Rom-Kon 21.12.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 http://obrazki.elektroda.pl/2394441200_1356038007.jpg Polskim paradoksem jest to że postrzegamy Świat nie jako całość tylko posiekana kula na drobne państewka.... walczące ze sobą o wszystko. Gdybyśmy myśleli bardziej globalnie to po przeczytaniu polskiej gazety (wtedy powiedzmy regionalnej) i stwierdzeniu ze nie ma pracy wzięlibyśmy Niemiecką czy Angielską (też regionalną) i spakowalibyśmy się i wyjechali za pracą... ja zrobiłem identycznie tyle że w skali bardzo mikro. Przeczytałem w Gazecie Wągrowieckiej że nie ma dla mnie pracy więc wziąłem warszawską do ręki i znalazłem... spakowałem się i wyjechałem 350km od mojego rodzinnego miasta. Nadmienię jeszcze że do Warszawy mam dalej niż do Berlina! Amerykanie nie mają problemu z migracją. Dostanie 5$ więcej i jedzie przez całe stany z jednego wybrzeża na drugie... my też musimy się oswoić z tym ze Europa to Stany Zjednoczone UE a nie Polska, Grecja czy Francja. Świat już jest połączony - gospodarczo- tylko że my tego na codzień nie widzimy... jak była wielka powódź w Tajlandii to twarde dyski praktycznie z dnia na dzień zdrożały o 100%! A ta Tajlandia to co to za kraj? Gdzie to leży? ...Polska miesza się w konflikty innych państw i wysyła wojska. Chciałbym przypomnieć że w 39roku ani Anglia ani Francja się nie mieszała... Francuzi nie chcieli ginąć za jakiś gupi Gdańsk... zresztą Poska w 38roku też się nie popisała bo zamiast w 68roku powinna w 38roku przyjść z bratnią pomocą a nie wykorzystywać moment by odzyskać Zaolzie... to jest nasza hańba o której się głośno nie wspomina.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.12.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Polskim paradoksem jest to że postrzegamy Świat nie jako całość tylko posiekana kula na drobne państewka.... walczące ze sobą o wszystko. Gdybyśmy myśleli bardziej globalnie to po przeczytaniu polskiej gazety (wtedy powiedzmy regionalnej) i stwierdzeniu ze nie ma pracy wzięlibyśmy Niemiecką czy Angielską (też regionalną) i spakowalibyśmy się i wyjechali za pracą... ja zrobiłem identycznie tyle że w skali bardzo mikro. Przeczytałem w Gazecie Wągrowieckiej że nie ma dla mnie pracy więc wziąłem warszawską do ręki i znalazłem... spakowałem się i wyjechałem 350km od mojego rodzinnego miasta. Nadmienię jeszcze że do Warszawy mam dalej niż do Berlina! Amerykanie nie mają problemu z migracją. Dostanie 5$ więcej i jedzie przez całe stany z jednego wybrzeża na drugie... my też musimy się oswoić z tym ze Europa to Stany Zjednoczone UE a nie Polska, Grecja czy Francja. Świat już jest połączony - gospodarczo- tylko że my tego na codzień nie widzimy... jak była wielka powódź w Tajlandii to twarde dyski praktycznie z dnia na dzień zdrożały o 100%! A ta Tajlandia to co to za kraj? Gdzie to leży? ...Polska miesza się w konflikty innych państw i wysyła wojska. Chciałbym przypomnieć że w 39roku ani Anglia ani Francja się nie mieszała... Francuzi nie chcieli ginąć za jakiś gupi Gdańsk... zresztą Poska w 38roku też się nie popisała bo zamiast w 68roku powinna w 38roku przyjść z bratnią pomocą a nie wykorzystywać moment by odzyskać Zaolzie... to jest nasza hańba o której się głośno nie wspomina.... Witom Wągruwiec spod Stolycy. Wkrętarka ma przerwę świąteczną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 21.12.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Witom Wągruwiec spod Stolycy. Wkrętarka ma przerwę świąteczną? ...a jeszcze nie... mam cały czas zap... Łooo Dzizus... ale mam neta! Całe 0,16Mb/s!!! Pozdrawiam Rogóźno Edytowane 21 Grudnia 2012 przez Rom-Kon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 29.12.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 http://mistrzowie.org/uimages/services/mistrzowie/i18n/pl_PL//201212/1356720907_by_gokussj336.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 30.12.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 ...dzióbek na fejsa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 30.12.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 ...dzióbek na fejsa? Znaczy się ........lans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 05.01.2013 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Chcecie zbawienia? Jest recepta! http://www.zbawienie.com/konspiracjaa440.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 08.01.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 doczekać się nie mogę premieryhttp://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13161175,Producent__wiosna_poczatek_zdjec_do_filmu_fabularnego.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 08.01.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Chcecie zbawienia? Jest recepta! http://www.zbawienie.com/konspiracjaa440.htm Odświeżyłem ostatnio lekturę "Imię róży" Umberto Eco. Nic mnie nie zdziwi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 08.01.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Odświeżyłem ostatnio lekturę "Imię róży" Umberto Eco. Nic mnie nie zdziwi... Lepszy jest "Cmentarz w Pradze" tegoż autora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 08.01.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Chcecie zbawienia? Jest recepta! http://www.zbawienie.com/konspiracjaa440.htm Dam się porwać zbawieniu jak dobiorą się do wzorca 1metra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 08.01.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 (edytowane) Dam się porwać zbawieniu jak dobiorą się do wzorca 1metra. Czyżbyś też miał problemy ze se zmierzeniem? Bo mię calsztuck coś źle pokazuje... Edytowane 8 Stycznia 2013 przez wykrot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 08.01.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 mnie ten temat to nawet się podobajakby nie "jakby" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 08.01.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Czyżbyś też miał problemy ze se zmierzeniem? Ech, Panie! Szkoda gadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 08.01.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 co Wy Panowie wiecie o zabijaniu!!!!!!!! Nie żebym chciał obrażać. Ale jak patrzę na ostatni wyrok sądu WSA w mojej sprawie - i na podpieranie się GINB art 51 Prawa Budowlanego - i jak to sąd w wyroku upomina tak ważnego urzędasa - żeby wyhamował i nie próbował swojego - własnego - polskiego - obywatela zrobić w ciula - to mnie nachodzi myśl - w jakim ja żenującym kraju mieszkam, pracuję, rozmnażam się....sorry..............naszła mnie super nostalgia za krajem mądrych polityków =urzędników = przepisów prawa = codziennej uczciwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 08.01.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 co Wy Panowie wiecie o zabijaniu!!!!!!!! Nie żebym chciał obrażać. Ale jak patrzę na ostatni wyrok sądu WSA w mojej sprawie - i na podpieranie się GINB art 51 Prawa Budowlanego - i jak to sąd w wyroku upomina tak ważnego urzędasa - żeby wyhamował i nie próbował swojego - własnego - polskiego - obywatela zrobić w ciula - to mnie nachodzi myśl - w jakim ja żenującym kraju mieszkam, pracuję, rozmnażam się.... sorry.............. naszła mnie super nostalgia za krajem mądrych polityków =urzędników = przepisów prawa = codziennej uczciwości Ech, prezes, poczytaj o królewnie Śnieżce. To będzie bardziej zbliżone do realiów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 08.01.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 no niby znam i wiem - ale wciąż pogodzić się trudno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 09.01.2013 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Wiadomość poniższa najlepiej świadczy o tym, że nie do końca człowiek pojmuje siłę sztuki. Bóbr szkodnik siał straszne spustoszenie na wyspie Wolin, a dokładnie w Forcie Gerharda. Pracownicy fortu wpadli na chytry sposób i wystraszyli szkodnika muzyką Dody. Teraz grozi im proces za znęcanie się nad zwierzakami. Więcej pod adresem http://www.polityka.pl/spoleczenstwo/felietony/1534227,1,mea-pulpa.read#ixzz2HR0vc8k3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 09.01.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Patriotyzm, to ostatnie schronienie łajdaków; ludzie bez zasad moralnych owijają się zwykle sztandarem, a bękarty powołują się zawsze na czystość swojej rasy. Umberto Eco Skąd facet, urodzony w 1932 roku, znał naszą obecną sytuację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 09.01.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Skąd facet, urodzony w 1932 roku, znał naszą obecną sytuację?Genialność zawsze gdzies sie tam ujawni, podobnie jak smród z majtek. I niestety często jest podobnie odbierana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts