Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Swoją drogą ciekawa sytuacja: zawieszenie progów, za wyjątkiem tego konstytucyjnego! Przecież tak można ze wszystkim. Urzędnicy mają parcie na zarobki jak szejkowie? Zawieszamy ustawę kominową. Nawet nie chcę myśleć co jeszcze można wykombinować! Arogancja tych partaczy jest żenująca.

Swoją drogą ciekawa sytuacja: zawieszenie progów, za wyjątkiem tego konstytucyjnego! Przecież tak można ze wszystkim. Urzędnicy mają parcie na zarobki jak szejkowie? Zawieszamy ustawę kominową. Nawet nie chcę myśleć co jeszcze można wykombinować! Arogancja tych partaczy jest żenująca.

Dlatego, niestety trzeba rewolucji. Musi przyjść Kaczyński, narobi bałaganu ale przy okazji przegoni leni z PO, stracimy parę latek ale potem może znajdzie się ktoś z głową i pomysłami. Na razie na horyzoncie takich nie widać.

Aaa - jest prof. Gliński, wirtualny premier a teraz zdaje się prezydent. Monż opacznosciowy. Jakąż on ma wiarę, jaką gotowość do poświęceń. Na twarzy ma to wypisane razem z czerstwością.

Najciekawsze jest to, że o tym, że budżet jest źle skonstruowany i będzie dziura, ekonomiści nierządowi trąbili na poczatku roku (chyba pisał o tym Rybiński?) i byli wtedy wyzywani przez naszego kucharza, że sieją zamęt, pesymizm, i nie umieją liczyć.

http://www.stojeipatrze.blogspot.com/2013/07/dziura-rostowskiego-gamon-dariusz-rosati.html

Po prostu płakać się chce. Kolejne zmarnowane lata za nami. Niedługo będzie cała zmarnowana dekada, upływająca na walkach o znicze, związki partnerski i tym podobne dyrdymały. A, biorąc pod uwagę sytuację gospodarczą i demograficzną, najlepsza pora na reformy mogące realnie i stosunkowo mało boleśnie uratować finanse publiczne i gospodarkę minęła jakieś sześć do ośmiu lat temu. A nikt z rządzących dalej niczego nie zauważa.

Gość Pepeg z Gumy
A nikt z rządzących dalej niczego nie zauważa.

Tak Pan myśli? Pan chyba ich nie docenia, oni nie są tak głupi jak się społeczeństwu wydaje. To raczej społeczeństwo jest głupie, bo nie wie po co oni to faktycznie robią, jedynie może domyślać się ich intencji.

Gość Pepeg z Gumy
Dlatego, niestety trzeba rewolucji. Musi przyjść Kaczyński, narobi bałaganu ale przy okazji przegoni leni z PO, stracimy parę latek ale potem może znajdzie się ktoś z głową i pomysłami.

.

Na Twoim miejscu już bym się przyzwyczaił ,że stracimy i wcale nie liczył na poprawę.

Urząd podatkowy jest sam dla siebie sędzią, pełni także funkcje komornika. W sprawie samobójczej śmierci rolnika nie chodzi nawet o to, czy rolnik faktycznie powinien zapłacić zaległe podatki - ale o to, że zanim mógł przedstawić swoje rację, UP już podjął działania zakładające, że rolnik jest oszustem.

http://sierp.libertarianizm.pl/

Tak Pan myśli? Pan chyba ich nie docenia, oni nie są tak głupi jak się społeczeństwu wydaje. To raczej społeczeństwo jest głupie, bo nie wie po co oni to faktycznie robią, jedynie może domyślać się ich intencji.

Ja wiem po co to robią.

Dla siebie

Tylko i wyłącznie dla siebie.

Coraz trudniej poza klientami tejże władzy znaleźć kogoś, kto traktuje ją poważnie.

Wielki Plujczy Platformy, Stefan Niesiołowski, wybiera się do europarlamentu, co świadczy chyba tylko o tym że nawet słynny amator szczawiu przez bielmo na oczach widzi, co się dzieje, i stara się przezornie dać w długą.

Edytowane przez bobiczek

Gość Pepeg z Gumy
Ja wiem po co to robią.

Dla siebie

Tylko i wyłącznie dla siebie.

.

Na to wygląda. Czyli mogę być zadowolony ze swoich przypuszczeń. Nic się nie zmienia od 100lat , czas wielki przyzwyczaić się.

Kto to powiedział kiedyś " Każda władza deprawuje..." ? Czyż nie Lord Acton? :lol2:

No to coś jeszcze dla prawdziwych patriotów spod znaku idei silnie narodowych.

Szlak nacjonalizmu będzie napiętnowany zarówno materialną, jak moralną ruiną, nieuniknioną, by nowy wymysł mógł zatryumfować nad dziełami Boga i interesem ludzkości.

Przepraszam za wtręt, ale byłoby miło i pożytecznie gdyby nasi wszyscy parlamentarzyści , zanim zajmą ławy, musieli zdać pierwej egzamin z Actona.:yes:

jego napinka - również.......

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2c/Zabrze_-_Pomnik_Wincentego_Pstrowskiego_01.JPG/220px-Zabrze_-_Pomnik_Wincentego_Pstrowskiego_01.JPG

O! Bohater pracy socjalistycznej na postumencie: Wincenty Pstrowski górnik ubogi, wyciągnął normy a potem nogi!

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...