem. Nie rozumieć tej, jakże subtelnej różnicy to dopiero ciemnogród. K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 18.02.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 IPN chce obalić kolejny mit? Z Wałęsy próbowali zrobić agenta, z Pyjasa chcą teraz zrobić moczymordę. Czemu to ma służyć? Nie lepiej uznać, że został nadgorliwie potraktowany przez bezimiennego ubeka? Tak lepiej dla rodziny i historii. K. Ech, no bo przecież są słuszne mity, dobre mity, których obalać nie wolno... Ale są też mity niesłuszne, które należy i trzeba obalać i którym należy przyklaskiwać. Obalanie mitów słusznych to zamach na świętości. Obalanie niesłusznych mitów to podejmowanie debaty historycznej, nie obawianie się trudnych tematów itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 18.02.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Odmitologizujmy więc i braci Kaczyńskich.Ilość niejasności jaka wokół nich krąży jest równie wielka jak obok innych , całkowicie odmitologizowanych już osób przez pisowski IPN.Ponoć prawda ich wyzwoli, po co więc tworzyli i tworzą wokół siebie tyle martyrologicznych bajek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.02.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 (edytowane) PiS i prawica? To tylko PR, PiS jest bardziej na lewo od SLD. To nawet trudno nazwać lewicą, to jest populizm w czystej postaci. Może i był Bolkiem, ale to nie znaczy, że był agentem. Nie rozumieć tej, jakże subtelnej różnicy to dopiero ciemnogród. K. Ładnie sformułowane. Tak to mniej więcej jest, bolek nie bolek ale jest symbolem odzyskanej wolności i powodem do dumy no i solą w oku zawistników. Edytowane 18 Lutego 2011 przez perm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.02.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Ech, no bo przecież są słuszne mity, dobre mity, których obalać nie wolno... Ale są też mity niesłuszne, które należy i trzeba obalać i którym należy przyklaskiwać. Obalanie mitów słusznych to zamach na świętości. Obalanie niesłusznych mitów to podejmowanie debaty historycznej, nie obawianie się trudnych tematów itd. Och wsypałeś się kolego! Kto niby ma decydować o tym co jest słuszne a co nie? Poza tym Wałęsa to nie mit, to rzeczywisty człowiek na rzeczywistym zakręcie historii. Zakręcie który dał nam wolność. On jest tego symbolem! Mitem są zasługi Kaczyńskich, szczególnie Lecha. Jarosława nawet PiS nie mitologizuje bo nikt by nie uwierzył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 18.02.2011 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Tak sobie myślę, że niepotrzebnie tego biednego Pyjasa wywlekali z ziemi. I nie dlatego, że mi szkoda ewentualnego obalenia mitu, ale dlatego, że wyniki sekcji nie odpowiedzą jednoznacznie na pytanie, czy spadł ze schodów sam, czy mu ktoś pomógł i znając życie, będzie to wykorzystywane do napierniczania sie w wojenkach politycznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 18.02.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 jaki ja jestem szczęśliwy że jestem totalnie apolityczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 18.02.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 jaki ja jestem szczęśliwy że jestem totalnie apolityczny Apolityczność może być rozumiana jako nieprzynależność, więc myślę, że dużo tu takich. Ale czymś się trzeba kierować głosując w czasie wyborów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 18.02.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Robert Kubica dostał list od Jarosława Kaczyńskiego: życzę szybkiego powrotu do zdrowia Kubica odpowiedział: dziękuję, nawzajem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 18.02.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Apolityczność może być rozumiana jako nieprzynależność, więc myślę, że dużo tu takich. Ale czymś się trzeba kierować głosując w czasie wyborów. jak były wybory to głosowałem zazwyczaj na Leppera ,Giertycha - wychodziłem z założenia że jak mamy robić jajca to na całego i głosowałem na prawdziwych wariatów a nie na pseudoczubów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 18.02.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 jak były wybory to głosowałem zazwyczaj na Leppera ,Giertycha - wychodziłem z założenia że jak mamy robić jajca to na całego i głosowałem na prawdziwych wariatów a nie na pseudoczubów Dobreeee ! http://m.nowyekran.pl/091d8308e8a8c28bc673462f66efa2de,12,0.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 18.02.2011 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Taka mnie jeszcze (może głupia) refleksja naszła jak tak patrze na tych głosujących. Jakby mnie głosowanie dotyczyło, to bym sie wstrzymała od głosu. Zrobił tak ktos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.02.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 I ... Ciekawe kiedy u nas Polacy zrozumieją, że tylko narodowy, prawicowy rząd (czyli PiS) jest w stanie wyciągnąć Polskę z zapaści. Bolo ... czapeczka Cię chyba za bardzo uciska ... zapomniałeś ? ... przecież PiS juz to robił i raczej marnie mu szło ... wiem, wiem ... Kolalicjanci ... ale przecież sami takie "przystawki" wybrali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 18.02.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 (edytowane) Wybrali, bo nie mieli wyboru. Tak hipotetycznie: zakładając, że PiS wygra, z kim stworzy koalicję. PSL zawsze do dyspozycji, a jak braknie? SLD w takiej sytuacji może zażądać premiera. Jak myślicie? Edytowane 18 Lutego 2011 przez amalfi byk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 18.02.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Wybrali, bo nie mieli wyboru. Tak hipotetycznie: zakładając, że PiS wygra, z kim stworzy koalicję. PSL zawsze do dyspozycji, a jak braknie? SLD w takiej sytuacji może zarządać premiera. Jak myślicie? To jest podstawowy powód i radziłbym nie szukać jakiś ekstra nadzwyczajnych wytłumaczeń, bo niestety - w moim przekonaniu - sprawa jest w sposób arcybolesny prosta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 18.02.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Wcale już mi się nie chce o tym myśleć ale jak to zgrabnie Stanisław Tym napisał - wszystko wskazuje na to , że teraz kolej na SLD - teraz oni pokażą czego NIE potrafią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 18.02.2011 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Pierwsza sprawa: jestem dysortografką niuleczalną chyba. Wybaczcie byki. Druga: jaka prosta? Wytłumacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 18.02.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Wcale mnie to nie dziwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek_bolo 19.02.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Macie okazje zaobserwować stronniczość mediów:http://wpolityce.pl/view/7445/Czy_media_beda_analizowaly_sytuacje_w_walbrzyskiej_PO_z_taka_sama_pasja_jak_przygladaly_sie_konfliktowi_w_swietokrzyskim_PiS_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.02.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Macie okazje zaobserwować stronniczość mediów: http://wpolityce.pl/view/7445/Czy_media_beda_analizowaly_sytuacje_w_walbrzyskiej_PO_z_taka_sama_pasja_jak_przygladaly_sie_konfliktowi_w_swietokrzyskim_PiS_.html Ale to nudne! Nie masz czegoś ciekawszego? Jakies cytaty z Macierewicza? Miało być śmiesznie a ty przynudzasz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts