wykrot 08.11.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Artykuł jest o tym, że polskie reguły urządzania referendum są idiotyczne - to znaczy, że 1) reguły te zniechęcają do głosowania 2) są inne niż w innego typu głosowaniach 3) dają większą wagę tym, którzy nie idą na głosowanie, niż tym, którzy idą. Innymi słowy, gdyby poszło więcej Warszawiaków głosować i WSZYSCY by byli przeciw, to HGW zostałaby odwołana. Przecież to absurd. Jakby poszli i zagłosowali przeciwko odwołaniu, to HGW by odwołano, jak zostali w domu i mieli w d* demokrację, to HGW została. Naprawdę uważacie, że takie reguły mają sens? Już nie mówiąc o tym, że naprawdę uważacie, że politycy powinni zniechęcać do udziału w demokracji? Przecież tutaj nie chodzi o HGW, to tylko przykład patologii - chodzi o kretynizm reguł, idiotyzm ordynacji. A nie wygladałeś na sprawnego inaczej... Tak trudno zrozumieć, że pozostanie w domu to absolutnie też forma głosu? Całkowicie demokratyczna w dodatku... Po jaką cholerę przeciwnicy odwołania mieliby wycierać buty? Nie rozumiesz, że wybory są czymś innym niż referendum? Bo na wyborach masz wiele opcji. Jesli nie pójdziesz, nie wskażesz żadnej. W referendum nie ma takiego dylematu!!! Proste jak w przedszkolu... I nie pieprz o jakiejś ordynacji. Co to, referendum ma być na kazde zawołanie? A może ja nie chcę za to płacić? PS. Tylko mi nie pisz, żem obrońca HGW, bo ona mi lata helikopterem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 08.11.2013 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Uwaga! To podpucha jest! Ale, ale - mnie się podoba i już! Optuję za nią i ją powielam - bo ją lubię i już! szybko edytuję żeby nie było niezrozumiałe czarny czerwony i lewak taki był mój zamysł wklejania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 09.11.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 A nie wygladałeś na sprawnego inaczej... Tak trudno zrozumieć, że pozostanie w domu to absolutnie też forma głosu? Tak? A gdyby w głosowaniu ktoś nie idzie na wybory, i wybierają HGW, to co mu mówisz: trzeba było iść głosować? [ Nie rozumiesz, że wybory są czymś innym niż referendum? Bo na wyborach masz wiele opcji. Jesli nie pójdziesz, nie wskażesz żadnej. W referendum nie ma takiego dylematu!!! W referendum nie pójdziesz, też może to oznaczać, że po prostu nie masz opinii. Dlaczego głosy ludzi, którzy mają to w nosie lub nie mają opinii, mają decydować o wyborze? Jeżeli nie idziesz, oznacza, że sprawa ciebie nie obchodzi i tak powinno być, Jak ciebie obchodzi, powinieneś pójść zagłosować. Tymczasem dzięki tej ordynacji głosy tych, co są przeciw pytaniu w referendum de facto z góry ważą więcej niż tych, co są za. I nie pieprz o jakiejś ordynacji. Co to, referendum ma być na kazde zawołanie? A może ja nie chcę za to płacić? To po cholere wybory? A może ja nie chcę płacic za wybory? Referendum jest formą demokracji bezpośredniej. Zniechęcanie do referendum oznacza zniechęcanie obywateli do uczestniczenia w zyciu politycznym. PS. Tylko mi nie pisz, żem obrońca HGW, bo ona mi lata helikopterem. A co mnie obchodzi HGW? Ja piszę o durnej ordynacji, a nie o HGW. Mam w nosie, czy jest, czy nie jest burmistrzem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.11.2013 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Ocho, zaczęło się ..... http://niewygodne.info.pl/artykul/00612-sad-chce-danych-internautow-ktorzy-krytykowali-wladze.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.11.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Ocho, zaczęło się ..... http://niewygodne.info.pl/artykul/00612-sad-chce-danych-internautow-ktorzy-krytykowali-wladze.htmPodobna sprawa już kiedyś była tyle, że z dziennikarzem w roli głównej. http://radioszczecin.pl/1,79477,trybunal-w-strasburgu-dziennikarz-z-polic-skazan Jak widac polski sąd bez problemu i niezgodnie z prawem jak sie okazało, wydał wyrok na człowieka który wskazywał nieprawidłowości. Pewnie podobnie będzie i tym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójtala1719510313 15.11.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Chcą poddać cenzurze i sankcjom ostatnie wolne i niezależne medium jakim jest internet. Na szczęście moim zdaniem to niemożliwe. Na pewno będą zdarzały się przypadki o których piszecie powyżej - które swoją drogą pokazują w jakim kraju żyjemy, ale całkowita kontrola internetu jest chyba niemożliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.11.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Chcą poddać cenzurze i sankcjom ostatnie wolne i niezależne medium jakim jest internet....A kto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.11.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 A kto? Póki co to globalnie stara się wszystko śledzić USAuron swoim okiem, a kto wie co będzie dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 02.12.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Kaczyński udał się na Ukrainę w celu. On tam jest, słowo honoru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 02.12.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Kaczyński udał się na Ukrainę w celu. W ogóle nie ogarniam w jakim celu my tak naganiamy Ukrainę do Unii? Ktoś wie? [ATTACH=CONFIG]228077[/ATTACH] On tam jest, słowo honoru. Uhm. A jakby miał warkocze to by mu do ziemi bez schylania sięgały! /Oj tam, oj tam. Taki genderyzm na Prezesie uprawiać! :> / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 03.12.2013 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Kaczyński udał się na Ukrainę w celu. [ATTACH=CONFIG]228077[/ATTACH] On tam jest, słowo honoru. I co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 03.12.2013 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 I co ?No właśnie nie wiem. Coś tam mówił o stosunkach. Chyba jednak coś na ten temat wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 03.12.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 No właśnie nie wiem. Coś tam mówił o stosunkach. Chyba jednak coś na ten temat wie. O stosunkach mowil Kubus Wojewodzki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 03.12.2013 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Drwienie z czyjegoś wyglądu to rzeczywiście merytoryczny komentarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.12.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 W ogóle nie ogarniam w jakim celu my tak naganiamy Ukrainę do Unii? Ktoś wie? Uhm. A jakby miał warkocze to by mu do ziemi bez schylania sięgały! /Oj tam, oj tam. Taki genderyzm na Prezesie uprawiać! :> / Naprawdę tego nie kumasz?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 03.12.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Drwienie z czyjegoś wyglądu to rzeczywiście merytoryczny komentarz.Ale on aż się prosi. Zdjęcie oczywiście jest przerobione jednak pasuje do jego marsowej miny. Bohater Narodowy Jarosław Kaczyński. Jakże on pragnąłby zrobić coś ku chwale a tu nie ma okazji... Po powrocie pewnie się dowiemy jak bardzo ryzykował stając obok Kliczki Edytowane 3 Grudnia 2013 przez perm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 03.12.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Po powrocie pewnie się dowiemy jak bardzo ryzykował stając obok Kliczki Tym bardziej, że Kliczko ma doktorat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 08.12.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Podaję link do ciekawego artykułu http://niezalezna.pl/48822-gdzie-nie-spojrzec-stalinowskie-dzieci-rozmowa-z-wojciechem-cejrowskim Cytat: Ale niemal nikt nie protestował. Była potężna demonstracja w obronie telewizji Trwam i wolności słowa i niewiele więcej. Teoretycznie mamy demokrację – choćby w wyborach Polacy mogliby coś zmieniać – nie zmieniali. Mogliby bojkotować, nie bojkotują. Akceptują ten stan rzeczy.Nie ma Pani racji. Wierzy Pani w jakieś iluzje dotyczące demokracji i prezentuje bałagan pojęciowy.Po pierwsze – to, co Pani nazywa „demokracją”, oznacza dyktaturę partii, która zdobyła najwięcej głosów. Wybory wygrywa mniejszość. Tak! Gdyby zsumować wszystkie głosy oddane na pozostałe partie – nie na PO – to wychodzi, że PO nie ma poparcia większości, lecz jedynie największe poparcie pośród partii, które startowały. Po drugie – system, który mamy w Polsce, to nie jest demokracja, tylko republika – obywatel nie rządzi, naród nie rządzi – rządzą zawsze jacyś przedstawiciele. I po trzecie, ci przedstawiciele nie są wybrani bezpośrednio, lecz wpisani na listy partyjne przez swoich szefów. Wygrywa lista, a nie osoba. Osoba zostaje w ten sposób przedstawicielem swojego szefa, a nie przedstawicielem narodu. Co o tym myślicie - czyż nie ma sporo racji bohater wywiadu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 08.12.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Co o tym myślicie - czyż nie ma sporo racji bohater wywiadu ? Ma. Tylko że jaskółki współsr..ją a nie współtworzą. On ma w rzyci zimę i innych, woli ciepełko. Z takiej pozycji każdemu wygodnie nasr...ć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 08.12.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 może "monarchia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts