Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A taki ksiadz Staszic na przyklad.

Moglbym dyskutowac czy sa oderwani od rzeczywistosci skoro najlepsze szkoly to nadal szkoly jezuickie i dominikanskie.

To nie jest wcale takie proste jak nam sie wydaje na pierwszy rzut oka.

Nie, no spoko. Mówię o współczesnych.

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie w Polsce bo w Polsce komunisci zlikwidowali szkoly katolickie , wyjatkiem byl Lublin , ale w takich Stanach najlepsze szkoly to nadal miedzy innymi szkoly i uniwersytety jezuickie i dominkanskie .

Ksztalca cale rzesze mlodych ludzi ,ktorzy maja wplyw na zycie spoleczne i polityczne .

Takze mowiac o wplywach.....i czy sa oderwani od rzeczywistosci .......Raczej sprawa do przemyslenia .

Trzeba wziac pod uwage , ze Stany to kraj protestancki i wolnomularski .

Edytowane przez fusstuss

Właśnie nie. Kaczyński był 8 lat w opozycji i jakoś to było, chociaż byli traktowani w sejmie jak śmieci (oglądam co ważniejsze posiedzenia). PO jest od miesiąca i takiego cyrku jeszcze nie widziałam. Teraz to dopiero otworzyli puszkę Pandory. Manipulacje z gestapowcami, gorszym sortem. Przeciętnie inteligentny człowiek umiejący czytać ze zrozumieniem wie, że to manipulacja. Wykorzystują wszystko, dosłownie wszystko, aby uniemożliwić rządzenie demokratycznie wybranej opcji. Jak Kopaczowa tworzyła rząd, prosiła o 100 dni spokoju i ówczesna opozycja to uszanowała. Teraz od pierwszego dnia wycie. A wszystko oparte na czarnych wizjach i gdybaniu i jedyne, czego się mogą uczepić to ten TK.

Ale cóż, odrywanie od koryta boli. Do tego strach przed ujawnieniem szwindli.

Nie widzisz do czego Kaczyński zmierza? Skąd te protesty? Chce usunąć barierę nie pozwalającą na łamanie konstytucji. PO tego nie robiło, podobnie jak żaden rząd po 89 roku. Tak robili komuniści, dopasowywali prawo do swoich pomysłów. Tu nie chodzi o program PiS, bo go nie realizuje. Nie ma tych gotowych niby już ustaw, którymi Kaczyński mamił wyborców. Jest łamanie prawa, bo niczym innym jest nieprzestrzeganie wyroków TK. Wg Konstytucji są ostateczne. By je podważyć trzeba by wcześniej zmienić Konstytucję. O to ta cała wojna. O to, by prawo było przestrzegane. By żadna miernota podobna do Kempy nie podważała tego co zdecydował TK. TK można zmienić, można zlikwidować, czy cokolwiek ale musi to odbyć się w granicach prawa. PiS próbuje zrobić to prawo ignorując. Tylko dlatego, że przeszkadza Kaczyńskiemu w rządach autorytarnych. Ty może się ich nie boisz ale ja bardzo. Wiem co oznaczają, bo się w komunie wychowywałem.

Manipulacje z gestapowcami, gorszym sortem.

Jakie manipulacje amalfi???

Kaczyński powiedział, że kto donosi na Polskę jest najgorszym sortem Polaków. Zapomniał tylko, że chwilę wcześniej sami donosili!!!

Po za tym, dla mnie jest niesłychanym,jak polityk tego szczebla może mówić o jakimkolwiek sorcie Polaków! :bash:

Kaczyński jak świat światem zawsze dzielił Polaków. Marsz 13 grudnia też jest tego dowodem :p

Otwórz oczy amalfi!

Nie w Polsce bo w Polsce komunisci zlikwidowali szkoly katolickie , wyjatkiem byl Lublin , ale w takich Stanach najlepsze szkoly to nadal miedzy innymi szkoly i uniwersytety jezuickie i dominkanskie .

Ksztalca cale rzesze mlodych ludzi ,ktorzy maja wplyw na zycie spoleczne i polityczne .

Jestem (między innymi) absolwentką KULu. Wprawdzie to studia doktoranckie, do tego zaoczne, ale zawsze. Bardzo chwalę sobie tę uczelnię. :)

Fusstuss, nie musisz mnie przekonywać, naprawdę. Tak ostatnio paru mnie wkurzyło aferami i głupimi tekstami.

Takze mowiac o wplywach.....i czy sa oderwani od rzeczywistosci .......Raczej sprawa dpo przemyslenia .

W Stanach widzisz krzyże w urzędach, księży podczas uroczystości państwowych?

Jakie manipulacje amalfi???

Kaczyński powiedział, że kto donosi na Polskę jest najgorszym sortem Polaków. Zapomniał tylko, że chwilę wcześniej sami donosili!!!

Po za tym, dla mnie jest niesłychanym,jak polityk tego szczebla może mówić o jakimkolwiek sorcie Polaków! :bash:

Kaczyński jak świat światem zawsze dzielił Polaków. Marsz 13 grudnia też jest tego dowodem :p

Otwórz oczy amalfi!

A donosisz na Polskę, że wziąłeś to do siebie? A zdrajcy są najgorszym sortem. Wszędzie na świecie tak się uważa. Słuchałeś tej wypowiedzi? To posłuchaj bez emocji i oceń nie kierując się wykładnią medialną.

Nie widzisz do czego Kaczyński zmierza? Skąd te protesty? Chce usunąć barierę nie pozwalającą na łamanie konstytucji. PO tego nie robiło, podobnie jak żaden rząd po 89 roku. Tak robili komuniści, dopasowywali prawo do swoich pomysłów. Tu nie chodzi o program PiS, bo go nie realizuje. Nie ma tych gotowych niby już ustaw, którymi Kaczyński mamił wyborców. Jest łamanie prawa, bo niczym innym jest nieprzestrzeganie wyroków TK. Wg Konstytucji są ostateczne. By je podważyć trzeba by wcześniej zmienić Konstytucję. O to ta cała wojna. O to, by prawo było przestrzegane. By żadna miernota podobna do Kempy nie podważała tego co zdecydował TK. TK można zmienić, można zlikwidować, czy cokolwiek ale musi to odbyć się w granicach prawa. PiS próbuje zrobić to prawo ignorując. Tylko dlatego, że przeszkadza Kaczyńskiemu w rządach autorytarnych. Ty może się ich nie boisz ale ja bardzo. Wiem co oznaczają, bo się w komunie wychowywałem.

Jak się ma klapki na oczach to tego nie widzi, albo nie chce widzieć. Oczy im się otworzą jak będzie za późno :p

W Stanach widzisz krzyże w urzędach, księży podczas uroczystości państwowych?

Czasami tak , nie zwracam na to uwagi .

Zwlaszcza gdy nasilaja sie ....jak to nazwac , zmaganaia z " wojowniczym odlamem" islamu .

Kazdy prezydent na poczatku kadencji musi okreslici tez do jakiego kosciola bedzie chodzil w niedziele i wszyscy amerykanie bardzo uwaznie na to patrza .

Edytowane przez fusstuss

A donosisz na Polskę, że wziąłeś to do siebie? A zdrajcy są najgorszym sortem. Wszędzie na świecie tak się uważa. Słuchałeś tej wypowiedzi? To posłuchaj bez emocji i oceń nie kierując się wykładnią medialną.

Słyszałem. Kilka razy słyszałem i wasze tłumaczenia Jareczka są naprawdę żałosne. Same słowa "sort Polaków" nie powinny mu przejść nigdy przez gardło! Zdrajców się powinno wieszać, ale najpierw trzeba ich osądzić. Kaczyński chciał wrzucić przeciwników PiSu do jednego wora, no i powiem ci amalfi że mu się udało. Jak jasna cholera mu się udało. Przyjdzie mu jeszcze za to zapłacić.

Pożyjemy, zobaczymy. Ja jestem spokojna. Spokojna jak nigdy dotąd. Nie musze się bać ani jednych ani drugich. Boję się tylko o kraj, w którym będzie żyć moje dziecko, a który został wydojony do cna. Ale poczekam spokojnie na kolejne wydarzenia. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.

W sumie masz rację żeby nie deptać kaczek :)

Trzy dziewczyny giną w wypadku i idą do nieba. Święty Piotr standardowo wita je w niebie ale przestrzega przed jedną ważna zasadą:

- "Uważajcie, bo tu w niebie mamy bardzo dużo kaczek, jeśli nadepniecie na jedną z nich, zostaniecie surowo ukarane".

Dziewczyny przechodzą przez bramę i niestety pierwsza już po chwili wchodzi na kaczkę, po chwili zostaje ona skuta razem z najbrzydszym facetem na świecie już na zawsze.

Druga laska, wiedząc co ją czeka była ostrożniejsza jednak po paru tygodniach i ta weszła na kaczkę, i jeszcze bardziej brzydki menel został do niej przykuty na zawsze.

Trzecia dziewczyna jest bardzo ostrożna i nigdy nie rozdeptuje żadnej kaczki po czym najprzystojniejszy facet jakiegokolwiek widziała zostaje do niej przykuty na wieczność.

Zdziwiona pyta Boga:

- "Cóż takiego się stało że zasłużyłam na tak cudowną rzecz?"

A Bóg na to:

- "Rozdeptał kaczkę"

Patrze na to tez spokojnie - w wyniku glosowania doszla do wladzy inna partia, ktora jak kazda partia - moze przyniesc troche inne spodejscie i sposob rzadzenia .

Za 4 lata bedzie test czy zostanie przy wladzy czy nie . I tyle.

Nie rozumiem tej zazartej nienawisci jaka tu niektorzy prezentuja .

Natomiast zaznaczam , ze PO sie podlozylo - bo zarlo , pilo i nic ni e robilo . Przegrali wybory - i chyba zasluzenie.

Powtorze - Fed podniosl stopy procentowe .

I zeby mi nikt nie napisal, ze to wina Kaczynskiego i i PiSu. ( zart )

Edytowane przez fusstuss

Zauważyłeś o ile ogladasz TV, że nigdzie o uniewinnieniu ani słowa? Jak go skazywali, to wyli wszędzie.

Ciekawe, czy wobec tego wrócą do śmierci Tobiasza, która tak nagle go skosiła przed konfrontacją z Komorowskim?

Tylko jak jestem w Polsce to ogladam .

No wlasnie, ktos to zauwazyl .....taka nagla smierc to byla. :lol:

Podobno tanczyl w karnawale i nagle ! cyk ! wyzional ducha .:p

Moze bardzo sie przejmowal, stresowal, prowadzil za intensywny tryb zycia , oraz jadl za duzo smazonych kotletow i serce mu nie wytrzymalo ?

Edytowane przez fusstuss

Takze mowiac o wplywach.....i czy sa oderwani od rzeczywistosci .......Raczej sprawa do przemyslenia .

Trzeba wziac pod uwage , ze Stany to kraj protestancki i wolnomularski .

Naprawdę ?

To może wymień z nazwy, jakiś jezuicki czy dominikański uniwersytet, w rankingach najlepszych amerykańskich uczelni ?

Stany to kraj żydów i cyklistów :) ... ciekawym tylko, po co tu Macierewicz z Fotygą przyjeżdżali, ... do "poczekalni" Kongresu ? :)

ps - i przyjmij wreszcie do wiadomości, że jesteś "spękanym nieudacznikiem" :) ... choć jednak "pierwszego sortu" ;)

Edytowane przez Chef Paul
ps

Czasami tak , nie zwracam na to uwagi .

Zwlaszcza gdy nasilaja sie ....jak to nazwac , zmaganaia z " wojowniczym odlamem" islamu .

Kazdy prezydent na poczatku kadencji musi okreslici tez do jakiego kosciola bedzie chodzil w niedziele i wszyscy amerykanie bardzo uwaznie na to patrza .

Naprawdę ? Musi ? ... Konstytucja czy jakieś inne prawo to nakazuje ? Mógłbyś je wskazać ? :)

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...