bebe king 25.07.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 (edytowane) Ja ? ? ? Czlowieku, pochlebiasz mi . Jest to fakt stwierdzony przez amerykanskich ekonomistow i liczne instytuty zajmujace sie ekonomia w Stanach - to nie moja wina , ze do Polski dochodzi wszystko z opoznieniem , nikt nie interesuje sie ekonomia i nie czyta , a ludzie nie rozumieja, ze to co im mowia w telewizji w wiekszosci przypadkow to zwykla propaganda . Sukcesu . Ekonomisci rowniez amerykanscy - kto by sie spodziewal, nieprawdaz - alarmuja, ze olbrzymie dysproporcje miedzy bogatymi a biednymi i - uwaga !! - brak zwiazkow zawodowych czyli z o r g a n i z o w a n e j sily spolecznej z ktora m o z n a rozmawiac -beda przyczyna niekontrolowanych , duzych protestow spolecznych, ktore nie tylko nie sluza gospodarce ale i przyczynia sie do hmmm, nazwijmy to lagodnie , roznych krwawych rozruchow a wtedy ......." Dzuma " jak pisal Camus, dojdzie do drzwi kazdego.........plus na skutek wzrostu cen zywnosci i jej niedoborow nastapia niekontrolowane , masowe ruchy ludnosci - nie jest to nic odkrywczego , ak ktos choc troche sie uczyl h i s t o r i i , to wie , ze wlasnie dlatego barbarzyncy przekroczyli Dunaj i ruszyli w swoim czasie na Rzym ....nic tak ludzi nie mobilizuje do dzialania jak glod ...... Ja tylko referuje dyskurs amerykanskich ekonomistow - i to za darmo . Docenic, czytac i wyciagac wnioski kursanci . Choc doskonale wiem, ze kazdy uczy sie na wlasnych bledach do ktorych nie chce sie przyznac ....ale ja i tak widze co sie dzieje i pisalam co b e d z i e sie dzialo ....nie dlatego , ze jestem wrozka z nudnego harry Pottera , ale dlatego, ze jestem historykiem i interesuje sie ekonomia oraz jej wplywem na zachowania ludzi i calych grup spolecznych . Edytowane 25 Lipca 2011 przez bebe king Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 25.07.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Tylko prosze nie generalizowac. To wlasnie z n i e s i e n i e regulacji nalozonych na systemy finansowe i banki , doprowadzilo do obecnego kryzysu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 25.07.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 J...nie dlatego , ze jestem wrozka z nudnego harry Pottera , ale dlatego, ze jestem historykiem i interesuje sie ekonomia oraz jej wplywem na zachowania ludzi i calych grup spolecznych . buhahahahaha i Aruba na dodatek. Trzeba być nieźle zrytym kaszalotem albo zrobić w życiu coś niezwykle ohydnego, żeby bóg tak ciężko pokarał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 25.07.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Jak mówi tekst starego przeboju: Ktoś powie bla, bla, bla Bla, bla, bla, Bla, bla, bla, Blaaaa - a w tym sensu brak To wlasnie z n i e s i e n i e regulacji nalozonych na systemy finansowe i banki , doprowadzilo do obecnego kryzysu A ja myślałem, że zaczęło się od kreatywnej księgowości, właśnie za oceanem. I wymyśliły ją właśnie orły ekonomii, na które powołuje się king. K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eczarny 25.07.2011 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Tylko prosze nie generalizowac. To wlasnie z n i e s i e n i e regulacji nalozonych na systemy finansowe i banki , doprowadzilo do obecnego kryzysu . nie zgadzam sie! polecam poczytać o austriackiej szkole ekonomii, nawet jeśli Pana nie przekonaja to i tak warto jako zagadka: czyim pomysłem było wprowadzenie terminu wazności dla pieniedzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 26.07.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 To zlikwidowanie Glass- Steagall Act z 1933 roku przez Gramm- Leach- Billey Act - jest przyczyna obecnego kryzysu i dopoki nie zostanie Glas - Steagall Act przywrocony obecny kryzys bedzie trwal bez konca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 26.07.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Jak mówi tekst starego przeboju: A ja myślałem, że zaczęło się od kreatywnej księgowości, właśnie za oceanem. I wymyśliły ją właśnie orły ekonomii, na które powołuje się king. K. Wiesz, ze dzwonia , ale w ktorym kosciele ? Kreatywna ksiegowosc byla tylko n a s t e p s t w e m skasowania Glass- Steagall Act . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 26.07.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 nie zgadzam sie! polecam poczytać o austriackiej szkole ekonomii, nawet jeśli Pana nie przekonaja to i tak warto jako zagadka: czyim pomysłem było wprowadzenie terminu wazności dla pieniedzy? Ustalmy najpierw fakty podstawowe , prosze Pana . Jestem k o b i e t a . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 26.07.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 ... Jestem k o b i e t a . Bez przesady! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 26.07.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Bez przesady! Tatuś zrobił i kopnął w tyłek. Stąd wielu świrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 26.07.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Bez przesady! TBez przeady - a na czym polegal Glass- Steagall Act ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 26.07.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Tatuś zrobił i kopnął w tyłek. Stąd wielu świrów. No to się teraz wyjaśniło marian, co ci zrobił ojciec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 26.07.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Sorry, ze ci to zrobil, ale zakladamy, ze z pomoca , przezwyciezysz trudnosci pietrzace sie przed , za i wokol ciebie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 26.07.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 TBez przeady - a na czym polegal Glass- Steagall Act ? Dymanko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 26.07.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Dymanko? Jak to na Arubie. Każdy kaszalot marzy tam o waleniu, a tym czasem kicha- płetwal na baterie pozostaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 26.07.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 No , niestety , ale oprocentowanie obligacji rzadowych wloskich i hiszpanskich wzroslo........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 26.07.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Jak to na Arubie. Każdy kaszalot marzy tam o waleniu, a tym czasem kicha- płetwal na baterie pozostaje. Aleś flustrat, wakacje , słonko , itd. ....... zrobił i kopnął w tyłek. Stąd wielu świrów. Zapisz się na terapie do psycho , bo " explodujesz " jak bomber z Krakowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 26.07.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Aleś flustrat, wakacje , słonko , itd. ....... zrobił i kopnął w tyłek. Stąd wielu świrów. Zapisz się na terapie do psycho , bo " explodujesz " jak bomber z Krakowa Chyba to, w co cię ojciec kopnął, to jednak nie był tyłek. Może się niepotrzebnie schylałeś ? Przypisywaniem własnych stanów chorobowych innym osobom, zajmują się lekarze i to wcale nie twoi znajomi już proktolodzy. Po twoich radach jednak widać, że to też masz przećwiczone, bo nawet wiesz czym tu grozi brak fachowej pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 27.07.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Kreatywna ksiegowosc byla tylko n a s t e p s t w e m skasowania Glass- Steagall Act . Kreatywna księgowośc była następstwem pazerności bankierów, którzy od 1999 roku mieli lukę prawną dopuszczająca do tworzenia przedziwnych konstrukcji finansowych opartych na hipotekach, celem spekulacyjnych działań szybko pomnażających zyski z ogromnym ryzykiem, a których beneficjentami były instytucje w 100% zależne od banków. Przypomnę tylko, że największym orędownikiem zniesienia ustawy z 1933 roku był guru amerykańskiej finansjery końca XX wieku, niejaki Alan Greenspan. a na czym polegal Glass- Steagall Act ? Przestań się w końcu mądrzyć. Wszyscy wiemy, iż niezwykle inteligentną kobietą jesteś! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 27.07.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 " A tyle juz osiagnelismy ". Tyle, to znaczy ile i prosze nazwac te osiagniecia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts