SUSPENSER 09.12.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Gwoli ścisłości. Po interwencji UE, Orban wycofał się z podatków od marketów. Unia europejska uznała, że te przepisy naruszają zasady wolnej konkurencji. Dlatego nie warto wprowadzać podatku od marketów tylko uczciwy i nie do podważenia obrotowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.12.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Nie masz racji. Dorobiłem się własnymi rękami, nigdzie nie jeździłem, podobnie jak wielu moich znajomych. Tam gdzie postawiłem dom dookoła są ludzie, którzy wzbogacili się własna pracą w Polsce. Dwa, trzy samochody, wczasy za granicą. To wszystko dlatego, że prawo na to pozwalało. To się kończy co widać. Prawo nie ma znaczenia, liczy się "głos ludu". Co to znaczy bieda to zobaczysz dopiero teraz. Znam kilku pracodawców, którzy przez ostatnie 8 lat musieli mocno ograniczyć swe działalności i egzystują sami pracując - czekają na pozytywną zmianę na którą nadzieję daje zmiana u sterów. Osobiście widzę, że od jesieni produkcja w wielu firmach ruszyła i Listopad był rekordowy, Grudzień zapowiada się podobnie - na to wszystko mam perspektywę od strony dostawcy części do produkcji w wielu branżach technicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 09.12.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Znam kilku pracodawców, którzy przez ostatnie 8 lat musieli mocno ograniczyć swe działalności i egzystują sami pracując - czekają na pozytywną zmianę na którą nadzieję daje zmiana u sterów. Osobiście widzę, że od jesieni produkcja w wielu firmach ruszyła i Listopad był rekordowy, Grudzień zapowiada się podobnie - na to wszystko mam perspektywę od strony dostawcy części do produkcji w wielu branżach technicznych.Ciekawe komu to zawdzięczamy. Jak na razie PiSokomuna dla przedsiębiorców nie zrobiła nic i nie zanosi się, by zrobiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.12.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Tak właśnie dzisiaj wygląda powaga sejmu i urzędu prezydenta w oczach społeczeństwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 09.12.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Dlatego nie warto wprowadzać podatku od marketów tylko uczciwy i nie do podważenia obrotowy. Ależ na Węgrzech próbowali własnie wprowadzić podatek obrotowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 09.12.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Znam kilku pracodawców, którzy przez ostatnie 8 lat musieli mocno ograniczyć swe działalności i egzystują sami pracując - czekają na pozytywną zmianę na którą nadzieję daje zmiana u sterów. Praktycznie wszyscy znajomi prowadzący biznes, w ostatnich 8 latach powiększyli obroty i zyski, zwiększyli zatrudnienie. Z przerażeniem patrzą na to co się dzieje i co PiS może wymyślić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fusstuss 09.12.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 (edytowane) Nie masz racji. Dorobiłem się własnymi rękami, nigdzie nie jeździłem, podobnie jak wielu moich znajomych. Tam gdzie postawiłem dom dookoła są ludzie, którzy wzbogacili się własna pracą w Polsce. Dwa, trzy samochody, wczasy za granicą. To wszystko dlatego, że prawo na to pozwalało. To się kończy co widać. Prawo nie ma znaczenia, liczy się "głos ludu". Co to znaczy bieda to zobaczysz dopiero teraz. Jasne . " Tymi recami ....." Daj spokoj, prawo ci na to pozwalalo ? a co , teraz ci zabrania jezdzic na wczasy za granica i miec 3 samochody ?????? zglupiales do reszty czy co . W zmieniajacej sie sytuacji , ekonomia sie reorganizuje i panstwo z pewnych wzgledow musi przestac istniec teoretycznie. Tylko tyle i az tyle, przestan histeryzowac. Przeciez to mantra PO, ze trzeba tylko chciec . Edytowane 9 Grudnia 2015 przez fusstuss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.12.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.12.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 ja dziś rano wysłuchałam wypowiedzi (w Trójce) jakiegoś pana redaktora, który komentował wypowiedz prezydenta na temat TK. Ten pan stwierdził, ze przecież to oczywiste, ze jeżeli TK przeszkadza PIS w przeprowadzaniu swoich ustaw, to trzeba TK zneutralizować, zawiesić, zmienić.. Pozostali w studio byli dość przerażeni takim rozumowaniem, lecz dobrego samopoczucia tego pana to nie zmieniło. A ja jedną myśl: a jeżeli ludziom się nie będą podobały ustawy PIS, jeżeli wyjdą na ulicę, to co? Będą do nich strzelać? neutralizować? Już to przerabialiśmy.Oglądam sobie KOD, coś trzeba zacząć robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fusstuss 09.12.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 W kazdej chwili moze zadnych wyborow nie byc tylko prawo szariatu . Bruksela dowie sie o tym ostatnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 09.12.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Jasne . " Tymi recami ....." Daj spokoj, prawo ci na to pozwalalo ? a co , teraz ci zabrania jezdzic na wczasy za granica i miec 3 samochody ?????? zglupiales do reszty czy co . W zmieniajacej sie sytuacji , ekonomia sie reorganizuje . Na razie "reorganizację ekonomii" widać to po giełdzie i kursach walut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fusstuss 09.12.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 ja dziś rano wysłuchałam wypowiedzi (w Trójce) jakiegoś pana redaktora, który komentował wypowiedz prezydenta na temat TK. Ten pan stwierdził, ze przecież to oczywiste, ze jeżeli TK przeszkadza PIS w przeprowadzaniu swoich ustaw, to trzeba TK zneutralizować, zawiesić, zmienić.. Pozostali w studio byli dość przerażeni takim rozumowaniem, lecz dobrego samopoczucia tego pana to nie zmieniło. A ja jedną myśl: a jeżeli ludziom się nie będą podobały ustawy PIS, jeżeli wyjdą na ulicę, to co? Będą do nich strzelać? neutralizować? Już to przerabialiśmy. Oglądam sobie KOD, coś trzeba zacząć robić. Tak, wyjda ludzie na ulice Nie rozsmieszaj ludzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fusstuss 09.12.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Na razie "reorganizację ekonomii" widać to po giełdzie i kursach walut. Jestes lotny jednak, nie docenialem cie . Myslisz , ze spadajace gieldy na swiecie to wina Kaczynskiego ? To cie zmartwie . Wlasnie, ze niekoniecznie . Mianowicie spada eksport chinski i ekonomie reorganizuja sie na taka lekko wojenna. Najlepiej radzi sobie w Stanach zbrojeniowka , tak ci podpowiem . Gielda w NY tez spada bo ludzie czujac pismo nosem , przestali kupowac chinskie badziewie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 09.12.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Oglądam sobie KOD, coś trzeba zacząć robić. DEMOKRATA http://www.wsieci.pl/pMagazineReleaseGetCover,215?type=largest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 09.12.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Nie rozsmieszaj ludzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fusstuss 09.12.2015 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Cos kiepsko ci idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 09.12.2015 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 To cie zmartwie . Wlasnie, ze niekoniecznie . . No to sobie poczytaj http://www.inwestinfo.pl/notowania-na-swiecie/gieldy-swiatowe-online/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fusstuss 10.12.2015 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 O tym , ze bedzie korekta to sie mowi w ny od miesiaca . Zaczelo sie od tego, ze dane , ktore podaje Chinczycy sa zawyzone - jesli chodzi o produkcje i eksport .Produkcja u nich mmaleje , eksport tez, ale podaja swietne dane . Ponadto w Stanach jest stagnacja i nic nie zapowiada , ze bedzie lepiej . To wszystko wina PiSu i Kaczynskiego , no nie Dlaczego uparles sie mnie rozsmieszac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 10.12.2015 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Podałem link do wyników giełdowych na świecie.Czytaj i myśl samodzielnie, a nie opieraj się na komentarzach Gazety Polskiej.Znajdź proszę giełdę o podobnych do naszej spadkach. Nawet Grecy takich nie notują.To są wyniki czarno na białym i w tym nie ma nic rozśmieszającego. Przynajmniej dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 10.12.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 (...)W zmieniajacej sie sytuacji , ekonomia sie reorganizuje(...) Masz na myśli "ekonomię polityczną"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts