Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

malux, ty i ja jedziemy na jednym wózku. Jesteśmy drobnymi przedsiębiorcami, więc powinno nam zależeć na tym, żeby społeczeństwo było jak najzamożniejsze. Wtedy i nam się skapnie. Niestety, jeżeli zacznie się trwonić nasze pieniądze (moje, twoje) z budżetu państwa, to nie ma silnych, dostaniemy wszyscy po dupie.

Wprowadzą podatek marketom? Wszyscy za to zapłacimy. Wprowadzą bankom? Wszyscy za to zapłacimy. Poluzują budżet, wszyscy za to zapłacimy. Boję się, że to może nas zbyt słono kosztować.

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Liwko, pieniądze podatników trwoni się cały czas,ile by nie było zawsze jest za mało,no ale jak się płaci w panstwowych firmach milionowe odprawy,opłaca armię urzędników,trzynastki i czternastki dla budżetówki,przywileje emerytalne , zasiłki,dlugo by jeszcze wymieniać, to wszystko kiedyś pęknie.

Liwko, pieniądze podatników trwoni się cały czas,ile by nie było zawsze jest za mało,no ale jak się płaci w panstwowych firmach milionowe odprawy,opłaca armię urzędników,trzynastki i czternastki dla budżetówki,przywileje emerytalne , zasiłki,dlugo by jeszcze wymieniać, to wszystko kiedyś pęknie.

Ja się z tym też nie zgadzam ale uwierz mi, to są ułamki tego, liczby nic nie znaczące, co będzie po wprowadzeniu choćby części PiSowskich obietnic. Obiecanki lubimy wszyscy, ale płacić za nie to już nie za bardzo. A przyjdzie nam za nie zapłacić, oj przyjdzie. (patrz giełda i kurs złotego)

Pieniądze publiczne były wydawane w ilościach nie mieszczących się w głowie. Już gdzieś pisałam, że u nas w Urzędzie Marszałkowskim zatrudnienie wzrosło ze 120 do 680 osób. Powstały za unijną kase domy weselne, nie ma żadnej poważnej firmy dającej zatrudnienie. Bez znajomości choćbyś ukończył 10 fakultetów pracy nie znajdziesz. Za to starosta to były salowy ze szpitala.

Mówisz, Liwko, żebym sobie filmik z kampanii obejrzała, to ja mówię żebyś poczytał tylko o poczynaniach Kancelarii poprzedniego Prezydenta. Wszystkie państwowe firmy przed wyborami czyściły się z kasy wypłacając nagrody bez opamiętania. Poczytaj jak publiczna kasa poszła do kieszeni Lisa za ukrywanie mobbingu w państwowej firmie. Poczytaj jakie były dotacje dla Wybiórczej i Niusłika. To jest w porządku?

Czemu tak się boicie? Kradniecie, bierzecie udział w fałszowaniu przetargów, macie posadki partyjne nie mając kwalifikacji?

Ssiwy mówi, że to ok, że ktos dostaje 2 mln bo będzie 2 lata bez pracy. Powiedz tro tym, którzy są dwa lata bez pracy, a wcześniej pracowali za 1200 zł.

Pan prezes zarabiał głodową pensję, że nie mógł odłożyć na te 2 lata? Cyba się liczył, że kiedyś odejdzie.

Edytowane przez amalfi

Ssiwy mówi, że to ok, że ktos dostaje 2 mln bo będzie 2 lata bez pracy. Powiedz tro tym, którzy są dwa lata bez pracy, a wcześniej pracowali za 1200 zł.

Pan prezes zarabiał głodową pensję, że nie mógł odłożyć na te 2 lata? Cyba się liczył, że kiedyś odejdzie.

Tyle, że pan prezes ma zakaz pracy, a chętnych na jego zatrudnienie , często za wyższą kwotę jest wielu - zabroniono mu, taka różnica.

Gdyby nie zabroniono - z odprawy nici.

Wniosek z tego - niech nie zabraniają - w kasie pozostaną te 2 bańki.

Ps. Powiadasz, że zarabiali 1.200zł, a dwa lata bez pracy - w ministerstwie skarbu mają wakaty na stanowiskach podsekretarzy stanu, za brutto 5.000zł i jakoś nie ma chętnych - to może ten się skusi ?

Ps. Powiadasz, że zarabiali 1.200zł, a dwa lata bez pracy - w ministerstwie skarbu mają wakaty na stanowiskach podsekretarzy stanu, za brutto 5.000zł i jakoś nie ma chętnych - to może ten się skusi ?

Też czytałem ten artykuł :) Myślisz ze w wawie 5k brutto to taki rarytas? Wynajmij za to mieszkanie, albo płać ratę kredytu i niewiele Ci zostanie.

Wprowadzą podatek marketom? Wszyscy za to zapłacimy. Wprowadzą bankom? Wszyscy za to zapłacimy. Poluzują budżet, wszyscy za to zapłacimy. Boję się, że to może nas zbyt słono kosztować.

Za zablokowanie transferu pieniędzy za granicę mamy zapłacić ?

Chyba jest odwrotnie - im więcej pieniędzy zostanie w krajowym obiegu tym gospodarka będzie lepiej działać i zmniejszą się zaległości w płaceniu.

Myślisz, że choć jeden market z powodu opodatkowania się wyniesie ?

A jeśli nawet to w jego miejsce nie wejdzie inny ?

Zobacz jak było na Węgrzech - ile banków uciekło po ich opodatkowaniu ?

Obecnie jesteśmy traktowani jak kolonia Niemiec i innych - mają u nas markety praktycznie nie płacące podatków, które sprzedają drogi szmelc - wystarczy porównać jakość produktów z Niemiec.

Popatrz ile na targach proszków, słodyczy, czekolad itd. z Niemiec - one są tam lepsze i tańsze niż u nas.

Podobnie jest z innymi firmami zagranicznymi - ich interesem jest wykorzystywanie "Hotentotów" , dlatego tak kluczowe znaczenie ma posiadanie przygniatającej większości mediów przez zagraniczne firmy - trzeba "murzynów" trzymać w niewiedzy i wciskać im ciemnotę jaką to zieloną wyspą są i nie dopuszczać niewygodnych tematów.

Według mnie podatek obrotowy to doskonały pomysł ucinający wszelkie machloje, upraszczający system i zmniejszający obciążenie bezproduktywnymi urzędniczymi darmozjadami.

Na portalu niezależna.pl same wpisy zwolenników PISu. :p

Dziękujemy za taką "niezależność" :no:

Na portalu niezależna.pl same wpisy zwolenników PISu. :p

Dziękujemy za taką "niezależność" :no:

Tu chodzi o informację, a nie opinię. Gdzie w tym tekście masz interpretację sytuacji.

Jak nie pasuje, poszukaj sobie na niusłiku albo wyborczej. Co Ci szkodzi? O ile napiszą oczywiście.

Edytowane przez amalfi

Tu chodzi o informację, a nie opinię. Gdzie w tym tekście masz interpretację sytuacji.

Jak nie pasuje, poszukaj sobie na niusłiku albo wyborczej. Co Ci szkodzi? O ile napiszą oczywiście.

Poczytaj wpisy pod tekstem. Wpisy niezgodne z linią portalu nie są zamieszczane. Wiem bo sam coś napisałem i się nie ukazało. :o

Popieram działania Pana Prezydenta w całości.

Wybór wszystkich panów przez PO był błędny- pazerność

platformy - psl przekroczyła wszystkie granice.

Pan Prezydent zgodnie z Konstytucją odbierze

ślubowanie od nowych sędziów powołanych przez PIS.

Niech żyje wolna i wielka Polska.

Chwała bohaterom.

Niech nam żyje Wielki Prezydent Najjaśniejszej Rzeczypospolitej Andrzej Duda.

Szczęść Boże Panie Prezydencie..

Czy to są "obiektywne komentarze polityczne", skoro wszystkie są takie jak ten? :p

SUSPENSER, nie bardzo rozumiem w jaki sposób podatek obrotowy ma zablokować transfer pieniędzy za granicę. Jeśli prawdą jest, że sklepy nie podwyższą cen ani nie docisną swoich dostawców, tylko wezmą podatek na własną klatę, w co wątpię, to co im zabroni wytransferować tyle samo pieniędzy co dotychczas za granicę i wykazać większą stratę? Na pewno nie podatek obrotowy.

Podatek obrotowy uprościłby system gdyby był zamiast CIT, a nie oprócz CIT. Nie słyszałem, żeby rząd poważnie proponował taką zmianę, więc będzie dalsze komplikowanie, nie upraszczanie, czyż nie?

Tu nie idzie o to kto ma rację PO czy PIS. Tu są zagrywki NASZĄ demokracją.

Demokracja to nie jest rzecz raz zdobyta i na wieki obecna. Trzeba ją pielęgnować i patrzeć władzy na ręce. Władzę (taką czy inną) wybraliśmy aby działała w naszym imieniu. To nie są panowie i władcy stojący ponad prawem i konstytucją.

A jak nie będziemy czuwać nad naszą demokracją to będziemy mieć tutaj Ukrainę, Białoruś albo Rosję. To są przykłady państw, które przez moment miały otwartą drogę do demokracji. Ale jej nie utrzymali. Dlaczego?

Zawsze znajdzie się klika cwaniaków, którzy chcą być ponad prawem i zostać zamiast Prezydentem KRÓLEM, zamiast Posłem OLIGARCHĄ.

A naszym obywatelskim i patriotycznym obowiązkiem jest protestować kiedy łamie się prawo i konstytucję - a nie przyklaskiwać tym którzy to robią.

A i jeszcze jedno. Spójrz które rządy blokowały prywatyzację. Teraz się dziwisz, że z twoich pieniędzy ktoś się dobrze bawi?

Zobaczymy czy PiS sprywatyzuje kopalnie i PKP, zobaczymy :bye:

Co ty pierdolisz ??? Kiedy to PiS obiecywał prywatyzację PKP i kopalń ??? Raczej nacjonalizację np Energetyki Kolejowej :bye:

Czy to są "obiektywne komentarze polityczne", skoro wszystkie są takie jak ten? :p

Fajny cytat.

Popieram działania Pana Prezydenta w całości.

Wybór wszystkich panów przez PO był błędny- pazerność

platformy - psl przekroczyła wszystkie granice.

Niech żyje wolna i wielka Polska.

Chwała bohaterom.

Niech nam żyje Wielki Prezydent Najjaśniejszej Rzeczypospolitej Andrzej Duda.

Szczęść Boże Panie Prezydencie..

A najbardziej podoba mi się ta część

Zgodnie z Konstytucją... powołanych przez PiS!!!!!!!!!!!!!

A ja myślałem, że w Konstytucji nie ma powoływania sędziów przez PiS. Że to inny organ ich wybiera. Niestety, to się już zmieniło. Myliłem się, przyznaję. Szybko wyprowadzono mnie z błędu.

Ciekawe, kiedy obudzi się reszta naiwnych. Pewnie dopiero jak nocnik będzie pełny, a ręka upieprzona po łokieć.

Gość Pepeg z Gumy

Ech Stary Wykrocie, naiwnyś , myśląc ,że spragniony wendetty jełop zauważy kiedyś ,że ma rękę w gównie po łokieć.:rolleyes:

PiS - przewodnią siłą narodu, nacjonalizacja przemysłu, wyrywanie na długie lata opozycji, zwanej wrogiem a może i referendum "3xTak" - coś tak na kształt FJN. Prezes ma jeszcze dobrą pamięć i przyzwoite wzorce z domu wyniósł - takie światłe. Ciekawe, czy to po tate z AK, co to od komuchów willę dostał za walkę z ruskimi, czy też po mame z kontroli słowa nie po myśli władzy ?:D

Zamordyści kochają takie huczne porządki, gdzie się chwyta ostro za ryja, robi cenzurę i rozkazuje dekretami wrogom.

A jak ochota przyjdzie, to dla idei Dzierżyński do pierdla wsadzi. A kto im teraz , kurwa, cokolwiek zabroni? Piękna jest nieograniczona władza. Nasycić się wręcz nią nie można,Jeszcze troszkę! Zaprawdę Orban, to bardzo cienki Bolek.

Ten słodki smak zemsty , przynależny ponoć bogom, cieszy niestety ludzi tylko tych głupich, małych, podłych, zakompleksionych i zawistnych nieudaczników. Dintojra być musi, żeby pachołki na rynku miały radość.

Na razie jest fajnie. PiS da, PiS da, PiS da . Głupek i dupoliz zawsze uwierzy wybranym przez siebie politykom, choćby to były zwyczajne kanalie. Po jednych szumowinach nastały drugie - jeszcze większe, i przebieglejsze a do tego nawet niezrównoważone.

A PiS-dzielce w rewolucyjnym zapale, choćby życie nawet przy tym sobie zmarnowali , napawać się będą myślą, że jest git, bo ktoś ma tak samo do dupy jak oni. Równo wreszcie , panie... i jakże sprawiedliwie.:lol2:

Komuno utęskniona, wracasz nareszcie ale tym razem z krzyżem, proboszczem i nośnymi hasłami dla debili.

Nawet Ewa, w Twojej branży. Stanowiska konsultantów są polityczne, a nawet ordynatorów, bo zamieniono w wielu placówkach ich na kierowników i już nie ma potrzeby robić konkursów. Zostają nimi rekomendowani przez opcję organu tworzącego.

Absolutnie nie. Konsultantem jest moja bezpośrednia szefowa, która za rządów PO nim została zaś politycznie była absolutnie pro-pisowska i tego nie kryła. Nasz dyrektor przeżył na tym stołku już różne frakcje i zmiany polityczne. Ja jestem kierownikiem a moje poglądy są wręcz odwrotne, niż mojej szefowej, zaś szefowej odwrotne, niż naszego dyrektora. Nie widzę tu polityki. Poza tym jestem w wieku, w którym liczni koledzy się profesorują i zaczynają obejmować tzw stołki różne i ordynatorstwa. Wachlarz poglądów od prawa do lewa a NIKT o to nie pyta. Choć nie powiem, nepotyzm istnieje. Ale nie polityczny ;)

Nie wiem, kto ci naopowiadał takich bzdur, ale ja w tym siedzę w środku i wiem, ze to bzdury. Zapewne jak i inne.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...