szopen 28.06.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 tylko sami antysemici? no co Ty! Skoro ich jest tam tak dużo, Proszę wymienić tak z trzech razem z dowodami na to, że są antysemitami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 28.06.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Widzisz, Perm uzasadnił to "pseudohistoryk". A historia to taka fajna dziedzina wiedzy, która jest podatna na manipulacje pod polityczne potrzeby. Wystarczy tylko o pewnych faktach, pewnych uwarunkowaniach nie wspomnieć. Czyn to czyn, ale jego tło? Manipulowanie bywa mniej lub bardziej wyrafinowane, ale każda władza i opozycja ma swoich historyków i pseudohistoryków, którzy na życzenie lub z własnej inicjatywy będą tą biedną historią manipulować. Co nie zmienia faktu że biografia ojca braci Kaczyńskich obchodzi mnie tak samo, jak fakt dziadka Tuska, czyli wcale. Kaczyński obecny nie żadnego wpływu na to, kim był jego przodek i nie za to go powinniśmy oceniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 28.06.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Kaczyński obecny nie ma żadnego wpływu na to, kim był jego przodek i nie za to go powinniśmy oceniać. My nie za to, ale elektoratowi czyli PRAWDZIWYM POLAKOM Prezes musi udowodnić, że Polskie Poprawne Prawicowe Myślenie jest w rodzinie Kaczyńskich od pokoleń! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 28.06.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 No i coś w tym jest. Przecież PP mają w tym zakresie poważne wątpliwości. Jaka to fajna cecha wszystkich działań polityków: utwierdzają twardy elektrorat i śmieszą przeciwników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 28.06.2013 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Sąd za 1 zł. 84-latek skazany za kradzież kółka do kluczy. 84-latek został skazany za kradzież kółka do kluczy o wartości 1 zł. Sądu chciał właściciel lumpeksu, z którego skradziono przedmiot. - Natychmiast oddałam kółeczko i przeprosiłam. Bałam się o męża, bo jest chory. Zdarza się, że traci orientację. Ja jestem po zawale. Płakałam - opowiada 76-letnia żona skazanego mężczyzny. Historię opisała "Gazeta Ostrowiecka". O kłopotach męża opowiedziała dziennikarzom żona 84-latka. - Poszłam z mężem do ciucholandu. Weszłam na halę, a mężowi kazałam zaczekać przy wyjściu. Kiedy wychodziliśmy, to wybiegła za nami pani. Krzyczała, że mąż ukradł jakąś biżuterię. Powiedziałam do niego: pokaż, co wziąłeś. I wyjął kółeczko do kluczyków. Mówię mu: po coś to wziął? A on do mnie: inni wybierali, to i ja wziąłem. . Powinien dostać 20 lat wiosłowania na galerach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 28.06.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 (edytowane) My nie za to, ale elektoratowi czyli PRAWDZIWYM POLAKOM Prezes musi udowodnić, że Polskie Poprawne Prawicowe Myślenie jest w rodzinie Kaczyńskich od pokoleń! Wyssali je z ojca. Razem z miłościom dozgonnom acz ukrywaną do komuny. Edytowane 28 Czerwca 2013 przez perm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 28.06.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Od dzisiaj, jak historyk pisze coś, co się nie podoba permowi - to pseudohistoryk i to piszący na zamówienie. zapomniałeś dodać że piszący na zamówienie sił reakcyjno-rewizjonistycznych, negujących ustalony porządek i sojusze... DEJAVU... z przed lat 40-tu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 29.06.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Widzisz, Perm uzasadnił to "pseudohistoryk". [/quote[ No właśnie, jak dla mnie nie do końca. Skąd pewność, że Cenckiewicz, facet znany z solidnego warsztatu naukowego, "pisze na zamówienie"? Bo posiada swoje sympatie i daje im wyraz? Bo efekty jego prac się komuś podobają? W takim razie Każdy historyk pisze na zamówienie i każdy jest pseudohistoryk. Nie wiem, na cyzm polega "manipulowanie" historią - w domu mam sporo biografii i w każdej autor stara się swojego bohatera wyjaśnić, często wybielić. Mam książkę o Jaremie Wiśniowieckim, w którym z każdej kartki bije miłość do Wiśniowieckiego - ale autor dokumentuje wszystko i nie pisze bzdur - podaje tylko swoje interpretację, do których jako historyk jest uprawniony. A historia to taka fajna dziedzina wiedzy, która jest podatna na manipulacje pod polityczne potrzeby. Wystarczy tylko o pewnych faktach, pewnych uwarunkowaniach nie wspomnieć. Czyn to czyn, ale jego tło? To prawda, ale to się tyczy właściwie niemal każdego historyka. Co nie zmienia faktu że biografia ojca braci Kaczyńskich obchodzi mnie tak samo, jak fakt dziadka Tuska, czyli wcale. Kaczyński obecny nie żadnego wpływu na to, kim był jego przodek i nie za to go powinniśmy oceniać. Zgadzam się w pełni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 29.06.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 (edytowane) [ Skąd pewność, że Cenckiewicz, facet znany z solidnego warsztatu naukowego, "pisze na zamówienie"? Bo posiada swoje sympatie i daje im wyraz? Bo efekty jego prac się komuś podobają? W takim razie Każdy historyk pisze na zamówienie i każdy jest pseudohistoryk. Nie wiem, na cyzm polega "manipulowanie" historią - w domu mam sporo biografii i w każdej autor stara się swojego bohatera wyjaśnić, często wybielić. Mam książkę o Jaremie Wiśniowieckim, w którym z każdej kartki bije miłość do Wiśniowieckiego - ale autor dokumentuje wszystko i nie pisze bzdur - podaje tylko swoje interpretację, do których jako historyk jest uprawniony. i. Popełnia Pan zasadniczą nadinterpretację czynu Panie szopen. Albo się jest naukowcem i pisze obiektywnie , albo smali się beletrystykę. Nich pan Cenckiewicz ma sobie sympatie jakie chce, ale niech je schowa dla miłośników swojej publicystyki. Ma facet warsztat, jak Pan pisze, a to powinno do czegoś zobowiązywać. Albo jest się obiektywnym naukowcem, albo epigonem swoich sympatii i orędownikiem ich brązowienia. Na coś się trzeba zdecydować. Można inaczej mieć bowiem sporo wątpliwości co do rzetelności przekazu, kiedy górę biorą emocje nad niewygodną dla piszącego prawdą. PS pomijam dosyć jednostronny i ciekawie umiejscowiony w czasie zakres zainteresowań tego pana. Edytowane 29 Czerwca 2013 przez Pepeg z Gumy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.06.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 W świetle ostatnich rewelacji o zamachu to zaczynam się chyba cieszyć - że się udał!Zaoszczędzono nam rządów debili i nieudaczników...Rządu ludzi pozbawionych wyobraźni i instynktu samozachowawczego!A to by znaczyło, ze autorów zamachu trzeba nagrodzić a nie ścigać!Bo? A, no bo mnie się wmawia, że jak Prezydent ma się gdzieś pojawić, to spec fachury różnego fachu pod każdy kamień po sto razy zaglądają, aby mu się co nie stało...Pamiętam, że jak Prezydent USA miał nas odwiedzić to kilka samolotów specjalistów przybyło na kilka tygodni wcześniej, aby pod kamyki zaglądać, co mi w prasie napisali...Kłamali?Po co? To znaczy, że nasz Prezydent był GORSZY?!!!Spędzono do jednego samolociku pełnego niewykrytych bomb cała wierchuszkę WSZYSTKICH pionów.Armii, kleru, partii politycznych i posłano do... diabła!Nikt nie skontrolował tego samolotu?Skontrolował a potem wsiadł do niego i poleciał?- Albo nieudacznik albo głupiec! No, to ja takich rządzących krajem - nie chcę! I wcale nie zmienia faktu to, ze "prywatnie" to byli ludzie jak ludzie.Mili, uprzejmi, kochający rodziny, lub nie...Ludzi szkoda...Ale dobrze, że głupców eliminuje samo ich postępowanie.Ci mądrzejsi zostają. (tyle, że popatrując na to co zostało, to zastanawiam się, czy nie byłoby dobrze znowu jaka pielgrzymkę zespołową dokądś urządzić...)No, bo jak to są ci mądrzejsi, to... Albo ja się mylę i tak ma być! Adam M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.06.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Coś jeszcze...Zastanawiają się nad wyborem samolotu dla VIPów...Powinien koniecznie być DUŻY!!!W dużym samolocie mieści się więcej ludzi... Adam M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 29.06.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 (...) Albo się jest naukowcem i pisze obiektywnie , albo smali się beletrystykę. (...) I dlatego lubię Naukę w czystej postaci. Matematyka, fizyka, chemia, astronomia. 2x2 zawsze będzie 4 obojętnie jaki ustrój panuje i kto obecnie rządzi. Problemem może być 2+2x2 albo 6:2(2+1) ale nie dla naukowców. Naukowcy zawsze będą znać wynik... i ten z lewa i ten z prawa. A reszta nauki to "beletrystyka". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.06.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 No, nie wiem...A LOGIKA?"Jak jest coś, czego nie da się naprawić - jest DOBRE!" Nawala jak popatrzeć choćby na naszą chorą służbę zdrowia... Adam M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 29.06.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Adamie czyli sama Matka Natura wyeliminowała jednostki ułomne. Jeszcze parę takich akcji i polityka się oczyści. Zostaną tylko najsilniejsze, przewidujące, myślące osobniki.... hmm... w takich kategoriach tego nie rozpatrywałem. Max Kolonko "mówił jak jest" w Teksasie. Tam ludzie się nie kłócą bo każdy nosi broń. Ludzi których zawiódł instynkt samozachowawczy i podskakiwali do innych już tam nie ma. Może Polacy też powinni nosić broń? Jeden, drugi no może jeszcze trzeci coś głupiego by powiedział a czwarty zastanowiłby się trzy razy. W Krakowie nie byłoby problemu z "macheteros" za to były by problemy z powiększaniem miejsc pochówku - znaczy się cmentarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.06.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Nowa ustawa problem rozwiązała. Wracamy do wieków średnich - ciałopalenie. Z religią też się to nie kłóci, bo "z prochu powstałeś i w proch się obrócisz".. Kłóci się z zyskiem kleru, bo dwa razy trzeba płacić i kolejkę w krematorium zamawiać, ale to już detal. Za zwiększone przychody ksiądz kolumbarium na cmentarzu ufunduje (kolejne przychody) i wszystko będzie dalej jak u nas - nienormalnie... Spoko... BĘDZIE gdzie budować drogi! Adam M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.06.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Nazwałem Cenckiewicza pseudohistorykiem z bardzo prostego powodu. Pisze biografię której bardzo ważnym acz niespotykanym u historyka właśnie aspektem jest konsekwentne pomijanie realiów opisywanego okresu. To jest być może normalne u piszącego na zamówienie panegiryk na cześć ale niedopuszczalne u historyka. Cenckiewicz nie jest znanym z 'solidnego warsztatu naukowego'. Już w swojej pracy o Wałęsie dał przykład pomijania faktów dla udowodnienia założonej z góry tezy. To po prostu publicysta polityczny o pro PiSowskiej orientacji. Historykiem w żaden sposób nazwać go nie mozna. Edytowane 29 Czerwca 2013 przez perm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 29.06.2013 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 (...) Wracamy do wieków średnich - ciałopalenie. (...) Adam M. Znaczy się chodzi o rozwiązanie hiszpańskie? Ale oni nie czekali tak długo aż ktoś umrze... hmm... jest nadzieja że ZUS jednak nie upadnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.06.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Ty to nazywasz nadzieją?To katastrofa będzie jak nie padnie! Adam M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 30.06.2013 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 WŁADZA obawia się obywateli http://slaskiemiasta.pl/konwencja-platformy-obywatelskiej-chorzow-2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 01.07.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 WŁADZA obawia się obywateli http://slaskiemiasta.pl/konwencja-platformy-obywatelskiej-chorzow-2013 To prawda, bo zadymiarze to niestety też obywatele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts