Gość Pepeg z Gumy 22.10.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Czytam gazety, wchodzę na forum, czytam forum... Eeech. Po kiego grzyba się w ogóle uczyłem czytać. Zostałbym szczęśliwym analfabetą i na pewno lepiej by mi z tym było. Ma Pan całkowitą rację - kretynom zawsze żyje się łatwiej ale niedobór dostarczanej informacji nie zmienia absolutnie jakości otaczającej ich rzeczywistości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 22.10.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 (...) ale niedobór dostarczanej informacji nie zmienia absolutnie jakości otaczającej ich rzeczywistości. Święte słowa, jeno czy to, czym raczą nas media, internet i cała reszta to jeszcze informacja? Ona (informacja) gdzieś tam jest, ale też dużo opinii, reklamy i celowego robienia ludziom wody z mózgów, bo tak akurat wygodniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 22.10.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Święte słowa, jeno czy to, czym raczą nas media, internet i cała reszta to jeszcze informacja? Ona (informacja) gdzieś tam jest, ale też dużo opinii, reklamy i celowego robienia ludziom wody z mózgów, bo tak akurat wygodniej. Dlatego rozumiem rozgoryczenie Pana szopena. Przez tydzień skazany byłem na informacje docierające z netu oraz telewizorni i doszedłem do wniosku, że gdyby na podstawie wyrażanych tam opinii ktoś miał sobie wyrobić o Polakach zdanie, to byłoby ono wielce niepochlebne. Jawimy się jako banda sfrustrowanych i zawziętych idiotów, którzy zabiliby każdego, który myśli inaczej lub ma inne poglądy. Dawka hipokryzji, nieopanowanej agresji i zwykłego knajackiego chamstwa jest wręcz modelowa. I nie dotyczy to tylko systematycznie bitych i niekochanych w dzieciństwie użytkowników internetu ale wręcz całej populacji z politykami i dziennikarzami na czele. Głupota i złość jest cnotą a zacietrzewienie pożądaną zaletą. Nie ważne jest czy spór dotyczy oblanego gównem Wojewódzkiego czy kolejny raz rozkopanej trumny w celu dowiedzenia swojej racji o sposobie zejścia wydobytego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 22.10.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 ...Nie ważne jest czy spór dotyczy oblanego gównem Wojewódzkiego czy kolejny raz rozkopanej trumny w celu dowiedzenia swojej racji o sposobie zejścia wydobytego.Taki ktoś to ekshumant. Niektórzy uważają, że ma wiele do powiedzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 22.10.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Taki ktoś to ekshumant. Niektórzy uważają, że ma wiele do powiedzenia. A on milczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 22.10.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Ma Pan całkowitą rację - kretynom zawsze żyje się łatwiej ale niedobór dostarczanej informacji nie zmienia absolutnie jakości otaczającej ich rzeczywistości. Zgadza się - jest nawet takie hasło "Ty myśl, inaczej zrobią to za ciebie inni", ale z drugiej strony niektórzy twierdzą, że "jeśli jeszcze nie zwariowałeś to znaczy, że jesteś niedoinformowany". Chyba jak to w życiu bywa najlepszy jest umiar i wybieranie źródeł informacji, żeby się nie rozchorować od medialnego fastfoodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 22.10.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 (edytowane) .... Chyba jak to w życiu bywa najlepszy jest umiar i wybieranie źródeł informacji, żeby się nie rozchorować od medialnego fastfoodu. A'propos źródeł informacji... BBC zrobiła świetny film o Pussy Riot. Mam nadzieje, że będzie go można obejrzeć i u nas. "Zaczęli kręcić materiał niemal nazajutrz po powstaniu punkowej grupy, która z kolei ukonstytuowała się w dniu trzecich wyborów Putina na prezydenta i od pierwszego dnia deklarowała, ze jej celem jest "walka z reżimem i obalenie prezydenta, który jest satrapą i złodziejem" Naprawdę budząca głęboki szacunek jest odwaga tych dziewczyn w obronie własnych przekonań, a także gotowość do zapłacenia wysokiej za to ceny. I totalna pogarda w obliczu brutalnej siły... Stacja w swoim materiale pokazała proces, podczas którego czasami trudno było się powstrzymać od śmiechu. Zwłaszcza kiedy sędzia zadaje pytania Maszy: - Czy pani rozumie akt oskarżenia? - Nie. Nie rozumiem - odpowiada uprzejmie Masza - Czego pani nie rozumie? - Aktu oskarżenia. - Czego pani nie rozumie w akcie oskarżenia? - Niczego nie rozumiem. - Czy przyznaje się pani do winy? - Jak mogę przyznać się lub nie przyznać, skoro nie rozumiem aktu oskarżenia? - To jest niemożliwe! Ma pani wyższe wykształcenie! - mówi sędzina kompletnie udręczona. - A skąd! Nie mam wyższego wykształcenia, bo wywalono mnie z Uniwerku! - Ale dopiero na ostatnim roku, więc jakby ma pani wyższe wykształcenie! - A skąd! Kształciłam się na dziennikarkę, a nie na prawniczkę! Ja na tym waszym prawie zupełnie się nie znam. Na koniec "ostatnie słowo" Kati przed ogłoszeniem wyroku, kiedy mówi o tak zwanym procesie, w tak zwanym sadzie i tak zwanym wyroku pozbawienia jej tak zwanej wolności. "Tu w tej klatce jestem bardziej wolna od was - mówi do sędziny - bo mogę mówić co chcę - a pani może mówić tylko to co jej Putin każe" Niezwykłe dziewczyny... Szkoda, że nasze media kręcą się jedynie wokół tematu zamachu... zamachu na nasze szare komórki. Edytowane 23 Października 2013 przez Gosc_123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 23.10.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 (edytowane) A'propos źródeł informacji... BBC zrobiła świetny film o Pussy Riot. Mam nadzieje, że będzie go mozna obejrzeć i u nas.... "Tu w tej klatce jestem wolniejsza od was - mówi do sędziny - bo mogę mówić co chcę - a pani może mówić tylko to co jej Putin każe" Niezwykłe dziewczyny... Szkoda, że nasze media kręcą się jedynie wokół tematu zamachu... zamachu na nasze szare komórki. Czy to o ten dokument chodzi ? http://www.youtube.com/watch?v=tH4hjg83Mt8 Po Twoim opisie bardzo chcę to obejrzeć bo postawa dziewczyn przypomina tych, którzy tworzyli Solidarność w Polsce. Wielki szacun dla dziewczyn. Niestety mainstream serwuje tak zakłamany syf, że aż żal to oglądać - to jedna wielka manipulacja - szkoda, że ma jeszcze tak wielu odbiorców, choć pocieszające jest to, że młodzi masowo korzystają z internetu i tam czytają wiadomości oraz komentarze dzięki którym oszustwa i manipulacje są szybko obnażane [nawet w mainstreamowych portalach]. Trzeba odebrać właścicielom mediów możliwość władania "rzędami dusz" w danej sprawie co możliwe jest tylko dzięki internetowi - dlatego "wuadza" robi wszystko, żeby go ocenzurować. Edytowane 23 Października 2013 przez SUSPENSER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 23.10.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Po Twoim opisie bardzo chcę to obejrzeć bo postawa dziewczyn przypomina tych, którzy tworzyli Solidarność w Polsce. Bardzo proszę http://www.youtube.com/watch?v=DLmVwfuMEHY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 27.10.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 pussy riot jako organizacja lewicowa powoduje u mnie czerwona wysypke, dajoryje oraz owrzodzenie szyszynki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.10.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 to jest przykład jak mniejszosc terroryzowac moze pozostalych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 28.10.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Tak, tak. Bo jak już ktoś nie wierzy w bozię to jest to z pewnością pieprzona lewica i mniejszość terroryzująca większość.Ja też mam wysypkę kiedy bogobojny bolszewik z katolickim miłosierdziem na zawziętym pysku i zaciśniętymi pięściami ględzi mi o równości według swoich standardów i odwiecznych prawach natury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 28.10.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Ja też mam wysypkę kiedy bogobojny bolszewik z katolickim miłosierdziem na zawziętym pysku i zaciśniętymi pięściami ględzi mi o równości według swoich standardów i odwiecznych prawach natury. Kiedyś bym próbował znaleźć sens w wypowiedzi takiego dewota ale dzisiaj, rozczarowany, wymierzyłbym mu solidne uderzenie z tzw. barbary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 28.10.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Daleki jestem od agresji, chociaż niektórym z pozycji piedestału , na który się wdrapali bardzo na tym widać wyraźnie zależy. Światopogląd jest jak ulubiona pozycja seksualna. Każdy ma swoją i nikomu nic do tego. Obowiązuje to obie strony.Obecna tolerancja, sensu stricto będąca raczej w zaniku, nie uaktualnia pojęć prawica -lewica, tylko szufladkuje - dla wygody sprawujących lub starających się o władzę. Stąd taka moja reakcja na Wasze wypowiedzi. Zerknąłem dzisiaj na komentarze tzw. narodu, po śmierci Mazowieckiego. Tylko utwierdzają mnie one w powyższym przekonaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.10.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 ja do kościoła nie chodzę chce ktoś wierzyć proszę bardzo , nie -także .ale ja tym niewierzącym nie narzucam swojego stylu życia i liczę na wzajemność.nie chciałbym żeby moje kilkuletnie dzieci uczono że płeć to sprawa umowna.tu nie chodzi o prawa mniejszości tylko zmiane stylu życia.Mazowiecki był dobrym człowiekiem - w polityce wiele zdziałał , popełnił wiele błędów - także w latach 60-tychniestety jak ktoś decyduje się wejśc w politykę to musi się liczyć także z krytyką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 28.10.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 ale ja tym niewierzącym nie narzucam swojego stylu życia i liczę na wzajemność. nie chciałbym żeby moje kilkuletnie dzieci uczono że płeć to sprawa umowna. tu nie chodzi o prawa mniejszości tylko zmiane stylu życia. Mazowiecki był dobrym człowiekiem - w polityce wiele zdziałał , popełnił wiele błędów - także w latach 60-tych niestety jak ktoś decyduje się wejśc w politykę to musi się liczyć także z krytyką. Trudno mi dyskutować ,czy płeć jest jest umowna czy nie. Nie jestem specjalistą żeby mówić , czy cechy pierwszorzędne czy te drugorzędne a może jeszcze jakieś inne są istotniejsze i one determinują kim jesteśmy. Kiedyś mówiono z całą stanowczością ,że Ziemia jest centrum wszechświata i tego się wyjątkowo kurczowo trzymano ,łącznie z dekapitacją niewiernego w tę prawdę objawioną. Zgadzam się też, że wchodząc do polityki trzeba się liczyć z krytyką. Nie zgadzam się jednak, żeby poprzez niezrozumienie motywów czyjegoś działania czy inne poglądy niezgodne z naszymi wyrażać taką "chrześcijańską" pogardę. Co do wzajemności w tolerancji światopoglądu pisałem - obowiązuje obie strony. Ja też nie życzę sobie ,żeby ktoś wierzący uczył moje dziecko o niepokalanym poczęciu i niezliczonych cudach lub traktował mnie jak głupka tylko dlatego, że jak on nie wierzę w kreacjonizm a świat odbieram nie przez pryzmat wiary tylko poznania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 29.10.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Taki tam link. Już dawno po ptokach, dotyczy HGW i demokracji. Zabrakło kilku dziesiątków tysięcy głosów do odwołania HGW. Gdyby wszyscy oni poszli i zagłosowali PRZECIWKO odwołaniu, HGW zostałaby odwołana (referendum by było ważne, większośc by była za odwołaniem.). Oto demokratyczna procedura: można zadecydować o wyniku głosowania poprzez odmowę uczestnictwa w głosowaniu. http://3obieg.pl/robia-nas-w-konia-wynik-referendum-w-warszawie W przypadku Warszawskiego referendum 195 tyś – to jest minimalna liczba głosów niezbędnych do odwołania prezydenta Warszawy w WAŻNYM referendum – jaką przewiduje prawo wyborcze (min. frekwencja to 389 tys. – i w takim przypadku decydująca większość to 195 tyś głosów)W niedzielę za odwołaniem Prezydent Warszawy oddano ponad 320 tyś głosów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 29.10.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Co za bełkot w tym podlinkowanym artykule. To nie znali ordynacji, reguł referendum? Mamy stan stabilny, z urzędującym prezydentem/burmistrzem miasta.Aby go odwołać musi być odpowiednio dużo mieszkańców przeciwko (czyli za odwołaniem). Nie było. Jeno Guział do dziś wisi na bilbordach i zapada w pamięć przed zbliżającymi się wyborami. To był jedyny cel całej tej szopki, zaistnieć. Za cudze fundusze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 30.10.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Co za bełkot w tym podlinkowanym artykule. No niestety, średnio inteligentny szympans zapadł by się ze wstydu po napisaniu takich bredni. Nie jestem Warszawiakiem i w głębokim poważaniu mam to, kto w stolicy rządzi. Ale rzeczywistość wygląda tak: w 2010 roku w demokratycznych wyborach mieszkańcy Warszawy wybrali w pierwszej turze ponownie HGW na prezydenta. Tym samym zawarli nazwijmy to umowę społeczną, że HGW będzie rządzić przez najbliższe 4 lata chyba, że dokona przestępstwa karnego, skarbowego, będzie skrajnie niegospodarna lub naganna moralnie. Z tego co mi jest wiadomo nic takiego nie nastąpiło. Teraz, gdyby nawet pół miliona Warszawiaków chciało ją zmienić, nie powinno być takiej możliwości. Trzeba konsekwencje swoich decyzji z 2010 roku ponosić z pokorą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 08.11.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Co za bełkot w tym podlinkowanym artykule. To nie znali ordynacji, reguł referendum? . Artykuł jest o tym, że polskie reguły urządzania referendum są idiotyczne - to znaczy, że 1) reguły te zniechęcają do głosowania 2) są inne niż w innego typu głosowaniach 3) dają większą wagę tym, którzy nie idą na głosowanie, niż tym, którzy idą. Innymi słowy, gdyby poszło więcej Warszawiaków głosować i WSZYSCY by byli przeciw, to HGW zostałaby odwołana. Przecież to absurd. Jakby poszli i zagłosowali przeciwko odwołaniu, to HGW by odwołano, jak zostali w domu i mieli w d* demokrację, to HGW została. Naprawdę uważacie, że takie reguły mają sens? Już nie mówiąc o tym, że naprawdę uważacie, że politycy powinni zniechęcać do udziału w demokracji? Przecież tutaj nie chodzi o HGW, to tylko przykład patologii - chodzi o kretynizm reguł, idiotyzm ordynacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts