perm 06.01.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 No i sie Rydzyk wypowiedział: "...Rydzyk żali się, że KRRiT dług nie informowała go o swoich decyzjach. - Kochani, jeśli nie otrzymamy miejsca na multipleksie zostanie zlikwidowana jeszcze jedna możliwość na ewangelizację - przestrzega swoich widzów i słuchaczy..." Możliwość ewangelizacji! :D:D. On te kompletnie nieobiektywne komentarze polityczne nazywa ewangelizacją. Jezcze lepszy jest Terlikowski: "... Trudno nie dostrzec, że jest to kara dla niepokornej i nierządowej telewizji, która - mimo nieustannych szykan - nie chce wpisać się w prorządową propagandę. Na to zgody, w państwie rządzonym przez Tuska, zgody być nie może. Tu wszyscy mają mówić jednym głosem, powtarzając, że Donald jest wielki, a jego rząd jedyną nadzieją Polaków. Jak ktoś mówi inaczej, to trzeba mu odebrać prawo do nadawania. I właśnie to się dzieje. W imię dobrego samopoczucia premiera odbiera się Polakom prawo do różnorodnej informacji, poznania odmiennej od rządowej interpretacji rzeczywistości czy dostępu do nieobecnych, gdzie indziej newsów z życia Kościoła..." Różnorodna infromacja:D Dziwne typki z dziwnymi koneksjami chcą Polaków informować politycznie. Ok, niech sobie będzie i tak, demokracja to demokracja ale niech za to zapłacą jak wszyscy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 06.01.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 odbiera się Polakom prawo do różnorodnej informacji, poznania odmiennej od rządowej interpretacji rzeczywistości Czyli ewangelizacji, nie rozumie tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 06.01.2012 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 A co, jak te 2 mln ludzi chce sie tak właśnie ewangelizować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 06.01.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Po dzisiejszej mszy już wiem, że brak możliwości nadawania na multiplexie całkowicie zamknął drogę do szerzenia prawdy w TV(oczywiście to kłamstwo) i w związku z tym należy podpisać się pod pismem skierowanym do Dworakowskiego z KRRiTV, które to pismo dostaniemy pod nos prawdopodobnie podczas kolędy. Napisałem że to kłamstwo, ponieważ KK ma swoje programy w I, II i w regionalnych TV, a te nadają przecież cyfrowo. Ale kto by się słowu proboszcza oparł.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 06.01.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 A co, jak te 2 mln ludzi chce sie tak właśnie ewangelizować? To niech sie ewangelizują, nikt nie powinien się w to wtrącać chyba że są oszukiwani, np proponuje im sie zbiórkę pieniędzy na ratowanie stoczni gdańskiej a potem te pieniądze wydaje nie wiadomo na co. Uważam jednak że pomysł jakichkolwiek koncesji jest chory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 06.01.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Perm widzę że jesteś ze Szczecina i zazdrość cię zżera że Tatko Nasz prawie Przenajświętszy ratował stocznie w Gdańsku a nie w Szczecinie! Wstydź się! Bo to grzech! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 06.01.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Perm widzę że jesteś ze Szczecina i zazdrość cię zżera że Tatko Nasz prawie Przenajświętszy ratował stocznie w Gdańsku a nie w Szczecinie! Wstydź się! Bo to grzech! Gdyby ratował to by mnie pewnie zeżarło ale nie dał mi tej szansy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 06.01.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 No, wygląda na to, że ci życie uratował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 06.01.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Komtur toruński? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 06.01.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 No jak nie jak tak? Nie zeżarło cię chiba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 06.01.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 http://bi.gazeta.pl/im/1/10923/z10923781W,Ulotka-przeciwko-WOSP-jaka-w-piatek-mozna-bylo-znalezc.jpg "Człowiek wierzący dając Wielkiej Orkiestrze pieniądze popełnia grzech, bo bierze udział w sprawach diabelskich" - pod kościołem w Poniatowej na Lubelszczyźnie w piątek trwała akcja przeciwko WOŚP. - Nie mamy z tym nic wspólnego - mówi ksiądz i tłumaczy... że dając na Orkiestrę można popełnić grzech "Jerzy Owsiak - autor amoralnego hasła "Róbta co chceta" i organizator "Woodsctocków", uznawanych za przedsionek "piekła na ziemi". Czy "bełkocący dyrygent" WOŚP wprowadził kogokolwiek z młodych chłopców czy dziewcząt na wyżyny bohaterstwa, heroizmu i świętości? Jerzy Owsiak jest powiązany z Hare Kryszna - jedną z najbardziej niebezpiecznych sekt, której doktryna i etyka są całkowicie sprzeczne z chrześcijaństwem." - to fragment ulotki, które w piątek czekały na wiernych przy kościele pw. Świętego Ducha w Poniatowej (powiat Opole Lubelskie). Autorzy ulotki informuje też, że WOŚP ma przesłonić pracę charytatywną Caritasu i stwierdzają wprost: "Człowiek wierzący dając Wielkiej Orkiestrze pieniądze popełnia grzech, bo bierze udział w sprawach diabelskich".Dostało się też rodzinie Owsiaka. Z pisma dowiadujemy się, że "matka była niewierząca", a ojciec należał do partii i służył w milicji. Całość Tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 06.01.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ja w pełni popieram te niemoralne i grzeszne pomysły! Dam piątaka więcej i mam zapewnione ciepłe stanowisko Głównego Piecowego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 06.01.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 ...jak urodziła się moja córka to była przebadana sprzętem zakuponym przez Orkiestrę! Nawet dostałem potwierdzenie-certyfikat! Ze serduszkiem!!! ...jakoś nie zauważyłem na oddziale zadnego krzyżyka Caritasu... no chyba że ten nad drzwiami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 06.01.2012 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 ...jak urodziła się moja córka to była przebadana sprzętem zakuponym przez Orkiestrę! Nawet dostałem potwierdzenie-certyfikat! Ze serduszkiem!!! ...jakoś nie zauważyłem na oddziale zadnego krzyżyka Caritasu... no chyba że ten nad drzwiami. A nie przyszło Ci do głowy, jak musi boleć fakt, że taka kasa przelatuje obok? Nie pomyślałeś o tym? Wczuj sie w to połozenie, to zrozumiesz całe "diabelstwo" sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 07.01.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Demonizujecie.Ja tam szanuję obie instytucjeKładę do puszeczki z napisem WOŚP i CaritasJakoś od lat - w obu przypadkach mam wewnętrzne poczucie - że moje 10zł będzie spożytkowane słusznie i zgodnie z moimi oczekiwaniami......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 07.01.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 demonizują raczej w Poniatowej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 07.01.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Dla nich słuchanie Nergala to już grzech, a wyjazd na Owsiakowy Woodstock najlepiej gdyby się zakończył egzorcyzmami. Owsiak jakimś zagrożeniem dla kasy KK na pewno jest. Przynajmniej tej pochodzącej z darowizn. To nie ulega wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 07.01.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 (edytowane) KRRiTV dała głos po polsku w sprawie Rydzyka http://wiadomosci.dziennik.pl/media/artykuly/374181,luft-z-krrit-o-koncesji-dla-tv-trwam.html Dla mnie najtrafniej podsumowuje sytuację komentarz eksperta jeśli przyczyną odmowy koncesji dla TV Trwam jest brak gwarancji finansowych, to Rada powinna wyjaśnić o jakie gwarancje finansowe chodzi. Wiarygodność finansową da się zdefiniować np. poprzez gwarancje bankowe na konkretną kwotę. I wtedy jest jasne, czy TV Trwam może mieć takie gwarancje czy nie. I wówczas mamy jasne kryteria wykluczenia bądź nie z procesu przetargowego A obecny sposób rozegrania sprawy to raj dla Rydzyka Edytowane 7 Stycznia 2012 przez Baba_Budowniczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 07.01.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Demonizujecie. Ja tam szanuję obie instytucje Kładę do puszeczki z napisem WOŚP i Caritas Bo Ty może nieortodoksyjny albo przeciwnie - masz wręcz schizofrenię wyznaniową . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 07.01.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 (edytowane) - Przejście z nadawania analogowego na cyfrowe nie uniemożliwi odbioru TV Trwam - poinformował zasiadający w KRRiT Krzysztof Luft. Występowanie w obronie TV Trwam polityków m.in. z PiS i Solidarnej Polski jest pozbawione podstaw - ocenia Luft. - Przejście na nadawanie cyfrowe w najmniejszym sposób nie zmienia TV Trwam, która i tak dzisiaj nie jest nadawcą analogowym, ale - jak dziesiątki innych nadawców - rozprowadzana jest i będzie przez satelitę i w sieciach kablowych - powiedział. Podkreślił, że w multipleksie cyfrowym nie znajdzie się wiele stacji, np. TVN24, Polsat News, TV Religia i Superstacja. - W oświadczeniu TV Trwam czytam, że miejsce na multipleksie jest potrzebne, by można było odbierać program dla TV Trwam po wprowadzeniu w najbliższym czasie cyfrowego systemu nadawania. To jest nieporozumienie i mieszanie ludziom w głowach - ocenił Luft. - W mediach powtarzana jest całkowicie nieprawdziwa informacja, że jak nie będzie TV Trwam na multipleksie to ona w ogóle zniknie. Tymczasem będzie dokładnie tak samo funkcjonować jak obecnie. A dzisiaj prawie 80 proc. gospodarstw domowych w Polsce ma dostęp do telewizji za pośrednictwem satelity lub sieci kablowych i TV Trwam jest tam obecna - dodał. Brak gwarancji finansowych Pytany o szczegóły odmowy koncesji dla TV Trwam na multipleksie cyfrowym Luft powiedział, że telewizja o. Tadeusza Rydzyka nie gwarantuje powodzenia finansowego tego przedsięwzięcia. - Multipleks cyfrowy od częstotliwości analogowej różni się tym, że w jednym paśmie częstotliwości umieszcza się do ośmiu programów. Nadawcy tych programów muszą ponieść koszty tego przedsięwzięcia i jeżeli chociaż jeden z nich nie daje całkowitej gwarancji, że jest w stanie ten ciężar udźwignąć, to wówczas stwarza zagrożenie dla powodzenia funkcjonowania całego multipleksu - tłumaczył. - Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji nie można podejmować ryzyka, że się do multipleksu cyfrowego bierze nadawcę, co do którego nie ma 100 proc. pewności, że on jest w stanie ten wysiłek ponieść - podkreślił Luft. Dopytywany, dlaczego KRRiT negatywnie ocenia możliwości finansowe TV Trwam, Luft odpowiedział, że to wynika z analizy dokumentów. No i co QRVA??? Taż to mówi Krzysio Luft, a nie Graś. Edytowane 7 Stycznia 2012 przez wykrot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts