marmon 05.12.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Nie mogę znaleźć takiego wątku więc zakładam nowy.Zamarzła mi brama na przesuwna. Czy ktoś wie jak się przed tym zabezpieczyć na przyszłość? Podobno kable grzewcze mogą pomóc ale od środka to sobie nie wyobrażam ich utykania. Ciekaw jestem jakbym zainstalował dwa takie kable po zewnętrznej stronie szyny czy to pomoże. Jak je zamocować? Może przykleić na silikon?Czy macie jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Saxxxnt 05.12.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Może na początek napisz co konkretnie zamarzło? jaki napęd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmon 12.12.2010 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Pojęcia nie mam. Nie chce się przesunąć i tyle. Może ktoś miał taki problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Saxxxnt 12.12.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Czy próbowałeś bramę odblokować i przesunąć ręcznie ???Jeśli tak i dalej ani drgnie to należało by zdemontować napędrozmrozić w domu niech sobie wyschnie sam i wtedy sprawdzić czy zębatka w trybie ręcznego przesuwu kręci się czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Saxxxnt 12.12.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Na takie przymarzające rolki jedna z firm (może więcej) ma funkcję "szarpnięcia przy starcie bramy" czyliprzyłożenie większej mocy aby wprawić bramę w ruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 12.12.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Mam bramę przesuwną bez napędu i problem przymarzania jest mi znany. Szczególne doświadczenia mam z poprzedniej zimy, teraz - nauczony doświadczeniem - trochę mniej. Ważne aby odgarniać ze śniegu tor po którym porusza się szyna bramy przesuwnej, tak aby do środka profilu nie dostawał się śnieg. Przylepia się on skutecznie i blokuje przesuw na rolkach. Za dnia, gdy słonko świeci, trochę się roztapia, wieczorem przymarza. W takich przypadkach przydatnym narzędziem był duży młotek. Jedno czy dwa stuknięcia w szynę w okolicach rolek pozwalało ruszyć tej bramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts