Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

-

Ale za to oglada TVN , Miecugowa, Janine Paradowska czy jak jej tam, Kube Wojewdodzkiego i paru innych .

Ci to sa dopiero oaza milosci i obiektywnego ogladu rzeczywistosci - LOL LOL LOL LOL

W POlsce nadal bez zmian - albo spod sztandarow Kiszczaka albo spod choragwi Jaruzelskiego - tylko w POsypce kapitalistycznej - LOL LOL LOL

Fantastyczna mieszanka - gwarantuje n o w o c z e s n y sPOsob myslenia i innowacyjnosc ihihihihih hahahaha hehehehe - to kraj dla tych , ktorzy lubia hardcore w czystej POstaci .......

W POlsce klimaty hardcorowe - 650 zl za lebka w przedszkolu .......hehehehhe hehehehe....plus oplaty za zajecia dodatkowe .

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niedobrze jak sie ugina - lepiej zeby byl sztywny .

Pan Miecugow - jako dziennikarz moze polemizowac z opiniami Kurskiego a nawet moze sie z nimi nie zgadzac - tymczaem obwiescil swiatu, ze Kurski jest glupi . Tez tak mialam w przedszkolu hehehehehe

Na miejscu pana Miecugowa tez bym Kurskiego nie lubila ........ta Nocna Zmiana ......

Ogolnie mit o " niezaleznym " dziennikarzu pan Miecugow skutecznie morduje i obrzydza - jak widac dziennikarz to facet , ktory siedzi w studio na etacie i ma placone......a prace zalatwili koledzy tatusia .......jak w balladzie Sikorowskich LOL LOL LOL

A oto Kazik - nowa odslona http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kazik-krytykuje-po-a-lipinski-jego,1,4847461,wiadomosc.html

- co to sie porobilo , do czego ten kr y z y s ludzi doprowadza .......przewartosciowania nastepuja szybciej niz sie spodziewalam......heheheh hehehehehe

" Lech Kaczynski byl najlepszym prezydentem Polski " - ty ,Kazik , moze tak nie dokazuj, co ? hehehe heheheh LOL LOL LOL LOL LOL - bo cie na salony nie zaprosza ............

Edytowane przez bebe king

-

" Nocna zmiana " w wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Nocna_zmiana_%28film_1994%29

Obawiam sie, ze opinie pana Miecugowa o tym, ze Jacek Kurski jest g l u p i niekoniecznie sie utrzymaja ..... gdyby powiedzial " kontrowersyjny " , w porzadku , ale

" glupi " ? - hehehehehe LOL LOL LOL

Niestety, pan Miecugow to kiepski dziennikarz na wlasne zyczenie ......ale na wiele moze sobie POzwolic ....

-

Obawiam sie, ze opinie pana Miecugowa o tym, ze Jacek Kurski jest g l u p i niekoniecznie sie utrzymaja ..... gdyby powiedzial " kontrowersyjny " , w porzadku , ale " glupi " ? - hehehehehe LOL LOL LOL

Niestety, pan Miecugow to kiepski dziennikarz na wlasne zyczenie ......ale na wiele moze sobie POzwolic ....

Czyli jednak zgadzasz się, że była to opinia a nie inwektywa? Ja nie odmawiam Panu Kurskiemu inteligencji. W moich okolicach mówi się o takich: "inteligentny ale buc" To ostatnie określenie w Galicji jest dość pejoratywne.

Gość Pepeg z Gumy

Faktycznie, w ramach dbania o higienę psychiczną nie słucham Radyja.

K.

Właściwie wiele nie tracisz z tej nędzy umysłowej.

Na forum otrzymujesz za to jednak godziwą rekompensatę, tylko że zamiast wzniosłych emocji i Zawszedziewicy - masz głupkowate "LOLOL i hehehehe".

Czyli jednak zgadzasz się, że była to opinia a nie inwektywa? Ja nie odmawiam Panu Kurskiemu inteligencji. W moich okolicach mówi się o takich: "inteligentny ale buc" To ostatnie określenie w Galicji jest dość pejoratywne.

Jesli musze to jestem jak ten goral - mam swoja opinie, ale sie z niom nie zgodzom .

W porzadku, profesjonalne okreslenie " glupi " w ustach pana Miecugowa - to nie opinia to - pieszczota .

Nawiasem mowiac - strasznie nudna i przewidywalna .

Odpowiedź jest prosta. Wymienieni wyżej "prawdziwi patryjoci" mijali sie z prawdą.

Zraz, jakie mijali się z prawdą? Pisząc o swoich opiniach, np. że wg nich GW jest spadkobiercą KPP, mijali się z prawdą? Pisząc, że Michnik bronił ubeków (a bronił) mijali się z prawdą? To dlaczego w GW mozna pisać, że PiS jest zagrożeniem dla demokracji, i to jest wtedy opinia?

A co z przepisami, które pozwalają skazać kogoś za to, że napisał prawdę o ubekach (vide sprawa dziennikarza skazanego za napisanie o ubeku, że ten był ubekiem)?

Pewnie masz rację. Nie znam szczegółów, więc nie wiem czy wspomniani wyżej podawali "nieprawdziwe fakty"

Rymkiewicz: skazany za wypowiedź: "(Michnik i jego ludzie) są spadkobiercami Róży Luksemburg w dziele wynaradawiania Polaków (oraz wszystkich innych narodów), idei podjętej potem przez Komunistyczną Partię Polski". To jest opinia, z którą można się zgodzić lub nie, a nie fakt.

List Rymkiewicza do Michnika tutaj: http://www.bibula.com/?p=27084

Uważasz, że się mylę? Świetnie! To dlaczego grozisz mi sądem, zamiast podjąć ze mną dyskusję? A Twój adwokat pisze do mnie jakieś głupstwa o spółce giełdowej i jej interesach, którym podobno zagrażają moje poglądy. Czy idee i poglądy mają coś wspólnego z pieniędzmi i giełdą? To do tego doszedłeś?

Prof. Zybertowicz skazany za "Michnik wielokrotnie powtarzał - ja tyle lat siedziałem w więzieniu, to teraz mam rację". Był to skrót myślowy, bo Michnik często się broni używając argumentu, że przesiedział w komunistycznych więzieniach, że nie broni ubeków, bo zna dobrze ubeków itd. Jednakże ponieważ nie było dokładnie takiego cytatu, skazano Zybertowicza.

Drugi raz skazano go za słowa ""swoją drogą to ciekawe, kto mnie dotychczas pozwał do sądu: dwóch agentów i jeden ich zaciekły obrońca".

Krasowski skazany za "Michnik poświęcił 1/3 życia na obronę byłych ubeków". Fragment uzasadnienia: "Twierdzenie autora "Dziennika" jest oczywiście nieprawdziwe. Chociażby i z tego prozaicznego względu, że urzędy bezpieczeństwa zostały zlikwidowane 7 grudnia 1954 r. Adam Michnik miał wówczas 8 lat." Walkę z ustawą lustracyjną i ataki na "lustratorów" nie sa obroną byłych ubeków. wzywanie do tego, by zostawić im emerytury, nie jest obroną ubeków.

Ziemkiewicz za "zrobił wszystko, aby w III RP nie zostały ujawnione nazwiska komunistycznych zbrodniarzy". Sprzeciw Michnika wobec ustawy lustracyjnej uznano za nieważny.

Darski za "Michnik usprawiedliwiał korupcję, jeśli korzystali na niej komuniści". (Cytat: „Potraktujmy to (samouwłaszczenie) jako odprawę dla nomenklatury, która (...) tracąc przywileje, zaszczyty, dochody czuje się wywłaszczona z dorobku dwóch pokoleń.” nie uznano za wystarczający dowód).

Gowin za to, że Michnik nazwał go faszystą. Wg Gowina ten fragment usunięto z wywiadu po autoryzacji.

Remuszko, procesując się o publikowani ereklam jego książki (wszystkie gazety odmawiały) otrzymał w jednym z wyroków opinię sądu: "negatywne treści na temat Adama Michnika redaktora naczelnego Gazety Wyborczej oraz wydawcy tej gazety Agory S.A. są sprzeczne z zasadami współżycia społecznego"

Do wiezienia to teraz kazdy moze trafic.......wiec argument Michnika , ze siedzial w wiezieniu i z tego POwodu ma racje jest dosc kiepskim argumentem -chyba .....

Rysiek tez siedzial w wiezieniu - za pobicie policjanta , wiec wszystkie amnestie go omijaly.......hehehehe.....posiedzial znacznie dluzej od Michnika ......hehehehe

Czy to prawda, ze ojciec i brat Michnika - nazwisko Szechter - byli w UB ?

Taka opowiesc krazy jak widmo komunizmu PO POlsce - wiec moze Michnik by sie odniosl do tej sprawy ? po co dawac pola nieuzasadnionym plotkom i pomowieniom.....

Gość Pepeg z Gumy
....i prawie skończone. Aruba kurwa jego ma...

:D Witaj domku w domu.

Ale Ci kryzys dopie....ł i Cię srogo sponiewierał :lol2:

Czyżby nadzieja, że barwny ( nomen omen) noblista, nie ma jednak szans na reelekcję ?

LOL LOL oraz he he he he

Czy to prawda, ze ojciec i brat Michnika - nazwisko Szechter - byli w UB ?

Taka opowiesc krazy jak widmo komunizmu PO POlsce - wiec moze Michnik by sie odniosl do tej sprawy ? po co dawac pola nieuzasadnionym plotkom i pomowieniom.....

Tak niewinnie postawione pytanie jest doskonałym przykładem obrzucenia gównem. Nawet jak się z niego otrzepie to smród pozostanie! Czasem (zwykle) pytający doskonale wie, że to bzdura ale chodzi właśnie o ten smród. Poza tym co mnie obchodzi ojciec, brat czy ciotka delikwenta? Nie są przecież osobami publicznymi, mogą być nawet seryjnymi mordercami - wali mi to, jak mawiają dzieciaki. Widmo komunizmu krąży cały czas, a nosicielami są (o dziwo) partie prawicowe. Jakby Michnik odniósł się do tej jednej sprawy, to musiałby codziennie zaprzeczać lub potwierdzać rewelacje na temat jego i jego rodziny wymyślane przez kretynów.

K.

-

Cool, jazzy , ale i funky.......jak juz tak chce wiedziec posel z PO ....... hehehehehehe heheheheh

No dobra , byl wczoraj sponsorowany przez jakis organ ministerialny program na euro news O Polsce i pokazali Wawke- ze sky scrapers i ten brudas palac kultury - obciach na calego i szkoda slow oraz pieniedzy podatnikow - kto bedzie przyjezdzal do Warszawy ogladac jakis nedzny wiezowiec - takich i lepszych jest na calym swiecie bez liku - natomiast niech Hanna gronkiewicz Walc POkaze lepiej te zabytkowe, secesyjne kamienice , ktore wyburza .....to jest dopiero sensacja i zabawa na calego..........

Zraz, jakie mijali się z prawdą? Pisząc o swoich opiniach, np. że wg nich GW jest spadkobiercą KPP, mijali się z prawdą? Pisząc, że Michnik bronił ubeków (a bronił) mijali się z prawdą? To dlaczego w GW mozna pisać, że PiS jest zagrożeniem dla demokracji, i to jest wtedy opinia?

A co z przepisami, które pozwalają skazać kogoś za to, że napisał prawdę o ubekach (vide sprawa dziennikarza skazanego za napisanie o ubeku, że ten był ubekiem)?

Zdajesz się nie odróżniać pisania kłamstw od dyskusji stricte politycznych. GW jest spadkobiercą KPP??? Przepraszam ale rozumiesz wogóle co to zdanie oznacza? No to napiszmy per analogiam że PiS jest spadkobiercą NSDAP. Trzeba by być chorym na umyśle by takie coś twierdzić, podobnie zresztą w tym pierwszym przypadku. Trudno się dziwić że sąd wydał taki a nie inny wyrok. O zagrożeniu demokracji trąbią wszyscy i żaden sąd sie tym nie zajmuje bo jest to subiektywna ocena działań przeciwników politycznych. Co do Michnika to nie wiem w jakim kontekście wypowiadał się o UBkach. Trudno mi cokolwiek napisać bo nie znam tego tekstu. Dziennikarz został skazany za to że napisał o UB-ku? Czegoś tu nie rozumiem. Albo to było w świetle prawa pomówienie czyli dziennikarz pisał o tym co słyszał bez troski o sprawdzenie tego albo jest to historyjka wymyślona tym bardziej że piszesz o "przepisach". Gdzie to niby sa przepisy ktore nie pozwalają pisac o UB-kach?

Problemem tutaj jest stwarzanie przez PiS i tych "prawdziwych patryjotów" wrażenia że w Polsce sądy są sterowane a wyroki rażąco niesprawiedliwe. Jest to kłamstwo krótko mówiąc. Jak się kogoś bezpodstawnie nazywa zdrajcą czy jak tam to trzeba się liczyć z konsekwencjami a nie twierdzić że sąd jest niesprawiedliwy. To takie trudne do pojęcia? Kaczyński chce to zmienić i nazywa to demokracją. Jak mu się uda to bezpiecznie będzie można wygadywać kłamstwa wszelakie. Tylko chory z nienawiści człowiek mógł takie coś wymyślić. Dla mnie Kaczyński skręcił w komunizm. Bleee.

Edytowane przez perm

Tak niewinnie postawione pytanie jest doskonałym przykładem obrzucenia gównem. Nawet jak się z niego otrzepie to smród pozostanie! Czasem (zwykle) pytający doskonale wie, że to bzdura ale chodzi właśnie o ten smród. Poza tym co mnie obchodzi ojciec, brat czy ciotka delikwenta? Nie są przecież osobami publicznymi, mogą być nawet seryjnymi mordercami - wali mi to, jak mawiają dzieciaki. Widmo komunizmu krąży cały czas, a nosicielami są (o dziwo) partie prawicowe. Jakby Michnik odniósł się do tej jednej sprawy, to musiałby codziennie zaprzeczać lub potwierdzać rewelacje na temat jego i jego rodziny wymyślane przez kretynów.

K.

Dlaczego niewinnie ?

Pytam sie prosto z mostu bo sprawa krazy i jest cos jak skeleton in the closet - Adam Michnik twierdzi, ze zna ubekow ....nie kazdy moze poszczycic sie takimi znajomosciami chyba....................widzialam napis - " Michnik przepros za ojca i brata " ......czy tez

" Szechter , przepros za brata i ojca " - nie pamietam .

Rodzina to rodzina i nie ma sie czego wstydzic - wcale nie twierdze, ze Adam Michnik jest odpowiedzialny za dzialanosc ojca i brata , ale chyba nie musi ich ukrywac, nie ?

A jak sie jest osoba p u b l i c z n a na wlasne zyczenie , zabierajaca glos w sprawach publicznych , ale rowniez rozsadzajaca dylematy m o r a l n e - chyba nikt do tego Adama Michnika nie zmuszal - to chyba jako czlowiek dorosly i tworca POlitycznego tabloidu zdaje sobie sprawe, ze ludzie chca wiedziec .......

Gość Pepeg z Gumy
-

Cool, jazzy , ale i funky.......jak juz tak chce wiedziec posel z PO ....... hehehehehehe heheheheh

Tylko ,że tfurcą tego durnego sloganu jest poseł Hofman z samego PiS-u LOL LOL i he he he he

Co głupi nie zrozumie, to sobie zmyśli.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...