Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa ciepła(powietrze-woda)Nibe Split TM-wymiana doświadczeń

aslom1

Recommended Posts

Witam Wszystkich!Potrzebuję porady,odnośnie ustawień,w pierwszych dniach po uruchomieniu.Mam powtarzające się alarmy (com alarm,na wyświetlaczu,w menu 1),oraz przegrzewanie,przy tym CWU,powyżej zadanych wartości (55 C).Muszę nadmienić,że alarm nie zapisuje się w histori alarmów (?).Po ponownym resecie i uruchomieniu ,wszystko działa (na oko) poprawnie,przez kilkanaście do kilkudziesięciu godz.

serwis

Hej!Dzięki za podpowiedź...serwis serwisem,tylko skąd GO wziąść,nikt się za bardzo nie kwapi.Buduję dom w okolicach Człuchowa,woj.Pom.Miejscowe firmy jakoś ze strachem podchodzą do tematu (może z braku czasu?)Przywiozłem PCi z Szwecji,wyniosło mnie taniej w zakupie,niestety serwisu stamtąd nie przywiozę.montowałem ze specjalistą ze Stockholmu,jedynie czasu zabrakło na poważne ustawienia/korekty.Musiałem wracać ,pracuję za granicą Tylko żonę zostawiłem z tematem,no i mam problem.Może ktoś ma namiary na światłych.....

pompy ciepła: Karol Szubzda; [email protected], tel. 085 662 84 87, tel. kom. 0 693 300 563

infolinia: 0-801 003 066

Witam.Zgadza się,dzięki za podpowiedź.Mam kontakt z p.Karolem,dużo mi pomógł w czasie uruchamiania PCi.Na dzień dzisiejszy,alarmy się powtarzają,z powodu,prawdopodobnie poważniejszej usterki własnej "maszyny".Zagotowuje mi CWU,mimo zapodanych,właściwych,parametrów.Za ok.2 dni zjawi się ktoś z serwisu,właśnie z polecenia p.Karola.Jestem dobrej myśli,w każdym razie DZIĘKI!Odezwę się po naprawie.

Witam.No i doczekałem się pana z serwisu.Po wymianie jakiegoś czipa,w module wewnętrznym oraz poprawieniu zasilania(?),korekcie ustawień programowych,oraz co najważniejsze,odpowietrzeniu( ! )układu-pompa ciepła wraz ze sprężarką,działa znakomicie.Piszę ogólnikowo,bo na podstawie relacji małżonki.Niestety nie było mnie podczas naprawy.Ciekawa jest w tym wszystkim,wypowiedź serwisanta Nibe,że to norma ,nowe a często już z awarią!!!Mam tylko nadzieję ,że po wpakowaniu niemałej kasy w ogrzewanie....teraz będzie tylko z górki.