szopen 11.06.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 A to nie na Cyprze niedawno komornik wszedł na konta Bogu Ducha winnych ludzi? Komornikiem był minister finansów chyba. W gospodarce wolnorynkowej banki te by po prostu zbankrutowały, a ich depozytariusze utraciliby wszystko lub prawie wszystko. Więc nie bardzo rozumiem, o co niektórym chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 11.06.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 ....nie bardzo rozumiem... To jest mocny, niepodważalny argument, gorzej wypada jego nadużywanie. Bywa niebezpieczny, kiedy wypowiadasz go w nieżyczliwym środowisku, wobec uczniów na przykład. Mój nauczyciel, ksywa GuUpek, tak zwykł był mawiać i rzeczywiście nie rozumiał dlaczego go tak przezywają... W gospodarce wolnorynkowej banki te by po prostu zbankrutowały, a ich depozytariusze utraciliby wszystko lub prawie wszystko.... To prawda, przy całym niezrozumieniu trafiasz w sedno. Nie ma komunizmu, ani wolnego rynku, więc CO JEST?! Jak nazwałbyś to, co realnie jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 12.06.2013 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 To jest mocny, niepodważalny argument, gorzej wypada jego nadużywanie. To nie jest argument. To prawda, przy całym niezrozumieniu trafiasz w sedno. Nie ma komunizmu, ani wolnego rynku, więc CO JEST?! Jak nazwałbyś to, co realnie jest? Crony capitalism albo corporatiosm (kapitalizm kolesiów albo korporacjonizm). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 13.06.2013 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Temat "polityczno słownikowy nie jest, kurwa, nowy" JULIAN TUWIM Modlitwa ... Daj rządy mądrych, dobrych ludzi, Mocnych w mądrości i dobroci. Pysznych pokora nich uzbroi, Pokornym gniewnej dumy przydaj, Poucz nas, że pod słońcem Twoim "Nie masz Greczyna ani Żyda". Piorunem ruń, gdy w imię sławy Pyszałek chwyci broń do ręki, Nie dopuść, żeby miecz nieprawy Miał za rękojeść krzyż Twej męki. Niech się wypełni dobra wola Szlachetnych serc, co w klęsce wzrosły, Przywróć nam chleb z polskiego pola, Przywróć nam trumny z polskiej sosny. Lecz nade wszystko - słowom naszym Zmienionym chytrze przez krętaczy Jedyność przywróć i prawdziwość: Niech prawo zawsze prawo znaczy, A sprawiedliwość - sprawiedliwość. 1940 - 1944 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 13.06.2013 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Tak jeszcze o rozruchach niedawnych w Szwecji: .... I jeszcze inne spojrzenie na te wydarzenia... "Podpalanie zaczelo sie w jednej dzielnicy. Plonace w nocy samochody to naprawde wizualnie atrakcyjny motyw, o czym wie kazdy kinoman. Nic wiec dziwnego, ze specjalne wkladki tabloidow i dziennikow tv byly coraz wieksze, tym bardziej, ze “niezadowolenie mlodziezy” zaczelo ujawniac w innych komunach, a nawet odleglych miastach. Pierwsza diagnoza sytuacji w wydaniu policji byla jednoznaczna: okolo dwoch trzecich uczestnikow rozroby tj podpalen i obrzucania kamieniami strazakow jest wczesniej znana byla z kolizji z prawem, a reszta to podjudzani bardzo mlodzi, ktorzy nawet przylapani sa z racji wieku praktycznie bezkarni. Ta prostacka interpretacja zostala poglebiona przez utytulowanych naukowcow przerzucajacych sie wyswiechtanymi frazesami o “strukturalnym rozwarstwieniu” i “blokowanych drogach awansu”. Porzucam ten watek, choc z racji ostatniej, kilkuletniej pracy w szkole, mam na temat drugiego pokolenia emigrantow (czyli pierwszego tu urodzonego) wlasne przemyslenia. Interes mediow krecil sie dobrze do czasu, gdy pewien wolny strzelec nie zapytal publicznie na swoim blogu, czy prawda jest co powiedzial mu jeden z podpalaczy, ze za dobre zdjecia z akcji dziennikarze placa tysiac koron (100€) a za film nawet 7 tys. Naczelni natychmiast wyjasnili, ze w dzisiejszych czasach norma jest kupowanie zdjec od ludzi i tak robia wszyscy, nie tylko w Szwecji, a przed publikacja sprawdzaja, czy autorzy zdjec nie byli przypadkiem inicjatorami zdarzenia (nie mozna oczywiscie uzyc okreslenia przestepcy, dopoki nie ma wyroku itd). Zeby bylo smieszniej (?), po tych wypowiedziach zniknely materialy “specjalne”, temat sie nagle skonczyl i tylko jeden bloger (Andrew Brown) z The Guardian pochwalil srodowisko szwedzkich dziennikarzy za wyjatkowa rozwage w potraktowaniu tematu “buntu mlodziezy”. Kolega naczelnych? Acha, bylbym zapomnial. Zamieszki skonczyly sie z dnia na dzien, smochody i szkoly juz nie plona, nie trzeba w calym kraju wprowadzac wzorem Francji stanu wyjatkowego – co prorokowano. A “szarzy Szwedzi” – dalej nie wiem co mysla, chyba ze to ich wlasnie spotykalem kibicujac pracy mlodych archeologow, by byc naocznym swiadkiem fantastycznych odkryc, gdy wydobywano materialne dowody skutkow cywilizacyjnych dalekosieznego procesu sprzed tysiaca lat: konca epoki vikingow i poczatkow chrzescijanstwa. Pojawili sie rowniez dziennikarze by te rewelacje opisac, sfotografowac i sfilmowac. Materialy te spadaly z emisji przez kolejne dni, wypychane przez to co wazne – podpalanie saamochodow, szkol i przedszkoli." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 13.06.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Absztyfikanci Grubej BertyI katowickie węglokopy,I borysławskie naftowierty,I lodzermensche, bycze chłopy.Warszawskie bubki, żygolakiZ szajką wytwornych pind na kupę,Rębajły, franty, zabijaki,Całujcie mnie wszyscy w dupę. Izraelitcy doktorkowie,Wiednia, żydowskiej Mekki, flance,Co w Bochni, Stryju i KrakowieSzerzycie kulturalną francę !Którzy chlipiecie z “Naje Fraje”Swą intelektualną zupę,Mądrale, oczytane faje,Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item aryjskie rzeczoznawce,Wypierdy germańskiego ducha(Gdy swoją krew i waszą sprawdzę,Wierzcie mi, jedna będzie jucha),Karne pętaki i szturmowcy,Zuchy z Makabi czy z OWuPe,I rekordziści, i sportowcy,Całujcie mnie wszyscy w dupę. Socjały nudne i ponure,Pedeki, neokatoliki,Podskakiwacze pod kulturę,Czciciele radia i fizyki,Uczone małpy, ścisłowiedy,Co oglądacie świat przez lupęI wszystko wiecie: co, jak, kiedy,Całujcie mnie wszyscy w dupę. I ten ów belfer szkoły żeńskiej,Co dużo chciałby, a nie może,I ten profesor Cy… wileński(Pan wie już za co, profesorze !) I ty za młodu nie dorżniętaMegiero, co masz taki tupet,Że szczujesz na mnie swe szczenięta;Całujcie mnie wszyscy w dupę. I te Syjontki palestyńskie,Haluce, co lejecie tkliwieStarozakonne łzy kretyńskie,Że “szumią jodły w Tel-Avivie”,I wszechsłowiańscy marzyciele,Zebrani w malowniczą trupęZ byle mistycznym kpem na czele,Całujcie mnie wszyscy w dupę. I ty fortuny skurwysynu,Gówniarzu uperfumowany,Co splendor oraz spleen LondynuNosisz na gębie zakazanej,I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,A srać chodziłeś pod chałupę,Ty, wypasiony na Ikacu,Całujcie mnie wszyscy w dupę. I te ględziarze i bajdury,Ciągnący z nieba grubą rentę,O, łapiduchy z Jasnej Góry,Z Góry Kalwarii parchy święte,I ty, księżuniu, co kutasaZawiązanego masz na supeł,Żeby ci czasem nie pohasał,Całujcie mnie wszyscy w dupę. I wy, o których zapomniałem,Lub pominąłem was przez litość,Albo dlatego, że się bałem,Albo, że taka was obfitość,I ty, cenzorze, co za wiersz tenZapewne skarzesz mnie na ciupę,Iżem się stał świntuchów hersztem,Całujcie mnie wszyscy w dupę !… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 13.06.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 13.06.2013 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Cię wzięło.Wykrot!Głosowałeś - smsem - żeby to zaśpiewała w tegorocznym Opolu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 14.06.2013 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 I ty co mieszkasz dziś w Pałacu a srać chodziłeś pod chałupę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 14.06.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Tolerancja !? Homo związki wydają się być spowszedniałe:sick: Poligamia może być następnym społecznym wyzwaniem. Czy europejska tradycja chrześcijańsko monogamistyczna, ubogacona o małżeństwa homoseksualne, wygra z poligamistycznym ARABEM ? Może kto wklei jaką europejską Pierwszą Damę dla równowagi http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/5,95080,14094465,Ksiezniczka_Arabii_Saudyjskiej_na_spacerze_w_Lazienkach.html?i=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.06.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Ja tylko im się dziwię tym pedałom/lesbijkom że tak bardzo chcą się "rejestrować czy wręcz żenić" przecie świat się zmienia, nie wiadomo co będzie za parę lat, mogą nagle z pewnym zdziwieniem zauważyć że nie są już "narodów pawiem i papugą tudzież awangardą postępu" tylko "celem do eliminacji elementów społecznie zbędnych" a tu papier został, spisy są, i są nagle jak na widelcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 14.06.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Ja tylko im się dziwię tym pedałom/lesbijkom że tak bardzo chcą się "rejestrować czy wręcz żenić" przecie świat się zmienia, nie wiadomo co będzie za parę lat, mogą nagle z pewnym zdziwieniem zauważyć że nie są już "narodów pawiem i papugą tudzież awangardą postępu" tylko "celem do eliminacji elementów społecznie zbędnych" a tu papier został, spisy są, i są nagle jak na widelcu Mam nadzieję że im tego nie życzysz. Nie chciałbym być tego świdkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.06.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 No wiesz tyrman czego nie chcesz być świadkiem ? Tego że jedynym problemem moralnym kadiego /kadi - sędzia w krajach tzw. szariatu/będzie gdzie znaleźć odpowiednią ilość kotów do zaszycia w workachz wrzucanymi do Wisły pedałami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 15.06.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 No wiesz tyrman czego nie chcesz być świadkiem ? Tego że jedynym problemem moralnym kadiego /kadi - sędzia w krajach tzw. szariatu/ będzie gdzie znaleźć odpowiednią ilość kotów do zaszycia w workach z wrzucanymi do Wisły pedałami ? Beton!? A gdzie przecinki?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 16.06.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 (edytowane) pooooooooooooooooobiiiiili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kości policzyli ! zniszczyyyyyyyli facjatę posła ! I to pod knajpą o znamienitej nazwie "Gryzę i Połykam" (fuujjj) http://niezalezna.pl/42457-biedron-zali-sie-ze-zostal-pobity-w-srodku-nocy-przed-knajpa Edytowane 16 Czerwca 2013 przez bobiczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 17.06.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 pooooooooooooooooobiiiiili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kości policzyli ! zniszczyyyyyyyli facjatę posła ! I to pod knajpą o znamienitej nazwie "Gryzę i Połykam" (fuujjj) http://niezalezna.pl/42457-biedron-zali-sie-ze-zostal-pobity-w-srodku-nocy-przed-knajpa Pomijam sam fakt tej wielce dramatycznej i "wstrząsającej" historii, o której pisały i mówiły niemal wszystkie portale wraz ze stacjami telewizyjnymi , jednak jest coś niezwykle smutnego w reakcji bardzo wielu ludzi na to wydarzenie ( prawdziwe lub nie). Czyżbyś się wpisywał w ten nurt ? Liczne komentarze, charakterystyczne dla zwykłego ( sorry , ale nie znam tu delikatniejszego określenia) bydła ludzkiego i wszechobecna aprobata dla ich opinii i czynu sprawców, nic dobrego o nas nie mówią. Ten naród dał się nie tylko podzielić ale w dodatku wyjątkowo złajdaczał. I pomyśleć ,że kilkaset lat temu byliśmy wzorem tolerancji, która dzisiaj traktowana jest jak syfilis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 17.06.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Bo prawdziwy męszczyzna musi czasem komuś przywalić! Każdy powód dobry... rudy, kulawy, pedał, ciapaty, żyd czy czarny. A jeśli nic z powyższego to że źle się spojrzał! Bóg Honor Ojczyzna!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 17.06.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Tolerancja !? Homo związki wydają się być spowszedniałe:sick: Poligamia może być następnym społecznym wyzwaniem. Czy europejska tradycja chrześcijańsko monogamistyczna, ubogacona o małżeństwa homoseksualne, wygra z poligamistycznym ARABEM ? Może kto wklei jaką europejską Pierwszą Damę dla równowagi http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/5,95080,14094465,Ksiezniczka_Arabii_Saudyjskiej_na_spacerze_w_Lazienkach.html?i=2 Praktycznie pewnie każdy z nas zna przypadki gdy facet ma żonę i kochankę. Razem współistnieją. Dlaczego nie dać prawa do tego by małżeństwa były z wiecej niż jednym partnerem? Jeśli strony się na to godzą? I to nie byłaby islamizacja tylko powrót do korzeni! Mieszko I ile żon miał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 17.06.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Pomijam sam fakt tej wielce dramatycznej i "wstrząsającej" historii, o której pisały i mówiły niemal wszystkie portale wraz ze stacjami telewizyjnymi , jednak jest coś niezwykle smutnego w reakcji bardzo wielu ludzi na to wydarzenie ( prawdziwe lub nie). Czyżbyś się wpisywał w ten nurt ? Liczne komentarze, charakterystyczne dla zwykłego ( sorry , ale nie znam tu delikatniejszego określenia) bydła ludzkiego i wszechobecna aprobata dla ich opinii i czynu sprawców, nic dobrego o nas nie mówią. Ten naród dał się nie tylko podzielić ale w dodatku wyjątkowo złajdaczał. I pomyśleć ,że kilkaset lat temu byliśmy wzorem tolerancji, która dzisiaj traktowana jest jak syfilis. Irytuje mnie tylko fakt - że ze zwykłej szarpaniny której przyczyny nikt nie zna - robi się polityczne show. Osobiście brzydzę się używaniu siły fizycznej jako argumentu. Ale jeszcze bardziej brzydzę się politykami którzy wykorzystują później takie zachowania, wiedząc że sami przez długi czas je prowokowali. Zdarzyło mi się w życiu parę razy zebrać w ryja. Ale zapamiętałem również, że nie byłem w tamtych sytuacjach ofiarą zwyrodniałego i agresywnego homofoba, a przeważnie sam się prosiłem o to aby dostać nauczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 17.06.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Bobiczek, ale to poseł jest. Jarek tez prowokuje. Chciałbyś żeby on i jego komanda z gromu po mordzie dostawała? Nie byłoby wtedy show? Wiem wiem, porównywać Jarka do Biedronia to obraza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts