Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zamach tym bardziej jest niewiarygodny bo nie można wskazać jego beneficjentów. Jedynym chyba który w jakimś sensie skorzystał na zamachu jest Jarosław Kaczyński który, o mały włos nie został dzięki temu prezydentem. Lech Kaczyński jako prezydent był na rękę wszystkim krajom a szczególnie Rosji. Dumy Polsce nie przynosił. Słaby prezydent = słaby kraj. Do twego zbliżały się w wybory w których nie miał najmniejszych szans. Po co Rosja miałaby takiego człowieka usuwać?

Zgodziłbym się z małą modyfikacją: Lech Kaczyński był na rękę Rosji pod warunkiem, że premierem był ktoś z nim skłócony. Jak długo premier darł koty z prezydentem, tak długo Rosja byłą wniebowzięta. Co innego, gdyby u władzy był PiS - wtedy rozumiałbym jakiś sens, bo to było skupienie władzy w jednym obozie, zwiększenie skuteczności działania - prezydent za dużo nie może robić, ale może sporo bruździć i psuć.

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tusk realizuje program wyborczy Leppera. COś w tym jest.

http://dorzeczy.pl/tusk-wierny-uczen-leppera/

Kolejny bzdet zaopatrzonego w końskie okulary publicysty. Przepraszam ale kompletnie nie trafia. PO nie jest partia populistyczną! Nie jest też partią liberalną, nie jest partią socjalistyczną. PO nie ma w ogóle oblicza czy programu. Rządy ostatnich lat to najczęściej chaotyczne decyzje podejmowane w ostatniej chwili pod wpływem czynników które można było przewidzieć, przygotować się lub im, w razie potrzeby zapobiec. Decyzji często nieprzemyślanych, o konsekwencjach które są oczywiste dla wszystkich tylko nie dla je podejmujących. To rządy ludzi z których każdy realizuje lub nie jakąś swoją wizję lub pomysły a najchętniej nie wychyla się na zasadzie jak nic nie zrobię to nic nie zepsuję. Polska jest już w tej chwili krajem w którym ciężko jest żyć a przez nieróbstwo rządu będzie jeszcze gorzej. Tusk musi odejść.

Niemniej jednak prześmiewcza publikacja trafnie wskazuje, że rzeczy, które kiedyś proponował Lepper i były wtedy słusznie wysmiewane jako przykład populizmu, obecnie są głoszone lub planowane przez PO i nikt na to nie zwraca uwagi.
To jest chaos, nikt nad tym nie panuje a już najmniej Tusk. Mimo wszystko najbardziej boli ignorowana przez Tuska beztroska urzędników i tych wysokiego i tych niskiego szczebla. Za nic nie odpowiadają. Takiego bezhołowia nie pamiętam.

-

to jest tylko reakcja na na sprowadzanie do tego pulapu.

pozdrawiam pisior -antysemita

moge z wami sie nie zgadzac ale cenie sobie to ze moge czytac opinie osób którym nie wszystko jest obojetne

ja gdy jestem w szwecji jednego tygodnia a po niedzieli jestem np w izmirze to zawsze z przyjemnoscią podkreslam swoją polskosc , narodowosc to powód do dumy -kazda nardowosc

Pepeg zasugerował kto używa takiego określenia - środowisko związane z gazetą polską czy tzw prawdziwi Polacy. Nie jest to określenie, wg nich dające powód do dumy.

Gość Pepeg z Gumy
Zapytałbym cie jaki ale jak mam znowu czytać o teoriach spiskowych to jakoś mi się nie chce.

Nie rozumiem zupełnie Twojego zniechęcenia. Może być bardzo interesująco.

Biorąc pod uwagę ,że ksenofobia traktowana jest zwyczajowo jako pewien defekt intelektualny a teorie spiskowe tworzą z reguły ludzie wyjątkowo prymitywni lub skrajni demagodzy, to może być to nadzwyczaj rozrywkowa lektura.

napisanie że żydowstwo to żadna ujma a wręcz powód do dumy to ksenofobia.?

uprzedze - to nie wolno napisać o nadreprezentacji ŻYDÓW we władzach do 56.

albo to że we Wyborczej WIDOCZNY JEST przechył lewicowy i niestety wręcz lewacki

jestem już ksenofobem czy tylko faszystą?

Edytowane przez malux20

Gość Pepeg z Gumy

jestem już ksenofobem czy tylko faszystą?

Ty mnie o to pytasz?

Na razie przedstawiłeś się tylko osobiście jako antysemita.

Sądząc jednak po sposobie pisania, zapewne też anty-polak, chociaż zaiste prawdziwy patryjota.

Gość Pepeg z Gumy
ostatnie posty tutaj wynikały z tego głupkowatego podpuszczania i sprowadzania wszystkiego do uprzedzeń

Czujesz się głupkowato podpuszczony? To niedobrze, tak łatwo dawać się sobą manipulować.

No cóż, aluzja i ironia nie dla każdego mogą być zrozumiałe.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...