amalfi 10.12.2012 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Myślę, że zamachowiec też długo nie pociągnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 10.12.2012 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Jak u Johna F. Kennedy prawie Ale Liwko ma mieć wątpliwości.Ja je mam od dawna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 10.12.2012 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Czy zdemaskowanie prawdziwego autora sprawi, że rodzice innych dzieci będą zarabiać godziwie, czyli proporcjonalnie do wykonanej pracy, zatrudnieni na podstawie umowy o pracę? Jeśli tak, to rzeczywiście głupi ten list. Dosyć ciekawy sposób wyjaśnienia formy tej twórczości a zwłaszcza celu tego listu. Śmierdzi to obrazkową demagogią na poziomie Mariana, nie sądzisz? Zaprawdę powiadam Ci, że o czym innym pisaliśmy z maysse. Zaiste postać autora jednak może tu mieć znaczenie. Dla pocieszenia powiem Ci, że list, jak na dziecko, nie jest głupi. Jednak jak na rewolucjonistę i bojownika - idiotyczny. Zwłaszcza gdy lubi się takie krotochwilne figle " ku pokrzepieniu serc" . Każdy widać ma takiego Sienkiewicza na jakiego zasługuje i jakiego jest w stanie pojąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.12.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Jak u Johna F. Kennedy prawie Ale Liwko ma mieć wątpliwości. Ja je mam od dawna Ja nie z tych, co od razu ferują wyroki. Nie mnie to wyjaśniać i oceniać. Ja mogę mieć tylko domysły i własne zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.12.2012 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Dosyć ciekawy sposób wyjaśnienia formy tej twórczości a zwłaszcza celu tego listu. Śmierdzi to obrazkową demagogią na poziomie Mariana, nie sądzisz? Zaprawdę powiadam Ci, że o czym innym pisaliśmy z maysse. Zaiste postać autora jednak może tu mieć znaczenie. Dla pocieszenia powiem Ci, że list, jak na dziecko, nie jest głupi. Jednak jak na rewolucjonistę i bojownika - idiotyczny. Zwłaszcza gdy lubi się takie krotochwilne figle " ku pokrzepieniu serc" . Każdy widać ma takiego Sienkiewicza na jakiego zasługuje i jakiego jest w stanie pojąć. Zaiste moim zdaniem należy zacząć od tego,że i tak się raczej nie dowiemy, kto jest autorem (i jakie były intencje napisania) i moim zdaniem do niczego to nie jest potrzebne. Mnie nie jest potrzebne - uściślę. Potraktuj ten obrazek jako ilustrację do tego, co uważam (ludzie pracują, o ile mają pracę za grosze, bez szans na stałe umowy, ceny w sklepach są coraz wyższe, a to nie idzie w parze ze wzrostem płac, a jak jeszcze wzrośnie składka, to będzie gorzej), a będzie Ci lżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.12.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Zaiste moim zdaniem należy zacząć od tego,że i tak się raczej nie dowiemy, kto jest autorem (i jakie były intencje napisania) i moim zdaniem do niczego to nie jest potrzebne. Mnie nie jest potrzebne - uściślę. Potraktuj ten obrazek jako ilustrację do tego, co uważam (ludzie pracują, o ile mają pracę za grosze, bez szans na stałe umowy, ceny w sklepach są coraz wyższe, a to nie idzie w parze ze wzrostem płac, a jak jeszcze wzrośnie składka, to będzie gorzej), a będzie Ci lżej. No dobrze, to wszyscy widzimy ale co z tym fantem mozna zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 11.12.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Zaiste moim zdaniem należy zacząć od tego,że i tak się raczej nie dowiemy, kto jest autorem (i jakie były intencje napisania) i moim zdaniem do niczego to nie jest potrzebne. Mnie nie jest potrzebne - uściślę. Potraktuj ten obrazek jako ilustrację do tego, co uważam (ludzie pracują, o ile mają pracę za grosze, bez szans na stałe umowy, ceny w sklepach są coraz wyższe, a to nie idzie w parze ze wzrostem płac, a jak jeszcze wzrośnie składka, to będzie gorzej), a będzie Ci lżej. A Tobie zrobiło się lżej po jego obejrzeniu ? Skoro tak, to rozumiem. Niestety mnie ten obrazek nie pomógł. Obejrzenie go też mną nie wstrząsnęło ani nie zmieniło i nie zmieni jakości mojego życia. Natomiast nadal mam wątpliwości co do jego intencji. Lepsze są jasne i konkretne wypowiedzi niż marnej jakości metafory, ocierające się o ckliwą "partyzantkę". Bądźcie czujni! Stracha nie miejcie! Wróg jest jeden, przez opatrzności mężów określony, i nigdy nie śpi, jeno wciąż knuje, jakby tu nas jeszcze mocniej pognębić. Jego pragnieniem jest eksterminacja zdrowej i niewinnej tkanki... ( tu łza szlachetna napływa) ...zwłaszcza tej tkanki maluczkich. Zapłaczmy więc bracia nad losem niewiniątek naszych , lub w słusznym gniewie wznieśmy pospołu barykady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 11.12.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Przyczyną gniewu jest to, że to ONI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 11.12.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Przyczyną gniewu jest to, że to ONI. Grona gniewu jak u Steinbecka. Swoja droga wszystkie te placzliwe i glodne zdjecia, reklamy, akcje to o kant pupy. Nie mozna sie dac sprowadzic do wspolnego mianownika z najnizszymi instynktami, nigdy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.12.2012 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 ...Nie mozna sie dac sprowadzic do wspolnego mianownika z najnizszymi instynktami, nigdy! No właśnie. Dlatego tak nie lubię Kaczyńskiego, Rydzyka i podobnych. Oni sie w tym specjalizują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 12.12.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 No właśnie. Dlatego tak nie lubię Kaczyńskiego, Rydzyka i podobnych. Oni sie w tym specjalizują. Uuuuu....! To niedobrze z Tobą. Znaczy się, że do głosu dochodzą emocje. Nagromadzenie tak negatywnych uczuć, nawet u jednostek silnych , może doprowadzić do agresji. Proponuję następującą psychoterapię , którą sam stosuję. 1.Czy którykolwiek polityk realizuje swoje przedwyborcze obietnice, ważne dla ogółu ? Nie - zgodnie przecież z definicją polityki, partii i władzy.Patrz obecnie PO. 2.Czy polityk mówi prawdę? Nigdy! Nawet okazując się zwykłą świnią, każdą swoją porażkę przekształci w sukces. Patrz 6 porażek PiS 3.Czy polityk jest osobą , dla której istnieje granica śmieszności i pogardy dla swojej godności? Nie. Patrz- martyrologia prezesa PiS, który był częściowo aresztowany 13 grudnia, chociaż niedawno jeszcze mówił i pisał zupełnie co innego. 4.Czy istnieje dla polityka coś takiego jak dane słowo? Nie.Patrz Tusk, jego autostrady i nie tylko. 5. Czy jest jakiś polityk, który nie zrobi z siebie zwykłego wała i nie umoczy w gównie oponenta gdy będzie miał okazję? Nie. Przykładów jest zatrzęsienie i tu świecą nimi wszystkie partie od SLD po RP. 6. Po co jest polityka w Polsce ? Dla sporej mamony i spełnienia ambicji osób nadmiernie ambitnych,zakompleksionych, często w przeszłości niedowartościowanych. Nie wiem jak Ty, ale ja już radośniej patrzę na świat. A Rydzyka lubię nawet. On jest znakomitym zwierciadłem naszego społeczeństwa a jego retoryka przebija nawet twórczość Haszka i Kafki . Swoją drogą , to żaden z nich nie wymyśliłby tak surrealistycznych zachowań społecznych jakie teraz mamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 12.12.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Uuuuu....! To niedobrze z Tobą. Znaczy się, że do głosu dochodzą emocje. Nagromadzenie tak negatywnych uczuć, nawet u jednostek silnych , może doprowadzić do agresji. Nie jest tak źle. Ci ludzie to wentyl bezpieczeństwa. Można, nie kłamiąc gadać na nich najgorsze rzeczy. Nie wiem jak Ty, ale ja już radośniej patrzę na świat. A Rydzyka lubię nawet. On jest znakomitym zwierciadłem naszego społeczeństwa a jego retoryka przebija nawet twórczość Haszka i Kafki . Swoją drogą , to żaden z nich nie wymyśliłby tak surrealistycznych zachowań społecznych jakie teraz mamy. Czyli na stanowiska pajaców dyżurnych nadają sie znakomicie. Nie mniej mieszkamy w kraju w którym pajac o mało co nie został prezydentem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 12.12.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Jutro rocznica wprowadzenia stanu wojennego. Pomijając żałosne popiskiwania prezesa Kaczyńskiego o jego wymyślonej martyrologii najbardziej zaciekawił mnie komentarz Millera Leszka czyli człowieka który razem z kumplami z PZPR ten stan wojenny wprowadzał. On jakoś tego faktu nie dostrzega, pozwala sobie nawet drwiny z innych. Co za sku...iel! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 12.12.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Nie jest tak źle. Ci ludzie to wentyl bezpieczeństwa. Można, nie kłamiąc gadać na nich najgorsze rzeczy. Czyli na stanowiska pajaców dyżurnych nadają sie znakomicie. Nie mniej mieszkamy w kraju w którym pajac o mało co nie został prezydentem. Ja Ci powiem, jeśli mamy być sprawiedliwi , to jako naród nie mamy szczęścia ani do polityków , ani do prezydentów. Bo kogóż mieliśmy na świeczniku. Wojciecha "Srogiego-Krwawego", Lecha Pociesznego Gadułę, Aleksandra " Goleń - Rubasznego", Lecha "Gramlatego Naburmuszonego" a teraz Bronisława "Bul-Komorowskiego". Wiem, że to tylko ludzie, ale...żaden z nich nie dorasta do pięt , nie zawsze kryształowym postaciom międzywojnia. Powojennego Bolka Zamordystę celowo pomijam, gdyż z człowieczeństwem nie miał on nic wspólnego. Dziw bierze, że ten nasz ostatni, mimo równie licznych wpadek jak jego poprzednik, ma i tak wysokie notowania w narodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 13.12.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Co Frasyniuk myśli o "bohaterskim" Kaczyńskim: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wladyslaw-Frasyniuk-ten-wywiad-strasznie-osmiesza-Jaroslawa-Kaczynskiego,wid,15175706,wiadomosc.html myślę że warto przeczytać bo Frasyniuk jest obiektywny w swych komentarzach no i on tam w przeciwieństwie do Kaczyńskiego naprawdę "istniał". Edytowane 13 Grudnia 2012 przez perm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 13.12.2012 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 W działalności opozycyjnej to raczej Lech miał spore zasługi. Polecam książkę Rymanowskiego:Ubek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 13.12.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 myślę że warto przeczytać bo Frasyniuk jest obiektywny w swych komentarzach no i on tam w przeciwieństwie do Kaczyńskiego naprawdę "istniał". To się nazywa "dorabianie sobie etosu prezesa" do bardzo mizernej przeszłości A sam Władysław traci wyraźnie dystans do obecnej rzeczywistości i cierpliwość do miernot z tamtego okresu , chociaż całe lata był wyjątkowo wstrzemięźliwy z ocenami tamtych wydarzeń a zwłaszcza ludzi.Tych odpowiedzialnych za jego poniewierkę też. Widocznie bardziej stonowani potrafią być ci, którzy osobiście wzięli po dupsku i najwięcej doświadczyli od bandy Jaruzela, niż ci , którzy mają bolesne dzisiaj luki w swoim życiorysie. Gdy wieje wiatr historii, ludziom jak pięknym ptakom. rosną skrzydła, natomiast trzęsą się portki pętakom. To chyba najpopularniejszy wierszyk roku 81 . Myślę, że Jarosławowi to dynda, co mówi Frasyniuk. Siła jest po stronie prezesa i kolejny raz w głowach rzeszy wyznawców, udało mu się zamieszać oraz zafałszować historię, która nie bardzo jest po jego myśli. Żenujący spektakl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 13.12.2012 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 (edytowane) nie wiem - młody byłem, głupi..... Wiem tylko - że paszporty u mnie w robocie podostawali niektórzy - i wyjazd z kraju! Przewodniczący NSZZ...a wcale nie prosił o to. Z Kanady sztandar potem zafundował............ Dajcie spokój - jak podglądam dzisiejsze newsy, jak to kibic jest nagonka potraktowany jako warchoł. To ja - kibic - stwierdzam autorytatywnie - że warcholstwo o wiele większe stara się im łatkę przylepić. Niech żyją moje kochane warchoły i domniemane mendy - piętnowane przez prawdziwe mendy......... PS: coś może tam wspominali o paczkach dla kresowian przygotowanych przez kibiców? Nie?????????????? Nic, a nic? Żadnej wzmianki?????????? http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/32427_387098518045578_523911353_n.jpg no patrz Pan...Monika chyba na urlopie, czy jak? Pozdrawiam Edytowane 13 Grudnia 2012 przez bobiczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 14.12.2012 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Kolejny opozycjonista z lat 80 pyta Kaczyńskiego dlaczego kłamie:http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,13048290,Opozycjonista_pisze_do_Kaczynskiego__Dlaczego_robisz.html#MTTym bardziej wiarygodny że to jest człowiek z PiSu. Prezes jednak najwyraźniej uważa ze jego słowo ma wagę dowodu. I taki śmierdziuszek jest "symbolem" polskiej prawicy. Edytowane 14 Grudnia 2012 przez perm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 14.12.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 http://mistrzowie.org/uimages/services/mistrzowie/i18n/pl_PL//201212/1355091029_by_Antei.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts