Marek-B 27.12.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 SZACUNEK DLA FLAGIhttp://www.youtube.com/watch?v=VEx32OjFKAk&feature=player_embedded Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 27.12.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 SZACUNEK DLA FLAGI http://www.youtube.com/watch?v=VEx32OjFKAk&feature=player_embedded A cóż na to Pan Maciarewicz ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 28.12.2011 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 SZACUNEK DLA FLAGI http://www.youtube.com/watch?v=VEx32OjFKAk&feature=player_embedded szacunku Panie - to się do barw, godła.... to tego się uczy Trwa to Kilkadziesiąt - najlepiej kilkaset lat i pokoleń z 10. Brakuje nam jeszcze ze 100lat - dodatkowo braku telewizji, internetu, kilku mądrych i wiarygodnych osobowości w parlamencie - i uda się chyba............ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.12.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 SZACUNEK DLA FLAGI ... Tak się dzieje kiedy o patriotyzmie najgłośniej krzyczą niechluje i ci dla których patriotyzm to puste słowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 29.12.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 (edytowane) ...nie jestem jakoś zbyt patriotycznie nastawiony chociaż moi przodkowie pod tą flagą walczyli i również ginęli... ale w ceremoniach oficjalnych traktowanie flagi jak szmaty do podłogi uważam za godne zgłoszenia do prokuratora! ...u nas straż miejska wlepiła mandat za brudną flagę i to akurat popieram. ...wielki szacun dla gościa za tą kompilację!!! ps. ale krzyż się dobrze prezentował! Edytowane 29 Grudnia 2011 przez Rom-Kon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 29.12.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Sorrki, ale trzeba byc baranem dajac takie zestawienie. Jedno z drugim ma tyle co, zestawienie "aktywowania strazaka" i pocalunku dziewczyny. Ludzie dajcie sobie na luz!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 29.12.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Sorrki, ale trzeba byc baranem dajac takie zestawienie. Jedno z drugim ma tyle co, zestawienie "aktywowania strazaka" i pocalunku dziewczyny. Ludzie dajcie sobie na luz!!!! A może trzeba podstawówkę najpierw skończyć ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 29.12.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Sorrki, ale trzeba byc baranem dajac takie zestawienie. Jedno z drugim ma tyle co, zestawienie "aktywowania strazaka" i pocalunku dziewczyny. Ludzie dajcie sobie na luz!!!! Co Ci się tu nie podoba. ??? ...że koleś z chęcią wpieprzył by z chęcią , w sumie , barwy narodowe do kosza na śmieci/?? Mordy pełne frazesów , ale jak ...co z czym...to się kuźwa gubi... Dobrze , że piętnują tą obłudę . Jak pociągnąć do odpowiedzialności karnej , za rozwalenie służb specjanych, popieprzonego na umyśle Macierewicza....to be.Zaraz Pisiory larum grają . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 29.12.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 no wlasnie. a wracajac do porownania, to jest to zarezerwowane dla armii i navy....kazde czynnosc na swoja symbolike i cos oznacza,od pierwszego zgiecia flagi.... ale trzeba najpierw .....no wlasnie. porownanie rowne buca do potegi n Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 29.12.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Każda czynność ma swoją symbolikę . Święte słowa ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 29.12.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 powyzsze porownanie jest podlych naduzyciem. jest to zarezerwowane do wymienionych juz sluzb i w odpowiednij sytulacji. Tutaj jest to pochowek, kogos z korpusu piechoty morskiej i wlasnie ten sposob skladania flagi przy kazdy jej zgieciu mowi o..... Natomiast flage widuje sie w usa nawet na osranej dupie i jedno z drugim nie ma nic wspolnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 29.12.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Nie chce mi się szukać paragrafów " O fladze" , które zlamano....w tym filmiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 29.12.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Pozwolę sobie dalej "nadużywać". Każda flaga na osranej dupie zaszczytem nie jest. Nie ma znaczenia jakiego kraju. Natomiast cieć na oficjalnej ceremonii powinien flagązająć się nieco inaczej ...Niekoniecznie musi składać ją w rąbek. Dziwna trochę ta Twoja "obrona Częstochowy", kolego forumowiczu...Kogo i czego Ty bronisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 29.12.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 mylnie odczytujecie to co jest na filmie, mowa o hamerykanskim.....a reszta to mi..... Ja o flage, krzyz, awanturawac sie nie bede, lepiej "wysrac sie na wycieraczke". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 29.12.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Sorki Ludki ale w zaciszu domowym to flagą można sobie nawet obetrzeć tyle że na filmie to nie są zacisza domowe a wręcz przeciwnie bo publiczna impreza. Flagę w rąbek może to przesada ale większą przesadą jednak jest jej traktowanie jak szmaty do podłogi! Gdyby to był krzyż to już pół Polski by go broniło własną piersią!!! Jeśli normalnym w Polsce jest krzyż w każdym urzędzie i szkole to proponuję nasze godło i flagę powiesić w każdym kościele!!! ...ale z tego co pamiętam to Kościół szedł na ugodę ze zaborcami i nie angażował się zbytnio w ruchy wolnościowe wychodząc ze założenia że najważniejsza jest dusza(w sensie osoba) obojętnie do jakiego państwa by przynależała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.12.2011 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Za kodeksem karnym: Art. 137. Publiczne znieważanie znaku lub symbolu państwowego § 1. Kto publicznie znieważa, niszczy, uszkadza lub usuwa godło, sztandar, chorągiew, banderę, flagę lub inny znak państwowy, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. § 2. Tej samej karze podlega, kto na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej znieważa, niszczy, uszkadza lub usuwa godło, sztandar, chorągiew, banderę, flagę lub inny znak państwa obcego, wystawione publicznie przez przedstawicielstwo tego państwa lub na zarządzenie polskiego organu władzy. A pomijając przepisy karne, to w państwie, gdzie został ustanowiony Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej (2 maja), na imprezach oficjalnych zwyczajnie takie zachowanie nie przystoi urzędnikowi, czy jakiemuś innemu przedstawicielowi..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 30.12.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 mylnie odczytujecie to co jest na filmie, mowa o hamerykanskim.....a reszta to mi..... Ja o flage, krzyz, awanturawac sie nie bede, lepiej "wysrac sie na wycieraczke". Skończyły się argumenty, więc trzeba nasrać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 30.12.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Sorki Ludki ale w zaciszu domowym to flagą można sobie nawet obetrzeć tyle że na filmie to nie są zacisza domowe a wręcz przeciwnie bo publiczna impreza. Flagę w rąbek może to przesada ale większą przesadą jednak jest jej traktowanie jak szmaty do podłogi! Gdyby to był krzyż to już pół Polski by go broniło własną piersią!!! Jeśli normalnym w Polsce jest krzyż w każdym urzędzie i szkole to proponuję nasze godło i flagę powiesić w każdym kościele!!! ...ale z tego co pamiętam to Kościół szedł na ugodę ze zaborcami i nie angażował się zbytnio w ruchy wolnościowe wychodząc ze założenia że najważniejsza jest dusza(w sensie osoba) obojętnie do jakiego państwa by przynależała. Ten osąd kościoła chyba dość subiektywny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 30.12.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Ten osąd kościoła chyba dość subiektywny... Tak jak wszystko co ja i inni tu piszą. Tak wiem że byli kapłani patrioci walczacy o wolną i niepodległą ale Kościół jako organizacja ponadpaństwowa w wielu przypadkach narzucała kaganiec... ostatnio też było głośno o jednym kapłanie którego zakneblowali. Moje subiektywne odczucie jest takie: nieważne czy Lech, Czech, Rus, German czy Zeus byleby dusza i jak największa suwerenność kościoła w danym państwie. ...przykładem może być II WŚ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 30.12.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Daleki jestem od tego by wywoływać III WŚ i ginąć za kler... Tak mi trochę zazgrzytała Twoja wypowiedź w kontekście Wyszyńskiego, Popiełuszki i Papieża z naszego podwórka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts