Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Trudno nie mieć dobrego humoru, zwłaszcza gdy z przypadkowych i kompletnie niezrozumiałych dla Kowalskiego informacji, cwaniacy na potrzeby ciemnej gawiedzi tworzą legendy z serii "w 3 minucie wyraźnie słychać strzały".

Może Ciebie to nie bawi, mnie głupawe teorie spiskowe... i owszem.

Nie wiem co ma wspólnego grafen z udziałem rosyjskiego akcjonariatu w Azotach?

Sorry ale nie trzeba zaraz wierzyć w światowy spisek czy iluminatów by wiedzieć że państwa - duże i silne państwa chroniły własne interesy. Nie trzeba kończyć x fakultetów by wiedzieć że Rosji nie po drodze jest uniezależnienie się Polski od ropy i gazu ze wschodu. Rosja jest zdolna do wielu rzeczy w tym do niezłych świństw by zachować wyłączność w dostawach surowców tzw. strategicznych. A te strzały w 3 minucie... na radzieckich taśmach wyraźnie słychać :D Nie zatanawiało Ciebie Pepeg nigdy to? Nigdy nie myślałeś o tym że ktoś chce by było je słychać? Że im bardziej Polska podzielona tym lepiej? Komu zależy na destabilizacji kraju... no pomyśl... I nie myśl pod tym względem w kategoriach spiskowej teorii dziejów tylko o interesie gospodarczym. Bo interes gospodarczy to interes polityczny. Nie ma interesu politycznego jeśli nie ma gospodarczego.

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Pepeg z Gumy

Rom-Kon a czy moja wypowiedź w jakiś sposób podważa Twoją opinię ?:D

Ja się całkowicie z tym co piszesz zgadzam, niestety wkurwia mnie, kiedy ktoś dorabia ideologię do czegoś co tej ideologii nie zawiera i nie potrzebuje a w dodatku od początku swojej wypowiedzi perfidnie kłamie, licząc ,że bałwany wezmą za dobrą monetę każde słowo przez niego napisane. Zwłaszcza ,że przy okazji leje się po zadzie władzuchnę, pokazując jak to międzynarodowa zmowa tych skurwysynów z wierchuszki odbiera nam nasze dobro narodowe.

O grafenie jest tyle napisanych bzdur i popełnionych przez władzę z nim błędów ,że należałoby niejednego z niej kopnąć mocno w dupę i czekać w spokoju aż w powietrzu zdechnie z głodu. Ale mieć pretensję do garbatego ,że ma proste dzieci , to już szukanie kija, żeby sobie na psie poużywać.

Pierwszy będę darł ryja, że zapycha się bez sensu wiecznie głodne gęby górniczych związków, rolniczych krusów, stawia za państwowe talary pałace opatrzności a nie inwestuje w naukę dającą , lub mogącą dać spore zyski. Skoro jednak odwieczny kult potu muskułów i ukochany socjal ważniejsze są od interesów, to nie płaczmy, że ktoś stara się nam na tę okoliczność, przy okazji podłożyć nogę.;)

Wiedzieli co robią , kupując te 40% akcji - demagogia rusków też coś kosztuje. Opłacało się im jednak zwłaszcza, że akurat ten fortel jak widać, powiódł się znakomicie.

• 2 weeks później...
Gość Pepeg z Gumy
Poziom podobny do wczorajszego kabaretu Janusza Rewińskiego.

:D

Masz widać podobne odczucia do moich. Pan Rewiński lekko się obsunął z poziomem i gdyby prezes miał odrobinę wyobraźni powinien mu to wytknąć. Miało być satyrycznie i śmiesznie a wyszło dosyć dwuznacznie.

Odezwa " Duda na prezydenta , reszta na piwo " jest jak niezamierzony strzał w stopę.

Chciałoby się rzec : słusznie panie Rewiński, bo na trzeźwo tego się nie da oglądać.

A prawdziwi patryjoci z uniesieniem i dumą zgadzają się z jedynie słuszną rozgłośnią "Radyjo Maria".

Za patriotkę już się nie mam. Szczególnie jeśli chodzi o państwo w obecnym kształcie. A słucham radia zet gold. :D

Taka ciekawostka: http://www.wprost.pl/ar/493709/List-gonczy-i-30-dni-aresztu-dla-redaktora-naczelnego-Uwazam-Rze/

I nie chodzi mi o osobę naczelnego, którego nie czytam, ale ogólnie o mechanizm.

Za patriotkę już się nie mam. Szczególnie jeśli chodzi o państwo w obecnym kształcie. A słucham radia zet gold. :D

Taka ciekawostka: http://www.wprost.pl/ar/493709/List-gonczy-i-30-dni-aresztu-dla-redaktora-naczelnego-Uwazam-Rze/

I nie chodzi mi o osobę naczelnego, którego nie czytam, ale ogólnie o mechanizm.

Niby racja, ale nie dziwi Cię, że zawsze, wszyscy od kierownika dowolnego działu począwszy, są tak niezbędni w pracy, że nie korzystają nawet z urlopów, a kiedy ktoś ich odwoła, albo dostaną jakieś wezwanie, to zawsze są chorzy? I wręcz umierający? Nie spotkałem w ciągu ostatnich trzydziestu lat życia przypadku, żeby ktoś od razu był zdrowy i stawił się za pierwszym razem. No, chyba że chłop ze wsi. Bo ci przy najmniejszym żłobie zawsze wtedy mają słabe zdrowie, chociaż bywało, ze ratowali je wtedy i w Tajlandii.

A prawdziwi patryjoci z uniesieniem i dumą zgadzają się z jedynie słuszną rozgłośnią "Radyjo Maria".

Ja słucham czy ktoś manipuluje faktami czy nie. Nie obchodzi mnie czy to RM czy Republika czy inna stacja.

P.S.

Po obejrzeniu twoich linków ze stopki żałuję że wdałem się w tą dyskusję!!!

Niby racja, ale nie dziwi Cię, że zawsze, wszyscy od kierownika dowolnego działu począwszy, są tak niezbędni w pracy, że nie korzystają nawet z urlopów, a kiedy ktoś ich odwoła, albo dostaną jakieś wezwanie, to zawsze są chorzy? I wręcz umierający? Nie spotkałem w ciągu ostatnich trzydziestu lat życia przypadku, żeby ktoś od razu był zdrowy i stawił się za pierwszym razem. No, chyba że chłop ze wsi. Bo ci przy najmniejszym żłobie zawsze wtedy mają słabe zdrowie, chociaż bywało, ze ratowali je wtedy i w Tajlandii.

Tak to jest, że ze zwolnieniami lekarskimi się nie dyskutuje. Można to sprawdzić, pewnie jakaś wyższa instancja jest. Tylko jak Kiszczaki i Rywiny chorują, to listu gończego się nie wysyła. http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/gen-czeslaw-kiszczak-hasa-po-dzialce-jest-az-tak-chory-ze-nie-moze-stawic-sie-w-sadzie-zdjecia_417481.html

Nie o to mi chodziło. Jakoś wcześniej kiedy program się posypał, legalistami nie byli.

O której koleżance myślisz?

Tylko że oni nie byli od programu, jakoś mało kto próbuje to zrozumieć. Programem zajmowała się Biuro PKW.

To tak, jakby prezesa sądu obwiniać o to, że w poniedziałek w sądzie było zimno, bo palacz c.o. w niedzielę popił i teraz śpi. Owszem, niby prezes jest jego przełożonym i może palacza zwolnić, ale do cholery, nie bedzie przecież złaził do piwnicy i wrzucał węgla na ruszt! A przewidzieć tego nie mógł, bo dotychczas palacz nie pił!

Zaś koleżanka dowolna, przykładowa.

Tak to jest, że ze zwolnieniami lekarskimi się nie dyskutuje. Można to sprawdzić, pewnie jakaś wyższa instancja jest. Tylko jak Kiszczaki i Rywiny chorują, to listu gończego się nie wysyła.

1. Kiszczaki mają swoje lata i dupy nie ruszają, więc po cholerę wysyłać pogoń za kimś, kto w zasadzie nie ma nóg i nie ucieknie?

2. Rywiny siedziały pod kluczem, więc również, po cholerę wysyłać pogoń?

Więc ja się nie dziwię, że sąd się wcurwił, bo facet na pracę w gazecie jest zdrowy jak byk, a do sądu - chory i to obłożnie. Brzydzą mnie oszuści wszelkiej maści, niezależnie od motywów, które im przyświecają.

PS. Tylko nie próbuj pisać, że jestem miłośnikiem Kiszczaka albo Rywina, dobrze?

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...