NEXX 05.12.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Witam. Chciałbym się dowiedzieć, czy i ew. jakiego dodatku należy użyć do gotowej zaprawy do klinkieru, by można było układać cegły w temperaturach oscylujacych wokół -5 st. C? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 06.12.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Witam. Chciałbym się dowiedzieć, czy i ew. jakiego dodatku należy użyć do gotowej zaprawy do klinkieru, by można było układać cegły w temperaturach oscylujacych wokół -5 st. C? Trzeba rozstawić namiot i wstawić do niego nagrzewnicę. Nie wierz w to, że można zmienić właściwości wody i sprawić by nie zamarzała. Inna metoda - z przemysłowych budów prowadzonych w zimie to wmurowanie w konstrukcję kabli i podgrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roberrrto 07.12.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Jak ja robiłem cekolm K-7, to czekałem na ustabilizowanie pogody, bo wymagał minimum 5 stopni na plusie, no i ważne by w momencie układania cegieł nie spadł deszcz czy mokry, oblepiający śnieg. Wstrzymaj się trochę z pracą, albo skorzystaj z rady kolegi Williama. Temperatura wpływa tez na czas wiązania zaprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NEXX 10.12.2010 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Dziekuje za informacje. Na szczescie (wg wskazan termometru) mielismy 2 dni w dodatniej temperaturze, stanowisko zabezpieczone folia (male zadaszenie) i udalo sie ... miejmy nadzieje, ze teraz nie bedzie duzych opadow sniegu (czekamy na dekarzy). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts