wykrot 14.12.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Eeeee tam... miały być komentarze... a tu dowalanki, jak wszędzie...polecam niespieszną lekturę: http://wyborcza.pl/1,75515,8813484,Rozbity_Kosciol__swiete_frazesy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 14.12.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Eeeee tam... miały być komentarze... a tu dowalanki, jak wszędzie... polecam niespieszną lekturę: http://wyborcza.pl/1,75515,8813484,Rozbity_Kosciol__swiete_frazesy.html Przeczytałem dokładnie i stwierdzam, ze to następny z "wrzeszczących staruszków" Gościu, który kiedyś był autorytetem w walce z komuną, podobnie jak Wałęsa, daje się wykorzystywać przez gazetę, która swego czasu ośmieszała L. Wałęsę. Niektórzy nie potrafią zejść ze sceny i potrafią się skumać nawet z własnymi oprawcami i plują na swoich. Nie mogę tego pojąć. Albo rozum odebrało albo ktoś Go trzyma w garści. Teraz pisze o lustracji a niedawno był przeciw i bronił ks. Czajkowskiego i Hejmę, mimo że dowody na nich były 100%-we. http://wyborcza.pl/1,75402,8813021,Wolam_o_sprawiedliwosc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 14.12.2010 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Gościu, który kiedyś był autorytetem w walce z komuną, podobnie jak Wałęsa, daje się wykorzystywać przez gazetę, która swego czasu Sorry, ale pri cziom tu "gazeta??? List pisano we wrześniu, a gazeta dowiedziała sie o nim w grudniu... więc kto kogo tu wykorzystuje??? Może trochę mniej adrenaliny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.12.2010 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Sorry, ale pri cziom tu "gazeta??? List pisano we wrześniu, a gazeta dowiedziała sie o nim w grudniu... więc kto kogo tu wykorzystuje??? Może trochę mniej adrenaliny? To nie adrenalina tylko klapki na oczach. Cokolwiek napiszesz on i tak wie swoje. Cały PiS za prezesem jest taki. Argumentów się nie używa bo są niewygodne. Nie pasują do tego co sie twierdzi. On już wie że staruszek jest wykorzystywany. i udowodnij mu że nie. Bez sensu rozmowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 15.12.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 List został napisany w trosce o Kościół w Polsce. Nie miał się dostać do prasy. Podział w Episkopacie jest faktem, potwierdził to bp. Pieronek. Dowodem na to jest skrajnie inna reakcja na list o. Wiśniewskiegi abp. Życimskiego i abp. Michalika. Co do reszty - każdy z nas widzi jak jest i trudno się nie zgodzić z opinią o. Wiśniewskiego. Wewnętrzną sprawę kk roztrąbiła GW. Dziwne, że media katolickie milczą. W sumie nihil novi. K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 15.12.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 To nie adrenalina tylko klapki na oczach. Cokolwiek napiszesz on i tak wie swoje. Cały PiS za prezesem jest taki. Argumentów się nie używa bo są niewygodne. Nie pasują do tego co sie twierdzi. On już wie że staruszek jest wykorzystywany. i udowodnij mu że nie. Bez sensu rozmowa. Forum to ścieranie się poglądów! Jak nie masz nic do powiedzenia w tym temacie, zmień wątek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 15.12.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 List został napisany w trosce o Kościół w Polsce. Nie miał się dostać do prasy. Podział w Episkopacie jest faktem, potwierdził to bp. Pieronek. Dowodem na to jest skrajnie inna reakcja na list o. Wiśniewskiegi abp. Życimskiego i abp. Michalika. Co do reszty - każdy z nas widzi jak jest i trudno się nie zgodzić z opinią o. Wiśniewskiego. Wewnętrzną sprawę kk roztrąbiła GW. Dziwne, że media katolickie milczą. W sumie nihil novi. K. Nawet jeżeli założymy, że o.Wiśniewski miał szczere intencje ( w co wątpię- i to jest moje zdanie), to pisząc do adresatów jak napisano poniżej listu, powinien przewidzieć, a jeżeli jest przy zdrowych zmysłach, wiedzieć to na pewno, że list przedostanie się tam gdzie zostanie wykorzystany w celu odwrotnym niż w zamyśle o. Wiśniewskiego. Notabene nie jest to pierwszy list, który jest wykorzystany przez "gazetę" do jej własnych celów...http://wyborcza.pl/1,75402,8813021,Wolam_o_sprawiedliwosc.html. Jak zwykle daty publikacji są przypadkowe:confused: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 15.12.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Sorry, ale pri cziom tu "gazeta??? List pisano we wrześniu, a gazeta dowiedziała sie o nim w grudniu... więc kto kogo tu wykorzystuje??? Może trochę mniej adrenaliny? W moim wieku adrenalina już nie skacze. Patrzę trzeźwo bez emocji, czego wszystkim życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 15.12.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 (edytowane) Forum to ścieranie się poglądów! Oczywiście! Tylko mnie jakoś nie bardzo pasi, kiedy fakty zastępujemy poglądami. Tu jest jeszcze ciekawszy artykuł, tym razem nie we wrażej "gazecie". Też powiesz, że to nieprawda? http://www.polityka.pl/spoleczenstwo/artykuly/1511166,1,nauczanie-religii-w-szkole.read Ja się akuratnie zgadzam z diagnozą i wyobraź sobie, że mnie to wcale nie cieszy. Bo boleję nad tym, jak wielu polityków, a także duchownych, traktuje wiarę i religię instrumentalnie, dla własnych celów, jak nią frymarczą na prawo i lewo, byle tylko dobrze im samym się żyło. Edytowane 15 Grudnia 2010 przez wykrot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 15.12.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 W moim wieku adrenalina już nie skacze. Patrzę trzeźwo bez emocji, czego wszystkim życzę Daj spokój, nie sadzę, żebyś mógł się ze mną równać wiekiem. Ja już jestem wykrotem, który tylko ostatnimi korzonkami trzyma się gleby, a moje wnuki coraz częściej skutecznie odganiaja mnie od komputera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 15.12.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Daj spokój, nie sadzę, żebyś mógł się ze mną równać wiekiem. Ja już jestem wykrotem, który tylko ostatnimi korzonkami trzyma się gleby, a moje wnuki coraz częściej skutecznie odganiaja mnie od komputera. Nie licytuję się na lata, napomknąłem tylko na temat adrenaliny. Też mam dorosłe dzieci, ale na razie mają inne priorytety w życiu niż rodzina i wnuków jeszcze nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 15.12.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 (edytowane) Oczywiście! Tylko mnie jakoś nie bardzo pasi, kiedy fakty zastępujemy poglądami. Tu jest jeszcze ciekawszy artykuł, tym razem nie we wrażej "gazecie". Też powiesz, że to nieprawda? http://www.polityka.pl/spoleczenstwo/artykuly/1511166,1,nauczanie-religii-w-szkole.read. Poglądy ma każdy i czymże jest człowiek bez poglądów. Jedno z drugim nie koliduje i skoro już okazało się że jesteśmy dojrzałymi facetami, to wiesz że poza dwoma - urodziny i śmierć- nie ma faktów, jest tylko interpretacja:rolleyes: Odnośnie artykułu? Przeczytałem. Są to fakty ale problem jest głębszy i komuś zależy na generacji problemu. 1. Są katecheci i nauczyciele - wśród jednych i drugich są pedagodzy i wyrobnicy. Są dobrze przygotowani i źle do zawodu.Tak jak są dobrzy pracownicy i źli. Są złodzieje na świecie i bandyci. Każdy z nich to człowiek, a ten jak wiadomo istota grzeszna. Dlatego ten wątek jest bez znaczenia dla mnie. 2. Na religię chodzą niewierzący jak czytam - a po co? Po co komunia, bierzmowanie, ślub kościelny dla niewierzącego, niepraktykującego. Przecież religia nie jest obowiązkowa. To znaczy ja wiem, bo to się może przydać. Ale po co. To tak jak za komuny zapiszę się do partii, co to przeszkadza a może się przydać. 3. Szacunku nie mają zarówno katecheci świeccy, księża jak i nauczyciele, tak samo policja, politycy. Jak młodzież ma szanować kogoś jak codziennie słyszą w domu, telewizji internecie: ten oszołom, ten kradnie, księża kradną, politycy kradną, lekarze kradną, żołnierze kradną, policja bierze łapówki. Sami siebie opluwamy na co dzień to i młodzież robi to samo. To są rzeczywiście fakty. Ale dlaczego uderza się akurat w niektóre środowiska regularnie. Edytowane 15 Grudnia 2010 przez aaroncio korekta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 15.12.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Pewna kolekcjonerka obuwia przeprowadziła rozmowę z gwiazdą politologii stosowanej, niejakim Joachimem Brudzińskim. Forma rozmowy i temat były dla mnie irytujące, ale powaliło mnie na kolana stwierdzenie, po którym poczułem się jakby mi Joachim dał w pysk. Zacytuję z pamięci: Tusk prowdzi dziadowską politykę i państwo polskie jest państwem dziadowskim. O w mordę, to, że mamy dziadoskiego premiera i jeszcze bardziej dziadowską opozycję,to nie świadczy o kondycji państwa - jedynie o poltykach [m. in. pośle Brudzińskim] Gdyby takie zdanie wypowiedział ktokolwiek o rządzie PiS [ a byłoby to stwierdzenie może bardziej zasadne niż w stosunku do obecnego rządu] to minister Ziobro zająby się delikwentem bardziej pieszczotliwie niż znanym kardiochirurgiem. Napiszę całkiem nieobiektywnie: państwo polskie nie jest dziadowskie, dziadowskie są jego elity polityczne. Uff.. to nie adrenalina tylko szczere wk....enie.K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 15.12.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Pewna kolekcjonerka obuwia przeprowadziła rozmowę z gwiazdą politologii stosowanej, niejakim Joachimem Brudzińskim. Forma rozmowy i temat były dla mnie irytujące, ale powaliło mnie na kolana stwierdzenie, po którym poczułem się jakby mi Joachim dał w pysk. Zacytuję z pamięci: Tusk prowdzi dziadowską politykę i państwo polskie jest państwem dziadowskim. O w mordę, to, że mamy dziadoskiego premiera i jeszcze bardziej dziadowską opozycję,to nie świadczy o kondycji państwa - jedynie o poltykach [m. in. pośle Brudzińskim] Gdyby takie zdanie wypowiedział ktokolwiek o rządzie PiS [ a byłoby to stwierdzenie może bardziej zasadne niż w stosunku do obecnego rządu] to minister Ziobro zająby się delikwentem bardziej pieszczotliwie niż znanym kardiochirurgiem. Napiszę całkiem nieobiektywnie: państwo polskie nie jest dziadowskie, dziadowskie są jego elity polityczne. Uff.. to nie adrenalina tylko szczere wk....enie. K. Wyluzuj, najważniejsze nie dać ponieść się emocjom. To jest właśnie polityka, gra słów i nie ma co doszukiwać się obrazy. Dopóki używają wyrazów cenzuralnych to jest ok`. Pan Sylvio Berlusconi ostatnio na wiecu powiedział ... rozmawiałem ostatnio z tym...no, tym opalonym prezydentem Stanów Zjednoczonych, no tym ...Barackiem Obamą. Jakoś Ameryka nie wypowiedziała wojny Włochom. Jak by to powiedział polski polityk, to od razu byłby, ksenofobem, rasistą, antysemitą i tym podobne i niektóre media zachodnie ochoczo wspierane przez nasze, niektóre media rozpętały by histerię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.12.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 (edytowane) Pewna kolekcjonerka obuwia przeprowadziła rozmowę z gwiazdą politologii stosowanej, niejakim Joachimem Brudzińskim. Forma rozmowy i temat były dla mnie irytujące, ale powaliło mnie na kolana stwierdzenie, po którym poczułem się jakby mi Joachim dał w pysk. Zacytuję z pamięci: Tusk prowdzi dziadowską politykę i państwo polskie jest państwem dziadowskim. O w mordę, to, że mamy dziadoskiego premiera i jeszcze bardziej dziadowską opozycję,to nie świadczy o kondycji państwa - jedynie o poltykach [m. in. pośle Brudzińskim] Gdyby takie zdanie wypowiedział ktokolwiek o rządzie PiS [ a byłoby to stwierdzenie może bardziej zasadne niż w stosunku do obecnego rządu] to minister Ziobro zająby się delikwentem bardziej pieszczotliwie niż znanym kardiochirurgiem. Napiszę całkiem nieobiektywnie: państwo polskie nie jest dziadowskie, dziadowskie są jego elity polityczne. Uff.. to nie adrenalina tylko szczere wk....enie. K. Może wku...ić, to fakt. Myślę jednak że takim zerem jak Brudziński nie ma się co przejmować, jedyne co go interesuje to spełnianie zyczeń prezesa co jest jakos tam zrozumiałe bo bez niego Brudziński nie będzie istnieć. Mnie cały czas dziwią dziennikarze którzy z takimi mendami rozmawiają. Nie wiem po co. Chodzi o podgrzewanie atmosfery? Guzikiewicza jeszcze niech zaprosi, jeszcze wieksze zero, jeszcze bardziej plujący na wszystkich. Takich powinno się izolować a nie pokazywać. Edytowane 15 Grudnia 2010 przez perm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 16.12.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Może wku...ić, to fakt. Myślę jednak że takim zerem jak Brudziński nie ma się co przejmować, jedyne co go interesuje to spełnianie zyczeń prezesa co jest jakos tam zrozumiałe bo bez niego Brudziński nie będzie istnieć. Mnie cały czas dziwią dziennikarze którzy z takimi mendami rozmawiają. Nie wiem po co. Chodzi o podgrzewanie atmosfery? Guzikiewicza jeszcze niech zaprosi, jeszcze wieksze zero, jeszcze bardziej plujący na wszystkich. Takich powinno się izolować a nie pokazywać. Najlepiej do obozu koncentracyjnego. Już tacy byli co izolowali tych co im nie pasują. Możesz być z siebie dumny, idziesz w słusznym kierunku swoich idoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 16.12.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Najlepiej do obozu koncentracyjnego. Już tacy byli co izolowali tych co im nie pasują. Możesz być z siebie dumny, idziesz w słusznym kierunku swoich idoli. Riposta godna szczyla albo mocno ograniczonego, starego tępaka . Co się tak ograniczasz? Nie masz wyobraźni w obrażaniu? Powiedz może , od razu "eutanazja" - przecież wychodzi to taniej, niż specjalne zakładanie obozu koncentracyjnego dla kilku przygłupów. No, i jak się będzie można przy tym słowie w dyskusji sprawnie rozkręcić. Jad, plucie i święta pamięć są już deczko wyświechtane. Tak z ciekawości. Słowo "izolacja " zawsze wśród , tym razem twoich idoli , ma aż takie jednoznaczne i prymitywne konotacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 16.12.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 (edytowane) Riposta godna szczyla albo mocno ograniczonego, starego tępaka . Co się tak ograniczasz? Nie masz wyobraźni w obrażaniu? No dawno Cię nie było. Myślałem, że jesteś chory, ale widzę że forma wysoka jak zwykle. Dziękuję za ciepłe słowa , dobry człowieku Powiedz może , od razu "eutanazja" - przecież wychodzi to taniej, niż specjalne zakładanie obozu koncentracyjnego dla kilku przygłupów. Jestem przeciwko eutanazji. Uważam, że każda istota ma prawo do życia, a jak ktoś ma dość to może to zrobić na własną rękę. Są różne sposoby. Obozy to nie moje klimaty. No, i jak się będzie można przy tym słowie w dyskusji sprawnie rozkręcić. Dyskusja dobra rzecz, ale niektórzy nie umieją się rozkręcać. Jad' date=' plucie i święta pamięć[/i'] są już deczko wyświechtane. Nie ma we mnie jadu. Nie pluję bo to nieeleganckie. [quote=Pepeg z Gumy;4460905Tak z ciekawości. Słowo "izolacja " zawsze wśród , tym razem twoich idoli , ma aż takie jednoznaczne i prymitywne konotacje? Izolacja ma jednoznaczne znaczenie - patrz słownik. Pozdrawiam towarzystwo wzajemnej adoracji. Edytowane 16 Grudnia 2010 przez aaroncio korekta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 16.12.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Kolejna Twoja wypowiedź bez uchwycenia sensu myśli interlokutora.Ty tak już masz, czy to tylko postawa obronna ?Twoje pierwsze deklaracje o otwartości na inne poglądy , przypominają otwartość zwykłej latryny . Kiedy uchylasz klapę ,wydobywa się zawsze ten sam specyficzny fetor.Ty nie tolerujesz innych poglądów jak tylko swoje, a braki w argumentacji starasz się pokryć idiotycznym dowcipem,insynuacjami lub pseudo-luzactwem w stosunku do rozmówcy.Interpretujesz sobie wypowiedzi innych jak Ci wygodnie. To się nazywa beton, którego podobno nie znosisz.Tylko beton nie rozumie , że mogą być ludzie mający podobne lub wspólne poglądy, ale inne niż jego. Udowodnij , że mądrości , które starasz się wygłaszać mają jakikolwiek sens.Na razie piszesz od rzeczy i zajmujesz się bardziej personalnym atakowaniem rozmówców niż ich wypowiedziami.Robisz to dodatkowo w sposób wyjątkowo prymitywny udając , że nie rozumiesz ironii czy przenośni.A może faktycznie jesteś nie tylko nudny, jak ktoś tu już słusznie zauważył, ale także masz problemy z bardziej złożoną percepcją i abstrakcyjnym myśleniem . Samo stanie w opozycji do rozmówców nie czyni Cię człowiekiem otwartym, co tak ostentacyjnie podkreślasz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 16.12.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Pepciu, czy mógłbyś mi podać namiary na książkę z której korzystasz, pisząc na forum. Takiej ilości inwektyw nie jestem w stanie samodzielnie wymyślić.Przerasta mnie totalnie.Nie wiem czy jeden człowiek, może sklecić jednorazowo taką ilość epitetów. Chyba , że jest geniuszem.Nie rozumiem też tych ataków. Wygląda to tak jakbyś prowadził rozmowę nie ze mną, tylko z kimś innym a ja służę tylko jako cel Twojego ataku.Jakbym się na chwilę wcielił w Ciebie i przeczytał wszystkie posty które napisałem ( napisałeś), zastanowiłbym się, czy ze mną wszystko w porządku.Czy nie mam problemów? Może z kobietami nie wychodzi a może z chłopcami, a może samemu ze sobą? ( widzisz jestem otwarty:x).Masz poważny problem. Widzę to jako psychiatra amator, ponieważ za bardzo się nakręcasz:lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts