Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Napisz jeszcze, że bije żonę, jest szczerbaty i ściąga filmy z netu...

A krótko mówiąc: żałosna próba dyskredytacji innego forumowicza... ale widocznie mnie matka inaczej wychowała...

... jeżeli wiesz, że to prawda i tak robi to sam napisz :)

... a Twoje "wychowanie" zawarte jest w Twej bełkotliwej pisaninie ... nie czytasz tego co sam piszesz ? :lol: ;)

Dobre... jakie dowcipne... i mocne... i wszystko ad personam...

... jakież to powyższe "wysublimowane" w zestawieniu z poniższym:

Co Ty chcesz, aaroncio... ot, przykład "młodego, wykształconego i z wielkiego miasta"...

ja wrzuciłem perma do Listy Ignorowanych, bo wystarczy mi jego klon, Pepeg...

nie muszę czytać po prostu postów perma bo i tak wiem co w nich zawarł... we wszystkich plucie na Kaczory i PiS.

:lol: ;)

Kolejne fakty, który mnie dziwią, a raczej prawie zero reakcji mediów, to sprawa obecności PRL-owskiego agenta, Tomasza Turowskiego, w Smoleńsku (patrz: ostatni "Warto rozmawiać" Pośpieszalskiego) i zachowanie prawdopodobnie p. Grzegorza Cyganowskiego, II sekretarza Ambasady Rzeczypospolitej Polskiej w Moskwie, tuż po katastrofie w Smoleńsku. Ten drugi pan ściśle współpracował na miejscu z FSB i sugerował ruskim zniszczenie materiałów nakręconych przez polskiego dziennikarza. Jakoś dziwne zbiegi okoliczności w sprawie Smoleńska wychodzą na jaw...

Ale pewno się czepiam... pewno obaj panowie to polscy patrioci...

a zachowanie Macierewicza zaraz po katastrofie cię nie dziwi ? gdy brat ukochanego wodza leżał w ruskim błocie ?

Wśród moich znajomych (zwłaszcza takich, którzy do tej pory nie mieli wątpliwości na jaka opcję głosować) coraz cześciej owa wątpliwość się pojawia. Coraz częściej tez słyszę, że z tego wszystkiego to zagłosują na SLD. Tendencja jest chyba powszechna, bo widziałam ostatnio ranking zaufania do polityków i Napieralski znalazł się na drugim miejscu. Myślę, że zwycięstwo SLD w tym rozdaniu raczej nie grozi, ale kto wie, kto wie.... Tylko pozostaje pytanie. Czy Napieralski, któremu bardzo na władzy zależy (pięknie eliminuje potencjalnych kandydatów na swoje miejsce) nadaje się na premiera? Sam Cimoszewicz otwarcie powiedział, że jeszcze się nie nadaje.

Marnie to wszystko wygląda.

Gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta ;)

Szułdrzyński - Napieralski: Wyborcy zdecydują o koalicji

Michał Szułdrzyński przepytuje Grzegorza Napieralskiego, przewodniczącego SLD, z politycznych planów na przyszłość. Czy już należy mówić do niego "panie premierze"? Z którą partią wolałby rządzić po przyszłych wyborach?

Pozdrawiam

Gość Pepeg z Gumy
8)

Panie Pepeg, doskonalę rozumiem co znaczy przenośnia,

Niezmiernie mnie to cieszy, gdyż jako żywo mam jeszcze w pamięci nasz spór semantyczny o różnicę pomiędzy epitetem, kalumnią a inwektywą.

podejrzewam również że i Pan wie że że nie chodzi mi o "chodzenie spać z kurami",

Przebóg , znowu jakieś podteksty Pan znalazł w mojej wypowiedzi?

ale jak zwykle próbuje Pan zdyskredytować swojego rozmówce i zrobić z niego idiotę.

Przecenia mnie Pan w tym momencie . Choć przyznam , że czasami nie ma nawet takiej potrzeby żeby robić z kogoś idiotę.

Tylko błagam , nie wyciągaj Pan z tego zdania znów swoich pochopnych wniosków

Więc jeszcze raz pytam Pana, na jakiej podstawie stwierdza Pan fakt że chodzę dość wcześnie spać?

Natomiast chodzenie w porach uznawanych za normalne na pewno nie jest równoznaczne z

powiedzeniem "chodzić spać z kurami"

Poddaję się!

Cofam to "spanie" , cofam wszystkie "kury" tego świata a za dyskomfort psychiczny przepraszam.

Na pocieszenie dodam tylko , że w nadchodzących wyborach nie zagłosuję przeciwko Kaczyńskiemu na Tuska.

Na PiS też nie zagłosuję.

W ogóle nie pójdę głosować a potem w milczeniu będę się pławił Pana i Kolegów zwycięstwem, bo widok radosnego prawdziwego Polaka powinien być w konstytucji określony mianem "dobra narodowego".

Za patriotą Waszczykowskim tylko powiem : " nie zabijajcie nas, proszę"

...

Za patriotą Waszczykowskim tylko powiem : " nie zabijajcie nas, proszę"

... i nie wysyłajcie ekspedycji karnych do USA ... my naprawdę już nie będziemy chcieli, wraz z Putinem "Wami" rządzić

... no i w dobie kryzysu. mamy coraz mniej hamburgerów i coca-coli, i już ledwo "dychamy" :)

Gość Pepeg z Gumy
... i nie wysyłajcie ekspedycji karnych do USA ... my naprawdę już nie będziemy chcieli, wraz z Putinem "Wami" rządzić

...

Czy to nie jest aby jakaś żartobliwa aluzja do wizyty pani Fotygi i pana Macierewicza?

Daj spokój, przecież tak porządnie wstrząsnęli światem i obnażyli rację stanu, że Obamie precle wyleciały z wrażenia.

Czy to nie jest aby jakaś żartobliwa aluzja do wizyty pani Fotygi i pana Macierewicza?

Daj spokój, przecież tak porządnie wstrząsnęli światem i obnażyli rację stanu, że Obamie precle wyleciały z wrażenia.

Tylko błagam , nie wyciągaj Pan z tego zdania znów swoich pochopnych wniosków 8)

A Ty dalej swoje?Proszę o bardziej merytoryczne komentarze.:D

Gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta ;)

Szułdrzyński - Napieralski: Wyborcy zdecydują o koalicji

Michał Szułdrzyński przepytuje Grzegorza Napieralskiego, przewodniczącego SLD, z politycznych planów na przyszłość. Czy już należy mówić do niego "panie premierze"? Z którą partią wolałby rządzić po przyszłych wyborach?

Pozdrawiam

Kto wie, czy tak nie trzeba będzie mówić. Być moze wygrana [artia będzie musiała oddać wszystko koalicji. Również urząd premiera.

Ja jednak wieszcze, że PJN wjedzie do sejmu.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...