jola_krzysiek 25.02.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Kolega aaroncio zachęca: Krzychu, postarał byś się o własną inwencję. Nie bardzo wiem w jakiej sprawie? Wiem, że to zdanie napisałeś z przymróżeniem oka, ale tak po głębszym zastanowieniu się naprawdę wyleciało mi z głowy o czym my tu dyskutujemy. Cholera Altzhaimer!! Z kolei Pepeg stwierdza: Wiem , że trudno Ci zrozumieć jednoczesną, czyjąś niechęć do PiS , PO i SLD - (...) Panie Dopuser, Pana implikacja "Kaczyński be = Tusk cacy" przerasta możliwości ogólnie pojętej logiki. Też mnie to zastanawia. Przecież to nie jest niemożliwe i zrozumienie tej prawdy chyba nie przekracza zdolności percepcyjnych czytacza? Ja właśnie jestem w takiej schizofrenicznej sytuacji: czuję niechęć do PiS [a właściwie do niektórych polityków tej formacji, z podkreśleniem niektórych] a jednocześnie nie kocham PO oraz z powodów historycznych nie czuję mięty do SLD. Uproszczenia powodują powstawanie stereotypów i nie dziw się że stosując uproszczenia dostajesz to samo w zamianNie wiem czy to właściwe podejście, wszak następne zdanie to stereotyp [lub uproszczenie] z którym znowu można polemizować. Tu działa ta sama zasada co wyżej [PO contra PiS]: No to musisz czytać Gazetę Polską i Nasz Dziennik. Nie przyszło nikomu do głowy, że w miarę inteligentny obserwator sceny politycznej może sam sobie wyrobić opinie i niczego nie musi?Ja na ten przykład nie czytam w ogóle prasy codziennej, za to łykam garściami tygodniki różnej prowenencji. I na koniec w obronie Pepega, którego faktycznie retoryka mi się podoba [dopóki nie przesadzi z emocjami] Pepeg unika tematów niewygodnych. Na przykład jako deklarowany agnostyk, potrafi stanąć w obronie wiary, bo wie że to temat śliski. Nie widziałem aby unikał jakichkolwiek tematów. A dla agnostyka temat wiary jest dość trudnym tematem, wszak nie doświadczył go osobiście. No tak, Pepeg sam się obroni:p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 25.02.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 kolejna perełka z poradnika internetowych młodzieżówek PO, Nie dostrzegłes tych pieńków w ustach prezesa?O czym to świadczy? To niechluj ktoremu jest wszystko jedno jak wygląda. Porzygać się mozna od samego patrzenia! Tak samo rządził. Niechlujnie! Nic nie skończył, wszystko byle jak. Mogę zrozumiec kogoś kto nie pełni funkcji publicznych. Nie ma pieniędzy, nie zależy mu, jego sprawa ale kandydat na premiera czy tez prezydenta? Wstyd, wstyd, wstyd! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 25.02.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Kolejne fakty, który mnie dziwią, a raczej prawie zero reakcji mediów, to sprawa obecności PRL-owskiego agenta, Tomasza Turowskiego, w Smoleńsku (patrz: ostatni "Warto rozmawiać" Pośpieszalskiego) i zachowanie prawdopodobnie p. Grzegorza Cyganowskiego, II sekretarza Ambasady Rzeczypospolitej Polskiej w Moskwie, tuż po katastrofie w Smoleńsku. Ten drugi pan ściśle współpracował na miejscu z FSB i sugerował ruskim zniszczenie materiałów nakręconych przez polskiego dziennikarza. Jakoś dziwne zbiegi okoliczności w sprawie Smoleńska wychodzą na jaw... Ale pewno się czepiam... pewno obaj panowie to polscy patrioci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 25.02.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Kolejne fakty, który mnie dziwią, a raczej prawie zero reakcji mediów, to sprawa obecności PRL-owskiego agenta, Tomasza Turowskiego, w Smoleńsku (patrz: ostatni "Warto rozmawiać" Pośpieszalskiego) i zachowanie prawdopodobnie p. Grzegorza Cyganowskiego, II sekretarza Ambasady Rzeczypospolitej Polskiej w Moskwie, tuż po katastrofie w Smoleńsku. Ten drugi pan ściśle współpracował na miejscu z FSB i sugerował ruskim zniszczenie materiałów nakręconych przez polskiego dziennikarza. Jakoś dziwne zbiegi okoliczności w sprawie Smoleńska wychodzą na jaw... Ale pewno się czepiam... pewno obaj panowie to polscy patrioci... tak patrioci .......z KOLONII „ZAUFANYCH PRZYJACIÓŁ” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 25.02.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Kolega aaroncio zachęca: Ja właśnie jestem w takiej schizofrenicznej sytuacji: czuję niechęć do PiS [a właściwie do niektórych polityków tej formacji, z podkreśleniem niektórych] a jednocześnie nie kocham PO oraz z powodów historycznych nie czuję mięty do SLD. Elektorat PO, zaczyna szukać przystani. Na razie wszyscy pływają i szukają odpowiedniego brzegu. Niedługo okaże się, że na Tuska nikt nie głosował. Nie wiem czy to właściwe podejście, wszak następne zdanie to stereotyp [lub uproszczenie] z którym znowu można polemizować. Tu działa ta sama zasada co wyżej [PO contra PiS]:. Prywatnie nie stosuję stereotypów, natomiast na forum...no nieraz jest -pięknym za nadobne:) Nie przyszło nikomu do głowy, że w miarę inteligentny obserwator sceny politycznej może sam sobie wyrobić opinie i niczego nie musi?Ja na ten przykład nie czytam w ogóle prasy codziennej, za to łykam garściami tygodniki różnej prowenencji. I na koniec w obronie Pepega, którego faktycznie retoryka mi się podoba [dopóki nie przesadzi z emocjami] Nie widziałem aby unikał jakichkolwiek tematów. A dla agnostyka temat wiary jest dość trudnym tematem, wszak nie doświadczył go osobiście. No tak, Pepeg sam się obroni:p. W to nie wątpię. W razie czego ma pomocników to pomogą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 25.02.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Kolejne fakty, który mnie dziwią, a raczej prawie zero reakcji mediów, to sprawa obecności PRL-owskiego agenta, Tomasza Turowskiego, w Smoleńsku (patrz: ostatni "Warto rozmawiać" Pośpieszalskiego) i zachowanie prawdopodobnie p. Grzegorza Cyganowskiego, II sekretarza Ambasady Rzeczypospolitej Polskiej w Moskwie, tuż po katastrofie w Smoleńsku. Ten drugi pan ściśle współpracował na miejscu z FSB i sugerował ruskim zniszczenie materiałów nakręconych przez polskiego dziennikarza. Jakoś dziwne zbiegi okoliczności w sprawie Smoleńska wychodzą na jaw... Ale pewno się czepiam... pewno obaj panowie to polscy patrioci... Jak by to powiedział autorytet...pisiory zawsze szukają teorii spiskowych. Zwykły obywatel na pewno nie zadał by takiego pytania. Pozdrawiam, narty czekają, a Lemingom też radzę zażyć świeżego powietrza- fajnie mrozi:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 25.02.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Elektorat PO, zaczyna szukać przystani. Na razie wszyscy pływają i szukają odpowiedniego brzegu. Niedługo okaże się, że na Tuska nikt nie głosował. bo to prawda, wszystkie lemingi głosowały przeciwko Kaczyńskiemu, teraz przeciwko Kaczyńskiemu, zagłosują na SLD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 25.02.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 troska o Pana życie i zdrowie jes podyktowana tym że od dawna obserwuję że Pańskie wieczorne i nocne posty tracą wiele na jakosci, co innego w dzień, kiedy jest Pan wypoczęty, pana Posty są o wiele bardziej błyskotliwe. Widzę że jest Pan przeciwnikiem oceny życia i zachowania rozmówcy, dlatego nie jestem w stanie zrozumieć Pańskiego sformułowania: To , że chodzi Pan spać z kurami nie oznacza ,że... Panie Bold, gdyby tylko miał Pan odrobinę więcej dystansu do siebie i był mniej nastroszony do ludzi mających inne poglądy, to byłby Pan znakomitym rozmówcą. Proszę Pana staropolskie powiedzenie o chodzeniu spać z kurami nikogo nie ocenia , tylko stwierdza fakt , że ktoś chodzi dosyć wcześnie na spoczynek lub w porach uznawanych za normalne. Nie ma to nic wspólnego z deprecjonowaniem czyjejś wartości i nie ma absolutnie złośliwego wydźwięku. Skąd się to Panu wzięło ? Przykro mi ,że mój poziom wypowiedzi ostatnio nie zadowala Pana. Lepiej pracuje mi się jednak w nocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 25.02.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Proszę Pana staropolskie powiedzenie o chodzeniu spać z kurami nikogo nie ocenia , tylko stwierdza fakt , że ktoś chodzi dosyć wcześnie na spoczynek lub w porach uznawanych za normalne. Nie ma to nic wspólnego z deprecjonowaniem czyjejś wartości i nie ma absolutnie złośliwego wydźwięku. Panie Pepeg, doskonalę rozumiem co znaczy przenośnia, podejrzewam również że i Pan wie że że nie chodzi mi o "chodzenie spać z kurami", ale jak zwykle próbuje Pan zdyskredytować swojego rozmówce i zrobić z niego idiotę. Więc jeszcze raz pytam Pana, na jakiej podstawie stwierdza Pan fakt że chodzę dość wcześnie spać? Natomiast chodzenie w porach uznawanych za normalne na pewno nie jest równoznaczne z powiedzeniem "chodzić spać z kurami" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 25.02.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Ciężko niektórym zrozumiec ze można popierać tych dobrych a krytykować tych kiepskich. To powinna być norma ale nie jest. Kaczyński NIE NADAJE się na żadne poważne stanowisko. On nie ma pomysłów, nie ma charyzmy, nie ma wiedzy, za to ma najgorszą u polityka rzecz: manię wielkości. On nie może ponownie rządzić Polską bo możemy tego nie wytrzymać. Nie stać nas na eksperymenty, na proponowany przez niego socjalizm, na przedkładanie mglistych idei nad realia polityczno - gospodarcze. To jest człowiek ktory własnego zycia nie poskładał do kupy. Jak on może cokolwiek konstruktywnego zaproponować innym? On się nie liczy z nikim i z niczym. Jak każdy komunista społeczne koszty swojej szalonej polityki traktuje jako rzecz przejściowo wprawdzie ale niezbędną. Niezadowoleni będą agentami obcych mocarstw czy innych sił mroku i ciemności o ktorych juz teraz głośno mówi a stado piesków wiernopoddańczo powtarza. On nie dopuszcza dyskusji i nie będzie jej dopuszczał. Zniszczy wszystko i powie że to nie jego wina. Przedsmak już mieliśmy. Nigdy więcej!Nie twierdzę że inni politycy to anioły. Problemem w Polsce myślę olbrzymim jest brak partii prawicowej. Kaczyński i ten cały PiS to socjalistyczni katoliko niewiadomo co. PO jest zbyt miałka w tej chwiliby można zdecydowanie powiedzieć że to partia o takiej a nie innej orientacji. Nie ma u nas prawicy. Ja nie mam na kogo głosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 25.02.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Problemem w Polsce myślę olbrzymim jest brak partii prawicowej. Nie ma u nas prawicy. Ja nie mam na kogo głosować. a UPR? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 25.02.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 a UPR? Zapomniałem o nich. Znikli gdzieś, może Korwin był zbyt ekscentryczny? A on jeszcze jest w UPR? Brakuje mi u nich trochę realizmu. To taki socjalizm w negatywie. Na papierze wygląda dobrze ale jeszcze trzeba to jakoś wprowadzić w życie a tego w żaden sposób się nie da. Wiele poglądów Korwina jest mi bliskie ale jak dla mnie za bardzo to wszystko libertariańskie. Ciut bardziej do środka i będę za. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 25.02.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Zapomniałem o nich. Znikli gdzieś, może Korwin był zbyt ekscentryczny? A on jeszcze jest w UPR? Brakuje mi u nich trochę realizmu. To taki socjalizm w negatywie. Na papierze wygląda dobrze ale jeszcze trzeba to jakoś wprowadzić w życie a tego w żaden sposób się nie da. Wiele poglądów Korwina jest mi bliskie ale jak dla mnie za bardzo to wszystko libertariańskie. Ciut bardziej do środka i będę za. Ciut bardziej do środka i .... satysfakcja gwarantowana http://e.pardon.pl/pa962/cd26eb120025635e4d678614 Bolek to jedna z sztandarowych postaci polskiej biedy,nierówności i zaklamania.A propos..."Smolenska"nie krył swojej radosci,że już nie ma prezydenta i A.Walentynowicz.Taka wieśniacka nienawiść..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 25.02.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Zapomniałem o nich. Znikli gdzieś, może Korwin był zbyt ekscentryczny? A on jeszcze jest w UPR? Brakuje mi u nich trochę realizmu. To taki socjalizm w negatywie. Na papierze wygląda dobrze ale jeszcze trzeba to jakoś wprowadzić w życie a tego w żaden sposób się nie da. Wiele poglądów Korwina jest mi bliskie ale jak dla mnie za bardzo to wszystko libertariańskie. Ciut bardziej do środka i będę za. JKM już nie jest w UPR no to się chłopie zdecyduj, PIS- katolicka komuna, PO-wiadomo,partia oszustów, UPR-za bardo prawicowa i wolnościowa, to może SLD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 25.02.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Ciut bardziej do środka i .... satysfakcja gwarantowana http://e.pardon.pl/pa962/cd26eb120025635e4d678614 :rotfl::rotfl: marianie, czy możesz ostrzegać przed takimi postami, spadłem z krzesła, leże na podłodze i sikam ze śmiechu, a jestem w pracy. Widzę że po pewnym czasie nieobecności, Twoja wysoka forma wróciła, tak trzymaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 25.02.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 (edytowane) JKM już nie jest w UPR no to się chłopie zdecyduj, PIS- katolicka komuna, PO-wiadomo,partia oszustów, UPR-za bardo prawicowa i wolnościowa, to może SLD? Bez jaj SLD wysłałbym na księżyc gdybym mógł. Ja między innymi dlatego tak nie trawię Kaczyńskiego ze licytuje się z SLD w swoich pomysłach socjalnych. Socjalizm i komunizm to zaraza chętnie wykorzystywana przez różnych demagogów. Obiecywać zawsze łatwo. PO nie jest partią oszustów, tu się nie zgodzę. Nie wiem czemu tak twierdzisz. Dla mnie tam są po prostu najbardziej normalni ludzie. Z wyjątkami oczywiście. Co do UPR to nie znam w tej chwili ich programu więc nie będę się wypowiadał. Kiedyś niektóre ich pomysły były zbyt dla mnie radykalne. Proponowali np (o ile pamiętam) rezygnację z powszechnej opieki medycznej (zgodzę się że to co teraz to wynaturzenie) bez zaproponowania niczego w zamian. To w naszych warunkach czyli biedzie ogólnej oznaczałoby zgodę na to by ludzie umierali na ulicach bo ich nie stać na karetkę. Dla mnie to nieludzkie, nie pogodziłbym sie z tym. Łatwo powiedzieć "chłopie zdecyduj się". Na co? Myślę że osób o podobnych poglądach znalazłoby sie sporo tylko jak to z ludźmi myślącymi bywa nikt na karierę i szambo zwane polityką zdecydować się nie chce. Ja napewno nie. Dodane: Przeczytałem program UPR. Bardzo sensownie to brzmi. NIc niestety nie ma o służbie zdrowia, systemie emerytalnym, szkolnictwie czy też polityce międzynarodowej a to bardzo ważne sprawy. Bez tego ciężko coś za lub przeciw powiedzieć. Edytowane 25 Lutego 2011 przez perm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 25.02.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 :rotfl::rotfl: marianie, czy możesz ostrzegać przed takimi postami, spadłem z krzesła, leże na podłodze i sikam ze śmiechu, a jestem w pracy. Widzę że po pewnym czasie nieobecności, Twoja wysoka forma wróciła, tak trzymaj. Przepraszam Bold ale zacząłeś pisać tak jakoś normalnie. Naprawdę to co marian zamieszcza cię bawi? Wysoki poziom? Pomijam to przeciw komu jest to wszystko skierowane ale przecież to jest żenujące! Gdybym był zwolennikiem PiS to zakazałbym takich "produkcji" bo to te partię ośmiesza! Chyba że o to Marianowi chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.02.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Przepraszam Bold ale zacząłeś pisać tak jakoś normalnie. Naprawdę to co marian zamieszcza cię bawi? Wysoki poziom? Pomijam to przeciw komu jest to wszystko skierowane ale przecież to jest żenujące! Gdybym był zwolennikiem PiS to zakazałbym takich "produkcji" bo to te partię ośmiesza! Chyba że o to Marianowi chodzi? No coś Ty ? Perm, jak możesz nie dostrzegać że "szczytowanie" prokto-wklejki osiągnęło niebywale wysoki poziom ? ... "produkcje" których być może, nie powstydziłby się sam .............. /wstawić dowolnie wybraną i ulubioną "złotoustą" postać/ ? -Dziadek bawił się swoim misiem(walił konia),nagle przychodzi Jasio i pyta:Dziadku co ty robisz? -Bawię się misiem odpowiada dziadek,więc Jasio poszedł do swojego pokoju i nie wychodzi już dwie godziny. Zmartwiony dziadek poszedł do pokoju wnuka i pyta zdziwiony:dlaczego w tym pokoju tyle krwi?.....Na to Jasio:Bawiłem się swoim misiem i cham mnie opluł, to mu łeb odciąłem. ... nie spadłeś z krzesła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 25.02.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 ... nie spadłeś z krzesła ? Napisz jeszcze, że bije żonę, jest szczerbaty i ściąga filmy z netu... A krótko mówiąc: żałosna próba dyskredytacji innego forumowicza... ale widocznie mnie matka inaczej wychowała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 25.02.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 ... A krótko mówiąc: żałosna próba dyskredytacji innego forumowicza... ale widocznie mnie matka inaczej wychowała... To dopiero dowcip! Dyskredytacja? :D:D. Takiego intelektualistę chcą zniszczyć! Jak to było? "...Dziadek bawił się swoim misiem(walił konia),.." Co za subtelność! Zaprośmy mariana na jakiś zjazd. Na bank będzie głośno puszczał bąki, bekał, sikał pod ścianą i opowiadał podobne dowcipy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts