maciek01 05.12.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Parapety u mnie w przyszłym salonie/kuchni oraz pokojach dzieci są w tej chwili jakieś 115 cm od poziomu istniejącej podłogi. O ile w tym pierwszym pomieszczeniu mi to nie przeszkadza, bo i tak planuję okna balkonowe na stronę widokową (jezioro) a okna istniejące nie wychodzą na część szczególnie atrakcyjną widokowo, to dzieci (przynajmniej do czasu kiedy nie urosną) siedzące przy biurkach będą odcięte od widoków innych niż niebo i czubki drzew. Podnieść podłogę czy nie ? A jeśli podnieść to jak ? W tej chwili podłoga to deski na legarach. Miałem zamiar położyć deskę na wylewkach, ale w tej sytuacji sam nie wiem jak to zrobić ... Ogrzewanie grzejnikami ściennymi. Wysokość pomieszczeń obecnie 320 cm. Wymiary 435 x 266. Wymiary okien (szer x wys) 150 x 200 . Pokój o którym mowa: http://picasaweb.google.com/maciejku01/SzkolaWSrodku#5316846476543677298 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 05.12.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 320 cm wysokości to bardzo wysoko. Zwiększa się i kubatura i ilość miejsca do ogrzania. Z tego co widze to podłoga jeszcze stara drewniana? Jeżeli tak to Ja bym się zastanowił nad daniem warstwy styro i wylaniem nowej posadzki. A jeżeli jest piwnica to już na pewno bym tak zrobił. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts