Bold 24.02.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) By nie ciągnąć tej bezsensownej rozmowy z jednej strony na argumenty z drugiej na inwektywy. kiedyś wpadł mi w ręce poradnik internetowy dla młodzieżówki PO, były tam zawarte zwroty i gotowe formułki. jak czytam posty perma to jestem pewien że pilnie stosuje się do zaleceń poradnika PO. .edit. a tutaj jeszcze perełka z poradnika: Nie darmo Kaczyńscy największe poparcie mieli wśród osób z wykształceniem podstawowym. Ta ciemna masa w naszym społeczeństwie to około 25%. Elektorat PiS. Edytowane 24 Lutego 2011 przez Bold Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 24.02.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Tak w ramach odskoczni: dla myślących dwa artykuły na zbliżony temat: http://wyborcza.pl/1,75475,9015850,Polski_bohater__czy_polski_baron_Muenchhausen.html i http://niezalezna.pl/6195-niepokonani Mówią same za siebie. Masz rację. W niezaleznej piszą jacyś niespełna rozumu. Mały cytat z niej: "...Dlaczego boją się, że miliony zobaczą Gułag? Dalej są po stronie kontr/rewolucji bolszewickiej? Czemu się boją tego, że niezwykle realistyczny obraz komunistycznego ludobójstwa zobaczy cały świat? Dlaczego utożsamiają się ze Stalinem zamiast cieszyć się, że można wreszcie oddać sprawiedliwość ofiarom Gułagu?..." To o Wyborczej. Jakim cudem takie wnioski z lektury recenzji w Wyborczej autor z Nezależnej wyciągnął trudno zgadnąć. Może tylko wiadomo było że ma być kontra więc jakiś ciężko myślący wypalił z czego tylko mógł. Tam chyba jakieś przedszkolaczki pisują. NIe mówię że zgadzam się do końca z recenzją w Wyborczej ale faktycznie wątpliwości budzi ta 2 miesięczna ucieczka przez syberyjską zimę bez żywności i wyposażenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 24.02.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 kiedyś wpadł mi w ręce poradnik internetowy dla młodzieżówki PO, były tam zawarte zwroty i gotowe formułki. jak czytam posty perma to jestem pewien że pilnie stosuje się do zaleceń poradnika PO. .edit. a tutaj jeszcze perełka z poradnika: Jaki poradnik? To pokazują wszystkie sondaże. Ciemna masa ludowa sercem jest z PiS. Do nich też głównie Kaczyński kieruje swoje obietnice bez pokrycia. Tym wykształconym kit wcisnąć trudniej. Nie twierdzę że wszyscy zwolennicy Kaczyńskiego to matoły bez wykształcenia. Niektorzy mają wykształcenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 24.02.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Nie zmieni się opinia psuja kosmicznego jaką o Jarosławie ma wiekszość naszego społeczeństwa i w końcu tak jak doklejenie kotu grzywy nie zrobi z niego lwa tak z Jarosława nie zrobi męża stanu radio maryja. Pozostanie małym zakompleksionym i przez to złośliwym Jarusiem do końca zycia. Ze też musiał sie taki w Polsce urodzić. Wstyd na wieki! To już jest jakaś obsesja. Nikt tu nie pisze, że Kaczyńscy byli lub że teraz Jarosław jest jakimś wielkim mężem stanu. To jest bardzo sprawny polityk który ma swoich zwolenników jak i przeciwników. To co Ty uprawiasz, pisząc w ten sposób o człowieku, który nikomu krzywdy nie zrobił, nie mordował świadczy o ogromnym kompleksie. Jak się kogoś nie dało zlikwidować to komuna używała tego samego typu metody przeciwko oponentom politycznym. Jeżeli dobrze pamiętasz tego typu metody stosowano również według Wałęsy. Mówiono i pisano...ten wałęsa, tak zwany wałęsa, preparowano nagrania na których Wałęsa wypowiadał się jak kompletny idiota, robiono z niego alkoholika i wariata oraz złodzieja, który kradnie pieniądze Solidarności. Dlatego zastanawiam się czy jesteś wychowankiem służb PRL, czy Ci rozum odebrało a może tak Cię zmanipulowali, że na samo nazwisko Kaczyński dostajesz nerwicy i mdłości. Jeżeli to ostatnie to takie problemy da się leczyć - nienawiść to cichy zabójca dla tego który nienawidzi:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 24.02.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Dlatego zastanawiam się czy jesteś wychowankiem służb PRL, czy Ci rozum odebrało a może tak Cię zmanipulowali, że na samo nazwisko Kaczyński dostajesz nerwicy i mdłości. Jeżeli to ostatnie to takie problemy da się leczyć - nienawiść to cichy zabójca dla tego który nienawidzi:D Oczywiście, każdy kto myśli inaczej niż Ty jest z automatu wychowankiem albo agentem PRL-u. Puknij się w ten pusty czerep. Radzisz człowiekowi leczyć się, ale to Ty powinieneś raczej tę radę wziąć sobie do serca. Każda Twoja wypowiedź jest zawsze zakończona jakąś debilną oceną osobowości rozmówcy. To nie jest normalne. Nie potrafisz rozmawiać, masz jakieś kompleksy czy jesteś rzeczywiście tak ograniczony ,że brakuje Ci normalnych argumentów ? Odnoś się do wypowiedzi a nie oceniaj rozmówcy. Nie znasz ludzi i ich przeszłości, no chyba, że sam masz coś podłego na sumieniu i w ten sposób próbujesz odreagować -to rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 24.02.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (...)Ale to nie jest dzieło Wałęsy (Solidarność). To nie jest dzieło Wałęsy. (...) Perm. Solidarność powstała nie dzięki Walęsie;(...) Czytam i oczom nie wierzę! Akurat TO nie podlega jakiejkolwiek negacji. NSZZ Solidarność powstała w pierwszej linii od Wolnych Związków Zawodowych Wybrzeża organizowanych przez Sokołowkiego Wyszkowskiego i Gwiazdę, a współpracownikami byli: Lis, Wałęsa, Borusewicz Pinkowska i ..... tak, tak niedowiarki: Lech Kaczyński. A działo się to w 1978r. Właśnie Lis i Gwiazda dołączyli do strajkujących stoczniowców [m.in. Wałęsy] i powstał MKS. Nawet przeciwnicy polityczni Wałęsy nie negują jego udziału w powstaniu NSZZ "S". Robi to tylko J.Kaczyński, który z tą historią nie miał nic do czynienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 24.02.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Dlatego zastanawiam się czy jesteś wychowankiem służb PRL, czy Ci rozum odebrało a może tak Cię zmanipulowali, że na samo nazwisko Kaczyński dostajesz nerwicy i mdłości. Jeżeli to ostatnie to takie problemy da się leczyć - nienawiść to cichy zabójca dla tego który nienawidzi:D Co Ty chcesz, aaroncio... ot, przykład "młodego, wykształconego i z wielkiego miasta"... ja wrzuciłem perma do Listy Ignorowanych, bo wystarczy mi jego klon, Pepeg... nie muszę czytać po prostu postów perma bo i tak wiem co w nich zawarł... we wszystkich plucie na Kaczory i PiS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 24.02.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Nie potrafisz rozmawiać, masz jakieś kompleksy czy jesteś rzeczywiście tak ograniczony ,że brakuje Ci normalnych argumentów ? Odnoś się do wypowiedzi a nie oceniaj rozmówcy. Nie znasz ludzi i ich przeszłości, no chyba, że sam masz coś podłego na sumieniu i w ten sposób próbujesz odreagować -to rozumiem. I kto to pisze.... uderz w dzwon a odezwą się nożyce.... podrzucić cytaty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 24.02.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Co Ty chcesz, aaroncio... ot, przykład "młodego, wykształconego i z wielkiego miasta"... ja wrzuciłem perma do Listy Ignorowanych, bo wystarczy mi jego klon, Pepeg... nie muszę czytać po prostu postów perma bo i tak wiem co w nich zawarł... we wszystkich plucie na Kaczory i PiS. Młody nie jestem. Wykształcony i owszem. Mam trzy jak to się mówi fakultety na sumieniu ale to z przymusu czyli szukania czegoś co dałoby mi zarobić a nie dlatego że taki inteligentny niby jestem. Zawsze uważałem ze wykształcenie procentuje i w końcu nie zawiodłem się. Pepeg nie jest moim klonem bo raz że był tu dużo wcześniej ode mnie, dwa wbrew pozorom nie piszemy tego samego choć jak mi się wydaje poglądy mamy na wiele spraw podobne. Wynika to jednak z tego prostego faktu że przy wyciaganiu wniosków oboje posługujemy się logiką co daje porównywalne rezultaty. Gdybyś Dopuser postąpił podobnie doszedłbyś do takich samych wniosków co my. Spróbuj kiedyś, to nie boli. Jak już o Pepegu. On ma dużo lżejszą rękę niż ja. Przyjemniej sie go czyta. Ja przelewam to co mam w głowie co czasem bywa niestrawne. Większą chyba też ma wiedzę w tematach poruszanych tutaj. Gdybyś nie był tak ograniczony w swojej nienawiści pewnie byś to dostrzegł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 24.02.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Czytam i oczom nie wierzę! Akurat TO nie podlega jakiejkolwiek negacji. NSZZ Solidarność powstała w pierwszej linii od Wolnych Związków Zawodowych Wybrzeża organizowanych przez Sokołowkiego Wyszkowskiego i Gwiazdę, a współpracownikami byli: Lis, Wałęsa, Borusewicz Pinkowska i ..... tak, tak niedowiarki: Lech Kaczyński. A działo się to w 1978r. Właśnie Lis i Gwiazda dołączyli do strajkujących stoczniowców [m.in. Wałęsy] i powstał MKS. Nawet przeciwnicy polityczni Wałęsy nie negują jego udziału w powstaniu NSZZ "S". Robi to tylko J.Kaczyński, który z tą historią nie miał nic do czynienia. Nic dodać nic ująć. Ach jak to niektórych boli! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 24.02.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 I kto to pisze.... uderz w dzwon a odezwą się nożyce.... podrzucić cytaty ? Podrzuć, zwłaszcza te w których dokonuję oceny cech osobowości rozmówców i sugeruje , że są agentami komuny i działaczami PRL-u. Tylko nie wyrywaj z kontekstu i zobacz, kto zaczął wrzutki. Mariana oszczędź sobie - z nim nikt poważnie nie dyskutuje. PS ciekawe powiedzenie. Takie wysublimowane. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 24.02.2011 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) Podrzuć, zwłaszcza te w których dokonuję oceny cech osobowości rozmówców i sugeruje , że są agentami komuny i działaczami PRL-u. Tylko nie wyrywaj z kontekstu i zobacz, kto zaczął wrzutki. Mariana oszczędź sobie - z nim nikt poważnie nie dyskutuje. PS ciekawe powiedzenie. Takie wysublimowane. . No nie rób z siebie bałwana, który nie rozumie jednego zdania podrzędnie złożonego. Puknij się w ten pusty czerep. Odnoś się do wypowiedzi a nie oceniaj rozmówcy. Nie znasz ludzi i ich przeszłości, no chyba, że sam masz coś podłego na sumieniu i w ten sposób próbujesz odreagować. Każda Twoja wypowiedź jest zawsze zakończona jakąś debilną oceną osobowości rozmówcy. Nie potrafisz rozmawiać, masz jakieś kompleksy czy jesteś rzeczywiście tak ograniczony ,że brakuje Ci normalnych argumentów ? Ależ Wy jesteście podli. No ludzie!. Tak opluwać, jadem tryskać, takie kalumnie ciskać i takie chamstwo prezentować publicznie!? Jak Wam nie wstyd. ................................... Ja słuchałem i płakać mi się aż chciało, tak mi się oczy mocno otworzyły. Wasze zmanipulowane mózgi polskojęzycznymi mediami i pijarem Tuska już samodzielnie nie myślą, a Wy powtarzacie tylko GW i TVN. Powierzchownie i bez dogłębnej znajomości polityki wypowiadacie się. Moja diagnoza dla gumisia : narcyzm Tak, tak maryajnie . Ciebie zwłaszcza idioci cieszą. Święta prawda gumiś Edytowane 24 Lutego 2011 przez mariankossy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 25.02.2011 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 (edytowane) Moja diagnoza dla gumisia : narcyzm : Tak, tak maryajnie . Ciebie zwłaszcza idioci cieszą. Święta prawda gumiś No widzisz ile możesz mieć radości nawet z samym sobą. PS daj spokój diagnozom, bo ci jeszcze zaszkodzi. Edytowane 25 Lutego 2011 przez Pepeg z Gumy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 25.02.2011 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Trochę żenujący zabieg i dosyć infantylny komentarz. Ale skoro tak musi ...gumiś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 25.02.2011 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Trochę żenujący zabieg i dosyć infantylny komentarz. Ale skoro tak musi ...gumiś Musi, marjan, musi, żebyś zrozumiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 25.02.2011 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Musi, marjan, musi, żebyś zrozumiał. Rozumię ........przypadek kliniczny: schiza + narcyzm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 25.02.2011 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Rozumię ........przypadek kliniczny: schiza + narcyzm Zapewne, jest tak jak mówisz. Przygniatasz mnie intelektualnie, to takie przykre.Zwłaszcza swoją patryjotyczną ortografią . A tak zapytam z ciekawości, skoro już jesteś taki wyluzowany , jak nie przymierzając kaczka. Koronkę o północy strzeliłeś, czy dzisiaj tylko z dziatwą pacierze leciały ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.02.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 ... A tak zapytam z ciekawości, skoro już jesteś taki wyluzowany , jak nie przymierzając kaczka. Koronkę o północy strzeliłeś, czy dzisiaj tylko z dziatwą pacierze leciały ? ... dziś miał zapewne dyspensę ... misiowi łeb odcinał http://forum.muratordom.pl/showthread.php?p=4592349&page=67#post4592349 ... to jego świat, jego dowcipy i jego poziom intelektualny ... ale nie o tym Kampania wyborcza dość wcześnie rozpoczęta. Na "odcinek Muratora", Bold'owi, Dopuser'owi i prokto-kosie rzucono posiłki. Prezesowy bełkot i propaganda, pojawił się w politycznych wątkach. Jarek_bolo ... Ciekawe kiedy u nas Polacy zrozumieją, że tylko narodowy, prawicowy rząd (czyli PiS) jest w stanie wyciągnąć Polskę z zapaści. Pan Szopę - " delikatny, bezstronny i późno przekonany" ... piszący najbardziej spójnie z "grupy wspomagającej" ... Ja też kiedyś byłem przeciw PiSowi, ale kiedy raz czy dwa razy ośmieliłem się mieć inne zdanie niż oficjalnia Linia Partii na kilku forach, to mnie zgraja zaczęła wyzywać od PiSiaków. No i mnie przekonali. Pana też to czeka i aaroncio, zwolennik "drzewa" (a może i nawet "śwagier" byłego posła Wierzejskiego) , ... wycierający sobie gębę nazwiskami ludzi, którzy połowę swego życia spędzili w PRL-owskich więzieniach, by mógł teraz swój bełkot przelewać na klawiaturę Witam na forum, jestem tu nowy i widzę że Pisiorów tu mnóstwo ale lewaków jeszcze więcej:-) Jestem zwolennikiem drzewa i budowli drewnianych i nie cierpię betonu - szczególnie umysłowego. ... ... usiłują wskazać nam jedyną i słuszną drogę "którom" powinniśmy pójść. Miłośnicy Prezia, ... "daremne żale, próżny trud, bezsilne złorzeczenia", niestety w chwili obecnej, polscy wyborcy nie pójdą jeszcze głosować "na" ... pójdą głosować "przeciw" ... i poraz kolejny w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 25.02.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 strasznie się te agenty staja agresywne, pepeg nawet nie śpi po nocach,nerwy puszczają kiedy tylko zostają zdemaskowani:lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 25.02.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Oczywiście, każdy kto myśli inaczej niż Ty jest z automatu wychowankiem albo agentem PRL-u. to rozumiem. Nie stwierdzam, tylko pytam Przy alkoholikach ( tych nieświadomych swojej choroby) wspominanie, że mają z tym problem, wywołuje u nich bardzo agresywne reakcje. Takie same reakcje, mają miejsce w Twoim przypadku, jeżeli jest poruszany temat służb PRL. Czyżbyś miał z tym problem? Czy to , że mój dobry kolega zaczyna dzień od gazety wyborczej i do południa nie da się z nim normalnie pogadać- bo jest nakręcony przez biblię Powców i agresywny, a najlepiej odstrzelił by " drugą Kaczkę" i resztę Pisorów - jest normalne? Skoro już okrzyknąłeś mnie " pochopnym wyciągaczem wniosków" , to wyciągnę jeszcze jeden. Wyznawca PO i GW ma tak samo klapki na oczach jak wyznawcy innych sekt, z tą małą różnicą, że zieją nieporównanie większa agresją i jadem. Natomiast reszta symptomów jest podobna: niczym nie wytłumaczona bezkrytyczna miłość do swojego guru, brak refleksji, klapki na oczach, alergiczna niechęć do inaczej myślących, agresja-raz jeszcze, podpieranie się autorytetami ( wątpliwej maści), traktowanie innych z pogardą i przekonanie , że jest się awangardą wśród reszty "matołów" oczywiście według lemingów. Wyznawca GW i PO, być może jest wykształcony i inteligentny ale braki w samodzielnym myśleniu niwelują te przymioty. Jeszcze jedna sprawa - brak szacunku do adwersarzy , pogarda dla mniej wykształconych, wskazuje na kompleks pochodzenia( tzw. słoma z butów) i objawia się silnym parciem w kierunku elit - ale akurat w tym przypadku, kierunek ten jest mocno wątpliwy, bo i pochodzenie tych elit -jest z grubsza powiedziawszy- co najmniej owiane tajemnicą. Jak się ma coś do ukrycia to zmienia się nazwiska i życiorysy:yes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts