Charlie 22.12.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Napisz jaką szybę dźwiękochłonną masz zamontowaną - spisz z ramki dystansowej wszystko co tam jest napisane ( element który widzisz między szybami po całym obwodzie ), nastepnie zrób rysunek gdzie masz zamontowane w ościeżu okno podając grubośc docieplenia i grubość ściany i wklej go na Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 02.02.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Sorry, że się wcinam w temat, ale w jaki sposób promieniowanie UV wpływa na piankę? Czy zmniejsza się szczelność, czy zwiększa przewodność? Pytam, bo sam popełniłem taki błąd, styropian elewacyjny jest wysunięty na oknie, więc mam nadzieję, że trochę zniweluje osłabioną piankę...Czy temperatura styku parapetu i ościeżnicy niższa o 2st C od ściany (12 vs 14) świadczy o błędzie montażowym, czy to normalne? Sciana ma 20cm styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.02.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 pod wpływem UV piana zmienia kolor, staje się ciemnobrązowa, później zamienia się w pył i z czasem powoli znikaA co do tych dwu stopni - w tym miejscu zawsze jest chłodniej, nawet przy zastosowaniu słynnego ciepłego parapetu, dwa stopnie to suuuuuper wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 02.02.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Dzięki za odpowiedź.Trochę mnie zmartwiłeś tym pyłem, zobaczę jak będzie, każde okna było pianowane na styku styropian-okno, może to pomoże...Te 2 st to przy temperaturze 15st wewnątrz domu, więc nie tak różowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.02.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 ważniejsze jest jaka temperatura była z zewnątrz jak mierzyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 06.02.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Tak wygląda mój dom - piętro bo na nim mieszkam. Teraz rano bez napalenia jeszcze temperatura 15 stopni wilgotność po nocy 60% http://img153.imageshack.us/img153/2339/rysunekdom.jpg Jeżeli są takie warunki temperatury i wilgotności to NA POWIERZCHNI OKIEN MUSI SIĘ WYKRAPLAĆ PARA WODNA takie są prawa fizyki i wszelkie inne rozważania są bez podstawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danhill 06.02.2013 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Czyli twoim zdaniem co mam zrobić > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 06.02.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 znam Twoją sytuację - niestety nic nie zrobisz Niezbędne minimum to +20 stopni w Twoim mieszkaniu - może dodatkowe ogrzewanie tylko u Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts