Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Moja mama we wojnę pracowała w mleczarni. Była tam też Niemka. Wszyscy kradli łącznie z Niemką - nie trzeba było się jej bać... ona też głodna była. A moim dziadkom dokwaterowali dwoje niemieckich robotników kolejowych. jak dziadkowie świnię bili to wtedy gdy Niemcy byli - bo w razie niemca zawsze mogli wyjść... oczywiście udział w świni też mieli. Później dziadków wykwaterowali... po przejściu frontu w domu dziadków stacjonowali Ruskie. Na środku pokoju opalali świnię... wszystko z niej oczywiście na podłogę. Przewrócili szafę i zrobili z niej szalet ( oczywiście kibel był ale co tam). Podobno mój dziadek łopatą skrobał podłogę by mogli się z powrotem wprowadzić... No i jeszcze jedno. W Wągrowcu żadnych walk nie było. Niemcy uciekli. Ale Ruskie parę chart spalili - tak na dobry początek.

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i to jest wreszcie jakiś poważny argument, że tych trzech z pewnością dobili Ruskie.

Ponieważ mojej babci Niemcy zastrzelili psa a Polacy ją kilka razy okradli i oszukali, proponuję aby śledztwo nad mordem smoleńskim przejęli Węgrzy albo Bułgarzy, do których nic nie mamy.

Nie dopatruj się poważnego argumentu w analogii do sytuacji przedstawionej przez Liwka. ;)

Nie interesuje mnie kto będzie prowadził śledztwo. Mogą to być nawet somalijscy piraci, ale niech to zrobią dobrze i raz, a dobrze w sposób nie budzący wątpliwości.

Gość Pepeg z Gumy

Nie interesuje mnie kto będzie prowadził śledztwo. Mogą to być nawet somalijscy piraci, ale niech to zrobią dobrze i raz, a dobrze w sposób nie budzący wątpliwości.

Tylko powiedz mi po co i komu to na rękę? Z pewnością nie żadnemu politykowi. Jakakolwiek prawda nie zadowoli ani jednych ani drugich.

Nikt tego nie wyjaśni i to nie dlatego,że nie chce tylko dlatego ,że spotka gwałtowny odpór niezadowolonych z przeciwka.

A społeczeństwo, to które jest prawdziwie ciekawe i to ,które chce swojej prawdy,jest tylko maszynką do głosowania, którą można emocjami nakręcić na swoja melodię.

Ten naród skretyniał do tego stopnia,że wyjaśnienie katastrofy najlepiej powierzyłby ogólnopolskiemu referendum.

Trzeba być bowiem kretynem, żeby robić takie sondaże i traktować je poważnie, a przecież robione są takowe i traktowane poważnie, ku wielkiej uciesze obu stron sporu. Zatem polaryzacja społeczna przekroczyła dawno granicę absurdu, w którym paranoja traktowana jest jak walka o jakąś korzystną prawdę a nieudolność jak zdrada i morderstwo.

Pieprzenie tutaj o ruskiej dziczy sprzed 70 lat jest tego dowodem.

Ktoś skwapliwie wmówił półgłówkom porzekadła o Niemcach i Ruskich, stworzył nowe, bajeczne kryteria dla prawdziwego i nieprawdziwego Polaka a tłuszcza łyka, powtarza komunały i szczerzy kły na siebie.

Nie dopatruj się poważnego argumentu w analogii do sytuacji przedstawionej przez Liwka. ;)

cytowany post-tylko tyle i aż tyle.

A jeśli rzeczywiście był to zamach.To co? Wypowiemy wojnę? dokonamy odwetu?

Na takim straszeniu opiera sie rządowa propaganda. Próbuje się wmówić spoleczenstwu, że dążenie do ustalenia prawdy może być traktowane jako wypowiedzenie wojny Rosji.

Jak to ma być?

Normalnie, przykładowo można

a) skierować sprawę do Międzynarodowego Trybunału Sprawiedliwości w Hadze (rozstrzyganie sporów między państwami).

b) skierować sprawę do Międzynarodowego Trybunału Karnego w Hadze (odpowiedzialność konkretnych osób).

c) skorzystać z instrumentów poza drogą procesową, np. sankcje handlowe, finansowe, polityczne.

Gość Pepeg z Gumy

c) skorzystać z instrumentów poza drogą procesową, np. sankcje handlowe, finansowe, polityczne.

Faktycznie. To się Ruscy zesrają z wrażenia.

Robisz osiem godzin na posadzie u kogoś, prawda?

Malux20 , chętnie bym Ci coś odpowiedział, ale za cholerę nie wiem o czym piszesz.

Jesteś obcokrajowcem czy leniem śmierdzącym,że aż tak poniewierasz polskim językiem?

Faktycznie. To się Ruscy zesrają z wrażenia.

Robisz osiem godzin na posadzie u kogoś, prawda?

Malux20 , chętnie bym Ci coś odpowiedział, ale za cholerę nie wiem o czym piszesz.

Jesteś obcokrajowcem czy leniem śmierdzącym,że aż tak poniewierasz polskim językiem?

No Pepeg jakbyś mi to z ust wyjął....

Sankcje handlowe, finansowe ?

Komu?

Rosjanom?

Dobre sobie.....

Przecież oni nawet Watykan jedzą na śniadanie....

Sankcje wobec Rosji miałyby jakieś zalety.

Zdecydowanie! Zostałoby nam w kraju sporo jabłek (wprawdzie by zgniły, ale u nas!) kartofli, mięsa, masła, serów... Mielibyśmy nowego sojusznika, taką np. Nową Zelandię, ona bardzo chętnie wyśle do Rosji statki z masłem. Za to bedzie nam sprzyjać na arenie międzynarodowej i zapewniać o dozgonnej przyjaźni jak Amerykanie o wizach... Niemcy się ucieszą, Holendrzy, Duńczycy, Kitajcy... Naprawdę, zadowolonych z tego bedzie wielu! I nie bedzie zmartwionych!!! Dlaczego nie mielibyśmy świata ucieszyć?!

Tylko ćwierćgłówek mógł wymyślić taki scenariusz (perm, to broń Boże, nie do Ciebie! ). Gratuluję pomysłu sankcji!

Ach, jeszcze uzupełnię. W ramach obrazy na rzeczywistość, nie jedźmy na Olimpiadę do Soczi i zbojkotujmy mistrzostwa futbolowe w 2018. Nawet eliminacje.

Edytowane przez wykrot

Ech! I jak tu z Wami IV RP budować?

...

... bliższa koszula dupie, niż ................... :)

dletego zabrałem się za rozbudowę tarasu :lol: ;) ... IV ... V ... RP ? ... raczej użył bym określenia ... "rujnować" niż "budować" :)

... oj Pepegu ... ależ z Ciebie "romantyczny optymista" :) ;)

ps - o "sankcjach" również mnie się bardzo spodobało :lol: ... i o sraniu "Ruskich" w ogólności :lol: ;)

Prawdę mówiąc Paul, to szczerze podziwiam Twoja beztroskę.:yes:

Pepegu Drogi ... ma beztroska to tylko "maska" (jak zapewne się dmyślasz, ... zresztą) :) ... zmarwion jestem szczerze :( ... brakiem chęci i czasu oddaniem swego głosu w "wyborach powszechnych" ... i prezydenckich tyż :(

ps - choć na taką listę (którą Stanisław uprzejmie był tu przedstawił) pewnie czas i chęci by się znalazły :lol: ;)

Gość Pepeg z Gumy
Sankcja w postaci komunikatu, że z tym kolegą się nie bawimy jest właśnie informacją, że kolega ma coś za uszami. Informacją dla całego przedszkola. Analogia do przedszkola była celowa.

I cała piaskownica mocno przejęta tym komunikatem, zwłaszcza ,że kolega, który ma za uszami, jest dosyć wyrośnięty i potrafi łopatką nieźle przypierdolić.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...