Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

:lol2::lol2:

Du bist kein Oberschlesier... aber du bist, warst und immer wirst, ein grosse Trottel, wie dein Vati... und ich denke , die ganze Familie auch.

Also ,schliess die Klappe und sagst du nie wieder : " ich bin ein nativen Schlesier", weil du bist ciulu z Sosnowca in Ostgebiten geboren.:)

Sicherlich, mein Bauerntrampel !

A terozki żnij do starzyków, coby ci ibersecung zrobili.

A teraz gorola z Chrzanowa boli:cool:

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nic nie boli - Herr Nachzügler :welcome:

Ty gumiś zes je nojlepsy z dojczoberibow ..A i nie lotej mi bez unterhemda bo sie zaziymbis i zas dohtor mjod bydzie miol z tobom problym.

Alez zes sie rozwinol , a i widzam ze zas cie tyn smierdzoncy paluch swyndzi.Jak swyndzi a do tego jescy brzidko woniol , to gipko do dohtora mjoda... baranie. :rolleyes:

Gość Pepeg z Gumy

maaaaarian...

ty lepiej wklej coś albo opowiedz jeszcze raz tę śmieszną historię, jak to za 250tys złotych z tacy dla proboszcza, zrobiliście renowacje kościoła na Śląsku ( a jakże! nawet z polichromią :lol2:).

To ci znacznie lepiej wychodzi.

Chłopaki z PKZ omal się nie posikali ze śmiechu, jak to usłyszeli.

Ech! Szkoda ,że w przeciwieństwie do rodowitych Ślązaków nie kumasz nic po niemiecku.:)

Dumme Scheisskerl

Interesujący artykuł w Rzepie, chociaż w sumie powtarza tylko same dawno stare znane banały: że Klich uwalił przetarg na samoloty na VIPow... Że więcej kosztowały remonty niż kupno nowych samolotów.. przykłady marnotrastwa.. Cztery katastrofy samolotów wojskowych.. brak przestrzegania procedur, do których przestrzegania się zobowiązywalismy... Itd. Oczywiście wszyscy wszystko wiedzą. Przeciwnicy przyczepią się do ostatniego zdania. Inni nie dowiedzą się niczego nowego. Ale może kogoś zainteresuje:

http://www.rp.pl/artykul/639855_Dlaczego-musialo-dojsc-do-katastrofy.html

Bo doprawdy, Polska nie ma katastrofalnej dziury budżetowej z powodu braku środków -- tylko z powodu gigantycznego marnotrawienia tych środków.

I jeszcze: ile osób czytało szkic programu PJN? Mi sie podoba większość rzeczy tam zawartych, choć niektóre uważam za hm.. kontrowersyjne i to mocno. Z drugiej strony, po ostatnich wyczynach jakoś moje zaufanie do tej partii (stowarzyszenia) spadło na łeb, na szyję...

maaaaarian...

ty lepiej wklej coś albo opowiedz jeszcze raz tę śmieszną historię, jak to za 250tys złotych z tacy dla proboszcza, zrobiliście renowacje kościoła na Śląsku ( a jakże! nawet z polichromią :lol2:).

To ci znacznie lepiej wychodzi.

Chłopaki z PKZ omal się nie posikali ze śmiechu, jak to usłyszeli.

Ech! Szkoda ,że w przeciwieństwie do rodowitych Ślązaków nie kumasz nic po niemiecku.:)

Dumme Scheisskerl

Volks...

Wenn wir unsere deutsche Sprache verwenden, machen wir uns selten die Muehe zu hinterfragen, wo bestimmte Begriffe und Redewendungen herkommen. Wie vernachlaessigen meist grosszuegig das etliche Woerter aus anderen Sprachen stammen und durch bestimmte Umstaende ihren heutigen Platz in der deutschen Alltagssprache gefunden haben. Genauso ist nur den Wenigsten bewusst, das etliche deutsche Woerter erst durch die Nazis und die gezielte und massenhafte Verwendung im Dritten Reich gepraegt wurden.

Volks...

Wenn wir unsere deutsche Sprache verwenden, machen wir uns selten die Muehe zu hinterfragen, wo bestimmte Begriffe und Redewendungen herkommen. Wie vernachlaessigen meist grosszuegig das etliche Woerter aus anderen Sprachen stammen und durch bestimmte Umstaende ihren heutigen Platz in der deutschen Alltagssprache gefunden haben. Genauso ist nur den Wenigsten bewusst, das etliche deutsche Woerter erst durch die Nazis und die gezielte und massenhafte Verwendung im Dritten Reich gepraegt wurden.

O! Piąta kolumna! Niemcy nas biją! Takich własnie podejrzanych typków piętnuje Prezes Najznamienitszy. Niby taki Maryjan patryjota a w głębi duszy Niemiec! A Prezes o tym wie?

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/26608/tablica388.jpeg

Zdjęcie nowej tablicy. Ciekaw jestem czy Bronek wiedział, nie powiedział?

Rosjanie zawsze uważali, że ich terytorium, ich prawo. Mieli prawo zabić polskich oficerów w Katyniu, mają prawo wymienić tablicę. Ponoć szykują się też do wspólnego z Niemcami napisania historii Europy Środkowo-Wschodniej. A co na to nasze władze???:stirthepot:

Volks...

polecam forum Bild-a moze tam znajdziecie godnych rozmowcow w jezyku J W von GOETHE

I jeszcze: ile osób czytało szkic programu PJN? Mi sie podoba większość rzeczy tam zawartych, choć niektóre uważam za hm.. kontrowersyjne i to mocno. Z drugiej strony, po ostatnich wyczynach jakoś moje zaufanie do tej partii (stowarzyszenia) spadło na łeb, na szyję...

skończą jak RPP niestety........

http://republika.pl/blog_fh_3739879/4690500/tr/palikot_i_leb_swinski1.jpg

Partia kanapowa, ot co. Chcieli stać się takim PiSem bez Jarka, ale słuchając ostatnie pełne jadu wypowiedzi Kluzikowej to jakbym słuchał Niesiołowskiego. A odwoływali się do dziedzictwa Lecha Kaczyńskiego...

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/26608/tablica388.jpeg

Zdjęcie nowej tablicy. Ciekaw jestem czy Bronek wiedział, nie powiedział?

Rosjanie zawsze uważali, że ich terytorium, ich prawo. Mieli prawo zabić polskich oficerów w Katyniu, mają prawo wymienić tablicę. Ponoć szykują się też do wspólnego z Niemcami napisania historii Europy Środkowo-Wschodniej. A co na to nasze władze???:stirthepot:

Jak to co? Nic.

Najważniejsze, że nasze stosunki polsko-rosyjskie się ocieplają. Donald i Bul-Komoruski twierdzą, że są super i w ogóle będą jeszcze lepsze... tak, że muszą trzymać mordę w kubeł wobec Rosjan, aby - Broń Boże - się nie pogorszyły...

Jak to się pisze? Ad Vocem? Dobrze napisałem?

Mnie to tak śmieszy niekiedy, ale tak śmieszy to całe podniecenie polską polityką, że aż no....

Wiecie co?

A weźcie w końcu sprawdźcie sobie wstecz co nieco.

Taki dokument o nazwie:

„PAŃSTWO DLA OBYWATELI. PLAN RZĄDZENIA 2005-2009”

Poczytajcie - poświęćcie - no - 15 minut chyba wystarczy na te najważniejsze.

Tutaj są fajne korzenie - może i były wtedy bardziej autentyczne i rzeczywiście wynikały ze spontaniczności pomysłu napisania tych celów - które niestety dzisiaj - mało mają wspólnego z tamtym dokumentem.

Sorry.

Otwórzcie załącznik, popatrzcie na jego sygnatariuszy, poczytajcie wyrywkowo cele i oceniajcie w kontekście dzisiejszej realizacji...

http://www.google.pl/url?sa=t&source=web&cd=4&ved=0CCcQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.leski.pl%2FSalon24%2Fd%2F2.doc&ei=EMmgTYTMPI_Iswbq6OiLAg&usg=AFQjCNFVLNbPd6HrPOwIoHl7O_ET5dYu4g

Edytowane przez bobiczek

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...