Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

jak trzeba mieć rozmoczony mózg, żeby pisać takie pierdoły ? ? ? ? ?

Do Jarosława Kaczyńskiego

Ojczyzna jest w potrzebie – to znaczy: łajdacy

Znów wzięli się do swojej odwiecznej tu pracy

Polska – mówią – i owszem to nawet rzecz miła

Ale wprzód niech przeprosi tych których skrzywdziła

Polska – mówią – wspaniale lecz trzeba po trochu

Ją ucywilizować – niech klęczy na grochu

Niech zmądrzeje niech zmieni swoje obyczaje

Bo z tymi moherami to się żyć nie daje

I znowu są dwie Polski – są dwa jej oblicza

Jakub Jasiński wstaje z książki Mickiewicza

Polska go nie pytała czy ma chęć umierać

A on wiedział – że tego nie wolno wybierać

Dwie Polski – ta o której wiedzieli prorocy

I ta którą w objęcia bierze car północy

Dwie Polski – jedna chce się podobać na świecie

I ta druga – ta którą wiozą na lawecie

Ta w naszą krew jak w sztandar królewski ubrana

Naszych najświętszych przodków tajemnicza rana

Powiedzą że to patos – tu trzeba patosu

Ja tu mówię o sprawie odwiecznego losu

Co zrobicie? – pytają nas teraz przodkowie

I nikt na to pytanie za nas nie odpowie

To co nas podzieliło – to się już nie sklei

Nie można oddać Polski w ręce jej złodziei

Którzy chcą ją nam ukraść i odsprzedać światu

Jarosławie! Pan jeszcze coś jest winien Bratu!

Dokąd idziecie? Z Polską co się będzie działo?

O to nas teraz pyta to spalone ciało

I jest tak że Pan musi coś zrobić w tej sprawie

Niech się Pan trzyma – Drogi Panie Jarosławie

J. M. Rymkiewicz

Milanówek, 19 kwietnia 2010 roku

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ojczyzna jest w potrzebie – to znaczy: łajdacy

Znów wzięli się do swojej odwiecznej tu pracy

Polska – mówią – i owszem to nawet rzecz miła

Ale wprzód niech przeprosi tych których skrzywdziła

Polska – mówią – wspaniale lecz trzeba po trochu

Ją ucywilizować – niech klęczy na grochu

Niech zmądrzeje niech zmieni swoje obyczaje

Bo z tymi moherami to się żyć nie daje

I znowu są dwie Polski – są dwa jej oblicza

Jakub Jasiński wstaje z książki Mickiewicza

Polska go nie pytała czy ma chęć umierać

A on wiedział – że tego nie wolno wybierać

Dwie Polski – ta o której wiedzieli prorocy

I ta którą w objęcia bierze car północy

Dwie Polski – jedna chce się podobać na świecie

I ta druga – ta którą wiozą na lawecie

Ta w naszą krew jak w sztandar królewski ubrana

Naszych najświętszych przodków tajemnicza rana

Powiedzą że to patos – tu trzeba patosu

Ja tu mówię o sprawie odwiecznego losu

Co zrobicie? – pytają nas teraz przodkowie

I nikt na to pytanie za nas nie odpowie

To co nas podzieliło – to się już nie sklei

Nie można oddać Polski w ręce jej złodziei

Którzy chcą ją nam ukraść i odsprzedać światu

Jarosławie! Pan jeszcze coś jest winien Bratu!

Dokąd idziecie? Z Polską co się będzie działo?

O to nas teraz pyta to spalone ciało

J. M. Rymkiewicz

No cóż, jeżeli M Rymkiewicz chce być niskiego lotu epigonem - ok, problem w tym że on próbuje opisywać jako realny nie istniejący świat i nie istniejące problemy. Schizofrenia polityczna? Nowa jednostka chorobowa?

Mówiąc krótko,Gosiewski to jednak ludzkie panisko było.

Do łez mnie wzruszyła ta przypowieść, jak to podczas imprezy wstał od kieliszka i pro publico działał.

Cóż za heroizm posła.

Nie czas aby na beatyfikację?

No i cóż ja zaślepiona mam odrzec na ten "argument" ? Chyba tylko radość z podobnej wrażliwości. Jam sie również do łez wzruszała przy okazji wręczania kwiatów ministrowi cudem ocalonemu. Może czas na powrót do monarchii?

Nic

Ale to nic.

Nie wspominacie o temacie zastępczym.

kIBICA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kibca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tego warchoła - ajajajjjjjjj

Wiecie co?

Wiecie?

Żenada - dla niewtajemniczonych......

Kibica????????

A po co tu mówić o kibicach????

Kibice to normalni ludzie! ( nie mylić z hołotą i bydłem, które opanowało część sektorów na piłkarskich stadionach)

ale właściwie to co chciałeś przekazać ?

Chciałem nie tyle przekazać - co zwrócić uwagę - a niektórym uświadomić - (bez urazy) że takie newsy co połowę wiaDOMOŚCI zapełniają - to się mają ...........

Jak pięść do nosa.

Takie ważne są...

Ale dla niewiedzy i dla niezorientowanych - bajka jest, no nie?

Walka.

Ostra walka......

Z patologią.

I kto to robi ten porządek?????

Nasz kochany RZĄD!!!!!!!

On to zrobi

Ten porządek.

Taki jest fajny - a jak..........

PS:

żenada - dla "kiboli" i zorientowanych -:)

Chciałem nie tyle przekazać - co zwrócić uwagę - a niektórym uświadomić - (bez urazy) że takie newsy co połowę wiaDOMOŚCI zapełniają - to się mają ...........

Jak pięść do nosa.

Takie ważne są...

Ale dla niewiedzy i dla niezorientowanych - bajka jest, no nie?

Walka.

Ostra walka......

Z patologią.

Nasz kochany RZĄD!!!!!!!

On to zrobi

Ten porządek.

PS:

Wygląda na to że zrobi porządek. Podobnie było z dopalaczami. Szydził cały PiS ale dopalaczy już nie ma i wygląda na to że nie bedzie. Inną kwestią jest jak słusznie zauwazyłeś czy powinien to być pierwszoplanowy temat dla mediów. Jest dużo bardziej poważnych problemów tyle że ludź chce słuchać o kibolach i robieniu z nimi porządku. Może dlatego że łakniemy w końcu jakiś sukcesów? Może dlatego że męczy ludzi już czarnowidztwo polityków takich jak Kaczyński? Wymyślanie absurdalnych teorii o kondominiach, spiskach, zamachach, agentach?

Jak już mówimy o miałkości komentatorów rzeczywistości naszej to mistrzem jest niewątpliwym p. Monika Olejnik i jej program "Osmy dzień tygodnia". Takiej bylejakości tematów i komentarzy nie znajdziemy chyba nigdzie. Ostatnio 30 min debatowano co zrobić ze "Staruchem". To dopiero temat dla najważniejszych polityków w państwie!

Edytowane przez perm

Walka.

Ostra walka......

Z patologią.

Nasz kochany RZĄD!!!!!!!

On to zrobi

Ten porządek.

PS:

Kuźwa, niby masz rację. Tylko, że ja tym tematem interesuję się już od szeregu lat i jakoś, kuźwa, ŻADEN RZĄD OD KILKUNASTU LAT nawet nie spróbował ruszyć tego gówna!!! TO JEST DOPIERO ŻENADA!!! Że w europejskim państwie, grupa debili dyktuje warunki władzom pańswowym, policji, klubom, piłkarzom... A to przez tych mięśniaków, chamów i bydlaków porzuciłem już dawno kibicowanie piłce nożnej i nawet reprezentacji życzę, żeby wycofała się z wszelkich rozgrywek, albo przegrywała wszystko. I gówno mnie obchodzą jakieś ME 2012. Mogą się nawet zesrać. I takich jak ja, jest dziesiątki, bo rozmawiam z ludźmi. I szlag mnie trafiał, jak od Listkiewicza począwszy, PZPN pokazuje, że wcale nie ma zamiaru przestrzegać polskiego prawa, ani niektórych przepisów, które sam uchwalił.

ŚMIERĆ PIŁCE NOŻNEJ W POLSCE!!! Będę wtedy bardzo zadowolony. Amen.

PS. U siebie na wsi mam przykład radosnej twórczości tych ćwoków, bo obok mnie spotykają się "zaprzyjaźnione" grupy. Po każdym takim spotkaniu muszę zamontować kilkanaście nowych sztachet w płocie. Policja mi odpowiada, że jak złapię którego, to wystąpią o jego ukaranie.

Zadowolony?

Edytowane przez wykrot

WYKROT!

PERM

Nie będę próbował - nie chce mi się.

Kibicem jestem od lat i na zawsze.

Macie mi wierzyć.

Dlatego twierdzę - nie.

Ja wręcz stwierdzam z całą stanowczością

Temat jest zastępczy!

Pozwala na nie gadanie o paliwie co ma akcyzy w sobie 70%, o cukrze i buraku cukrowym co go Unia kazała zrobić rarytasem , o mące ziemniaczanej z ziemniaka co połowę Polski zarasta za 7.20zeteła - i ratowniku - co zamiast ratować stracił życie przez niedbalstwo i niedoinwestowane przestarzałe sprzęty.......

Acha

I tych pijakach - co to po piwie powodują że nasz kraj ma wciąż ofiary na drogach śmiertelne nieprawdopodobne na unijnych autostradach.

Jestem od lat na wszystkich meczach reprezentacji i kochanego mojego klubu.

Zabieram od 4 lat na wszystkie mojego najmłodszego fana.

Miał 4 lata - dzisiaj ma 8.

Nigdy.

Powtarzam - Nigdy - bym nie pozwolił sobie na ryzyko utraty jego zdrowia z racji bywania na stadionie.

Dlatego macie mi wierzyć - "temat zastępczy"

I tyle.....

Kibicem jestem od lat i na zawsze.

Zabieram od 4 lat na wszystkie mojego najmłodszego fana.

Miał 4 lata - dzisiaj ma 8.

Ja rozumiem, bo Ty jesteś kibicem i twoja latorośl też. Znam również innych kibiców. I ani Ty, ani inni kibice nie jestescie problemem.

Ale problem istnieje i nie jest zastępczy! To wielki problem!! I gdyby nie część piłkarskiej mafii, to uważam, że policja dawno by sobie z tym poradziła. Bo jak nazwać to co się dzieje w piłce od "fryzjera" począwszy?O tym, że nawet policja załatwia bilet na mecz finałowy przywódcy kiboli?

Nie na darmo Rudolph Giuliani rozpoczął swoją karierę od hasła ZERO TOLERANCJI!!! I nawet rzucenie peta, czy papierka z cukierków w miejscu publicznym nie było tolerowane. Duży jesteś, znamy się, więc wiesz o co mi chodzi. Zdaję sobie sprawę, że z wiadomych przyczyn nie jesteś zwolennikiem tego rządu.

Ale do cholery, dla mnie kibole to jest straszny wrzód na dupie państwa i cieszę się, że wreszcie ktoś zaczął coś robić! Ja bym wszystkich od razu kastrował bez prawa apelacji. Zaakceptuję wobec nich nawet stalinowskie metody z zasłaniem na Sybir włącznie. I od razu oświadczam, że barwy partyjne są mi obojętne totalnie. Popieram KAŻDY rząd, który to zrobi. Nawet składający się z samych Kaczyńskich, albo zapomnianych komunistów.

PS. A o tych rowerowych pijakach to się zupełnie zgadzam. Służą wyłącznie do statystyk rozpoznanych i ukaranych spraw. Jak ja na granicy dla celników, kiedy złapano mnie z 2 butelkami mołdawskiego koniaku. Miały po 0,7 litra, a przez granicę można było przewozić w sumie 1 litr alkoholu. W czasie, kiedy zajmowano się moim przestępstwem i pisano protokoły (ponad godzinę) przejechało przez granicę kilkanaście nie kontrolowanych TIR-ów, bo nie miał kto kontrolować. Celnicy przecież spisywali protokół z przesłuchania mnie i byli zajęci.

Edytowane przez wykrot

... i dający możliwość wykazania się nadgorliwym urzędnikom ;)

juz jakoś nie mam zaufania do Autorów tekstu. Wiecie dlaczego? Za dodatek do adresu. "my informujemy, oni kłamią".

Czuję się tak, jakbym trafił na sprawnego domokrążcę, którego odkurzacz jest "naprawdę najlepszy i najtańszy w tej klasie"

Tak sobie zerknąłem na cytowaną tu przez "co poniektórych".Niezalezną Pl".

Oto ciekawy wpis...:)

O Bronisławie Komorowskim....

Nieprawdą pochodzenia sowieckiego osobnika życiorys przetkany...

Dwa podstawowe kłamstwa w tekście dotyczącym tego sowieckiego osobnika Sromosława WSInorawicza Komorowa. Po pierwsze Komorow to bardzo popularne wśród rosjan nazwisko i żaden to hrabia, lecz potomek sowieckiego czerwonego bolszewika po dziadku a sowieckiego oficera NKWD po ojcu, który otrzymał to nazwisko od sowietów z zadaniem wyjazdu do okupowanej już przez sowietów Polski i agenturalnej współpracy ze stacjonującymi pod Legnicą jednostkami sowieckiej armii.

Nazwisko i majątek należący do zamordowanej przez sowieckich NKWDstów na polskiej wileńszczyźnie rodziny Komorowskich otrzymał ojciec obecnego sowieckiego rezydenta warszawskiego Belwederu w nagrodę po sprawnym rozpracowniu oddziału majora Szyndzielarza i w zaaranżowanym spotkaniu podstępne wydanie Go w ręce NKWD...

Materiały dowodowe na temat pochodzenia obecnego sowieckiego rezydenta w Polsce Sromosława WSInorawicza Komorowa i bolszewickiej agenturalnej działalności jego i jego ojca wcześniej na terenie okupowanej przez sowietów Polski zostały wykradzione przez WSI z pałacu prezydenckiego na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie w dniu zamordowania śp Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Lecha Kaczyńskiego pod Smoleńskiem.

Drugim kłamstwem w tej publikacji Niezależnej dotyczącej niepełnego zniekształconego życiorysu Sromosława WSInorawicza Komorowa jest lakoniczne stwierdzenie, że samolot z delegacją rządową na uroczystości 70tej rocznicy masakry ponad 20stu tysięcy polskich oficerów w Katyniu przez sowieckich zbrodniarzy przeciwko ludzkości, roztrzaskał się pod Smoleńskiem... kiedy w rzeczywistości nie była to delegacja rządowa lecz rządowy samolot TU154M numer boczny 101 wraz z reprezentantami Narodu Polski w osobach dwóch Prezydentów Rzeczypospolitej Polskiej i pozostałych dostojników najwyższych instancji Państwa Polskiego, którzy wszyscy razem zostali zamordowani eksplozjami dwóch zainstalowanych na pokładzie samolotu bomb termobarycznych zdetonowanych w bardzo krótkim odstępie czasu powodując doszczętne zniszczenie samolotu i makroskopowe rozczłonkowanie części środkowej kadłuba wraz z pasażerami, tuż nad ziemią parowu w odległości jednego kilometra od pasa do lądowania lotniska Siewiernyj...

Zostawiam cytat , by skomentowali go psychiatrzy:)

Teraz PISowcy ..drą ryja ,że jakże to strasznie był flekowany Lech Kaczyński .

To ...do kutwy nędzy co jest ...ja się pytam.???

Edytowane przez Marek-B

juz jakoś nie mam zaufania do Autorów tekstu. Wiecie dlaczego? Za dodatek do adresu. "my informujemy, oni kłamią".

Czuję się tak, jakbym trafił na sprawnego domokrążcę, którego odkurzacz jest "naprawdę najlepszy i najtańszy w tej klasie"

TVN24.pl: Stadion Widzewa zamknięty za obrażanie rządu, policji i PZPN

Gazeta.pl: Stadion Widzewa zamknięty. "To nie decyzja polityczna"

Ojczyzna jest w potrzebie ......

J. M. Rymkiewicz

ale... to co chciałeś przekazać ? :o

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...