Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość Pepeg z Gumy
.

Mało tego, sypiałem nawet przez czas jakiś z córeczką lokalnego bonza bezpieczniackiego... .

:DEch! Jak zwykle wzruszyłeś mnie.

Rżnąć dzieci wroga, to uczynek dosyć chwalebny - jak mawiał pewien skośnooki zdobywca Berlina schodząc do schronu.

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Moim zdaniem nie ma sie z czego śmiać. Może wszystkiego nie kupuję, ale rzeczy które kupuję drożeją i kto robi zakupy, to zauważa. Jak wczoraj przyszło mi zapłacić za malutką główkę włoskiej kapusty 3,80, to sie zastanowiłam...

Zacytuję sobie samą siebie ;)

Wczoraj tankowałam. Bardzo często jest tak, że jak mi sie zaświeci rezerwa to tankuję za tę samą sumę i zawsze miałam pół zbiornika. Wczoraj patrze, a tu o jedną kreske mniej. :mad: Bez włoskiej kapusty moge żyć, ale bez paliwa?

No i na pensję Klicha (ministra, żeby było jasne).

Od początku mówiłam, że Klich powinien zostać zdymisjonowany (jeden z polityków - nie pamiętam który ujął to w ten sposób, że przed wojną ktos na miejscu Klicha strzelił by sobie w łeb i to dla pewności kilka razy. Nawet nie po to, aby zachować honor, ale po to, aby zabić wyrzuty sumienia. Zgadzam się z tym.

Co do reszty, to szczerze powiem, że nie wiem, co napisać. Odwala i jednym i drugim, a trzeci kombinują jak mogą, aby sie nie narazić nikomu przed wyborami.

Jest afera o to, że premier nie wrócił z nart na czas makowskiego raportu. Nie będe tego oceniac, ale chcę zwrócić uwagę na fakt, że nawet jak go nie było, to jest przecież wicepremier. Czemu nie zastąpił premiera, a do tego występował z bardzo fajną zresztą mową ("jakoś to będzie") na słynnym posiedzeniu Sejmu. Ani on nie tłumaczył sie, że nie zastąpił, ani premier nie mówił, ze zostawił zastępstwo. Dla mnie to dziwne.

a do tego występował z bardzo fajną zresztą mową ("jakoś to będzie") na słynnym posiedzeniu Sejmu..

...jakoś się kurde wylądować nie udało. Taka nasza mentalność . Pamiętam z dzieciństwa...kto przejdzie po głębszej kałuży, aby się woda do butów nie nalała.

Pilotom się nalała.

No tak, "to skandaliczne, żenująco niskie propozycje", zwłaszcza, że dotąd ich "krzywdzili": http://www.polityka.pl/kraj/analizy/1510796,1,finansowy-remanent-po-smolensku.read

Chyba zostałam źle zrozumiana, ponieważ uważam, że odszkodowania się należą rodzinom ludzi, którzy zgineli i w jednej i drugiej katastrofie. Co do wysokości odszkodowania, to nie mam pojęcia, jakie powinno być, bo nie umiem wycenić życia każdej z ofiar.

Klich wogóle nie powinien znaleść się na tym stołku (psychiatra), może lepiej by się zajął leczeniem polityków z paranoi i głupoty. Skrzypczak też powinien zamknąc mordę. Dlaczego nie robił nic, nie mówił, nie reformował gdy był w służbie. A teraz to cwaniak wielki.:) Edytowane przez kamykkamyk2

Coś niekonsekwentny jest pan generał:

Jak minister Klich był ministrem 2 miesiące w momencie katastrofy CASy, to powinien się wówczas natychmiast podać do dymisji, a jak generał Błasik był dowódcą Sił Powietrznych 2 miesiące, to obarczanie go odpowiedzialnością za katastrofę CASy nie ma uzasadnienia. ;)

( W rzeczywistości w chwili katastrofy CASy gen. Błasik pełnił tę funkcję już 9 miesięcy.)

Edytowane przez Gabi.gg

Ale z jednym ma racje. Stanowisko szefa MONu nie powinno być stanowiskiem politycznym, tylko merytorycznym.

też na dym boleje, w każdym rządzie powinni być bezpartyjni fachowcy,

niestety nie są oni podatni na naciski partyjnych kolegów,

dlatego jest jak jest,

bezpartyjnych fachowców odwołuje się pod byle pretekstem(Ćwiąkalski)

ale partyjni koledzy trwają do końca, choćby by byli największymi nieudacznikami.

jakie w takim razie przygotowanie powinien mieć Minister Obrony Narodowej, żeby go uznać za fachowca - zakładając, że jest to cywilne zwierzchnictwo nad wojskiem?

Powinien być zawodowym politykiem znającym na poziomie podstawowym zagadnienia armii i stosunków międzynarodowych.

Musi reprezentować rządzącą partię, bo bez jej poparcia nie jest w stanie czegokolwiek zrobić. A`polityczność to mit forsowany dla ludzi nie mających pojęcia o polityce.

Od tego żeby w wojsku wszystko funkcjonowało są generałowie, którzy muszą współpracować i doradzać ministrowi a wszystkie sprawy administracyjne i finansowe powinny być prowadzone, przez zawodowych urzędników, podległych ministrowi.

Jak się zatrudnia kolegów po każdych wyborach, którzy nie mają pojęcia o niczym to tak potem wszystko wygląda. Klich jest tylko pośrednio winny, że zgodził się brać udział w tej szopce, nie mając normalnego zaplecza i realizując durnowatą politykę rządu.

I miał rację Macierewicz, że oni honoru nie mają, bo skoro nie ma możliwości coś zrobić to podaję się do dymisji. Ale jak chce się tylko nachapać kasiory i przetrwać to tak niestety jest. Na tym polega problem Klicha, gość nie ma za grosz honoru, rozwala wszystko tylko dla kasy.

Pieprzyć takich polityków:bash:

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...