Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

On tego nie pokarze , bo zle odczytuje znaki czasu .:D

Jeszcze nie dotarlo do niego, ze tak naprawde to mamy wojne .

PO udowodnila, ze nie jest zdolne do z a d n y c h , ale to kompletnie zadnych reform i panstwo pod ich rzadami istnieje tylko t e o r e t y c z n i e .

A wiec i armia polska istnieje teoretycznie .

Panstwo Istanialo tylko po to zeby PO i wszyscy chrzesniacy PO mieli cieple posadki za Nic Nie Robienie.

Ale czasy sie zmienily , bardzo zmienily i cala ta PO przestala byc potrzebna, zaczela byc po prostu szkodliwa.

Czy nie zdzwilo was, ze Schetyna wycofal sie szybciutko ze skladania skargi na polski rzad w Brukseli ?

I Bruksela nie pomoze w zaistnialej sytuacji , trzeba sie , ze tak powiem, zmobilizowac.

Do dzialania znaczy sie.

Edytowane przez fusstuss

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

liwko każda władza jest od tego żeby jej patrzyć na łapy

ale możesz pokazać tu swoje posty krytykujące po jak maistrowała platforma przy tk?

Nie krytykowałem i to jest największy problem, że teraz to robię?

Jestem drobnym przedsiębiorcą, któremu nikt nic nie dał. Do wszystkiego dochodziłem "tymi ręcami". Jako przedsiębiorca oczekuje stabilizacji i rozwoju państwa w postaci bogacenia się społeczeństwa. Im innym będzie lepiej, tym ja będę szczęśliwszy. Choć nie głosowałem na PO, to ta partia zapewniała mi właśnie ten niezbędny spokój. A dzisiaj? Co z giełdą? Co ze złotówką? Wszystko w dół! Na arenie międzynarodowej Polska znowu stanie się zaściankiem i krajem ksenofobicznym. Szliśmy do przodu, powoli ale szliśmy. Niestety, ale runęliśmy w dół, z którego znowu inna partia będzie musiała nas wyciągać. Rządzi Polską nie premier, nie prezydent, tylko Kaczyński z Rydzykiem. To ma być normalne?

Masz rację fusstuss, to jest wojna, w której przegra demokracja, o którą tak walczyliśmy. (patrz dzisiejsze wyroki TK!)

Czyli jednak...

Co " jednak " ?

Nie widzisz , ze trwa wojna ?

Moze nie jest to jeszcze wojna taka jaka znasz z filmow syfy i cale szczescie, ale jednak wojna .

Wez sie w garsc , przestan jeczec i plakac i skladac skargi w Brukseli bo nic to nie da.

Edytowane przez fusstuss

O tak, bogaciliśmy się. Dzięki wyjazdom rodzin na zmywak. Jak myslisz, ile jeszcze by to pociągnęło z tą pustą kasą? Zastanawiam się kto pierwszy mógłby sobie nas zaanektować. Z której strony.

Ale mam wrażenie, że nawet jakby sam Schetino wyszedł, a nawet sam Król Europy i powiedział, że nasz kraj rzeczywiście to ch, d i kamieni kupa (chociaż jeden to powiedział), to i tak niektórzy by powiedzieli, że ktos pewnie go zastraszył, napasł narkotykami, albo się za niego przebrał.

O tak, bogaciliśmy się. Dzięki wyjazdom rodzin na zmywak. Jak myslisz, ile jeszcze by to pociągnęło z tą pustą kasą? Zastanawiam się kto pierwszy mógłby sobie nas zaanektować. Z której strony.
Nie masz racji. Dorobiłem się własnymi rękami, nigdzie nie jeździłem, podobnie jak wielu moich znajomych. Tam gdzie postawiłem dom dookoła są ludzie, którzy wzbogacili się własna pracą w Polsce. Dwa, trzy samochody, wczasy za granicą. To wszystko dlatego, że prawo na to pozwalało. To się kończy co widać. Prawo nie ma znaczenia, liczy się "głos ludu". Co to znaczy bieda to zobaczysz dopiero teraz.

Szydło i Ziobro ogłosili, że skończy się zabieranie dzieci rodzicom z powodów finansowych. W końcu. Daleki jestem od chwalenia PiSokomuny ale to krok w dobrą stronę. Miejmy nadzieję, że za słowami pójdą czyny i nie jest to ostatni rozsądny krok rządu Kaczyńskiego.

Dla równowagi wiadomo już, że obniżenie wieku emerytalnego oznacza niższe emerytury. Sztandarowy kit wyborczy PiSokomuny okazał się fikcją. Co tam dziadki na to?

Jeżeli zlikwidują ZUS i KRUS (a przynajmniej znaczną jego część), to sam im przyklasnę. Ale nie ruszą :no:

Obecne dziadki mają już wypas zapewniony.

Przyszłe dziadki będą mogły wybrać. Pracować albo nie. Mnie to odpowiada, bo nie wiem w jakiej formie będę koło 60tki. A renty nie dają nawet jak się nogi nie ma.

Jak ci na chleb nie wystarczy to zmienisz zdanie.

Obecne dziadki mają już wypas zapewniony.

Przyszłe dziadki będą mogły wybrać. Pracować albo nie. Mnie to odpowiada, bo nie wiem w jakiej formie będę koło 60tki. A renty nie dają nawet jak się nogi nie ma.

Obecne dziadki mają wypas zapewniony (jeżeli te głodowe emerytury można nazwać wypasem), przyszłe będą miały tylko mniej w portfelu. Mi obiecano ostatnio 660zł :D

Za kilkadziesiąt lat będzie straszny skowyt, ale kto tam wtedy jeszcze będzie pamiętał Kwaczyńskiego...

No chyba że jego pomniki zaczną usuwać :rolleyes:

Coś z polityki międzynarodowej. :p

Российские дизайнеры не смогли выпустить антитурецкие футболки, потому что не пришла ткань из Турции

źródło: https://meduza.io/shapito/2015/12/09/zaderzhki-turetskoy-tkani-pomeshali-dizayneru-vypustit-antituretskie-futbolki

Obecne dziadki mają wypas zapewniony (jeżeli te głodowe emerytury można nazwać wypasem), przyszłe będą miały tylko mniej w portfelu. Mi obiecano ostatnio 660zł :D

Za kilkadziesiąt lat będzie straszny skowyt, ale kto tam wtedy jeszcze będzie pamiętał Kwaczyńskiego...

No chyba że jego pomniki zaczną usuwać :rolleyes:

Sorry. Miało być "wypas".

Szczerze mówiąc, to nie liczę na emeryturę. Wyczyszczone wszystko, łącznie z rezerwami zakamuflowanymi przez Millera.

Trzeba być tramwajarką, żeby dostać godziwe świadczenie.

Ja nie jestem, bo u nas nawet tramwaju nie uświadczysz. A przeszła na emeryturę w wieku 56 lat. Da się? Da się.

Edytowane przez amalfi

To będę pracować jak mi zabraknie. Gorzej jak do emerytury braknie kilka lat, a tu coś wysiadzie. Na przykład głowa.

Mi też sie pomysł wyboru podoba - zadowala Cie 600zł (bo masz złoto zakopane w ogrodku, albo nieruchomosc na odwrócona hipotekę) to odchodzisz na emeryture szbyciej, nie zadowala to pracujesz nawet i do śmierci. Wolny kraj, wolny wybór. Z drugiej strony i tak trzeba na emeryture samemu odkładać. Ja czy Liwko płacąc ZUS od najnizszej pensji na emerytury zusowskie na godziwym poziomie nie możemy liczyć nawet gdybyśmy pracowali i do 80ki.

Mi też sie pomysł wyboru podoba

Kodeks pracy zapewnia trwałość zatrudnienia osobom, którym brakuje mniej niż czterech lat do osiągnięcia wieku emerytalnego, jednak pod warunkiem, że z osiągnięciem tego wieku okres zatrudnienia będzie umożliwiał im uzyskanie prawa do emerytury.

Ochrona nie obejmie więc kobiet po 60-tce i mężczyzn po 65 roku życia.

Życzę powodzenia w przedłużaniu aktywności zawodowej. Chyba, że na własnym.

Jesteś pracodawcą?

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...