nodan 04.12.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Proszę was o pomoc w doborze rekuperatora. Rekuperator będzie pracował sam bez GWC, najlepiej stało-prądowy, co do wymiennika to sam nie wiem jaki dokładnie jeszcze bo ideału nie ma. Ważne aby miał ochronę przed zamarzaniem Dom parterowy, powierzchnia użytkowa 113m2, kubatura 350m3, poddasze nieużytkowe do usadowienia jego albo pomieszczenie gospodarcze Zakres ceny to max 4000zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobryrekuperator 12.12.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 O ideał trudno. Szczególnie w kwocie do 4 tys. PLN. Obawiam się, że na rynku nie znajdziesz reku stałoprądowego, z efektywnym systemem antyzamrożenowym i wydajnym wymiennikiem w tej kwocie. Radzę zweryfikować budżet i wydać więcej na wstępie i oszczędzać na eksploatacji. 5000-6000 PLN, to kwota, od której powinieneś zacząć plany. Kupisz za to polski Jan-gaz albo holenderskiego Renoventa HR 300 lub ITHO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodan 12.12.2010 23:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Po kilkunastugodzonach spedzonych w necie ostatnio tez dopszedlem ze ciezko bedzie zmiescic mi sie w tej kwocie i zmuszony bede podwyzszyc pulap do max 6tys zl. Poddasze bedzie nieogrzewane i nieocieplone - ktory z tych trzech zaproponowanych polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 13.12.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 ja za jangazem głosuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 13.12.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 ja za jangazem głosuję No, a niech mnie kule biją. Wigilia się zbliża i to z tej okazji takie dictum ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 13.12.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Bartosz nie robi tak tanich rekuperatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 13.12.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Kup wymiennik i wentylatory ebm. Zabuduj wentylatory w skrzynkach osb i z tych 4 tys zostanie jeszcze na rury z ociepleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 13.12.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 dostałeś jangaza pod choinkę prostaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodan 13.12.2010 23:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Kup wymiennik i wentylatory ebm. Zabuduj wentylatory w skrzynkach osb i z tych 4 tys zostanie jeszcze na rury z ociepleniem. Jakbym dysponował odpowiednia ilością czasu to pewnie sam bym sobie zmontował, ale niestety nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 14.12.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 dostałeś jangaza pod choinkę prostaś? Nie, ale prawie. Kupiłem w styczniu i ciągnąłem przez zaspy na kawałku opakowania kartonowego, Jak ja żałowałem wtedy, że nie wziąłem sanek . A swoje waży. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 14.12.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 ...ciągnąłem przez zaspy na kawałku opakowania kartonowego, Jak ja żałowałem wtedy, że nie wziąłem sanek . w takim razie na pewno miałeś długą białą brodę na gumce i takie grube czerwone ubranko a sprzęt taszczyłeś by go gdzieś kominem wrzucić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 14.12.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 w takim razie na pewno miałeś długą białą brodę na gumce i takie grube czerwone ubranko a sprzęt taszczyłeś by go gdzieś kominem wrzucić... ja stawiałbym na okno, komina pewnie Staś przy WM nie wybudował, i teraz problem z prezentami, jeszcze jak znajomy Miki to wie co i jak, ale jak jakiś przyjezdny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 14.12.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 A właśnie, że komin mam. I pokazałbym Wam język, ale na tym nowym forum nie wiem jak......................................... I prezenty też dostanę. O !!!! Ale im powiedziałem........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 14.12.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 musisz mieć bardzo długi ten język by go kominem pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts