Dopuser 16.03.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Ja, ale od dziś: K. No tak... kowal zawinił, a Cygana powiesili... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 16.03.2011 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 W Sejmie trwa debata na temat zmian w systemie emerytalnym. Zobaczcie jaka jest frekwencja. Żenada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 17.03.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Najbardziej brakowało Jego Czcigodności Pana Prezesa Jarosława Aleksandra Doktora Nauk Prawnych Kaczyńskiego. To jest żenada. Szef najmocniejszej opozycyjnej partii, chcącej () przejąć władzę dla dobra Ojczyzny, nie stawił się w sali sejmowej! On nie będzie "z tym panem" [sikorskim] prowadził dysputy. Podsumujmy: z prezydentem - nie; z premierem - nie; z ministrem spraw zagranicznych - nie; z Putinem - nie; z Merkel - chyba też nie, wszak to Niemka. Z kim ten "polityk" może rozmawiać i o czym? Pozostają Gruzini - to już wyznacza kierunki przyszłej polityki pisowskiego premiera rządu. No tak... kowal zawinił, a Cygana powiesili... Czy chodzi o byłego wiceministra spraw zagranicznych Pawła? I za co tego nieszczęsnego Roma powiesili? . K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 17.03.2011 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Nie było też premiera (był przez chwile i wyszedł), na początku nie było Rostowskiego ani Fedak. Stawili się za to Napieralski i Kluzik. Posłów było na początku 85 sztuk, a po jakimś czasie połowa wyszła. Czyli nasze emerytury nie są aż takie ważne, jak sie mówi w rozpoczętej właśnie kampanii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 17.03.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Czyli nasze emerytury nie są aż takie ważne, jak sie mówi w rozpoczętej właśnie kampanii. Przecież ja i tak tego nie dożyję! znaczy emerytury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 17.03.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Przecież ja i tak tego nie dożyję! znaczy emerytury. O ! Gdyby wszyscy wykazali się taką patriotyczną postawą budżet państwa byłby uratowany ! Ale nie byłabym aż taką optymistką (znaczy pesymistką). Ja w każdym razie zamierzam dożyć. Czego i Tobie wykrot życzę Tak że na mnie nie liczcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 17.03.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Ja w każdym razie zamierzam dożyć. Czego i Tobie wykrot życzę Ba! Żeby to ode mnie zależało... http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201103/1300228129_by_Kali84_500.jpg Ja jeszcze otrzymałem w spadku hemoroidy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 17.03.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Tak że na mnie nie liczcie Zochna,nie pytajmy co ojczyzna moze zrobić dla nas,pytajmy co my możemy zrobić dla ojczyzny-że tak parafraznę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 18.03.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Ciekawy głos na temat polityki historycznej w Polsce.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 18.03.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 (edytowane) http://e.pardon.pl/pa302/c9fcbea9001ed51c4d82f2a6 O ile jeden błąd można by jeszcze jakoś wytłumaczyć, to dwa w jednym zdaniu są już pewną przesadą. TVN24 opublikował doniesienia swojego czytelnika, który zwrócił uwagę na karygodne błędy ortograficzne popełnione przez głowę państwa. Prezydent napisał "bulu" zamiast "bólu" i "nadzieji" zamiast "nadziei" Gumiś to twoja robota ?? " Napiło się chłopisko trochę leżajskiego piwa - gul, gul, gul - i szrajbnęło bul. ":) Edytowane 18 Marca 2011 przez mariankossy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 18.03.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 " Napiło się chłopisko trochę leżajskiego piwa Ty się od Leżajska odp...ol. Dla własnego bezpieczeństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 18.03.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Ty się od Leżajska odp...ol. Dla własnego bezpieczeństwa. Masz nadzeje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 18.03.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Masz nadzeje ?? To nie o mnie chodzi. Ja nie z Leżajska. Ale znam takich, co są... nie darują! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 18.03.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Pielęgniarki w Sejmie, manifestacja górników w Katowicach... a to dopiero przedsmak... zima wasza, wiosna nasza... Jak to powiedział Kaczyński "My jesteśmy tu gdzie wtedy, oni tam, gdzie stało ZOMO"... wygląda na to, że miał rację... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 18.03.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Pielęgniarki w Sejmie, manifestacja górników w Katowicach... a to dopiero przedsmak... zima wasza, wiosna nasza... Jak to powiedział Kaczyński "My jesteśmy tu gdzie wtedy, oni tam, gdzie stało ZOMO"... wygląda na to, że miał rację... Złotousty i próchniczo-zęby Jarosław wiele bzdur opowiada. W 2007 to pielegniarki stały po stronie zomo a Jarosław po jedynej słusznej oczywiscie i tak gadał o strajku pielęgniarek : "Strajki są akcją polityczną w najgorszym stylu, stylu, który trzeba określić jako szkodliwy i haniebny dla Polski. [...] Działania okupacyjne to zwykłe łamanie prawa. Czasy takich metod się skończyły i nie pozwolimy na ich podtrzymywanie." (Jarosław Kaczynski na konferencji prasowej i po słusznej stronie). "Strajk służby zdrowia to akcja polityczna – tak traktują ten strajk jego liderzy, podczas gdy pozostali protestujący nie mają świadomości, że zostali w jakiś sposób zmanipulowani. [...] Ten cały strajk moim zdaniem był wcześniej przygotowywany i on jest wykorzystywany do tego by rząd Jarosława Kaczyńskiego przestał istnieć." (Szczypinska - była pielęgniarka - stojąca po tej stronie co Jarosław, czyli słusznej i vis a vis zomo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 18.03.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 (edytowane) Ach, ten złotousty Tusk... w opowiadaniu bajek trudno będzie go pobić... lituję się nad pożytecznymi idiotami go popierającymi... Zapomniałaś o odwiedzinach polityków PO i SLD we wiosce pielęgniarskiej z wyrazami poparcia... o odwiedzinach prezydentowej Kwaśniewskiej nie wspominając... i pominęłąś parotysięczną manifestację górników w Katowicach... patrz, pani, prawie 4 lata rządów PO i Tuska a ludzie wychodzą na ulice... 4 lata stracone, ot co... Edytowane 18 Marca 2011 przez Dopuser Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 18.03.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Czy pielęgniarki w sejmie dostały kolacje?Jeśli nie, to pewnie rozpoczęły głodówkę, a może Walcowa albo Rysio Kalisz pospieszą z kanapkami.Czy Daukszewicz i Dudziak już stroją gitary aby zagrać protestującym pielęgniarkom?A swoją drogą to jest jakieś embargo na informacje z sejmu, bo podobno siedzą tam już od wczoraj,a informacje w internecie na ten temat są bardzo ograniczone, pamiętam jak wszystkie media trąbiłyo okupacji URMu w 2007.Teraz to pielęgniarki są be, murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 19.03.2011 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 (edytowane) W doopie mam newsy.Prawda jest taka - i mi ją wybijcie z głowy.Energia - myk w góręPaliwa - myk w góręVat - myk w góręPasze - myk w górę I mnie wpierdzielaKraj stoi na buraku w połowie areału Państwa - cukier 2,5 EuroKraj stoi na ziemniakach w 2 połowie areału tegoż samego Państwa - 3 Euro mąka ziemniaczana Kraj stoi na węglu - od zawsze - ponad 200 Euro tona...tegoż nichcianego surowca A pomarańcze i banany - 1.5 Euro - statkiem dostarczone z afrykańskich, dalekich republik....Indyjska herbata nie drożejeNie drożeje oliwka , brzoskwinia w puszce i ananas....Ojej jakie toto dziwactwo - no nie?Ale akcyza fajkowo-wódkowo-zdrowotno-paliwowa.....No i harcerze mają szybko wpłacić po 80zł żeby ratować ZHP i nowy podatek od nieruchomości o 300 procent marsz w górę, i 2mld ratować z OFE - i naturalnie dla ratowania kraju - daj, daj, daj. - nie odmawiaj daj, to co masz najlepszego daj........... Edytowane 19 Marca 2011 przez bobiczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 19.03.2011 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Odpowiedzi liderów PiS i SLD na tekst szefa rządu opublikowany w "Gazecie Wyborczej" z 12 – 13 marca.Kaczyński: Samochwały droga przez mękęNapieralski: Koniec misji Tuska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 19.03.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 (edytowane) kulisy umowy gazowej http://biznes.interia.pl/news/wielki-brat-rzucil-nas-na-kolana,1609318, 12 stycznia 2010 r. PGNiG (właściciel 48 proc. udziałów EuRoPol Gazu SA) poinformowało, że w Moskwie rozpoczynają się rozmowy z przedstawicielami Gazpromu w sprawie aneksowania kontraktu jamajskiego. Dotyczyły zwiększenia dostaw gazu do 10,25 mld m3 i przedłużenia kontraktu do roku 2037. Negocjacje dotknęły również sprawy umorzenia długu dla Gazpromu. Jednak prezes Michał Kwiatkowski i członek zarządu Jerzy Tabaka wciąż konsekwentnie bronili stanowiska, że długu umarzać nie można. Na efekty nie trzeba było długo czekać. 20 stycznia odbyło się posiedzenie Rady Nadzorczej EuRoPol Gazu. Zawieszono w pełnieniu obowiązków Michała Kwiatkowskiego i Jerzego Tabakę, którzy sprzeciwili się umorzeniu długów Gazpromowi. Tymczasowym prezesem EuRoPol Gazu został... Aleksandr Miedwiediew - brat prezydenta Rosji, wiceprezes Gazpromu i prezes spółki Gazprom Eksport. Jego zastępcą został Michał Szubski. Aleksandr Miedwiediew był więc jednocześnie wiceprezesem Gazpromu (koncernu wydobywającego gaz), prezesem spółki Gazprom-Export zajmującej się eksportowaniem rosyjskiego gazu i prezesem EuRoPol Gazu, który miał decydować o umorzeniu długów Gazpromowi. Reprezentował więc obie strony sporu. Konflikt interesów był oczywisty. Natomiast po raz pierwszy zdarzyło się, że faktycznym, choć nieformalnym, prezesem spółki o strategicznym znaczeniu dla bezpieczeństwa Polski został brat prezydenta Rosji. Mimo tej sytuacji, obaj nowo powołani "prezesi" nie byli w stanie umorzyć długów Gazpromu. Statut spółki wymagał bowiem zgody całego zarządu, a nie tylko prezesa. Tymczasem wszyscy pozostali członkowie zarządu podzielali stanowisko Michała Kwiatkowskiego i sprzeciwili się rezygnacji co było potem, poczytajcie Edytowane 19 Marca 2011 przez Bold Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts