Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jasne, za krótko, niezależnie od tego, czy było "dojenie", czy nie. Ale zastanawiam się jakie konkretne rozwiązania rządzący podejmują albo zapowiadają, które mają naprawić polską gospodarkę? Może obniżka CIT dla "małych firm" (które w znakomitej większości nie płacą CIT) przy okazji wprowadzenia kilku dodatkowych obciążeń (przypominają się komunistyczne komunikaty przy okazji podwyżek cen mięsa, o tym, że ceny lokomotyw zostają obniżone)? Może zmuszenie energetyki, żeby włożyła masę pieniędzy w kopalnie i nie miała za co budować nowych elektrowni (kontynuacja i rozwinięcie światłych koncepcji poprzedniego rządu) ? Obciążenie drobnych przedsiębiorców dodatkowymi opłatami na ZUS?

Tu wierzchołek (malutki) wspomnianego dojenia:

http://niezalezna.pl/73780-miazdzacy-audyt-w-ministerstwie-rolnictwa-biurokracja-i-kolesiostwo-po-psl#.VmmBPgtK-74.facebook

Uwagi, że to ten portal uprzedzę, że w TVN i TVP nie mówią o tym.

Min. Zalewska w jednym z wywiadów wspominała, że Min. Kluzik miała 16 samochodów służbowych.

http://www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?zobacz/zalewska-o-men-zastalam-tu-straszne-bizancjum

@Amalfi

Min. Zalewska w jednym z wywiadów wspominała, że Min. Kluzik miała 16 samochodów służbowych.

Na każdy dzień tygodnia, dojazdy i powroty z pracy - inny. Zostaje jeszcze 6.

Podasz może ich przeznaczenie?

Edytowane przez Greengaz

Chyba naiwność ma granice i nie liczycie, że przez 2 miesiące, a nawet 4 lata ktoś zupełnie naprawi te kilkadziesiąt lat dojenia tego biednego kraju?
Zupełnie nie ale niech choć zrealizują to co obiecywali przed wyborami. Była teczka z ustawami i jakoś znikła. Emerytury wcześniej ale głodowe, 500 zł na drugie dziecko zamiast na każde i do tego jeszcze opodatkowane a i zasiłki się straci. Same "rewelacje"! Orzeł PiSu okazał się skrzeczącym gawronem.

Gość Konto usunięte_1*
Zupełnie nie ale niech choć zrealizują to co obiecywali przed wyborami. Była teczka z ustawami i jakoś znikła. Emerytury wcześniej ale głodowe, 500 zł na drugie dziecko zamiast na każde i do tego jeszcze opodatkowane a i zasiłki się straci. Same "rewelacje"! Orzeł PiSu okazał się skrzeczącym gawronem.

a coś ty taki nadgorliwy dlaczego nie pytałeś się przez 8 lat o nic a teraz chcesz już już , wszystko co ci wtedy obiecali to dotrzymali ? bo ja z tego co zauważyłem to niczego nie dotrzymali a ograbili nas ze resztek ba nawet zasiłki pogrzebowe ogolili :cool:

a coś ty taki nadgorliwy dlaczego nie pytałeś się przez 8 lat o nic a teraz chcesz już już , wszystko co ci wtedy obiecali to dotrzymali ? bo ja z tego co zauważyłem to niczego nie dotrzymali a ograbili nas ze resztek ba nawet zasiłki pogrzebowe ogolili :cool:

Ciekawe czy kopalnie sprywatyzują, czy nadal wszyscy będziemy do nich dokładać...

Nie pytałem, bo mi się dobrze żyło. Firma kwitła, nikt mi na górników nie kazał dopłacać, hołota robotnicza była tam gdzie jej miejsce czyli w czarnej dziurze dla nierobów. Normalne państwo było.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...