Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo Wam współczuję.

To straszne jak się uwzięli na ten dobroduszny PiS, jeszcze gorzej , jak tu żyć w poczuciu wiecznej nagonki.

Chciałoby się zapytać, czy faktycznie nie ma skutku bez przyczyny, bo robienie z ponad połowy obywateli zmanipulowanych matołów , jest raczej kiepskim argumentem.

Pytanie skąd ta niechęć i kpiny się wzięły ?

Wczoraj ojciec dyrektor strzelił na podobny temat taką katechezę, że gdyby jakiś znienawidzony Michnik coś takiego napisał, to majestat Jego Naburmuszoności dostałby chyba zawału. A jest przecież Rydzyk wykładowcą Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej z naciskiem rzecz jasna na kulturę.

Ani kultury w tym nie było , ani etyki czy rzetelności dziennikarskiej.

Ojciec wykładowca zapędził się tak daleko w swej miłości, że nie tylko w kółko powtarzał jedno i to samo zdanie ale się tak zagalopował, że bredził nawet o działaniu podprogowym wrażych mediów.

Polecam RM, oba Dzienniki i Trwam, żeby usłyszeć co wygadują politycy z zaplecza Jarosława, kiedy puszczają swobodnie, niczym nie poskromione wodze fantazji. Spokojnie można wołać co chwilę adwokata.

No tak zapomniałem , że władza sądownicza jest przecież też na usługach. Przepraszam.

Sorry, że się będę czepiał ale ostatnio rzeczywiście coś z Tobą nie tak. Zaczynasz polemizować sam ze sobą. Na większość postów odpowiadasz papką, która w ogóle nie dotyczy tematu rozmowy. Nie wiem czy to obsesja na PIS czy może koledzy z Czerskiej zabronili myśleć i podrzucają Ci gotowce propagandowe. Gdzie jest ten Pepeg, który miał argumenty? Niekoniecznie prawdziwe ale zawsze ceniona jest niezależność myśli.

Teraz piszesz jak Perm a wnioski które wyciągasz są tak samo trafne jak te która podrzuca Boho i Chef:D

Wiem, wiem... kto z kim przestaje...naturalnie rozumiem, że najprościej jest równać do dołu ale z Twoimi aspiracjami? Żądam powrotu Pepega z nutką autoironii:yes:

Rozmowa telefoniczna z 22 lutego. Abonenci z Pomorza.

X: - ...co teraz robi "Matucha"? Mam kogoś na furę.

Y: - U mnie kup.

- Klient warszawski. Chce od "Matuchy".

- To nie wiem... on się teraz z tym Dubienieckim kręci.

- Z jakim Dubienieckim?

- Z tym od Kaczora, adwokatem.

X to nasz pierwszy informator w tej sprawie. Y to "samochodziarz", trzy lat temu opuścił areszt, wrócił do zawodu. "Matucha" to Tomasz M., twórca i szef firmy Autoświat-Polska, która wynajmuje i sprzedaje prestiżowe auta: Aston Martin, Bugatti, Koenigsegg.

http://wyborcza.pl/1,75478,9187467,Dubieniecki_i_gangsterzy.html

"Matucha" zna wielu wpływowych ludzi. Ponoć niektórym osobom ze świecznika załatwiał luksusowe samochody po niskich cenach. Jednak zszargał sobie opinię, bo trafił do więzienia i dlatego teraz próbuje firmować swoje interesy nazwiskiem zięcia Jarosława Kaczyńskiego."

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Marcin-Dubieniecki-i-gangsterzy,wid,13183279,wiadomosc_prasa.html

Poziom debilizmu wyborczej sięgnął dna, nie udało się zniszczyć wizerunku Marty Kaczyńskiej to wyborcza zabrała się za zięcia Jarosława,

co jeszcze zrobi wyborcza aby kopnąć Jarosława, ile jeszcze kłamstw i manipulacji musi wytworzyć aby ludzie otworzyli oczy na jej kłamstwa,

na szczęście powoli to się dzieje bo nakład systematycznie spada:lol2:

Ludzie już się dość naparzyli na Michnika i jego kolegę Urbana, oraz ich damę do towarzystwa (patrz filmik na jutubie)

Edytowane przez Bold

"http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Marcin-Dubieniecki-i-gangsterzy,wid,13183279,wiadomosc_prasa.htmlPoziom debilizmu wyborczej sięgnął dna, nie udało się zniszczyć wizerunku Marty Kaczyńskiej to wyborcza zabrała się za zięcia Jarosława,

co jeszcze zrobi wyborcza aby kopnąć Jarosława, ile jeszcze kłamstw i manipulacji musi wytworzyć aby ludzie otworzyli oczy na jej kłamstwa,

na szczęście powoli to się dzieje bo nakład systematycznie spada:lol2:

Ludzie już się dość naparzyli na Michnika i jego kolegę Urbana, oraz ich damę do towarzystwa (patrz filmik na jutubie)

Na siłę lansujesz Jarosława jako ojca rodziny, wypominając dziennikarzom debilizm. To przypomnę: jedynym zięciem Jarosława może być jak na razie kocur [zakładając, że prezes ma kotkę, bo tego nie wiem]. Jak do tej pory dzieci i ich rodzin nie dziedziczy się po bracie, więc szanse aby Dubieniecki został zięciem Jarosława są nikłe. Wydaje mi się, że masz pewną obsesję dotyczącą kręgu michnikowej gazety oraz jak się okazuje redaktor Olejnik. Odgrzewanie filmiku sprzed wielu lat, świadczącego o kontaktach interpersonalnych celebrytów nikogo raczej nie interesuje, a zniekształca rzeczywistość. Przypomnę, że bracia Kaczyńscy dość intensywnie wspierali Wałęsę, a gdybyś to teraz Jarosławowi przypomniał to mógłby Cię za to znienawidzieć.

K.

Na siłę lansujesz Jarosława jako ojca rodziny,

Że co? Że jak? Bold przecież pisze o niemal codziennych praktykach manipulacji Wybiórczej, a nie o Kaczyńskim jako takim... świadomie czy nie powielasz schemat dorabiania gęby prezesowi PiSu pod byle pretekstem... chodzi o "obrzucanie ludzi błotem", bez żadnych podstaw, w nadziei, na jakieś pejoratywne skojarzenia jakie mogą się pojawić z tą postacią... ot, zwykła manipulacja, rodem z raportu MAK...

(...) świadomie czy nie powielasz schemat dorabiania gęby prezesowi PiSu pod byle pretekstem... chodzi o "obrzucanie ludzi błotem", bez żadnych podstaw, w nadziei, na jakieś pejoratywne skojarzenia jakie mogą się pojawić z tą postacią... ot, zwykła manipulacja, rodem z raportu MAK...

Że co? Że jak?

W którym miejscu komukolwiek dorobiłem gębę? Gdzie napisałem nieprawdę? Bezpodstawne oskarżenia pod moim adresem są niczym innym jak manipulacją, rodem z raportu MAK!

Że co? Że jak?

W którym miejscu komukolwiek dorobiłem gębę? Gdzie napisałem nieprawdę? Bezpodstawne oskarżenia pod moim adresem są niczym innym jak manipulacją, rodem z raportu MAK!

Dorabianie gęby:yes:

...To przypomnę: jedynym zięciem Jarosława może być jak na razie kocur [zakładając, że prezes ma kotkę, bo tego nie wiem].

Nieprawda:yes:

Odgrzewanie filmiku sprzed wielu lat, świadczącego o kontaktach interpersonalnych celebrytów nikogo raczej nie interesuje, a zniekształca rzeczywistość.

Są tacy których to interesuje:yes:

To przypomnę: jedynym zięciem Jarosława może być jak na razie kocur [zakładając, że prezes ma kotkę, bo tego nie wiem]. Jak do tej pory dzieci i ich rodzin nie dziedziczy się po bracie, więc szanse aby Dubieniecki został zięciem Jarosława są nikłe.

Chyba każdy normalny człowiek zdaję sobie z tego sprawę. Jak widać nie do końca się dzisiaj obudziłeś, albo nienawiść do Prezesa przesłania Ci

możliwość logicznego myślenia, podobnie jak Redaktorom Wyborczej o raz redaktorom kilku internetowych portali. Ta wiadomość była bezmyślnie przekopiowana dzisiaj z rana na większość internetowych portali.

.

Chyba każdy normalny człowiek zdaję sobie z tego sprawę. Jak widać nie do końca się dzisiaj obudziłeś, albo nienawiść do Prezesa przesłania Ci

możliwość logicznego myślenia, podobnie jak Redaktorom Wyborczej o raz redaktorom kilku internetowych portali. Ta wiadomość była bezmyślnie przekopiowana dzisiaj z rana na większość internetowych portali.

.

Olimp manipulacji. Przecież wpisałeś te rewelacje we własnym poscie jako własne przemyślenia. Jeżeli ją bezmyślnie przekopiowałeś to jedynie oznaka, że Ty się do końca dziś jeszcze nie obudziłeś!

K.

http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał jola_krzysiek http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png

...To przypomnę: jedynym zięciem Jarosława może być jak na razie kocur [zakładając, że prezes ma kotkę, bo tego nie wiem].

Nieprawda:yes:

Co jest nieprawdą?

http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał jola_krzysiek http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png

Odgrzewanie filmiku sprzed wielu lat, świadczącego o kontaktach interpersonalnych celebrytów nikogo raczej nie interesuje, a zniekształca rzeczywistość.

Są tacy których to interesuje:yes:

OK. może tacy jednak są.

K.

Olimp manipulacji. Przecież wpisałeś te rewelacje we własnym poscie jako własne przemyślenia. Jeżeli ją bezmyślnie przekopiowałeś to jedynie oznaka, że Ty się do końca dziś jeszcze nie obudziłeś!

K.

ogarnij się,

czytałeś dołączone link?

cytaty zaznaczyłem kursywą,

wyboldowałem "zięcia",

podkreśliłem "zięcia" w cytacie,

czego jeszcze nie rozumiesz albo udajesz?

Gość Pepeg z Gumy
Sorry, że się będę czepiał ale ostatnio rzeczywiście coś z Tobą nie tak. Zaczynasz polemizować sam ze sobą. Na większość postów odpowiadasz papką, która w ogóle nie dotyczy tematu rozmowy. Nie wiem czy to obsesja na PIS czy może koledzy z Czerskiej zabronili myśleć i podrzucają Ci gotowce propagandowe. Gdzie jest ten Pepeg, który miał argumenty? Niekoniecznie prawdziwe ale zawsze ceniona jest niezależność myśli.

Teraz piszesz jak Perm a wnioski które wyciągasz są tak samo trafne jak te która podrzuca Boho i Chef:D

Wiem, wiem... kto z kim przestaje...naturalnie rozumiem, że najprościej jest równać do dołu ale z Twoimi aspiracjami? Żądam powrotu Pepega z nutką autoironii:yes:

Ajajaj ! Mecyje, nie retoryka.

Jakże niebywale trafna to uwaga i jak tradycyjnie błyskotliwa w swych końcowych wnioskach.

Sentencje nie wnioski, co ja też mówię?

Ci "koledzy z Czerskiej" jak powracająca fala, te sugestie i aluzje ...no, perełki nadymania umysłowego.

A gdzie temat?

Myślę tak , czy aby nie za dużo swego drogocennego czasu poświęcasz mojej osobie ?

Tyle Twojego wysiłku i powykręcanych zwojów a i tak wszystko, jak psu w dupę - znów nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi.

Szkoda wielka, że widzisz jedynie cudze obsesje, nie zauważając przy tym w ogóle swoich.

Ale ... wytrawni i otwarci psychoanalitycy już tak mają.Rozumię !

Znowu oceniasz innych wg swojej miarki. Jestes NUDNY! Jesteś WTÓRNY, Jesteś MAŁO ORYGINALNY!!! Nie zauwazyłeś że tu wypadało by trochę pomyśleć a nie powtarzać banały bez końca?

Poziom debilizmu wyborczej sięgnął dna, nie udało się zniszczyć wizerunku Marty Kaczyńskiej to wyborcza zabrała się za zięcia Jarosława,

OK. Cofam zarzut o lansowaniu Jarosława jako ojca rodziny. Zrobiła to wyborcza, Mea culpa - nie doczytałem linków. Ale przyznasz, że zdanie zacytowane powyżej nie jest najzgrabniej sformułowane.

Mojego logicznego [mam nadal nadzieję] myslenia nie przysłania również

nienawiść do Prezesa
bo na takową nie zasługuje [przezes znaczy się].

K.

Ajajaj ! Mecyje, nie retoryka.

Jakże niebywale trafna to uwaga i jak tradycyjnie błyskotliwa w swych końcowych wnioskach.

Sentencje nie wnioski, co ja też mówię?

Ci "koledzy z Czerskiej" jak powracająca fala, te sugestie i aluzje ...no, perełki nadymania umysłowego.

A gdzie temat?

Myślę tak , czy aby nie za dużo swego drogocennego czasu poświęcasz mojej osobie ?

Tyle Twojego wysiłku i powykręcanych zwojów a i tak wszystko, jak psu w dupę - znów nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi.

Szkoda wielka, że widzisz jedynie cudze obsesje, nie zauważając przy tym w ogóle swoich.

Ale ... wytrawni i otwarci psychoanalitycy już tak mają.Rozumię !

No, wreszcie wrócił stary, dobry Pepeg.

Jednak w nocy trzeba spać. Od razu umysł oraz ręka lżejsza a i dowcip przedni.

Cofam tą Czerską. Jednak bliżej Ci do redaktora gazetki, pewnego uszatego Pana, kolegi tow. Adama i tow. Moniki.

Nasłał prezes swoje pieski na bateryjkę i tak łażą i szczekają po forach. Wszędzie to samo: hau, hau, hau. Prezes wspaniały, nieszczerbaty, ojciec rodziny, nawet zięcią ma jakimś cudem i pomysły jak tu socjalizm w Polsce wprowadzić. Szczekanie nic nie pomoże, z muła rumaka przez to nie zrobicie.

Gość Pepeg z Gumy
Nasłał prezes swoje pieski na bateryjkę i tak łażą i szczekają po forach. Wszędzie to samo: hau, hau, hau. Prezes wspaniały, nieszczerbaty, ojciec rodziny, nawet zięcią ma jakimś cudem i pomysły jak tu socjalizm w Polsce wprowadzić. Szczekanie nic nie pomoże, z muła rumaka przez to nie zrobicie.

Daj im spokój , bo się pogniewają i wyjdą ze studia.

Znowu oceniasz innych wg swojej miarki. Jestes NUDNY! Jesteś WTÓRNY, Jesteś MAŁO ORYGINALNY!!! Nie zauwazyłeś że tu wypadało by trochę pomyśleć a nie powtarzać banały bez końca?

To nie moja wina, to Pepeg mnie ochrzcił jako " oceniacza i wyciągacza wniosków" więc nie mogę go zawieść:D

Miło widzieć, że jednak tylko krowy nie zmieniają poglądów.