Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Na razie Bogdan Klich na komisji odpiera po kolei zarzuty zawarte we wniosku o odwołanie go. Powiedziałabym nawet, że w wielu miejscach ośmiesza wnioskodawców. A jak zagłosuje Kłopotek, to chyba sam Kłopotek jeszcze nie wie.

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jest jednak też zasadnicza różnica, kiedy wypowiedzi udziela w locie i chlapie dowcipy jakie mu ślina na język przyniosła

no to zajebiste dowcipy, może przypomnę:

dureń, chory debil, skurwysyn, mały zakompleksiony człowiek,

to tylko mała próbka wypowiedzi polityków, przyjaciół Bronisława Komorowskiego,

wypowiedzi innych osób medialnych i nawet Twoich z tego forum nawet nie chce mi się cytować,

a teraz darcie szat po słowach "pan z wąsami"

pamięć bardzo słaba albo wręcz wybiórcza

Gość Pepeg z Gumy

Ależ nie krępuj się zacytuj.

Szczególnie moje. Ciekawe , które z nich było obraźliwe?:DCzekam cierpliwie.:lol2:

Jestem też ciekaw, kto powiedział "chory debil" i " skurwysyn" ? Nie trzeba być prezydentem, żeby za to znaleźć się na ławie.

Koloryzujesz na potęgę !

Znając nadwrażliwość pisowców łącznie z tym , że sami gorliwie donosili do prokuratury za głupie żarty w sms-ach, które przysyłali im znajomi, to za tego typu inwektywy PiS by wojnę nuklearną najchętniej wszczął, podobnie jak z Niemcami za "kartofla", a sądy by huczały.

O pierwszych próbach wprowadzania cenzury za kartofla, wspólnie z Andrzejkiem , nawet nie wspomnę.

Jeśli chodzi o mnie to też ja i nie rozdzieram szat. Mam w dupie jak ktoś się wyraża czy to o Kaczyńskim, czy o Komorowskim.

W domu mogę sobie powiedzieć "pan z wąsami" oficjalnie w przemówieniu czy wywiadzie o Kaczyńskim nie śmiałbym powiedzieć nawet "konus".

Za" małego zakompleksionego człowieka" przepraszam , może i tak powiedziałem nawet kiedyś.

Był przecież wysoki i kompletnie bez kompleksów - ja panią wykończę, jesteś na mojej krótkiej liście, ty małpo w czerwonym.

Ależ nie krępuj się zacytuj.

Szczególnie moje. Ciekawe , które z nich było obraźliwe?:DCzekam cierpliwie.:lol2:

jasne że żadne, bo przecież pianie np. :

mówi jak idiota

lub

wygląda jak kretyn,

(nie są to Twoje słowa, tylko przykład)

nie jest wg. Ciebie obrażaniem

Jestem też ciekaw, kto powiedział "chory debil" i " skurwysyn" ? Nie trzeba być prezydentem, żeby za to znaleźć się na ławie.

Koloryzujesz na potęgę !

naprawdę nie wiesz?

Mędrzec europy, Lech Wałęsa, poszukaj w google

Za" małego zakompleksionego człowieka" przepraszam , może i tak powiedziałem nawet kiedyś.

Był przecież wysoki i kompletnie bez kompleksów -

akurat te słowa powiedział Niesiołowski, może i tobie się tak napisało,

ale nie możesz za nie przeprosić, bo jest już za późno,

ja panią wykończę, jesteś na mojej krótkiej liście

Kaczyński miał na tyle taktu żepotrafił przeprosić Olejnik i przyznać się do błędu,

w przeciwieństwie do jego oponentów

, ty małpo w czerwonym.

Teraz to Ty koloryzujesz,

słowa

"ty małpo w czerwonym" nigdy nie padły z ust Kaczyńskiego,

było: ale nie od tej małpy w czerwonym

i nie były skierowane ad persona

Edytowane przez Bold

Gość Pepeg z Gumy
jasne że żadne, bo przecież pianie np. :

mówi jak idiota

lub

wygląda jak kretyn,

(nie są to Twoje słowa, tylko przykład)

nie jest wg. Ciebie obrażaniem

Nie! Idiotyzm to choroba cechująca się między innymi sposobem wypowiedzi. Nawet człowiek najbardziej zdrowy może mówić z takim właśnie sensem.

Nie jest, to parlamentarna ani chwalebna forma oceny wypowiedzi , nie oznacza jednak niesłusznie postawionej diagnozy czy obrażenia. Świadczy raczej o braku argumentacji. Ludzie chodzący z prezerwatywą na głowie też będą wyglądać jak idioci, chociaż wcale nimi być nie muszą.

naprawdę nie wiesz?

Mędrzec europy, Lech Wałęsa, poszukaj w google

O "głupcu" słyszałem , " skurwysyna" nie zauważyłem. Sąd "mamy głupca za prezydenta" w całym kontekście potraktował zupełnie inaczej . Chętnie zapoznałbym się też z tą drugą wypowiedzią a zwłaszcza z orzeczeniem sądu.Oświeć mnie linkiem.

akurat te słowa powiedział Niesiołowski, może i tobie się tak napisało,

ale nie możesz za nie przeprosić, bo jest już za późno,

Czyli powiedział jak polski katolik polskiemu katolikowi. Ja nie przepraszam , "konus" nawet zakompleksiony nie jest obelgą. Odczytuj ironie.

Kaczyński miał na tyle taktu żepotrafił przeprosić Olejnik i przyznać się do błędu,

w przeciwieństwie do jego oponentów

Mimo wszystko, więc z tymi kompleksami, to prawda.

Teraz to Ty koloryzujesz,

słowa

"ty małpo w czerwonym" nigdy nie padły z ust Kaczyńskiego,

było: ale nie od tej małpy w czerwonym

i nie były skierowane ad persona

Zwróć uwagę, że nie było italica a więc pozwoliłem sobie znowu na ironię.

Nasze elity zachowują się jak szczyle w piaskownicy. Nawet gorzej, bo mądry szczyl nie odpowiada na głupie zaczepki i nie pluje, jak go przezywają.

Tu jest gorzej , bo zauważyli, że durną tłuszczę łatwo rozsierdzić i zradykalizować, grając jej na ambicji, honorze, bogu i ojczyźnie.

Nie powiem Ci więc spieprzaj dziadu, chociaż mocno emocjonalnie stawiasz sprawę.

Przychylam się do głosów, że "[..] może go dopaść drobna dolegliwość żołądkowa. Która uniemożliwi mu udział w tym głosowaniu."

Czy ma to jakiekolwiek znaczenie ? Wynik głosowania jest i tak wiadomy. W zasadzie to powinniśmy w tym miejscu spekulować na temat stylu i kolorystyki bukietu kwiatów jaki zostanie wręczony Klichowi po zakończeniu głosowania ;)

Pozdrawiam

Tak na marginesie: W wypowiedzi Komorowskiego było "jaka wizyta, taki zamach". Posłuchaj sobie, skoro nie słyszałeś i pewnie na słowach Kaczyńskiego i jemu podobnych się opierasz: http://news.money.pl/artykul/komorowski;jaka;wizyta;taki;zamach;to;niepowazne,119,0,388471.html

Mój błąd, opierałem się na wypoweidziach wyborców PO, którzy najwidoczniej swojego ulubieńca parafrazowali.

Gość Pepeg z Gumy
Mój błąd, opierałem się na wypoweidziach wyborców PO, którzy najwidoczniej swojego ulubieńca parafrazowali.

Ty nie bądź taki rozrzutny.

Nie peowcy sobie sparafrazowali tylko pisowcy. Jojo Brudziński , nawet był upominany w jednym z wywiadów o to ale przemilczał dyplomatycznie swoje łgarstwo. W RM i ND krąży ono systematycznie, co budzi wciąż żywe oburzenie podnieconych słuchaczy , powielających tę wiekopomną wypowiedź.

Podobnie zresztą jak Bold, sparafrazował sobie " skurwysyna" z wypowiedzi Wałęsy .

Podobnie zresztą jak Bold, sparafrazował sobie " skurwysyna" z wypowiedzi Wałęsy .

przepraszam, jednak nie obraził, przecież nie napisał "Kaczyński to skurwysyn", tak tylko sobie zażartował,

a w ogóle to napisał "S-syn", także nie ma problemu, jeszcze raz serdecznie przepraszam za wprowadzenie w błąd.

Jak dla mnie bardzo ciekawa jest historia Wałęsy na forach internetowych i w mediach,

zanim Kaczyńscy objęli władze Wałęsa był na marginesie, opluwani i wyśmiewany,

kiedy poparł PO z dnia na dzień stał się "mędrcem europy", stał się ulubieńcem mediów,

wywiady, opinie, zmiana o 180 stopni, kto popiera PO jest piękny, mądry i bogaty, reszta to tłuszcza, matolstwo i biedota

:Były prezydent zacytował w Internecie ostatni fragment przeprowadzonego 15 czerwca wywiadu Lecha Kaczyńskiego dla France 24. Swój komentarz zatytułował: "To się nie mieści w głowie". Zapowiedział, że "tych ludzi" już nie będzie bronił na zewnątrz kraju.

"A zatem, czy demokracja w Polsce była zagrożona po 1989 roku?" - pada kolejne pytanie dziennikarza France 24.

"Tak, do 1995 roku. A jeśli często mi zarzucano, mnie i mojemu bratu, że sukces Kwaśniewskiego był dla nas ulgą, to przyznam, że tak było. Ja wiem, że to spowoduje zgrzytanie zębów wielu antykomunistów polskich, że to nie jest politycznie poprawne, ale tak - przyznaję to, ponieważ uważałem, że Kwaśniewski, nawet jeśli jest człowiekiem z innej opcji politycznej niż moja, był mniejszym zagrożeniem dla demokracji, niż Wałęsa" - kończy L. Kaczyński.

Po tym fragmencie następuje komentarz Wałęsy: "Jedno tu tylko słowo pasuje: S-syn; do tej pory broniłem tych ludzi na zewnątrz kraju, teraz to się skończyło".

http://www.wprost.pl/ar/?O=108636

Gość Pepeg z Gumy

Bold , prawdę mówiąc to Ty nie masz za co przepraszać.

Jeśli nawet by tak powiedział, nikogo to chyba aż tak mocno nie zdziwiłoby.

A nawet jak nie powiedział , to nie zdziwi też , że może i pomyślał w ten sposób.

Chłop jest w zachowaniu adekwatny do swojego poziomu.

Przychylam się do głosów, że "[..] może go dopaść drobna dolegliwość żołądkowa. Która uniemożliwi mu udział w tym głosowaniu."

Czy ma to jakiekolwiek znaczenie ? Wynik głosowania jest i tak wiadomy. W zasadzie to powinniśmy w tym miejscu spekulować na temat stylu i kolorystyki bukietu kwiatów jaki zostanie wręczony Klichowi po zakończeniu głosowania ;)

Pozdrawiam

Mnie sie wydaje, że jakbym miała świadomość, że jestem wrzodem na tyłku dla wszystkich (swoich) i mogę być przyczyną spadku poparcia, to bym premiera uwoliła od siebie.

Amalfi, według mnie o Klichu już dawno byśmy wszyscy zapomnieli, gdyby Tusk tylko tego chciał. W końcu PO jest partią wodzowską, a Klich nie jest Schetyną ;)

On jest tylko pionkiem w rozgrywce Tuska z Kaczyńskim i skrupulatnie wykonuje polecenia swojego szefa.

Tusk w ten dość arogancki sposób manifestuje swoją władzę i pokazuje Kaczyńskiemu, gdzie jest jego miejsce.

A mając poparcie głównych mediów i opiniotwórczych elit, trudno od Tuska oczekiwać aby musiał sie obawiać dramatycznego spadku popularności.

Pozdrawiam

@amalfi, wierzch

O co tak naprawdę chodzi w odwołaniu ministra Klicha? Dlaczego miałby być odwołany? Dlatego, że wprowadził profesjonalizację armii i nie ma powszechnego poboru? Dlatego że wyprowadził wojska z Iraku? Jest złym ministrem, nie wykonuje postawionych przed nim zadań?

@amalfi, wierzch

O co tak naprawdę chodzi w odwołaniu ministra Klicha? Dlaczego miałby być odwołany? Dlatego, że wprowadził profesjonalizację armii i nie ma powszechnego poboru? Dlatego że wyprowadził wojska z Iraku? Jest złym ministrem, nie wykonuje postawionych przed nim zadań?

Tak, jest złym ministrem. Trzy katastrofy samolotów wojskowych to trochę dużo jak na jednego ministra.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...